παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΤΟΞΟΤΗΣ

Τοξότης

22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

sun-in-sagittarius.jpg

Ο περιπλανώμενος

 

Στοιχείο: Φωτιά. Όλοι έχουν μια ευκαιρία να ζεσταθούν από την καρδιά του.

Ποιότητα: Μεταβλητό. Ο Τοξότης δεν συνάντησε ποτέ κανένα κορμί που δεν ήθελε να κουτουπώσει.

Σύμβολο: Ο Κένταυρος με το τόξο στο χέρι. Μισός κυνηγός. Μισός ζώο. Θηρίο ανήμερο.

Κυβερνήτης: Δίας, ο θεός της υπέρμετρης ευθυμίας – και μετά πάει γιʼ άλλα.

Ερωτικό είδωλο: Ο αόρατος.

Ερωτικό στυλ: Ανύπαρκτο.

Αγαπημένη ατάκα στο φλερτ: «Αυτό το λεωφορείο πάει στην Αλμουκέρκη;»

Ιδανικό πρώτο ραντεβού: Φιλοσοφούμε με κάμποσες παγωμένες μπίρες, πεταγόμαστε στο πάρκινγκ για ένα στα γρήγορα και μετά την παρατάω με συνοπτικές διαδικασίες για την κουκλάρα που είδα από το τζάμι ενώ πήδαγα.

Ερωτογενής ζώνη: Γοφοί. Φυλάει το βραβείο από τα διαγωνισμό χορού στο ντουλάπι, δίπλα στο μηχάνημα για ασκήσεις στην πλάτη.

Σεξουαλικό βίτσιο: Εγώ Ταρζάν, εσύ Τζέιν – και για τα δύο φύλα.

 

Φλερτάροντας το ζώδιο

Νομίζω ότι είμαι ένας έξυπνος, ευαίσθητος άνθρωπος με την ψυχή ενός κλόουν, που πάντα με σπρώχνει να τα κάνω θάλασσα τις πιο σημαντικές στιγμές.

-Jim Morrison (8 Δεκεμβρίου)

 

Εξοργιστικά αδιάκριτοι και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευπρέπειας οι Τοξότες καλπάζουν στη ζωή αναζητώντας την επόμενη περιπέτεια. Είναι ενεργητικοί εραστές αλλά σπαταλάνε πού χρόνο διακηρύσσοντας την ανάγκη τους για ελευθερία που δεν προλαβαίνουν να σου δηλώσουν την αιώνια αγάπη τους για σένα.

Βαδίζουν στη λεπτή γραμμή μεταξύ ιερού και ανόσιου. Είναι συνήθως πολύ πνευματικοί, ακόμη κι αν είναι κατά των οργανωμένων θρησκειών. Ωστόσο, και τα δύο φύλα λατρεύουν επίσης τις φάρσες, τα ρατσιστικά ανέκδοτα και το συχνό, χωρίς νόημα σεξ. Τρέμουν τη δέσμευση στα όρια της φοβίας. Αυτό συμβαίνει γιατί στον έρωτα ξυπνάει ο Κένταυρος μέσα τους, με την ακόρεστη σεξουαλική όρεξη. Περιγράφονται κυρίως ως περιπετειώδεις και φιλοσοφημένοι. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως το μόνο στο οποίο μπορείς να βασίζεσαι μʼ αυτούς τους γκουρού της πολυθρόνας είναι το ματάκι τους που παίζει.

Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, οι Τοξότες δεν είναι ούτε τόσο δα ντροπαλοί. Πιο χαλαροί και λιγότερο επιθετικοί από τους Κριούς, και με λιγότερη ανάγκη να τους προσέχουν απʼ ότι οι Λέοντες, οι Τοξότες πορεύονται στη ζωή με το χαμόγελο του καταχαρούμενου προσπαθώντας να σε εντυπωσιάσουν με το μυαλό τους. Και τα δύο φύλα έχουν εκ γενετής την ικανότητα να μιλάνε με τις ώρες για οποιοδήποτε θέμα, ακόμη και γιʼ αυτά για τα οποία δεν έχουν ιδέα. Οι Τοξότες είναι ο Πύργος της Βαβέλ στη λεωφόρο της πληροφορίας. Αν είσαι έστω και ελάχιστα εύθραυστή ψυχολογικά, αν έχεις ένα προσωπικό μυστικό, όπως μύκητες ή σιλικόνη στο στήθος σου, προετοιμάσου , γιατί αργά ή γρήγορα θα το ξεφουρνίσει κατά λάθος στους φίλους, στους συγγενείς ή στους συναδέλφους σου. Με το που  θα περάσει από το μυαλό –κουκούτσι του Τοξότη, ξεφεύγει από το στόμα του που ποτέ δεν κλείνει.

Όταν ένας Κένταυρος σε βάλει στο μάτι μπορεί να σε ποδοπατήσει από τον ενθουσιασμό του. Με χαρά μικρού παιδιού, είναι μονίμως στο κόκκινο και κανένα από τα δύο φύλα δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κοιμηθεί μαζί σου στο πρώτο ραντεβού ή για ένα γρήγορο στο αυτοκίνητο πριν μπείτε στο θέατρο, στο γήπεδο ή στο εστιατόριο. Το κακό με το να έχεις έναν τόσο πρόθυμο εραστή είναι πως μόλις τελειώσει η πράξη, ο κ.Κένταυρος θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα φλερτάρει με τη σερβιτόρα στο εστιατόριο ή την ταξιθέτρια στο θέατρο. Όπως και ο Υδροχόος, ο Τοξότης δεν έχει καμία έμφυτη ανάγκη για μακροχρόνια σχέση.

Είναι ο περφόρμερ του ζωδιακού και προσθέτει κάτι από τσίρκο σε κάθε πλευρά της ζωής του. Ο Τοξότης Cal Worthington, ο διασημότερος πωλητής αυτοκινήτων στην Αμερική, καθιερώθηκε από τα κορυφαία διαφημιστικά του σποτ στην τηλεόραση, στα οποία εμφανιζόταν μες στην καλή χαρά να κρατάει  ή να καβαλάει από γορίλλες μέχρι τίγρεις.

Όσο για την κενταυρίσια του πλευρά, σήμερα στα ογδόντα κάτι του χρόνια, ο Cal είναι παντρεμένος για τρίτη φορά με μια γυναίκα κατά σαράντα χρόνια νεότερή του με την οποία έχει ένα παιδάκι πέντε χρονών. Το μεγαλύτερο παιδί του είναι πενήντα εννιά χρονών. Διοικεί ακόμη την επιχείρησή του και δέκα ράντσα. Η σύζυγός του Bonnie, σε μια συνέντευξή της στους L.A. Times δήλωσε ότι, παρά τη διαφορά ηλικίας, με το ζόρι αντέχει να τον ακολουθεί: « Πρέπει να καβαλάς μηχανές, να παίζεις τένις και να ταξιδεύεις για ψύλλου πήδημα».

Αν θέλεις ένα σύντροφο που έχει πλάκα και είναι επίσης και φιλαράκι σου, άρχισε να παίρνεις τις βιταμίνες σου και σταμάτα το ψάξιμο. Αν ενδιαφέρεσαι για ρουτίνα, αιώνια αφοσίωση, ηρεμία και γαλήνη, βρες ένα ζώδιο της Γης.

 roll.gif

 (Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...