παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ? Απολύτως Τίποτα

 

 

ΤΑ ΖΩΔΙΑ  ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 12

 

 Εδώ και μερικές μέρες ρωτάτε τι συμβαίνει με τα ζώδια επειδή βγήκαν δημοσιεύματα όπως αυτό του Time που γράφει ότι:

 «If you're the type of person who relies on mysterious-sounding locations of stars to determine your personality and outcome in life, get ready to be shocked.

 The field of astrology, which is concerned with horoscopes and the like, felt a major disruption from astronomers, who are concerned with actual stars and planets. The astronomers from the Minnesota Planetarium Society found that because of the moon's gravitational pull on Earth, the alignment of the stars was pushed by about a month». 

"When [astrologers] say that the sun is in Pisces, it's really not in Pisces," noted Parke Kunkle, a member of the group's board. Your astrological sign is determined by the position of the sun on the day you were born, so that means everything you thought you knew about your horoscope is wrong. 

 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το Time και οι αστρονόμοι της Μινεσότα ασχολιούνται με κάτι που είναι γνωστό ως «μετάπτωση των ισημεριών» και ανακάλυψε ο Ίππαρχος, ο πατέρας της αστρονομίας από τον  2ο π.Χ. αιώνα. Άρα όλοι οι αστρονόμοι και κατʼ  επέκταση οι αστρολόγοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες αυτό που σήμερα ανακοινώνεται ως «ανακάλυψη».

 Να θυμίσω ότι στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχε γίνει πάλι μια παρόμοια συζήτηση που κατέληγε ότι θα πρέπει να προστεθεί κι ένα δέκατο τρίτο ζώδιο- του Οφιούχου. Στην πραγματικότητα  οι πλανήτες φαίνεται να διασχίζουν σήμερα 14 αστερισμούς στην πορεία τους γύρω από τη Γη. Οι δύο πρόσθετοι αστερισμοί είναι του Οφιούχου (ανάμεσα σε Σκορπιό και Τοξότη) και του Ωρίωνα (ανάμεσα σε Ταύρο και Δίδυμο). Οπως και τότε έτσι και τώρα οι αστρολόγοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν εφόσον η Δυτική Αστρολογία ακολουθώντας το  Πτολεμαϊκό σύστημα αδιαφορεί για την πραγματική θέση των αστερισμών και των πλανητών ως προς αυτούς αλλά ορίζει τα δώδεκα ζώδια σαν διαφορετικά στάδια εμπειρίας σε αρμονία με τις εποχές του έτους και την έναρξη του ζωδιακού (πρώτη μοίρα του Κριού) στην εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου). Ακολουθεί δηλαδή έναν ζωδιακό κύκλο από δώδεκα ισομεγέθη ζώδια. Δεν λαμβάνει υπόψη της το διαφορετικό μέγεθος των αστερισμών όπως και τους πρόσθετους αστερισμούς, δύο όπως είπαμε, που υπάρχουν στην τροχιά των πλανητών. Έτσι όταν ένας δυτικός αστρολόγος λέει για παράδειγμα «Ο Ήλιος βρίσκεται στους Δίδυμους» το πιθανότερο είναι ότι ο Ήλιος δεν θα βρίσκεται στον αστερισμό των Διδύμων αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον δυτικό αστρολόγο.  

 Έχοντας ορίσει τον ζωδιακό κύκλο σαν συμβολική αναπαράσταση των σταδίων εξέλιξης που βιώνει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε αρμονία με τους φυσικούς ρυθμούς, τα ζώδια στην αστρολογία είναι 12, όσα και τα απαραίτητα βήματα για να συμπληρωθεί ένας κύκλος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αστερισμών από τους οποίους φαίνεται να περνάνε οι πλανήτες.

 

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...