παρακαλώ περιμένετε...

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

  • flamescreen73 @ 22.11.2008 23:51
    Σωστο σε βρισκω. Χωρις να πολυσκεφτω ολες τις πιθανοτητες συμφωνω. Καλη η διαφανεια εκτος απο εξαιρετικες περιπτωσεις, ισως, αλλα και εκει(πχ να μας κανουν κακο) δεν εξαρταται απο εμας αλλα απο την επιθυμια των αλλων που θα εκφραστει καπου ετσι και αλλιως και οχι επειδη συγκεκριμενα εμεις επιλεξαμε το δρομο της διαφανειας.

    Η διαφανεια τουλαχιστο δεν ειναι υπαιτια για την τεραστια υποκρισια του κοσμου που ζουμε και ακομη και την ιδια τη διαφανεια, τη μασκαρευει και την μετατρεπει σε δηθεν διαφανεια.
  • lahmacun @ 22.11.2008 23:55
    http://ie.youtube.com/watch?v=n8CzFVm1Yio&feature=related
  • lahmacun @ 23.11.2008 00:18
    κι επειδη ειμαι κακος ... ανθρωπος .. αναρωτιεμαι ποσοι ανθρωποι ... θα επαναπροσδιοριστουν και θα επανατοποθετηθουν .. συμπλεωντας με αυτο το κειμενο αυτη τη φορα ..

    Αλλα αφηστε τον κακο - εμενα- στην τρελα του .. !!
  • leovirgo @ 23.11.2008 00:38
    Πολύ όμορφοι προβληματισμοί..
    Συμφώνώ απόλυτα στην έννοια της διαφάνειας και της απενοχοποίησης της προσωπικής γνώμης..είναι ή δεν είναι δημοκρατικό? Κι απόλυτα θετικό παρά τους κινδύνουςγιατί θα επέφταν έτσι τα στερεότυπα κι οι μάσκες τυπου "ο κόσμος το χει τουμπανο κ εμεις κρυφό καμάρι".. και πιο σκληρή απο την υποκρισία και την ποινικοποίηση τού διαφορετικού είναι ο ψυχικός καταναγκασμός πρός το αποδεκτό,η υποταγή σ'αυτό..
    Θυμίζει την φράση του Φρόιντ ' Ο φιλήσυχος πολίτης δεν είναι παρα ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που δεν τολμά να εκφραστεί"..
    Ποιός ο λόγος για ιδιωτικότητα αν δεν υπάρχουν τα στερεότυπα? Και ποιά τ'αποτελέσματα της..φόβος και ηθική μοναξιά.
    Ας ελπίσουμε οτι θα δούμε με τα μάτια μας κάποτε μια τέτοια ηθική και ψυχικη και πνευματική απολύτρωση. Θα είναι πολλά τα οφέλη και μηδαμινα τα πλήν...
  • loco @ 23.11.2008 00:43
    http://ie.youtube.com/watch?v=RTrYE4a1BmE
  • leovirgo @ 23.11.2008 00:45
    Και κακό να μας κάνουν flamescreen δεν υπάρχει τίποτα πιο ανώτερο απ'το να θυσιάζεσαι για τα ιδανικά σου..δε μας μένει και κάτι άλλο..
  • coracon10 @ 23.11.2008 01:23
    oi teleftees grammes gpano einai i oli ousia se afta pou exeis grapsei k i apantisi eksouranou tha elega stin aporia pou eixa k ego simera peri efthititas k eilikrinias.tora to an kapoioi exoun mathei na zoune me tin ipokrisia k to fobo tis ekdilosis ''tou ti pragmatika einai'' afto einai diko tous problima.apla merikes fores isos k asinaisthita epireazomaste apo tin arnisi twn girwn na dextoun tin diki mas alithia opoia k an afti einai..protimo na blepo tin alithia para na tin agnoo..oso gia to internet, evnoei arketa to na plasarei kapios ton eafto tou opos den mpori i distazei stin real life.
  • Lamantarini @ 23.11.2008 02:04
    « Ο Ανθρωπος ειναι λιγοτερο ο εαυτος του οταν μιλα ως ο εαυτος του.Δωστε του μια μασκα&θα σας πει την αληθεια»
    oscar wilde

    σχετικά με την αληθεια της ειλικρινειας...
  • Yiorgos26 @ 23.11.2008 03:42
    de gnwrizw pws xekinhse ayth h syzhthsh kai einai krima alla exw na pw to exhs.
    isws ginoun kalutera ta pragmata otan epitelous syneidhtopoihsoun oloi pws den einai shmantikoteroi apo kanenan allo kai kanena allo plasma panw s auto ton kosmo.
    Otan ayth h eparsh papsei,tha niwsoun oloi asfaleis efoson einai idioi kai isoi....
  • allistar @ 23.11.2008 11:49
    καλημέρα κι ας άργησα...
    συνειρμοί:
    1.ο αναμάρτητος πρώτος να ρίξει το λίθο
    2.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Κάλβος, για να μην ξεχνάμε και τα ελληνικά μας...)
    3.εγώ πάντως δε μπορώ να γίνω Δον Κιχώτης... είμαι ένα μικρό μυρμηγκάκι, κι όπου φτάσω βρε παιδιά...
    4.ευχαριστούμε για τις σκέψεις που μοιραστήκατε μαζί μας... πάντα υπάρχει επιθυμία αλλά και ανάγκη για επικοινωνία, έστω και με μάσκα...
  • flamescreen73 @ 23.11.2008 12:01
    leovirgo, εκπληκτικη η μεταφορα σου των λόγων του freud. Εντυπωσιαστηκα!
    Ακριβως στο στοχο χτυπησε ο ανθρωπος! Ετσι εχει καταντησει ο μεσος ανθρωπος, φοβισμενος και τρομοκρατημενος, μηπως και χασει τα νυπαρκτα "κεκτημενα", που ετσι και αλλιως οι κρατουντες στερουν η αλλαζουν εις βαρος του ανα πασα στιγμη.

    Νομιζω οτι σε αυτη την περιπτωση, το Διαδικτυο, ακομη και που δεν προωθει τη διαφανεια, εξυπηρετει ενα σκοπο: δινει βημα στον ανθρωπο να εκφραστει ελευθερα και χωρις πολλες πολλες συνεπειες και να αναπτυξει ουσιαστικα τη σκεψη του, εστω και ενωπιον ενος ουσιαστικου αορατου κοινου.

    Ειναι και αυτο μια αρχη και τελικα μπορει και να οδηγησει σε περισσοτερη διαφανεια, αν δεν χρησιμοποιηθει απλως ως καταφυγιο του ανωνυμου, η, ως μεσο εκτονωσης.
  • lahmacun @ 23.11.2008 16:49
    Σε ολο το κείμενο μου μοσχοβολάει ο ουρανός .. και στην καλύτερη εκδοχη του συγκροτημένος.

    Κατα τη γνωμη μου θεωρω πως είναι το πιο ενδιαφερον κειμενο που εχω διαβασει μεχρι τωρα στο σαιτ , κι ευχομαι , στο μελλον να μπορω να ξαναδατυπωσω την ιδια φραση διαβαζωντας κατι καινουργιο .
  • Psy @ 23.11.2008 18:59
    από το μέλος gpano @ 22.11.2008 23:35

    ... Πρέπει να δηλώνεις δημόσια και χωρίς να σε ρωτήσουν....
    Εδώ εγώ έχω ένα προβληματισμό. Άν κάποιος δεν ρωτάει επειδή δεν εστιάζεται στη διαφορετικότητα απλά του κάνεις σαν άνθρωπος, σαν παρουσία ή απλά αδιαφορεί τελείως για σένα, προς τί το ξόδεμα της ενέργειας?
  • Lamar @ 23.11.2008 18:59
    Δεν νομίζω ότι συμφωνώ με αυτό που λες, και πολύ χαίρομαι γιατί θα βαριόμασταν να ευλογούμε τα γένια μας.
    Η ιδιωτικότητα, όπως κάθε κατάσταση, ιδέα, συναίσθημα, είναι βλαβερή όταν φτάνει στα άκρα, την τραβάμε από τα μαλλιά και γίνεται μυστικοπάθεια, καχυποψία, μανία καταδίωξης, όπως και όταν δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα διατυμπανίζοντάς την. Ξέρω ότι πολλοί επικαλούνται το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα για να καλύψουν ένα σωρό βρωμιές και υποκρισίες. Μόνο που, ούτως ή άλλως, όποιος θέλει να βλάψει ή να εκμεταλλευτεί βρίσκει πάντα κάποιες έννοιες, συνήθως της μόδας, τους αλλάζει το περιεχόμενο και τις πετάει δεξιά κι αριστερά για αντιπερισπασμό.
    Ωραίο ακούγεται αυτό που είπε ο Μπρετόν, αλλά εγώ προσωπικά δε βλέπω γιατί είναι τόσο απαραίτητο να ζω σε γυάλινο πύργο και να αισθάνομαι άνετα.
    Βλέπω όμως γιατί είναι ωραία να μπορώ να λέω ακριβώς αυτό που νιώθω χωρίς να φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ, ότι θα πληγώσω ή θα θυμώσω κάποιον. Είναι κάτι παραπάνω από ωραία, είναι ανακούφιση, ανοίγει την καρδιά και γλυκαίνει ακόμα και τις πιο δύσκολες εμπειρίες το να μπορείς να μοιραστείς χωρίς να έχεις ανάγκη ούτε αποδοχή ούτε απόρριψη.
    Αλλά αυτό το μοίρασμα δεν έχει απαραίτητα σχέση με το να λες πόσα παιδιά έχεις με το καλημέρα. Άντε και το είπες, αυτό τι σημαίνει; Ότι έχεις δημιουργήσει την προϋπόθεση να συνάψεις βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί όλοι ξέρουν λεπτομέρειες για την οικογενειακή σου κατάσταση; Υπάρχουν άνθρωποι που, χωρίς να τους ρωτήσεις, σου λένε χιλιάδες πράγματα αλλά επί της ουσίας δεν σ'αφήνουν ούτε να τους δεις πραγματικά ούτε θέλουν να βρουν σημεία επαφής.
    Οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι μόνο δεδομένα, είναι κομμάτι της ψυχής σου, της προσωπικής σου ιστορίας ή μυθολογίας αν θες να το δούμε κι έτσι. Για ποιο λόγο θα έπρεπε να είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να τα μοιραστώ με οποιονδήποτε, στο όνομα μιας διαφάνειας που εν τέλει ο καθένας την ορίζει διαφορετικά; Όπως το βλέπω εγώ, το πότε θα αποφασίσω να μοιραστώ αυτά κομμάτια της ψυχής μου και με ποιον είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα, όπως επίσης και η απόφαση να τα (εκ)θέσω σε κοινή θέα. Και σίγουρα δεν χρειάζομαι τον ψυχαναγκασμό του "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται". Και πολύ καλά κάνει, απλώς δε βλέπω το λόγο για τον οποίο αυτό θα έπρεπε να γίνει το απόλυτο αξίωμα για όλους, στον αιώνα των αιώνων αμήν.
    Αυτά προς το παρόν και σε φιλώ πολύ.
    Υ.Γ. Lamantarini έγραψες, το quote είναι έτη φωτός μπροστά!
  • johnnyG @ 23.11.2008 19:10
    όσο για αυτο που γραφεις Gp για τη ρωμαϊκη αυτοκρατορία... στη σύγχρονη παγκόσμια αυτοκρατορία μήπως αυτό συμβαίνει π.χ. στο... facebook??? και γιατί να εκθέσω όλα τα στοιχεία μου στο κοινό και όχι προσωπικά σε έναν άνθρωπο ας πουμε; ή σε όσους τελοσπάντων, και όπου επιλεξω ιδιωτικά. δε λεω να ντρεπόμαστε και να καταπιεζόμαστε στο να εκθέτουμε τους εαυτούς μας, αλλα από την άλλη να τα κάνουμε σημαία και να τα κουνάμε; σε ποιόν; και για ποιό λόγο;
  • lahmacun @ 23.11.2008 19:29
    Το βασικο ερωτημα που θα εθετα στους ανθρωπους που διαφωνουν με το κειμενο ειναι γιατι να μην εκεθετουμε τους εαυτους μας σε ολους ?
    Σε τι μας εξυπηρετει αυτο ? Τι αναγκη μας καλυπτει η σιωπη και η αποκρυψη ?
  • johnnyG @ 23.11.2008 19:38
    δε διαφωνω καθετα με οσα γραφει το ποστ. παιρνω το αλλο άκρο, σαν αντίλογος. δεν ξερω αν χρησιμοποίησες τις δυο αυτες λέξεις ,λαχ, για καποιο λογο: η αποκρυψη δε μας καλυπτει καμμία ανάγκη. αν με ρωτησεις για τη σιωπη, θα σου έλεγα, ναι. δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην έκφρασή μας.
  • lahmacun @ 23.11.2008 19:48
    Ναι αλλα αν εχουμε σκοπο να μιλησουμε θετικα .. δεν εχει νοημα να παιρνουμε τα ακρα .. ο κ. Πανοπουλος εθεσε επιχειρηματα για αυτο στο οποιο καταληγει ..

    Η σιωπη γενικα καταλαβαινω τι εξυπηρετει ...
    αλλα ποσο βοηθαει την επικοινωνια .. να συμφωνουμε ή να διαφωνουμε με κατι που συμβαινει και να σωπαινουμε ? Τι μας εξυπηρετει αυτο ?
    με αυτη την εννοια το εθεσα .
  • Psy @ 23.11.2008 19:51
    lah, θα το πώ απλά.1 Γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες. 2. επειδή έτσι ισοπεδώνεις τις σχέσεις σου. Και δεν έχει να κάνει με το κρύψιμο. Που και αυτό είναι υπό συζήτηση, διότι έχουμε ένα ασυνείδητο. επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε όλες τις πλευρές μας, και θα τις πετάξουμε στον άλλον με το καλημέρα σας?
  • Psy @ 23.11.2008 19:53
    Η ομιλία είναι μερικές φορές ένας από τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε για να ΜΗΝ επικοινωνούμε.
  • johnnyG @ 23.11.2008 19:55
    καταλαβαινω πως το θετεις. οκ, με αυτη την έννοια εννοείται ότι η σιωπή δεν οδηγει πουθενά, απεναντίας διογκώνει το πρόβλημα. εγω άλλο σου λέω. δεν είναι ανάγκη να διατυμπανίζεις τον εαυτό σου, ούτε να υψώνεις το εγώ σου σε ένα κοντάρι για να το δει ο άλλος να ανεμίζει. αν έχεις καταπιεστεί και αδικηθεί, μπορω να καταλάβω το λόγο. αλλα προτιμοτερο θα ηταν να εξαλειφθεί το πρόβλημα και η αντιληψη "εκ των εσω". δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος... το ελπιζω.
  • lahmacun @ 23.11.2008 19:58
    Πσυ ελπιζω να μου απαντησεις εξισου απλα
    1."ποια ειναι τα πιτουρα ?και ποιες ειναι οι κοτες ? "

    2.Ποιος ειναι σε θεση να μιλαει για το ασυνειδητο του ? και δεν το ειχα παρει χαμπαρι ? Αν και βεβαια ειμαστε πολλες φορες διαφανοι στους αλλους με μη λεκτικες διαδικασιες φυσικα .
  • lahmacun @ 23.11.2008 19:59
    Τζο αυτο που λες δεν εχει να κανει καθολου με το κειμενο .... οπως το εχω καταλαβει εγω .

    Ποιος ειπε να σηκωνεις σημαια την υπαρξη σου και να την επιβαλλεις , σε ποια γραμμη του κειμενου το διαβασες αυτο ??

    Εχω καταλαβει τελειως αλλο πραγμα ..?
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:04
    σε αυτο που αναφερθηκα συγκεκριμενα στο κειμενο ήταν το περί ρωμαϊκης αυτοκρατοριας... μη μπερδευεσαι λαχ... γκρρρ
  • zuzuna @ 23.11.2008 20:07
    καλησπερα.τι κανετε?
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:09
    αν σου πω... με λένε τζόνυ, μου αρεσουν οι κολοκυθοπατάτες, δεν εχω προικα ούτε ενσημα και ΙΚΑ, η θεια μου η κουλιώ είχε αναρχοαριστερες ιδέες και την κακοποιούσε ο δεξιός άντρας της, και με κακοποιήσανε σεξουαλικά στα 5 μου... τί θα καταφέρω; εκτός απο το εκτεθώ στα τέρατα της κοινωνίας. δημοσιότητα είναι και η εκπομπή της τατιάνας στεφανίδου.
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:11
    Θυμωσε μου και δηλωσε το Τζο , ετσι γινονται οι φιλιες .. και ετσι δεν καταργειται η αγαπη **

    Οπως το καταλαβα και το καταλαβαινω εγω- και ειναι σαφες φανταζομαι πως το κειμενο εμ βρισκει απολυτα συμφωνοι ..
    με το παραδειγμα της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας ο κ. Πανοπουλος ηθελε να πει οτι το αιτημα δεν ειναι καινουργιο .. εχει τεθει ιστορικα και εχει εφαρμοστει με αυτον το τροπο .. δεν ηταν προταση εφαρμογης ενα παραδειγμα .. Αλλωστε καθε εποχη εχει τη συγκυρια της ..

    Το ερωτημα ειναι , με οσους συνιδαλεγομαστε και αυτοι δεν ειναι ο κοσμος όλος .. τι ειναι αυτο που μας οδηγει στην αναγκη "παραπλανησης" και αποσιωοησης ... ποιες ειναι πηγες αυτων των φαινομενων , τι εξυπηρετουν ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:14
    Τζο αν μου τα πεις αυτα και ειναι αληθεια μου προσφερεις το δωρο να ξερω καποιες απο τις κοινωνικες συνισταμενες σου ..

    Οι μεσημεριανες .. εκπομοπες υπαρχουν ακριβως γιατι .. οι ανθρωποι ζουνε μεσα στο ΨΕΜΜΑ .. για αυτο εχουν ΝΟΗΜΑ .. οι αποκαλυψεις τους ..
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:15
    Πσυ περιμενω ...
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:17
    *
    και το δωρο αυτο αν ταιριαζουμε αν κολλαμε αν .. με ενδιαφερει μου δινει την δυνατοτητα .. να προσπαθησω να σε καταλαβω και να επικοινωνησω μαζι σου .. σε μια βαση κατα το δυνατον πιο πραγματικη ...

    συμπληρωμα στο προηγουμενο ..
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:17
    αλλο φανερες οι επιλογες σε ενα περιβαλλον, κι αλλο ΔΗΜΟΣΙΑ.
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:17
    γεια σου ζιζελ
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:17
    και δε θυμωσα...
  • Psy @ 23.11.2008 20:17
    lah 1 οι κότες είναι αυτές που αποφεύγω, άρα όχι το dome, εδώ μαπαίνω και συνομιλώ επειδή μαθαίνω πράγματα και γνωρίζω ανθρώπους με κοινά με εμένα ενδιαφέροντα. Δεν μπαίνω π.χ σε site γνωριμιών ούτε από περιέργεια. 2. Ακριβώς αυτό έγραψα για το υποσυνείδητο. Οτι ΔΕΝ το ξέρουμε γιατί προστατευόμαστε. Και θα το ξαναπώ αυτά έχουν σχέση όχι με το κρύψιμο του πραγματικού εαυτού αλλά με τη διάκριση: σε ποιόν και πότε μιλάμε. Αν δεις από την αρχή των καταχωρήσεών μου, είμαι σταθερή. δεν διαφωνώ με τη διαφάνεια.
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:17
    ωπα, τωρα ειδα τη ζουζουνα. χρονια και ζαμανια...
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:18
    Μπορεις να μου πεις ΠΟΙΑ ειναι η διαφορα ????????

    Τι τις διαφοροποιει ?? Τι με κανει ανικανη εμενα να πω .. Δημοσια οτι ειμαι πρεζακι .. ενω μπορει να το μοιραστω με δυο τρεις ??

    Γιατι υπαρχει αυτη η διακριση Τζο ? Μπορεις να μου πεις ??
  • zuzuna @ 23.11.2008 20:19
    διαβάζω αυτά που γράφετε.
  • Psy @ 23.11.2008 20:19
    Σιγά ρε lah, δεν ειμαι πάνω από τον υπολογιστή. Πηγαινοέρχομαι.
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:20
    εκει πάει λαχ η κουβεντα που ανοιξαμε, σε αυτο που λέει η Psy. και με βρισκει σύμφωνο.
  • Psy @ 23.11.2008 20:21
    Το διαφοροποιεί το οτι οι δυό τρεις θα καταλάβουν ίσως περισσότερα από τους 100 που απλώς θα βάλουν μια ετικέττα και αυτό άν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν μαζί σου.
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:22
    Το ντομ δηλαδη δεν εχει κοτες πσυ ? για τα πιτουρα ακομα περιμενω ..

    με τον αλλλον δεν μπορεις να μοιραστεις αυτο που δεν ξερεις .. αρα η κουβεντα περι ασυνειδητου και πως να το πασαρουμε στον αλλο .. ειναι ακυρη ,..

    Αυτο που γνωριζουμε για τον εαυτο μας ομως παλι δεν μου απαντας γιατι πρεπει να ειμαστε επιλεκτικοι για να το ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ...

    εσυ λες πως ΦΟΒΑΣΑΙ να εκετθεις και δεν καταλαβαινεις γιατι ?? Αυτο λες ?
    καταλαβα καλα ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:24
    Τζο που παει η κουβεντα ? Στο οτι "φοβομαστε " να ειμαστε ειλικρινεις ... και δεν ξερουμε γιατι "φοβομαστε " ???

    Πσυ το οτι δεν αλλαξες σταση το εκτιμω.
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:26
    αν γουσταρεις το λες δημοσια και πολυ καλα θα κανεις. η διαφορα ειναι αν το κανεις μπροστα σε ενα ακροατηριο απεξάρτησης απο τα ναρκωτικά ή μπροστα στην οθόνη παρέα με τον αντρέα μικρούτσικο. στη δευτερη περίπτωση, εγω προσωπικά θα σε προστάτευα.
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:29
    σε λιγο θα πρεπει να φυγω...
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:31
    ειναι θεμα γουστου τελικα ??

    Μηπως το ακρωατηριο του Μικρουτσικου Τζο .. ειναι η κοινωνια ? και μηπως θα ηθελες να με προστατεψεις απο αυτη την κοινωνια ..που συνισταται απο ατομα που δεν "ομολογουν " τα αντιστοιχα" ? Μονο τα παρακολουθουν σαν Υαινες .. θεωρωντας πως τα χειροτερα δεν θα τους συμβουν ποτε ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:33
    Τζο να φυγεις .. και αν θες ξαναδιαβασε το κειμενο ... και να το συζητησουμε μια αλλη μερα ...

    Δεν γινεται να ειμαστε φοβικοι συνεχεια απο το ειναι οι αλλοι .. Συρικνωνουμε αυτο που ειμαστε εμεις .. και δεν αλλαζουμε και τιποτα ..
    σκεψου το αυτο .. και μου θυμωνεις την επομενη φορα ..!!
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:34
    φοβικοι απεναντι στο τι ειναι αλλοι - ετσι δινουμε συνεχεια αλλοθι για τη δικια μας συρικνωση και καταστολη ..
  • johnnyG @ 23.11.2008 20:34
    δε θυμωνω μωρεεε... γεια... :***
  • Psy @ 23.11.2008 20:34
    Δεν γνωρίζω άν έχει κότες και πίτουρα λαχ. και έχω την εντύπωση οτι παρερμηνεύονται αυτά που γράφω. Δεν γράφω πουθενά οτι φοβάμαι, δεν γράφω πουθενά για ομολογία γιατί εδώ δεν έχουμε νομίζω δικαστήριο και επειδή θα ήταν παράδοξο σε συζήτηση με αυτό το θέμα, και επίσης καταλαβαίνω πολύ καλά κάποια πράγματα και αυτά δεν τα "πετάω" στον άλλο ιδίως όταν δεν μου το ζητήσει.
    Και όντως κάνω και άλλα πράγματα και πηγαινοέρχομαι.
    Γειά σου zuzuna
  • Psy @ 23.11.2008 20:36
    Γειά σου Johnny, τα ξαναλέμε.
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:40
    Να μου θυμωνεις Τζο .. ειναι υγιες .. και να το λες δημοσια *** να προσεχεις .

    Πσυ .. συγνωμη αλλα κοιταω τι εχεις γραψει για να σου απαντησω .. δως μου λιγο χρονο .. οκ ?
  • astropet @ 23.11.2008 20:41
    Εγώ σε ένα θεωρητικό επίπεδο συμφωνώ με τη διαφάνεια, αλλά δεν ξέρω πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί. Το να ξέρω ότι κάποιος πριν μου δώσει το χέρι του σκάλιζε τη μύτη του, μπορεί να αποενοχοποιήσει το σκάλισμα της μύτης, αλλά να μας κάνει να σιχαθούμε τη χειραψία. Και σε ένα κράτος τέτοιας διαφάνειας, η αστυνομία θα κυνηγάει αυτούς που "κρύβονται". Αυτοί θα είναι οι νέοι εγκληματίες, γιατί σου λέει για να κρύβεις κάτι, πάει να πει ότι κάποιο πονηρό σκοπό έχεις, που μπορεί εσύ να είσαι εντελώς αθώος.
    Πολλές φορές η κατανόηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας έρχεται μετά από την επαφή με τον άλλον σε αρχικό καθεστώς μυστικότητας. Αρχίζω να τον εκτιμώ, να τον αγαπώ και μετά δεν πειράζουν οι ιδιαιτερότητές του, γιατί ήδη βρίσκεται στην καρδιά μου. Όταν όμως από την αρχή ξέρω όλα τα μυστικά του, μπορεί να αποφύγω να συνάψω σχέση μαζί του γιατί σε ορισμένες συμπεριφορές έχω βάλει ταμπέλες ότι με ενοχλούν. Άρα ποτέ δεν θα γίνω ανεκτικός και προοδευτικός και θα διατηρήσω τις ταμπέλες μια ζωή. Μόνο η ύπαρξη συναισθήματος μπορεί να με κάνει να τον αποδεχτώ και μετά να το κάνω φιλοσοφία ζωής.
    Και τέλος, θέλω ως άνθρωπος να έχω το δικαίωμα να μην είμαι γενναίος και να αποφεύγω την έκθεση, θέλω να έχω το δικαίωμα να φοβάμαι τον λιθοβολισμό.
  • Nik @ 23.11.2008 20:47
    απ' τη στιγμή που υπάρχει ένας μάρτυρας των πράξεων μας, προσαρμοζόμαστε, θέλουμε δεν θέλουμε, στα μάτια που μας παρατηρούν και τίποτα πια απ' ό,τι κάνουμε δεν είναι αληθινό. Το να έχεις ένα κοινό, να σκέφτεσαι ένα κοινό, σημαίνει να ζεις μέσα στο ψέμα. Απ' το διαχωρισμό της ζωής σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα πηγάζει κάθε ψέμα: είσαι άλλος εν οίκω και άλλος εν δήμω

    έχετε τόσο μεγάλη ιδέα για τους ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν, ώστε να πρέπει να ενδιαφέρεστε γι' αυτό που σκέφτονται;
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:49
    "lah, θα το πώ απλά.1 Γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες."
    "
    "'διότι έχουμε ένα ασυνείδητο. επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε όλες τις πλευρές μας, και θα τις πετάξουμε στον άλλον με το καλημέρα σας?"

    "οι κότες είναι αυτές που αποφεύγω, άρα όχι το dome,"

    "Οτι ΔΕΝ το ξέρουμε γιατί προστατευόμαστε"

    Αντιγραφω σημεια γιατι εχω χαθει ..
    το θεμα με τις κοτες και τα πιτουρα εξακολουθω να μην το πιανω .. οπως και τη διακριση που βρισκονται "οι κοτες" και που οχι ..
    Επιμενω γιατι ηταν το βασικο σου επιχειρημα Πσυ οταν διαφοροποιηθηκες ..

    Λες ΔΕΝ ξερουμε γιατι εχουμε την αναγκη να προστατευομαστε .. κι εγω λεω .. σε ποιες περιπτωσεις νοωθουμε αναγκη προστασιας ..?? Οταν φοβομαστε μηπως .. και αν ναι τι φοβομαστε ?
    Εσυ λες πως δεν ξερεις γιατι θες να μην εκτιθεσαι .. αλλα νιωθεις αναγκη προστασιας ταυτοχρονα δε ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ , τι ειναι αυτο που σε κανει να θες να προστατευτεις ??
    οχι μονο εσενα ολους μας, αυτο πρεπει να απαντησουμε στον εαυτο μας ..
    αν και κατα την γνωμη μου ο κ. Πανοπουλος τα εχει απαντησει ολα αυτα πολυ καλα ..
    συγνωμη για το κοπυ πειστ αλλα πραγματικα χαθηκα μεσα στην κουβεντα κι ενιωσα πως μιλαω στο κενο ..
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:51
    Πετ σε εκτιμω πολυ για την ομολογια ...
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:54
    ειναι η μονη λογικη αντιπαραθεση στο κειμενο που ακουσα σημερα .. ακομα και αν διαφωνω μαζι σου ..

    Ανθρωπινο να φοβαται κανεις το λιθοβολισμο .. και επισης ανθρωπινο ..οι φοβισμενοι να ειναι οι πρωτοι που πιανουν την πετρα για τον αλλο ..
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:56
    Επισης πως γινεται η ιδεολογια αγαπη και οχι το αντιθετο .. εχω ενα θεμα με αυτο τεραστιο αλλα δεν ειναι της ωρας ..
    αν και περιγραφει καλα .. πως "αλλαζουμε" αναλογα με το συναισθηματικο μας "συμφερον" και οχι με βαση την αντιληψη μας για τον κοσμο ..
  • lahmacun @ 23.11.2008 20:59
    Και μια ερωτηση κι ας πεσει στο κενο - Πως μπορει κανεις να λεει οτι το ενδιαφερει η αστρολογια - να ειναι εδω και να μην μπορει να μιλησει προσωπικα ?
  • Psy @ 23.11.2008 21:01
    O.K, από την αρχή. Μπορεί να μην είμουν σαφής.
    Διάκριση γιατί δεν επικοινωνώ με όλους το ίδιο και δεν έχω το ίδιο πολιτισμικό επίπεδο, (εδώ έρχεται το πίτουρα και κότες και είναι γενικό και θεωρητικό για έμφαση στη διάκριση)
    Δεν ερχόμαστε σε επικοινωνία με το ασυνείδητο επειδή δεν το αντέχουμε και αυτή είναι μια υγιής προστασία του ΚΑΘΕ ανθρώπου.
    Αν εξακολουθώ να μην είμαι κατανοητή δεν θα το συνεχίσω γιατί γίνεται προσωπικό και έτσι θα διεκδικήσω χώρο αδικώντας το θέμα του post.
  • Nik @ 23.11.2008 21:03
    προσωπικά; με ποιον να μιλήσει προσωπικά lah; με σένα, με το κ. Πανόπουλο, με ποιον;
    δημόσια μιλάμε εδώ
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:08
    Πσυ δεν γινεται προσωπικο ..θετεις επιχειρηματα εναντιον της διαφανειας ..

    Με το "πολιτισμικο " εννοεις πως με ανθρωπους αλλης παιδειας καλυτερης απο σενα δεν συνομιλεις γιατι θεωρεις πως εισαι πολυ απλοικη για να σε καταλαβουν .. εβαλα μια εκδοχη .. απο τα αναποδα .. απο οτι συνιθηζεται ..
    Δηλαδη μιλαμε μονο με οσους ειμαστε "πολιτισμικα" ιδιοι ? και πως μαθαινουμε, αλλαζουμε , εξελισσομαστε αν δεν συνδιαλλαγουμε με το διαφορετικο του αλλου ??

    Ποιος μιλησε για επικοινωνια με το ασυνειδητο ? Μιλαμε για την ικανοτητα δημοσιας λεκτικης εκθεσης του συνειδητου , του πεπραγμενου του ικανο να διατυπωθει ...!!!!

    Δεχομαι σαν επιχειρημα πως εσενα σου αρεσει να εκτιθεσαι μονο σε "ομοιους " σου . Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα , δεν μπορει να ειναι συνολικο επιχειρημα αυτο .
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:10
    Σωστη Νικ . Πολυ σωστη και οσοι με εχουν πμ .. ξερουν πως προτιμω τις δημοσιες ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ..

    Ντριμ σε ευχαριστω .. αν και το εχεις αποδειξει με τη σταση σου .. πως εισαι ικανη να μιλας για σενα και να εκτιθεσαι και στη τελικη δεν μας εχεις αναγκη . .. ξερεις πολυ καλυτερη αστρολογια απο το 95% εδω μεσα ..
  • Psy @ 23.11.2008 21:10
    Αγιουτοοοοοοοοοο!
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:13
    Παρακαλω ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:14
    Η συγκεκριμενη ειναι γλωσσα που δεν ομιλω .. μεταφραση παρακαλω για οποιον την κατεχει ..
  • flamescreen73 @ 23.11.2008 21:17
    Βοηθειααααα!
  • Nik @ 23.11.2008 21:18
    ντριμ πόσο σε θαυμάζω!
    ήθελα να το ξέρεις
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:21
    το θεμα της "αναγκης" δεν το εβαλα .. επειδη μου λεει κατι προσωπικα ..

    σαν παρατηρηση , πως η εκθεση σου δεν καλυπτει την πρωτογενη "αναγκη" που φερνει καποιον σε ενα αστρολογικο σαιτ που ειναι να καταλαβει ειτε καλυτερα τον εαυτο του μεσω της αστρολογιας ειτε ..δυστυχως τις περισσοτερες περιπτωσεις .. να λυσει μια προσωρινη του αγωνια για το μελλον
  • Psy @ 23.11.2008 21:21
    και εγώ dream.
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:22
    Πσυ θα μου εγηγησεις τι σημαινει το "Αγιουτοοοοοοοοοο!" ?
    σαν απαντηση σε οτι εγραψα ?
  • Psy @ 23.11.2008 21:24
    Nαι λαχ. οτι ζητάω βοήθεια να γίνω κατανοητή και να μη παραφράζομαι.
  • Psy @ 23.11.2008 21:25
    Εγώ δεν έχω ευχαριστώ dream? να πάρω λίγο το πάνω μου?
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:25
    Ντριμ εγω δεν σε θαυμαζω και πιστευω οτι το ξερεις ...
    σε εκτιμω ομως για καποια και μου σπας και τα νευρα για καποια αλλα ..
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:29
    Πσυ θεωρεις οτι σκοπιμως σε παραφραζω ?
    ¨Η υπαρχουν σημεια στα οποια εσυ ειχες αντιφασεις .. στα εδειξα κιολας .. και στη τελικη δεν ησουν και τοσο σαφης ?και ακομα σε αυτο που εχουμε καταληξει ειναι οτι θες να ειναι ιδιος πολιτισμικα ο αλλος για να εκτεθεις γιατι με διαφοερετικους σου δε το επιλεγεις ..

    τι τυπου επιφωνημα ηταν αυτο που εγραψες ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:30
    ...
    καλα δεν ειπαμε κι ετσι .. εγω δεν σε φτυνω σημερα .. αλλα .. για αλλη μερα .. δεν υποσχομαι τιποτα
  • Psy @ 23.11.2008 21:31
    Dream αυτό είναι το περισσότερο που μου αρέχει σε σένα. το έξυπνο χιούμορ. Δεν θέλω άλλο ευχαριστώ με κάλυψε για καμιά βδομάδα.
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:34
    καλως τη Σελ , σε τι μας εξυπηρετει να εχουμε διαχωρισμενες τις σχεσεις μας σελ ?
  • Psy @ 23.11.2008 21:38
    Δεν σε ξέρω λαχ και έτσι δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτό που ένοιωσα ήταν οτι όπως και να διατύπωνα τις απόψεις μου ερμηνευόντουσαν διαφορετικά.
    Γειά σου seloteip, για συνέχισέ το εσύ σε παρακαλώ.
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:40
    "ενοχη"¨για ποιο πραγμα για αυτο που ειμαστε ?
    "Θυμο" επαναλαμβανω την ιδια ερωτηση

    Που βλεπεις το σαδομαζοχισμο οταν προσφερεις το συνολο του εαυτου σου σε ολους οσους σχετιζεσαι , αν τους ενδιαφερει φυσικα ?
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:42
    Οταν χρησιμιποιουμε τις λεξεις Πσυ , πρεπει να ειμαστε σε θεση να φερουμε και τη Ευθυνη τους . Η λεξη παρερμηνεια , ενεχει κατηγορια ..

    Δεν ειπες πχ. οτι ισως δεν σε καταλαβαινω επειδη εχουμε διαφορετικο "πολιτισμικο" επιπεδο ... αυτο θα ηταν μια λογικη εξηγηση .. με βαση τη θεωρια που διατυπωσες πιο πανω ...

    Η σελ εχει πει αλλο πραγμα απο σενα μεχρι τωρα Πσυ , ισως να καταληγετε στο ιδιο αλλα ο δρομος ειναι διαφορετικος μεχρι στιγμης .
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:44
    Ντριμ
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:45
    εχω τηλ .. αλλα σε λιγο μαζι σας
  • Psy @ 23.11.2008 21:47
    dream και εγώ έχω εξάγωνο ουρανού ερμή.
  • Psy @ 23.11.2008 21:50
    Μωρέ μπας και από τη κούραση τα λέω ανάποδα? Ενοούσα dream οτι μου αρέσει το είδος του χιούμορ που έχεις. Και καληνύχτα σε όλους.
  • Psy @ 23.11.2008 21:54
    Φτου! συννενόηση τσιμέντο. Το πρώτο ευχαριστώ μου έφτανε για καμιά εβδομάδα δεν χρειαζόταν να με ξαναευχαριστήσεις. το εξάγωνο ουρανού ερμή το είπα γιατί είναι από τα καλά μου, που δείχνουν και το χιούμορ το δικό μου. Ματς μουτς.
  • lahmacun @ 23.11.2008 21:54
    Δεκτον σελ .

    Ντριμ εγω ειμαι Γηινη και αυτο δεν αλλαζει .. πως να ξεπερασει κανεις τα τριγωνα του ηλιου .

    Καληνυχτα Πσυ .
  • Nik @ 23.11.2008 21:54
    γηινη και κερατούχα
    και με καβούρι!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...