παρακαλώ περιμένετε...

Για Γιωργο Πανοπουλο

  • gpano @ 06.10.2008 23:09
    Ξέρετε....η απώλεια, η έλλειψη είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και όλοι προσπαθούμε να συμφιλιωθούμε με αυτήν.... Όμως με τη γέννησή μας ήδη συμβαίνει... Όταν κόβεται ο ομφάλιος λώρος είμαστε τελειωτικά, τρομακτικά και υπέροχα μόνοι δηλαδή μοναδικοί... κι αρχίζουμε να αναζητάμε ξανά αυτή την ένωση, την προστασία, την ασφάλεια της Μητέρας και την ζέστη του αμνιακού υγρού, τη θερμότητα μιας θάλασσας όπου πλέαμε ευτυχείς και χωρίς συνείδηση...αλλά τι ευτυχία είναι αυτή που δεν συναισθάνεσαι τον εαυτό σου?
    Η ψυχανάλυση τελειώνει, ολοκληρώνεται κι είναι επιτυχημένη όταν ο θεραπευόμενος συμφιλιωθεί με την έλλειψη, όταν συνθηκολογήσει με την ιδέα ότι πάντα κάτι θα του λείπει, όταν παραδεχθεί ότι ποτέ δεν θα είναι ολόκληρος, ότι ακόμα κι όταν είναι με τον Άλλο αυτός ο Άλλος θα του λείπει- την μεγαλύτερη απελπισία την νιώθουμε όταν πολύ ερωτευμένοι πιστεύουμε ότι ο Άλλος δεν μας αγαπάει όσο τον αγαπάμε... Σπάνια κάποιος φτάνει σε αυτή την παραδοχή...Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγαπάμε... Ένας αγαπημένος μου ποιητής ο Ρίλκε λέει ότι "η αγάπη είναι μια ευκαιρία για το άτομο να ωριμάσει , να γίνει κάτι μέσα του, να γίνει σύμπαν χάρη σε κάποιον άλλον, είναι μια κορυφαία στιγμή που του επιβάλλεται, που τον επιλέγει, τον καλεί σε άλλες σφαίρες"... Κι επειδή είσαι Πλουτώνιος ο Νίτσε λέει ότι "αυτό που κυρίως μας κάνει να ωριμάζουμε είναι ο τρόμος"... Το ερωτικό ονειροπόλημα φανερώνει την ομορφιά του Άλλου, αλλά είναι ο τρόμος ότι θα μας εγκαταλείψει που μας κάνει να σκεφτούμε, να ψάξουμε, να μαντέψουμε, να εμβαθύνουμε στην πραγματικότητα και να δούμε πίσω από τα φαινόμενα... Ο φόβος επιταχύνει τη γνώση κι ο Έρωτας είναι γνώση. Πιστεύω ότι όταν λείπει ο φόβος η ερωτική μας διάσταση έχει τελειώσει ή δεν έχει υπάρξει ποτέ...
  • mafia7 @ 06.10.2008 23:22
    den exw logia... peritteuoun...
  • lahmacun @ 06.10.2008 23:48
    "Ο φόβος επιταχύνει τη γνώση κι ο Έρωτας είναι γνώση. Πιστεύω ότι όταν λείπει ο φόβος η ερωτική μας διάσταση έχει τελειώσει ή δεν έχει υπάρξει ποτέ..."

    Υποκλινομαι ..
  • lena40 @ 06.10.2008 23:58
    !!!
  • annaeleni @ 07.10.2008 01:05
    gpano einai olofanero oti exeis kanei psychotherapeia/psychanalysi -den xerw poias kateythinsis. tha ithela na symplirwsw, an mou epitrepete, pws ontws to anikanopoiito einai meros tou dna mas - apo ton kataskevasti- kai den allazei. to mono pou menei einai na to apodextoume. oi perissoteroi apo mas eimaste erwtevmenoi me tin idea oti mporoume na allaxoume to parelthon mas. ki ayto einai kati pou den allazei kai prepei na to apoedextoume. omws i diki mou empeiria se epipedo psychotherapeias, einai oti allo pragma o erwtas ki allo pragma i kapsoura. sinithws sto prwto o allos/alli einai paron kai sto deytero o allos/alli leipei. polloi apo mas einai ethismenoi stin kaspoura, sto dyskolo, na sou leipei o allos, na ton apozitas, na yparxei to glyko vasano... einai teleiws diaforetiko na ton exeis ekei, na ton gnwrizeis kai na synexizeis na noiwtheis to idio... tote les oti eisai erwtevmenos. i diafora einai simantiki. allwste se klinikous opous, o erwtas krataei ston egefalo mas maximum 6mines-1xrono. de simainei aparaitita oti sto telos tou den ypirxe pote. aplws ola ta idi tou erwta exoun apo ton kataskevasti imerominia lixis. to thema einai ti kaneis meta. megali kouventa anoixame.
  • judith @ 07.10.2008 20:38
    DreamShow συμφωνω εν μερει μαζι σου σε οσα ευλογα αναρωτιεσαι (και απαντας ταυτοχρονα)Ομως νομιζω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση,σου εχει ξεφυγει κατι που κατα τη γνωμη μου αν το εντοπισεις ισως σε κανει να εισαι λιγοτερο αυστηρη:ξεχασες τη χαρα.Τη χαρα του νεοφωτιστου,που οταν συνανταει καποιον που μιλαει σε μια γλωσσα που μολις μαθαινει να αποκωδικοποιει,ενθουσιαζεται κανει οπως οταν συναντας ενα φιλο μετα απο καιρο,θελεις να του τα πεις ολα με μια ανασα,να μη χασεις ουτε στιγμη.Αυτη η χαρα,μπορει να σε κανει βιαστικο,εγωιστη,ενθουσιωδη,αδιακριτο,επιπολαιο αλλα με τιποτα κακοπροαιρετο και οσα αλλα ζοφερα αποδιδεις με πλαγιο τροπο.Αφελες ναι,αλλα οχι εγκληματικο,εφοσον κατα τη γνωμη μου την κοινωνια των πνευματικα κακομουτσουνων,την φτιαχνουν κυριως οι αλαζονες που θελουν να εχουν την τελευταια λεξη παντου...κοινως κ...λοδαχτυλο
  • annaeleni @ 12.10.2008 20:37
    Λοιπόν Dreamshow μόλις σήμερα είδα το σχόλιό σου πιο κάτω, αλλιώς να είσαι σίγουρη ότι θα σου είχα απαντήσει νωρίτερα. - ορίστε, σου γράφω και στα ελληνικά για να καταλαβαίνεις! (μη φοβάσαι η ελληνική γλώσσα και γραφή δεν κινδυνεύει...)
    Μάλλον τραβάς μεγάλο ζόρι γενικότερα γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την ερμηνεία σου, αλλά δε θα προσπαθήσω κιόλας. Από πού συμπεραίνεις ότι έχω κάτι εναντίον του Κου Πανόπουλου????????? ποιος σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τις απόψεις μου πάνω στα σχόλια του οποιοδήποτε μέλους????? εσύ, εγώ, ο gpano και όλα τα μέλη μπορούν να γράψουν σ' αυτό το site (γι' αυτό άλλωστε υπάρχει), χωρίς να προσβάλουν κανένα, τις απόψεις τους, περί αστρολογίας, έρωτα, αγάπης, ζωής. Αν εσύ κατέγραψες το σχόλιό μου περί ψυχανάλησης ως προσβολή προς το πρόσωπό του Κου Πανόπουλου, να το κοιτάξεις! Για μένα το να έχει κανείς τέτοιες γνώσεις και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την αστρολογία, αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό και γι αυτό παρακολουθώ μόνο τη σελίδα και τις προβλέψεις του -και είναι αποδεδειγμένο ότι ο gpano γνωρίζει έχει ψυχαναλυτική κατεύθυνση - τι ζόρι τραβάς ακριβώς? Ποιος σου είπε ότι άλλη δουλειά δεν έχουμε από το να προσπαθούμε να προβληθούμε στις σελίδες του internet? Δεν ξέρεις τίποτα για μένα, ούτε για κανέναν άλλο στην τελική! Δεν προτίθεμαι να ταυτιστώ με κανέναν και δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από κανέναν! Αυτό για μένα είναι προσωπική προσβολή! Δεν πάμε καλά μου φαίνεται, για ενηλικιώσου σε παρακαλώ! υ.γ. και βέβαια θα την πετάξω στα σκουπίδια...
  • annaeleni @ 12.10.2008 22:10
    agapiti mou, siga na min exw nevrakia me sena... exw poly pio sovara pragmata na asxolithw... koita na krineis prwta ton eayto sou kai meta tous allous. kali tyxi.

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...