παρακαλώ περιμένετε...

Ψυχοδυναμική θεωρία

  • Journey @ 02.06.2012 11:55
    Οκ, αλλά για να επιτρέψεις μία ανάλυση θα πρέπει να παρουσιαστεί η ψυχοδυναμική πρώτα..και αν υποθέσουμε οτι αυτό είναι εφικτό να γίνει απλά και κατανοητά ( είναι? ) μετά να δούμε τις πιο εσωτερικές αντανακλάσεις των πλανητών.
    Από την άλλη, το συν  στη συνείδηση και τις σύνθετες /παράγωγες μ αυτήν λέξη είναι με ύψιλον, non?
  • manini @ 02.06.2012 12:04
    πολύ ενδιαφέρον!!!!! θέλει σκέψη όμως ρε κορίτσι!!! μετά την δουλειά...
  • libra24 @ 02.06.2012 12:08
    Νομίζω ότι χοντρικά μπορεί να παρουσιαστεί και να γίνει και κατανοητή...όπως και εγώ που δεν είμαι ειδικός την έχω κατανοήσει αρκετά για να κάνω και τη σύνδεση με την αστρολογία...Γιατί εμένεις στον ορθογραφικό έλεγχο όμως Journey μήπως έχεις πλανήτες στην παρθένο?
  • libra24 @ 02.06.2012 12:09
  • Journey @ 02.06.2012 12:13
    Επειδή υπολογίζω οτι για να υπάρχει εξοικίωση με το θέμα, θα έχει κάποιος διαβάσει τρισεκατομύρια φορές τη λέξη και θα ξέριε πως γράφεται, γιαυτό μου φάνηκε παράξενο.
    * Λες να έχω προσωπικούς πλανήτες στην Παρθένο Κριάρι άνθρωπος? Γίνεται?
  • Journey @ 02.06.2012 12:19
    Περιμένω βέβαια με ανυπομονησία να διαβάσω τη συνοπτική ανάπτυξη της θεωρίας ώστε να μπορέσω να προσπαθήσω για την αντιστοίχηση με πλανήτες : -)
    Από την άλλη, καθώς και όσα περιγράφονται δεν είναι έννοιες αλλά συστήματα εννοιών, έτσι θα πρέπει να θεωρήσουμε οτι υπάρχουν συστήματα πλανητικών επιδράσεων, όχι απλές επιδράσεις, έτσι, με ενδιαφέρει να δω για τη σύνδεση Σελήνης- Αφοδίτης με το υπερεγώ ..
    * Οι έννοιες είναι επίσης ορισμού και όχι γλωσσολογικές.
    Τέλος,νομίζω  το πράγμα θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν συζητούσαμε γι το αν πράγματι μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογική αστρολογία
  • libra24 @ 02.06.2012 12:20
    Μαθαίνω γρήγορα Journey..Αν χρειάζεται να διαβάσουμε κάτι τρισεκατομύρια φορές για να το καταλάβουμε την χάσαμε τη ζωή μας..
  • Journey @ 02.06.2012 12:22
    Πολύ ωραία, ας μας διαφωτίσεις στα βασικά της σημεία για να αρχίσουμε : - )
  • aquairina @ 02.06.2012 12:30
    Εμένα πάντως το Υπερεγώ μου κάνει πιο πολύ να κυβερνάται από τον Κρόνο που συμβολίζει τα "πρέπει" και τις κοινωνικές επιταγές ... 
     
    αλλά θα με ενδιέφερε η άποψή σου για τη σελήνη και την αφρούλα...
  • libra24 @ 02.06.2012 12:31
    Το εκείνο, το εγώ και το υπερεγώ είναι τα τρία ψυχικά τμήματα του δομικού μοντέλου του Σίγκμουντ Φρόυντ, Σύμφωνα με αυτό το δομικό μοντέλο το Εκείνο αντιπροσωπεύει τα κίνητρα, τα ένστικτα και τις βιολογικές ανάγκες του ατόμου και κατά συνέπεια είναι έμφυτο, το Εγώ αποτελεί το λογικό μέρος που αν και δεν είναι έμφυτο, αναπτύσσεται και καλλιεργείται με την επίδραση της συσσωρευμένης εμπειρίας και τέλος το Υπερεγώ αντιπροσωπεύει όλες τις θετικές και κοινωνικές αξίες του ατόμου, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο την ηθική συνείδηση. Αρχικά.
  • Journey @ 02.06.2012 12:34
    Λέγεται για παράδειγμα οτι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται στα 3-4 πρώτα χρόνια τη ζωής μας. Το ακούμε από παιδαδωγούς, γονείς κλπ.
    Αυτός ο χαρακτήρας εντάσσεται στο εγώ ή στο υπερεγώ?
  • libra24 @ 02.06.2012 12:35
    Το είπα με τη σκέψη ότι και η Αφροδίτη είναι δείκτης των κοινωνικών αξιών του ατόμου. Για τη σελήνη, αν σκεφτούμε ότι διαμορφώνεται από την σχέση με την μητέρα δεν είναι η αρχή διαμόρφωσης του υπερεγώ πριν ακόμα το άτομο βγει στην κοινωνία?
  • Journey @ 02.06.2012 12:38
    Εμ , γιαυτό θέλω να ξεχωρίσουμε το εγώ από το υπερεγώ -
  • libra24 @ 02.06.2012 12:44
    Νομίζω ότι διαμορφώνονται και τα δύο. Το μωρό λειτουργεί κατά βάση με ένστικτα ο Φρόυντ το θεωρούσε ένα καθαρό εκείνο. Αλλά μεγαλώνοντας μαθαίνω να τα ικανοποιεί μέσα από την πραγματικότητα άρα αναπτύσσεται το εγώ. Μέσα από τις απαγορεύσεις των μεγαλών, 
     γιατί εξακολουθεί να είναι παιδί, γονέων δασκάλων αναπτύσσεται το υπερεγώ.
  • libra24 @ 02.06.2012 12:46
    νομίζω.
  • Journey @ 02.06.2012 13:01
    αχα...ρωτάω γιατί θα πρέπει να έχουμε το δυνατόν πιο ξεδιαλυμένα τα πράγματα για ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν στο λέω για κακό.
    Η πλέον γνωστή και έγκριτη αστρολόγος ψυχολογικής αστρολογίας, η Liz Green και άλλοι - που δεν θυμάμαι καλά τα ονόματά τους, ας με  συγχωρέσουν, δεν είναι μόνο άριστοι αστρολόγοι, αλλά έχουν θεωρητικό  υπόβαθρο σε ψυχολογικές ή κοινωνικές επιστήμες.
    Τα πράγματα δεν είναι απλά..
    Για παράδειγμα - στο λέω και πάλι έτσι για ένα πολύ επιφανειακό  ξεκαθάρισμα, αυτό το διαδεδομένο που λέμε πως ό,τι γίνει σε ένα παιδί  γίνεται στα 4 πρώτα κρίσιμα χρόνια της ζωής του, ισχύει για το εγώ. Το  υπερεγώ, είναι κάτω από άλλους μηχανισμούς.
    Όταν λέμε υπερεγώ εννοούμε μια σειρά από καταστάσεις που περικλείουν
    σαν μήτρα τις  έννοιες ( το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα)
    Επίσης, υπάρχουν μηχανισμοί που αφορούν τη δημιουργία τους, την εκδήλωσή τους, τη θεραπεία τους, την ενίσχυσή τους κλπ.
    Είναι κάπως δύσκολο, με μεγάλο κίνδυνο λάθους...αλλά φυσικά αν κάποιος νομίζει οτι μπορεί, μπορεί να το δοκιμάσει πάραυτα.
    Μου θύμισες επίσης μία απάντηση του gpano gpano @ 21.09.2011 21:13
    * (Η ψυχανάλυση δεν είναι θεωρητικοποιημένη αστρολογία ούτε η αστρολογία ψυχολογία εν δράσει. Είναι λάθος να προσπαθούμε να επιβάλλουμε ένα γάμο μεταξύ της ψυχολογικής ορολογίας με την αστρολογική ορολογία.Υπάρχουν  εξαιρετικά εντυπωσιακοί παραλληλισμοί αλλά μπαίνουμε σε ναρκοθετημένη  ζώνη κάθε φορά που προσπαθούμε να μεταφράσουμε την Γιουνγκιανή γλώσσα σε αστρολογικούς συμβολισμούς και φαινόμενα).
    εδώ

    http://www.stardome.gr/tribes/gemini/26410.html
     
  • libra24 @ 02.06.2012 13:05
    Το εγώ διέπεται από την αρχή της πραγματικότητας και σκοπός του είναι να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του εκείνου λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της πραγματικότητας. Το εγώ αποτελεί το οργανωμένο μέρος της προσωπικότητας και περιλαμβάνει βασικές λειτουργίες, όπως η εκτίμηση των διαφόρων καταστάσεων, ο έλεγχος της πραγματικότητας, η κρίση, η συμβιβαστικότητα, η ανεύρεση λύσεων στα διάφορα προβλήματα κ.τ.λ. Το εγώ ξεχωρίζει τι είναι πραγματικό, μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε τις σκέψεις μας και να τις κατανοήσουμε.
     
    Όταν μια επιθυμία του εκείνο είναι αντίθετη στην πραγματικότητα, στους κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες και κυρίως αντίθετη στις επιθυμίες του υπερεγώ, το οποίο το τιμωρεί συνεχώς με αισθήματα ντροπής, ενοχής κ.λ.π, τότε το Εγώ, αναπτύσσει  διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. 
  • Journey @ 02.06.2012 13:08
    Έτσι  όμως θα πρέπει να είμαστε ακριβείς σαν χειρούργοι για να απομονώσουμε το αίτιο από το μηχανισμό, να το κατατάξουμε σε διάφορες διαβαθμίσεις συνειδητότητας κλπ.
    Όντως άνοιξες τεράστιο θέμα, με κατάληξη όσα έλεγε ο gpano για κάποιους, άλλοι, μπορέι να διαφωνούν, ο καθένας έχει τη δικιά του θεώρηση
  • aquairina @ 02.06.2012 13:15
    Συμφωνώ όμως τόσο το Εγώ, όσο και το Υπερεγώ έχουν κομμάτια που ανήκουν και στο συνειδητό και στο ασυνείδητο... όποτε ίσως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πιο "φωτισμένα" μέρη τα πιο συνειδητά να τα πούμε έτσι έχουν σχέση με τα φώτα πχ ήλιος στο εγώ
     
    ενώ τα πιο αθέατα να χουν σχέση με Πλούτωνα και Λίλιθ...
  • libra24 @ 02.06.2012 13:15
    Οκ το καταλαβαίνω κι εγώ που προσπαθώ υποθέσεις κάνω...Αλλά νομίζω χάνεται απίστευτη γνώση αν πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε...Δεν ξέρω ίσως θα μπορούσαμε να δούμε τα στάδια ζωής του ατόμου με βάση τις πλανητικές διελεύεσεις?. Τέλος πάντων ο όλος προβληματισμός μου ξεκίνησε από την προσωπική μου ανάλυση των δεσμών της σελήνης, (νότιος δεσμός στον σκορπιό βόρειος στον τάυρο), όπου το άτομο θεωρητικά δυσκολεύεται να ξεχωρίσει το πρέπει από το θέλω με αποτιέλεσμα. Οπότε έκανα την ταύτιση του θέλω (εγώ-εκείνο) με το υπερεγώ.
  • Journey @ 02.06.2012 13:15
    Στο ίδιο λινκ θα δεις οτι ενώ είχα δώσει κάποια περιθώρια για αν όχι
    γάμο, φλερτ έστω, αρραβώνα μεταξύ αστρολογίας και Γιουνγκ, για το Φρόυντ
    δεν είχα δώσει κανένα. Βέβαια ακόμα και για τον Γιουνγκ εισέπραξα
    απάντηση πληρωμένη
    Αλλά όπως σου είπα, είναι θέμα πως το βλέπει κανείς..Μάλλον.
    Πάντως, η κουβέντα για το πόσο μπορούμε ω απλοί δέκτες/ενδιαφερόμενοι να βρούμε στην ψυχολογική αστρολογία απαντήσεις, είναι πολύ ενδιαφέρουσα..
     
     
  • Journey @ 02.06.2012 13:17
    Ο Νότιος δεσμός στο Σκορπιό είναι πολύ μανίκι που να έρθει ο Φρόυντ και να χτυπιέται
    Αλλά μάλλον καθαρά αστρολογικό πράγμα
     
  • libra24 @ 02.06.2012 13:19
    με αποτέλεσμα να οδηγείτε σε νεύρωση. Οπότε έκανα την ταύτιση θέλω -εγώ / εκείνο- και πρέπει-υπερεγώ.
  • libra24 @ 02.06.2012 13:23
    Αν ο νότιος δεσμός στο σκορπιό είναι μανίκι, ο βόρειος στον 8ο είναι για να το χάσεις τελείως..
  • Journey @ 02.06.2012 13:24
    μμμ, ναι, αλλά, κράτα οτι έχουμε καμμια ντουζίνα "νορμάλ νευρώσεις" όλοι μας, τόσο "νορμάλ" που δεν τις προσέχουμε καν, και άλλες τόσες πιο αξιοπρόσεκτες
    Είναι το χειρουργικόν που έλεγα πριν άντε να απομονώσεις μια νεύρωση , να ητν ακολουθήσεις στις ρίζες της και να την κατατάξεις..
  • Journey @ 02.06.2012 13:24
    Βασικά το μη νορμά θα είναι να μην έχουμε νευρώσεις
  • Journey @ 02.06.2012 13:28
    Aν θες να βρεις ανθρώπους χωρίς τις νευρώσεις προσαρμογής στην κοινωνία θα πρέπει να φτάσεις στον Αμαζόνιο, εκεί νομίζω υπάρχουν μόνο μερικές φυλές που δεν τις έφτασε ο πολιτισμός, η επικυριαρχία, η οργανωμένη πολιτεία, η ....φιλανθρωπία ( στην Αφρική τους θέρισαν τους ανθρώπους με κάτι τέτοια) η επίσημη διαδεδομένη θρησκεία κλπ..
    Αυτοί είναι περισσότερο των βασικών ενστίκτων, των τελετών για να καθησυχάσουν τους φόβους τους για το άγνωστο κλπ κλπ ( μια σειρά από ατελείωτα πράγματα ) και πάλι, την ακουν με κάτι μανιτάρια αν έχεις υπ όψην.
    Δύσκολο πράγμα η κοινωνία ( εκτός από άτιμο )
  • libra24 @ 02.06.2012 13:29
    πες το ψέμματα...
  • manini @ 02.06.2012 13:37
    να ρωτήσω κάτι, ... και αν αντί για πλανήτες, τα συνδέσουμε με γενέθλιες όψεις ?
     
    Εννοώ πως αυθόρμητα πχ..θα συνέδεα το υπερεγώ με τον Κρόνο & τον Χείρωνα...αλλά όμως είναι λίγο επιφανειακό κ χονδρό να το πω? Γιατί και οι δύο έχουν να κάνουν με το πού κ με το ποιούς πλανήτες συνδέονται...
  • Journey @ 02.06.2012 13:42
    Πάντως, για να φτάσουμε στο ασυνείδητο είναι εκτός από περίπλοκο και με μεγάλη πιθανότητα λάθους, ίσως αδύνατον γιατι δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε με ακρίβεια , αλλά ούτε και τις πολύ εσωτερικές αντανακλάσεις των πλανητών.
    Πάλι γνώμη μου, το συνειδητό και το προσυνειδητό είναι καλές περιοχές για να πούμε οτι εστιάζουμε.
    Και πάλι η καλή παλιά αστρολογία.
    Φύσεις, Ιδιοσυγκρασίες.
    Δεν θέλεις δυτικό - Αριστοτελικόν- σύστημα? Ας μην θέλεις. Δες το Βεδικά. Αν καθήσεις να εξερευνήσεις το τι σου δίνουν ως "όπλα" αυτοενίσχυσης θα πάθεις.
    Ακόμα και οι τροφές που επιλέγουμε έχουν λόγο και ρόλο.
    Αν εγώ, ένας χολερικός τύπος τρώω τα ίδια με έναν μελαγχολικό, ο ένας από τους 2 θα παρουσιάσει πρόβλημα εξ αιτίας αυτού - ανάλογα τι ποιότητα ενισχύεται.
    Αυτό, είναι το πρώοτ επίπεδο, ακολουθούν και άλλα.
    Δες το λίγο, εκτός από το οτι θα σου κάνει καλό, θα ανακαλύψεις οτι είναι τεράστια όσα σου δίνονται.
  • libra24 @ 02.06.2012 13:44
    Γιατί τον χείρωνα? ο χείρωνας δείχνει τραύματα..
  • nescafe @ 02.06.2012 13:49
    καλησπερα,καλως σας βρηκα.τοσο καιρο θεατης,γραφτηκα για αυτο το ποστ εχοντας μια απορια...κοιτατε τον αστρολογικο χαρτη σα τον χαρακτηρα του ανθρωπου ή σαν τον ιδιο τον ανθρωπο?γιατι το ενα απο το αλλο εχει μεγαλη διαφορα...
  • manini @ 02.06.2012 13:51
    σκέφτηκα πως μπορεί να δείξει τις εσωτερικές "πληγές" που δημιουργούνται από τις συμπεριφορά αυτών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. συσχετίζοντας την πληγή που κρατάμε μέσα μας, η οποία δημιουργείται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας..δεν γεννιέσαι με αυτήν...κάποιοι παράγοντες την καλλιεργούν...
    Ο χείρων δείχνει με την θέση του στον χάρτη μας, έναν τέτοιο σημείο του χαρακτήρα μας που αδυνατεί...
     
  • libra24 @ 02.06.2012 13:51
    Ναι κάπου είχα διαβάσει ότι επειδή μου λείπει το στοιχείο της φωτιάς πρέπει να τρώω πικάντικα φαγητά!  
  • Journey @ 02.06.2012 13:51
    Kαλησπέρα και καλώς ήρθες nescafe Eγώ είμαι της κάσσικής αν σου λέει κάτι, και λέω αν δεν είναι ολοφάνερο να το δηλώσω
  • manini @ 02.06.2012 13:53
    nescafe....γεια σου! αυτό κ αν είναι θέμα συζήτησης τεράστιο....
     
    για έμενα ο γενέθλιος είναι πολύ σύνθετο κομμάτι...σου δίνει στοιχεία χαρακτήρα, σου δίνει "Χάρτη" πλοήγησης και πορείας στην ζωή...αλλά το τι θα επιλέξεις να καλλιεργήσεις εσύ σαν άνθρωπος κ σε ποιο σημείο ολοκλήρωσης του χάρτη θα φτάσεις.......γιούχου!!!
  • Journey @ 02.06.2012 13:54
    @ libra, οτιδήποτε αυξάνει τη θερμότητα ή μειώνει την ιδιότητα που υπερισχύει σε σένα ( ζεστό ή κρύο) , τότε υπάρχει εξισορρόπηση, και αυτήν η λέξη είναι ίσως σημαντικότερη από πολλές άλλες.
    Πάντως, τα στοιχεία που υπερισχύουν στο χάρτη μας είναι η αρχή, θα πρέπει να καθορίσουμε την ιδιοσυγκρασία
  • nescafe @ 02.06.2012 13:55
    η κλασσικη αστρολογια αν εχω διαβασει σωστα θεωρει τον ανθρωπο σα συνολο ενα κομματι του συμπαντος αρα ο χαρακτηρας του ειναι ενα υποσυνολο του ανθρωπου αρα και του αστρολογικου του χαρτη,σωστα?
  • Journey @ 02.06.2012 13:56
    * διορθώνω, υγρό ή κρύο ήθελα να γράψω
  • Journey @ 02.06.2012 13:56
    Ενώ η σημερινή εννούμενη ως ψυχολογική?
  • nescafe @ 02.06.2012 14:05
    δεν τα παω καλα με τους υπολογιστες και αργω αλλα η προσπαθεια μετραει!!!να εκφρασω και μια ακομη απορια?ασχολειται καποια ενεργα με την ψυχολογια?εχω ξαναδιαβασει αποψεις σας τουλαχιστο απο μανινι και τζουρνει την λιμπρα δεν τη ξερω.ωστοσο μου φαινεται παραξενο γιατι στις 2 πρωτες υπαρχει δυναμη και σταθεροτητα στις αποψεις ενω στην τριτη,λιμπρα,μια αναζητηση νεας βασης...
  • libra24 @ 02.06.2012 14:06
    Ποιο είναι το αριστοτελικό σύστημα?
  • libra24 @ 02.06.2012 14:10
    Έχω πολλές απορίες nescafe...και με τον χείρωνα στον 9ο δεν θα την βρω ποτέ την αλήθεια...μόνο θραύσματα..και όπως είπα μου λείπει και η φωτιά..
  • nescafe @ 02.06.2012 14:13
    ασχολεισαι με ψυχολογια?
  • Journey @ 02.06.2012 14:13
    Το λέμε Αριστοτελικό αλλά έχει οργανωθεί από τον Ιπποκράτη και τελειοποιήθηκε από το Γαληνό.
    Θα σου δώσω όσα links μπορώ να σκεφτώ οτι μπορεί να σου κάνουν μία περιήγηση το θεμα..
    Η κλασσική αστρολογία πάντως είναι συνδεδεμένη με αυτές τις αρχές.
    Να σου πω και κάτι άλλο, λέμε οτι οι διελεύσεις έχουν κατ εξοχήν ψυχολογική επίδραση στο άτομο.
    Πως συμβαίνει αυτό? Είναι αποτέλεσμα της φύσης του πλανήτη με τη φύση του ζωδίου πυο διελαύνει και με τη φύση του γενέθλιου ενδεχομένως πλανήτη που κάνει όψη.
    Είναι ένα σωρό πράγματα.
    Από την άλλη, αν σου φαίνονται βουνό, σκέψου οτι πολλες εφαρμσομένες θεραπείες και ενισχύσεις βασίζονται σ'αυτά...Από την Ομοιοπαθητική ως την αρωματοθεραπεία.
    Ένας ολόκληρος κόσμος!
  • libra24 @ 02.06.2012 14:16
    ε όχι επαγγελματικά...
  • Journey @ 02.06.2012 14:20
    Εκτός από την απάντηση του gpano που σου έδειξα πριν, θα σου αναφέρω έναν εκπληκτικό αστρολόγο ( και δόκκτωρα φιλοσοφίας ), τον Benjamin Dykes όπου μας έχει καταθέσει, εκτός από τις πολλές μελέτες του περί αστρολογίας και το εξής σχετικό με το θέμα..
     
    Astrologers - especially modern astrologers - have got to wake up and
    realize that the nature of psychological astrology encourages this sort
    of activity and lack of skill. If astrology is about saying how the
    client feels, or making unverifiable statements about past lives and so
    on, then this sort of cold reading - whether intentional
    or not - is inevitable in 1-on-1 consultations. If an astrologer feels
    insecure because he or she feels he should have special powers and
    insight, but through lack of technique he knows he doesn't; and if he
    should be trying to find out about how the native feels; and the native
    is sitting right there, it is all too tempting to start fishing for
    information.
  • Journey @ 02.06.2012 14:25
    Με λίγα λόγια μας λέει οτι αν λείπουν δεξιότητες από ένα αστρολόγο, καταφεύγει σε άλλες τεχνικές για να δώσει στον πελάτη το αυτό που του λέιπει, και όχι αστρολογική βοήθεια και συμβουλή..
    Το να ψυχαναλύεις έτσι εύκολα , να επιστρατεύεις χείρωνες, λίλιθ, αστεροειδείς κλπ για να κάνεις τη δουλειά σου, είναι ίσως ο,τι πιο απίστευτο μπορεί να συμβεί.
    Ανέφερες πριν τη λίλιθ, η λίλιθ, είναι ένα σημείο και μάλιστα, συνήθως ανενεργό.
    Πως μπορεί λοιπόν να μου μιλήσει κάποιος για την  ψυχολογική της επίδραση και μάλιστα καλουπωμένα?θα με πείσει? Αν ναι, μήπως έχω την τάση να αυτοεκπληρώνω προφητείες?  Όλα αυτά είναι προβληματισμοί, οι αστρολογικές παρατηρήσεις διαφέρουν πολύ σε πρώτο επίπεδο από όσα συνηθίζουμε να διαβάζουμε ευκαιριακά.
  • nescafe @ 02.06.2012 14:31
    θα μου πεις οτι ολα αυτα ειναι τοσο διφορουμενα που ο καθενας μπορει να πιστεψει ο,τι θελει αλλα αντικειμενικα τα πραγματα εχουν ως εξης...σε ολη την υπολοιπη ιατρικη εχουμε αιωνες στοιχειων,πειραματων και αποτελεσματων.στη ψυχολογια τα πραγματα ειναι θολα γιατι μεταπηδησαμε απο την αρχαια φιλοσοφια σε καποια μοντελα,φροιντ,γιουγκ,αντλερ,ερικσον κλπ που προσπαθησαν μεσα σε 100 χρονια να καλυψουν πολλα χρονια σκοταδισμου.σαφως και ο φροιντ ηταν ενας πανεξυπνος ανθρωπος,αλλα ανεπτυξε πολλες θεωριες περα απο αυτη του εγω,υπερεγω και id...αλλωστε και ο ιδιος δεν μπορουσε να καλυψει εναν ανθρωπο μεσα σε αυτες τις 3 εννοιες...
  • libra24 @ 02.06.2012 14:32
    Οκ συμφωνώ σε μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο μου που ασχολείται με την αστρολογία, λέγαμε ότι μόνο ένας μεταφυσικός που θα ήταν και ενορατικός θα μπορούσε να καταλάβει ποιες τάσεις και πως ακριβώς εκδηλώνονται σε έναν άνθρωπο μέσα από έναν αστρολογικό χάρτη και ότι ότι δύο άτομα με το ίδιο αστρολογικό χάρτη και ώρα γέννησης μπορεί να είναι δύο εντελώς διαφορετικά άτομα...πράγμα που του είχε τύχει...
  • Journey @ 02.06.2012 14:43
    nescafe, γιαυτό κι εγώ προηγουμένως προσπάθησα να δείξω το εφικτό στη φίλη μας τη libra,επειδή, ακόμα και αν θεωρήσω οτι μπορώ εγώ, αυτήν, κάποια άλλα μέλη να παντρέψουν αστολογία και ψυχολογία - με πλήρη επιτυχία και όχι έτσι για μερικά pixels παραπάνω και αναφέρθηκα στην παραδοσιακή αστρολογία..
    Ως ένα σημείο, πήγαινε χέρι- χέρι με την Ιατρική.
    Έχοντας όρεξη να δω τι μας λέει η Ιατρικη΄αστρολογία, ανακάλυψα στις πηγές που διάβασα οτι το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετώπισε περνώντας από το μεσαίωνα, δεν ήταν το ανεφάρμοστο αλλά το ότι πλέον δεν υπήρχαν σωστές εκτιμήσεις για την ασθένεια και επομένως, για τη θεραπεία.
    Να το πω αλλιώς.
    Όλοι θα συμφωνήσουν οτι μία παθογενής παχυσαρκία έλκει και προξενείται από μία σειρά άλλες αιτίες.
    Ακόμα και αν το άτομο δεν έχει κακή σχέση με το φαγητό θα έχει ένα πρόβλημα αδένων , ορμονών κλπ.
    Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αρχίσει να υποφέρει από την κοινωνική κριτική και απομόνωση και θα αναπτύξει αυτό που απλοϊκά αλλά απόδεκτά είπε πριν η libra μας " νευρώσεις" .
    Έτυχε λοιπόν να διαβάσω μία ομιλία ενός ομοιοπαθητικού ( που θα πρέπει να έιναι πρώτα κλάσικός γιατρός, έτσι? ) για ένα περιστατικό ενός νέου που είχε θέμα με υψηλούς πυρετούς.
    Αναλύοντας ο γιατρός τη θεραπεία του, μιλούσε για την ιδιοσυγκρασάι του νέου που είχε περιττά κιλά και επίσης,ήταν ντροπαλός και κάπως κλεισμένος στον ευατό του.
    Στο τέλος της θεραπείες των πυρετών, το αγόρι είχε χάσει κιλά χωρίς μεγάλη προσπάθεια και είχε αρχίσιε να αναπτύσσει κοινωνικές δραστηριότητες.
    Αυτό το λέω σαν ένα παράδειγμα από τα πάμπολλα γιατί τελικά, με τη σωστή ανίχνευση της ιδιοσυγκρασίας του, εξισορροπήθηκαν άλλες αιτίες που του έδιναν αυτήν την τάση προσωπικότητας.
    Και επισης, σημαντικό, μιλάω για εξισορρόπηση, η θεραπεία είναι μεγάααααλη λέξη να ειπωθεί σε ένα αστρολογικό φόρουμ.
  • manini @ 02.06.2012 15:09
    γεια και πάλι από το σπίτι πλέον...
     
    neccafe,όχι δεν ασχολούμαι ενεργά με την ψυχολογία, αν εννοείς αν έχω σπουδάσει ή αν έχω κάνει έρευνα στις θεωρίες όλων των ψυχολόγων..
    ασχολούμαι με τους ανθρώπους όμως που υπάρχουν στην ζωή μου & αγαπώ...με τις αιτίες πίσω από τις πράξεις κ με την συσχέτιση της αστρολογίας με την ψυχολογία...
     
    εντέλει άσχετο με το topic φοβάμαι περισσότερο έναν ημιμαθή ψυχολόγο από έναν ημιμαθή αστρολόγο 
     
    εσύ? τι σε έκανε να ενδιαφερθείς για αυτό το τοπίκ? ασχολείσαι με την ψυχολογία?
  • Journey @ 02.06.2012 15:14
    Εμ, τότε ας ελπίσουμε οτι δεν θα συνεχιστούν οι διαγνώσεις περί
    πνευματικής ή ψυχολογικής  επάρκειεας με την οποία είθισται να
    βομβαρδίζονται  ορισμένα μέλη  :- )

    Είναι φοβιστικό, όντως
     
  • manini @ 02.06.2012 15:16
    πάντως για να επιστρέψω στο θέμα του που έθεσε το ζυγούδι....δυσκολεύομαι να μοιράσω πλανήτες στο εγώ κ στο εκείνο....
     
    Libra, θέλεις λίγο να εξηγήσεις πως τους επέλεξες? 
    Μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έθεσες...γιατί πολλές φορές έχω αναρωτηθεί για κάποια στοιχεία στον γενέθλιο χάρτη (εννοώ κυρίως όψεις κ συνόδους) ποια είναι η αλληλεπίδραση τους. 
    Ειδικά ανάμεσα σε σύνοδο ήλιο σελήνης...μερικές φορές αναρωτιέμαι που τελειώνει ο ένας και που αρχίζει ο άλλος....
  • manini @ 02.06.2012 15:19
    jour, αν θες να κάνουμε διάλογο για το θέμα ευχαρίστως...
     
    αν έχεις κάτι που σε ενοχλεί σχετικά με εμένα, στο ξαναλέω με έχει καλύψει πλήρως η απάντηση του stardome και μπορείς να απευθυνθείς στους admin. Θα αγνοήσω ότι κ αν γραφτεί ξανά σε αυτού του είδους τα σχόλια.
  • Journey @ 02.06.2012 15:19
    Για το γενικό πλαίσιο της απόπειρας και πατώντας στα εκ προηγουμένου ειπωμένα από αστρολόγους ( καθόλου ημιμαθείς ) έχεις να μας προσθαφαιρέσεις κάτι ?
  • manini @ 02.06.2012 15:21
    Για να επιστρέψω στο θέμα λοιπόν, που μου κίνησε την περιέργεια... ακριβώς όπως με αστρολογικούς όρους μέσα μου αισθάνομαι ταύτιση του νιώθω κ είμαι, έτσι δεν μπορώ να βρω ευδιάκριτα όρια στους όρους της ψυχολογίας "εγώ" και "εκείνο"....
  • manini @ 02.06.2012 15:22
    νομίζω από αυτά που λέω κ μόνο, φαίνεται ότι όχι δεν είμαι υποστηρικτής της κλασικής αστρολογίας..αν αυτό ρωτάς.
  • Journey @ 02.06.2012 15:23
    Και πολλά άλλα , ναι : - )
  • Journey @ 02.06.2012 15:33
    @ libra:
    όχι οτι είναι αρκετά, αλλά μιας και ρώτησες
    http://www.astrology.gr/GIA-PROHORIMENOYS/IATRIKI/item/30356-Soma-Psyhi-Pneyma-kai-oi-tesseris-typoi-toy-Ippokrati
    http://www.astrology.gr/GIA-PROHORIMENOYS/IATRIKI/item/30604-Oi-tesseris-vasikoi-typoi-toy-Ippokrati-%E2%80%93-A-meros
    http://www.facebook.com/notes/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/
    και
    http://www.stardome.gr/tribes/aries/28467.html
    για εισαγωγή με πιο απλές έννοιες.

    Αν το ψάξεις και βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα να μας το λες : - )
     
  • libra24 @ 02.06.2012 15:36
    ευχαριστώ Journey θα σας κρατάω ενήμερους...
  • Journey @ 02.06.2012 15:40
    Πάω να κάνω ομελέτα με ασπράδια αυγών να μου κατεβάσει λίγο την  θερμότητα που λέει και το άρθρο
    Κάτι ήξερα που τη συνήθιζα- ενστικτωδώς - από παλιά..
  • manini @ 02.06.2012 15:49
    τελικώς .... βγάλαμε καμία άκρη ρε ζυγούδη? πήρες καμία απάντηση σε αυτό που ρώτηξες?
  • libra24 @ 02.06.2012 15:54
    Εγώ πιστεύω ότι αν   παρεμποδίζαμε την έρευνα με τον φόβο ότι θα κάνουμε λάθος  τότε θα είχαμε μείνει ακόμα πολύ πίσω...
  • libra24 @ 02.06.2012 15:54
    τοσα χρόνια στην ανθρωπότητα...
  • Journey @ 02.06.2012 16:11
    5 αστέρια..φυσικά, το να κάτσω να διαβάζω τυφλοσούρτη με κάνει οπαδό, δηλ κάποιον που ακολουθεί τυφλά..
    Ή κάποιον που μπορεί να νιώθει την επίδραση της Λίλιθ του σε καθημερινή βάση..
    Κοινώς, πολίτη του μεσαίωνα
  • manini @ 02.06.2012 17:28
    libra, αυτό είναι μόνο το σίγουρο....
     
     
  • nescafe @ 02.06.2012 18:24
    χιλια συγγνωμη για την καθυστερηση...δυσκολη μερα!χαιρομαι που βλεπω προσγειωμενα ατομα...ομολογουμενως ευχαριστη εκπληξη...και σεβασμος στις επιστημες...μαλλον θα μπαινω συχνοτερα εδω μεσα..
  • Journey @ 02.06.2012 18:29
    Και ένα Κρονιασμένο <-
    Καλό τριήμερο καφεκάδι μου

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ειρήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...