παρακαλώ περιμένετε...

APORIA

  • fldown @ 17.05.2009 17:17
    spynekt, η Αφροδίτη στο χάρτη σου είναι σε περίοπτη θέση. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στο ζώδιο που είναι κυβερνήτης, στο Ζυγό, αλλά και στον φυσικό της οίκο, τον 7ο. Αυτό και μόνο εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των σχέσεων για εσένα. Μια τόσο δυνατή Αφροδίτη συμβολίζει τον άνθρωπο έχει ανάγκη συνεχώς την παρουσία άλλων ανθρώπων δίπλα του. Οι σχέσεις και οι αρμονικές συνεργασίες είναι κάτι παραπάνω από πηγή χαράς - είναι από μόνη της αναγκαία και ικανή συνθήκη για να αισθάνεσαι καλά με εσένα. Η ανάγκη να μοιράζεσαι υπάρχει, η ανάγκη να σε εκτιμούν και να σε αγαπούν υπάρχει και πάνω από όλα ιδέα του έρωτα.
    Η Αφροδίτη σου στο Ζυγό όμως συχνά τείνει να έχει μια ιδεαλιστική ιδέα για τον έρωτα, τη σχέση, τη δέσμευση - τόσο ιδεαλιστική που συχνά άνθρωποι με αυτή τη θέση δέχονται βαθιές απογοητεύσεις από την επαφή τους με τους άλλους. "Γιατί άλλαξε τόσο πολύ μέσα στη σχέση;", "Γιατί δεν πολεμάς για να βρισκόμαστε περισσότερο μαζί?", "Αφού είμαστε τόσο ευτυχισμένοι μαζί γιατί έφυγε;"... Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις θα μπορούσαν να θέτονται από μια Αφροδίτη στο Ζυγό που έχει την τάση πάντα να βλέπει το καλύτερο στον άλλο, να αποφεύγει τις εντάσεις, να ζει το παραμύθι του καταπληκτικού έρωτα. Από μόνη της λοιπόν είναι παγίδα και θα ήταν χρήσιμο να προσπαθείς να είσαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός/η όταν σχετίζεσαι. Ο εαυτός σου μπορεί να σε παρασύρει και να κλείνεις τα μάτια στα (πανταχού παρόντα) ελαττώματα του/της άλλου/ης. Πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ερωτευμένος/η με ένα πρόσωπο και όχι αποκλειστικά με την ιδέα του έρωτα...
    Σχετικά με τα τετράγωνα που αναφέρεις, ναι είναι αλήθεια πως στο θέμα των σχέσεων έχει να αντιμετωπίσεις κάποια συγκεκριμένα ζητήματα. Η στενότερη όψη της είναι το τετράγωνο με τον Ουρανό. Τα δύο ζητήματα που έρχονται αντιμέτωπα εδώ σε ένα πρώτο επίπεδο είναι η ανάγκη για ελευθερία και η ανάγκη για σχέση. Αυτές οι όψεις μας αναγκάζουν συχνά να λειτουργούμε σαν διακόπτες τύπου on/off. Ξαφνικά αισθανόμαστε έλξη για ένα πρόσωπο, θέλουμε να είμαστε δίπλα του αλλά μόλις περάσει η πρώτη ένταση δεν έχουμε πια τον ενθουσιασμό να προχωρήσουμε. Οι σχέσεις εδώ για να είναι λειτουργικές πρέπει να έχουν ένα σημαντικό περιθώριο προσωπικής ελευθερίας. Ορισμένες φορές το μοτίβο είναι σχέσεις που διακόπτονται και ξαναξεκινάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άλλες φορές το μοτίβο είναι η συχνή εναλλαγή συντρόφων. Ο απώτερος σκοπός είναι να κινητοποιείται σεξουαλικά και το μυαλό (Ουρανός) μαζί με το σώμα (Αφροδίτη). Σεξουαλικός ενθουσιασμός, αυτό είναι το ζητούμενο εδώ.
    Από την άλλη όπου υπάρχει Ουρανός υπάρχει και ένα ζήτημα αποδοχής. Συχνά υπάρχει μια ευαισθησία στην απόρριψη η οποία εκφράζεται με μια συμπεριφορά τύπου "Δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω, πάω για άλλα". Κοινώς απορρίπτω εκ των προτέρων για να μην με απορρίψουν εκ των υστέρων. Σε αυτό δεν βοηθάει και το τετράγωνο με τον Κρόνο που εγείρει συχνά τον φόβο της απόρριψης, αλλά από μια άλλη σκοπιά: "Δεν σχετίζομαι εύκολα γιατί φοβάμαι να μοιραστώ"...
    Η άποψη μου είναι ότι είσαι αρκετά νέος/α για να σε απασχολήσει από τώρα το θέμα των σχέσεων. Με μια τόσο έντονη Αφροδίτη θα σχετιστείς και θα αρχίσεις να προσεγγίζεις τα διάφορα ζητήματα που εγείρονται από το χάρτη σου. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό που είμαστε, αλλά μπορούμε βήμα βήμα να το αλλάξουμε. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Καλό σου απόγευμα!
  • spynekt @ 18.05.2009 10:13
    sas euxaristw polu olous!!!!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...