παρακαλώ περιμένετε...

Το ανοιχτό μυαλό δεν είναι εκκεντρικότητα

  • lahmacun @ 18.02.2009 00:16
    αυτος ο ανθρωπος πρεπει να κανει αγωγες και στο αφεντικο και στους συναδελφους / και επιτελους να αρχιζει να εφαρμοζεται το εργατικο δικαιο σε αυτη τη χωρα . αν και σε αυτη την περιπτωση εχουμε και παραβαση ιατρικου απορρητου πολυ πιθανα ..

    αγαπαμε μονο τις δικες ασθενειες - τις κραταμε κρυφες .. ετσι μπορουμε να τις προασπιζουμε και να τις θωπευουμε - ολων των αλλων ειναι μαστιγα λογος για να τους λοιδωρουμε και να τους απομονονουμε -
    κρυφοι ασθενεις ολοι ..
    λες και με την σιωπη αποφευγεται ο ανθρωπινος πονος
    μου θυμησες παλι - ενω προσπαθω να το ξεχασω - το κυριο λογο που σιχαινομαι τους ανθρωπους ..
    πατανε πανε σε πτωματα και παιρνουν π*&ες σε οτι αντιλαμβανονται ως ισχυρο ..
  • Neptunio @ 18.02.2009 00:42
    Αν κατάλαβα καλά, άσκησε αγωγή και αναμένεται δίκη.
    Ελπίζω να φτάσει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, τι να πω;
  • lahmacun @ 18.02.2009 00:53
    neptunio αν εχεις περισσοτερα στοιχεια σε παρακαλω στειλτα μου η δημοσιοποιησε τα , υπαρχουν ομαδες και ανθρωποι που ασχολουνται με τετοιες περιπτωσεις και καλο ειναι αυτος ο ανθρωπος να εχει οση περισσοτερη θεσμικη κοινωνικη υποστηριξη γινεται ..

    δεν εννοω το ονομα του αλλα δωσε μου καποιο στοιχειο που να μπορω να εντοπισω την υποθεση και την μεταβιβασω σε αλλους .. ωστε να ειναι σε καποιου τυπου εγρηγορση ..
  • Neptunio @ 18.02.2009 00:59
    Πέτυχα ένα ρεπορτάζ στις ειδήσεις (ΕΤ3 νομίζω) λίγο προτού το μεταφέρω εδώ. Δε ξέρω λεπτομέρειες.
  • lahmacun @ 18.02.2009 01:01
    Ευχαριστω . Θα κανω οτι μπορω για να κινητοποιηθει κοσμος .
  • fldown @ 18.02.2009 02:26
    Το άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο, στην εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη. Το πρωί είπανε ότι ο ίδιος ο άνθρωπος θεώρησε ηθικό και σωστό να αναφέρει το πρόβλημα υγείας του στον διευθυντή του και εκείνος φρόντισε να το διαδώσει... και οι συνάδελφοί του φρόντισαν να μαζέψουν υπογραφές για να χάσει ο άνθρωπος τη δουλειά του... Ελλάς του 2000....π.Χ
  • ssdd32 @ 18.02.2009 09:43
    τι ψαχνεις να βρεις neptunio....θα φανω γραφικη αλλα στην Ελλαδα ζουμε..δυστυχως..και κατι τετοιες "λεπτομεριες" δυστυχως περνανε με μικρα γραμματα. Πιστευω και ευχομαι αυτο το τρομερο γεγονος να γινει η αρχη για να ταραχτουν τα στασιμα νερα αυτου του τοπου οσον αφορα τα κοινωνικα και ατομικα δικαιωματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • annannanna @ 18.02.2009 10:57
    ti na pw ti kseftila einai afth...pote epiteloys 8a ksefygoume apo afta sthn ellada?ntrepomai pragmatika...
  • Neptunio @ 18.02.2009 11:35
    Δεν είμαι απ' αυτούς που (ήθελαν να) πιστεύουν ότι αυτοί π.χ. που κράζουν τους gay, είναι ντε και καλά κρυφο - ομοφυλόφιλοι.
    Όμως αυτός που λυπάται τον καρκινοπαθή αλλά τρομάζει με τον οροθετικό, μου δίνει την αίσθηση ότι δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του, ότι για να τρομάζει, είναι αυτός που δεν χρησιμοποιεί, που παίζει να μη χρησιμοποιήσει προφύλαξη την επόμενη φορά που θα κάνει σεξ.
    Μου θυμίζει έναν στίχο των Massive Attack από Sinead O Connor:
    "check yourself for your own sh*t and don't be making out like it's all his"
  • Silmarwen @ 18.02.2009 12:12
    Το να τους πάρει και τα σώβρακα ολονών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, εφ' όσον αποταθεί εκεί.

    Εδώ έχουν δικαιωθεί κι έχουν εισπράξει τα άντερά τους σε αποζημιώσεις φίλοι μου για ...τροχαίο λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώματος! Σου ορίζεται και συνήγορος δωρεάν εάν δεν έχεις τα χρήματα, μια χαρά.

    Όταν είσαι περικυκλωμένος από Ελληνάρες (συγχωρήστε μου την έκφραση, νομίζω πως όλοι ξέρετε σε ποιά κατηγορία αναφέρομαι) το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιδράσεις ....Ευρωπαϊκά. Το "ωχ αδερφέ" αυτές τις κατάντιες τις τρέφει.

    Αηδίες και ξεράσματα, πρωί-πρωί.
  • ssdd32 @ 18.02.2009 12:15
    isos den katalavatai;
    tin lexi leptomeries tin evala se eisagogika katarxin. leptomeries einai gia ftin tin xora OLA TA ZITIMATA POU AFOROUN PROSTASIA KOINONIKON DIKAIOMATON;
    giati den iparxi kratos koinonikou dikaiou. i akoma xirotera dikaiou. me parexigisate gpano. isos den to ethesa sosta.
  • Vagabond @ 18.02.2009 13:26
    "- Ηταν δικαιολογημένη από την εργοδοσία που ήθελε να εξασφαλίσει την ηρεμία όλων των άλλων εργαζομένων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας.

    - Είχε δημιουργήσει μεγάλο φόβο η μεταδοτική νόσος του AIDS στο υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης."

    Ε άμα τόσο πολύ φοβόντουσαν, να μην κάθονταν να τους πηδήξει χωρίς προφυλακτικό... τι είναι αυτά ρε? Και δεν κατάλαβα δηλαδή, αν οι αγαπητοί συνάδελφοι τράβαγαν ζόρι με μαύρο συνάδελφό τους επειδή είναι ρε παιδί μου ρατσιστές, η εργοδοσία θα ήταν δικαιολογημένη να τον απολύσει, για να εξασφαλίσει την "αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας"..? Να πω κάτι? Έχω σιχαθεί την ώρα και τη στιγμή που επέστρεψα στη χώρα με τους καραγκιόζηδες. Να πώς ανταμείβεται η ειλικρίνεια στο "λίκνο του πολιτισμού". Να αναιρεθεί η επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης... εγώ λέω να τους πληρώσει κι όλας. Αν μη τι άλλο για τη μεγαλοψυχία που έδειξαν και τον άφησαν αλυντσάριστο.
  • Silmarwen @ 18.02.2009 13:38
    Η Αρεοπαγίτης κα Αθανασίου πρέπει να αισθάνεται πολύ άβολα που δεν μπορεί πιά να βλέπει γύρω της μαμούθ...αναρωτιέμαι πώς θα προσαρμοστεί....

    ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ζει σε μία χώρα που λένε τον καρκίνο (όχι το ζώδιον, ανόητα) "το ξορκισμένο" - ε, όλο και κάποια παρηγοριά θα αποτελέσει αυτό.

    Υ.Γ.: ...έχω στραβή μύτη...παναγίτσα μου, κάνε να μην αρχίσει να ενοχλεί τους "συναδέλφους" μου....δυο τρεις έχουνε χώσει κάτι τριχίλιαρα για τις δικές τους μύτες...και τώρα είναι ίδιες...η δική μου είν' αλλιώς...κάνε η δυσαρμονία της με το υπόλοιπο μουσούδι μου να μην επηρρεάσει τους συναδέλφους μου ώστε να μην μπορούν να δουλέψουν ούτε καν το τρίωρο που δουλεύουν τώρα....
  • blueview @ 18.02.2009 13:47
    Διανοιουμε ακομη την εποχη του ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ εδω . . . και θα εξακολουθησουμε για πολλα χρονια ακομη . Οτι και να λεμε η μιζερια ειναι στο D.N.A μας .... απλα ειναι θεμα οργανισμου , εαν θα "νοσήσουμε" ή οχι .....
  • Neptunio @ 18.02.2009 13:52
    Τότε μιλάμε για αμάθεια. Ούτε καν για παραπληροφόρηση...
    Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή για να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν το κολλάς ούτε με τον αέρα, ούτε με την ομιλία, ούτε με το άγγιγμα, ούτε από την τουαλέτα, ούτε καν με την ασφαλή ερωτική πράξη;

    Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι πώς μπορεί να ένιωθε ο Κοπέρνικος, όταν υποστήριζε ότι η γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο...
  • lahmacun @ 18.02.2009 14:03
    Καταρχην επειδη ειναι παντα ευκολο να στρεφομαστε στην Ελλαδα και σε ολα τα κακα της - η ανθρωπινη φυση ειναι ιδια παντου και σε αυτη την περιπτωση καταρχην εχουμε να κανουμε με τα εξης δυο φαινομενα

    α) με τον Διευθυντη που διεδωσε ειτε για λογους κουτσομπολιου ειτε για να παρασει το προβλημα στην κοινη γνωμη και να μην αναλαβει ο ιδιος την ευθυνη
    β) σε αυτο που λεμε "κοινη γνωμη " και που εχει την αντιληψη πως της "κουκουβαγιας " τα παιδια ειναι τα ωραιοτερα και μη ασθενη φυσικα μονο και μονο επειδη ειναι δικα της .

    Σε ολη την δυση εχουν προκυψει τετοια θεματα στο προσφατο παρελθον και δεν ηταν αυτονοητη η αντιμετωπιση τους . Θυμαστε την ταινια Φιλαδελφεια μια δεκαετια πριν .
    Οι Θεσμοι δεν λειτουργουν ανεξαρτητα και περα απο αυτο που λεμε "κοινη γνωμη" . Πρωτοβαθμια ο ανθρωπος διακαιωθηκε και αυτο ειναι κατι - για την αποζημιωση δεν θα σχολιασω καν ..
    Η Αθανασιου εκφραζει την αποψη της και αντανακλα την "κοινη γνωμη " - ειναι πιθανο να μην υπαρχει νομοθετικο πλαισιο που να καλυπτει ακριβως αυτες τις περιπτωσεις και να ξεκαθαριζει το τοπιο .
    Οι θεσμοι δεν ειναι ανεξαρτητοι και απο πανω απο μας , ειναι κατι που το συνδιαμορφωνουμε και το επηεραζουμε - εκλεγουμε τον νομοθετικο οργανο και το ελεγχουμε ειναι μεσα στις υποχρεωσεις μας στα πλαισια της Δημοκρατιας . Το τελευταιο δεν πρεπει να το ξεχναμε .

    "Κοινη Γνωμη " ειμαστε εμεις ο καθενας απο μας ...

    Οταν εχω οποιοδηποτε νεο για συγκεκριμενες δραστηριοποιησεις θα ενημερωσω .
  • KELLY79 @ 18.02.2009 14:20
    Ψάχνω τις αποφάσεις των δύο πρώτων δικαστηρίων και δε τις βρίσκω (γιατι άραγε?) Νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει LAH. Και ίσως αυτός ο άνθρωπος δικαιωθεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν ο πεφωτεισμένος Α-γ-ρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισήγηση. Νομικά στέκει ότι η χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη δίνεται όταν υπάρχει παράνομη και όχι καταχρηστικη πράξη από την εταιρία, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση πώς δεν κρίθηκε εξ αρχής παράνομη η απόλυση αλλά απλά καταχρηστική, και εγώ αν βρω κάτι..
  • lahmacun @ 18.02.2009 14:33
    Κελ σε ευχαριστουμε για την πληροφορηση και ελπιζω να βρεις και περισσοτερα στοιχεια ..
  • KELLY79 @ 18.02.2009 14:43
    και φυσικα ΔΕΝ πρέπει να κρίνεται κανείς σύμφωνα με την κοινή γνώμη
  • lahmacun @ 18.02.2009 14:48
    Μαλλον δεν εγινα αντιληπτη :
    Αναφερα το παραδειγμα της ταινιας για να δειξω πως , το θεμα εχει απασχολησει τις κοινωνιες της δυσης οχι με αυτονοητο τροπο .. 'δικαιωθηκε η υποθεση τελικα...
    και ελπιζουμε να συμβει το ιδιο και τωρα γι αυτο συζηταμε ..

    Ηθελα να τονισω πως οταν οι θεσμοι πασχουν τους αλλαζουμε - παρεμβαινουμε δρουμε και διεκδικουμε να ειναι ο καθρεφτης μας . Πως δεν στεκει ο ωχ αδερφισμος στην χωρα που ειμαστε ετσι ειναι ..
    Πως οσο κοινη γνωμη ειναι οι τυποι που στειλαν αυτον στα δικαστηρια ειμαστε και εμεις που εχουμε αλλοι αποψη και γραφουμε κι εδω και αλλου ..

    Στην περιπτωση που οι θεσμοι "κακοποιουνται" απο αυτους που τους ασκουν εν προκειμενω το δικαστηριο - εχουμε ευθυνη να ασκηθουν καθως πρεπει ΟΛΟΙ μας .

    Αν η Αθανασιου πορερμηνευει το νομο - το κανει με την Ανοχη μας ή με το χειροκροτη μας .

    Αυτο ηθελα να θιξω .

    Οι θεσμοι και το πως και αν ασκουνται καθρεφτιζουν τις κοινωνιες .

    Την εκδοχη του κουτσουμπολιου την εβαλα διοτι σε ολες τις περιπτωσεις υπαρχει και το ανθρωπινο λαθος - αν και η εκδοχη της προπηλακισης ηταν στο μυαλο μου εξαρχης πιο πιθανη ..
  • KELLY79 @ 18.02.2009 15:21
    ψάχνοντας.. η απόλυση μπορεί να χαρακτηρίστηκε ως καταχρηστική, αλλά η διάρρευση προσωπικών δεδομένων είναι ζήτημα κρίσης όπως φάινεται για το αν θα χαρακτηριστεί παράνομη πράξη που προσβάλλει το δικαίωμα στην προσωπικότητα και έτσι δικαιολογεί τη χρηματική αποζημίωση.
  • silia81 @ 18.02.2009 15:41
    Αν όλα αυτά σας φάινονται παρανοικά...τότε δεν έχετε παρα να μπειτε σε αυτό το σαιτ http://www.hivwave.gr/pages/index.php . Την Δημοσιογράφο Μαρία Παπαγιαννίδου την ''γνώρισα'' ενα καλοκαίρι πριν 2 χρόνια. ίσως είναι δύσκολο να περιγράψω ην αίσθηση εκείνων των ημερών, όπως θα ήταν περιττό να αποδείξω πως την κατάθεσή της ακολούθησαν δεκάδες αναζητησεις μου στο διαδίκτυο. Το σοκ μεγάλο για την πλεκτάνη γύρω απο το AIDS. Όσα προφανώς αγνοείτε- δικαίως κι εσέις Gp- για τον υποτιθέμενο ιο .

    Διαβάστε- Ψάξτε παραπέρα. Θ α βρεθείτε προ εκπλήξεων.
    Αξίζει να αναφερθεί ο πόλεμος που έχει δεχθεί η Ελληνίδα Δημοσιογράφος κα η σταση της απέναντι στο ύπατο ψέμμα όλων των εποχών. Το AIDS.
  • silia81 @ 18.02.2009 15:42
    * ύστατο
  • flamescreen73 @ 18.02.2009 15:51
    To ehw dei kai allou auto pou leei. To thema einai pws apodeiknyeis kati. Synithws kai oi men kai oi de parousiazoun pisteutes apodeixeis. Den einai eukolo.
  • flamescreen73 @ 18.02.2009 16:17
    kai auto swsto...
  • silia81 @ 18.02.2009 16:17
    Ψάξε παντού.Αναζήτησε παντού. Υοu Tube -net.... ΄Δυστυχώς είναι οι μόνες πηγές όπου υπάρχει ελευθερία στη διαδοση των πληροφοριών, πάντα με την επιφύλαξη του περιττού και νοθευμένου.
    Η ουσία είναι πως το μυαλό πρέπει να μένει ανοιχτό σε οτιδήποτε μας μάθανε να τρέμουμε. Καιπάνω απ'όλα η πολεμική των φαρμακοβιομηχανιών είναι η μάστιγα του αίωνα. Δημιουργεί -εφευρίσκει ασθένειες και συντηρεί τον τρόμο...Να πώ ...πως εγκολπώνει γενοκτονίες στην Αφρική;; Να το πω...
  • lahmacun @ 18.02.2009 16:24
    ενα σημαντικο θεμα ειναι αυτο το νομικο κενο κατα τη γνωμη μου που λεει η κελ

    "αλλά η διάρρευση προσωπικών δεδομένων είναι ζήτημα κρίσης .."

    κρισης ποιανου το δικαστηριου ? Κατα βουληση που λεμε ? Καλα καταλαβα ?
  • silia81 @ 18.02.2009 16:37
    Gp ...δεν διαφωνώ...όμως η πραγματική αλήθεια γύρω απο έναν ιο, η γνώση και όχι η άγνοια ,συντρίβει την προκατάληψη και το σκοταδισμό. Αν εστιάσω σε άσα με δίδαξαν, μένω πάλι στάσιμη στο ίδιο σημείο. Να φτιάχνω δικόγραφα ως πληρεξούσιος μιας εταιρείας που τρέμει μπροστά στην ιδέα μιας πανδημίας. Όσοι υπέγραψαν την απόλυση είναι αποδελοιπα και εραστές της κατευθυνόμενης πληροφορίας, του σκοταδισμού, της αμάθειας, του χαόυς.

    υ.γ Α'Λυκείου πριν χρόνια. Συγκέτρωση μαθητών στο σχολείο και ομιλία γύρω απο το AIDS . Απο ειδικούς, το τονίζω . Ειδικούς. Η΄ομιλία τελειώνει με όσα έχουμέ ακούσει όλοι μας. Τελευταία ερώτηση, δική μου: Το AIDS μεταδίδεται με μετάγγιση αίματος; Απάντηση:Πού το ακούσατε δεσποινίς αυτό;; (Γέλια όλο το σχολείο) '' Όχι, βέβαια. Η μετάγγιση αίματος είναι ακίνδυνη.
    Αυτό εννοώ κι εγώ. Η άγνοια είναι ''ακίνδυνη''. Με πιστεύετε;;
  • silia81 @ 18.02.2009 16:45
    Τούτη την ώρα , σε οποιοδήποτε χωριό της Αφρικής κι αν βρεθείς( εσύ κι εσύ...κι εσύ) θα μετρήσεις τα θύματα του AIDS τόσο εύκολα όσο ΄τ?στέρια σοτν ουρανό. Αν ρωτήσεις γύρω σου, ένα θα σου πουν. ''Η ασθένεια του διαβόλου. Αν κοιμηθείς με μια παρθένα το επόμενο βράδυ, είναι πολύ πιθανό πως η ασθένεια θα εξαφανιστεί.'' Ναι ξέρω. Φτωχή ήπειρος. Μα τί σας κάνει να πιστεύετε πως διαφέρουμε απο εκείνους;; Μας ενώνει η άγνοια, όχι η έλλειψη αλληλεγγύης.

    υ.γ Ζητώ συγνώμη για τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα.
  • lahmacun @ 18.02.2009 16:49
    Οι ανθρωποι , νιωθουν παντα απειλη απο οτι δεν τους μοιαζει - δεν υπαρχει λογικη στο τι αποκλειουν ..

    Ποσοι απο σας εχετε φιλους που δεν πανε τα παιδια τους σε δημοσια σχολεια πια γιατι εκει πανε τα παιδια μεταναστων ? και αρα εχει αρρωστιες και "κακη παιδεια " ...
    εγω πολλους φιλους "επαναστατες " της δεκαετιας του 90 ..

    Το ζητημα ειναι αυτο οπως εχει τεθει ..
    Ποσο βγαζουμε σπυρακια με το διαφορετικο ολοι μας - και πρωτα απο ολα πρεπει να αναρωτηθουμε εμεις τι θα καναμε αν ο συναδελφος ειχε ειντς ή αλλο "μεταδοτικο" "νοσημα " ..
    Νοσημα θεωρειται να μιλα κανεις καμια φορα - δηλαδη απλα να υπαρχει.
  • flamescreen73 @ 18.02.2009 16:50
    Den einai mono provlhma ths Afrikhs megalo. ex oswn gnvrizw, kai h India kai alles asiatikes hwres ehoun problhma paromoio. H Elleiphs plhroforhsh einai ena thema.

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...