παρακαλώ περιμένετε...

3rd Gemini and Mercury

  • Gemini86 @ 13.09.2014 11:14
    3ος και Ερμης δεν ταυτιζονται αλλα συνδεονται,αφου οι τομεις που σχετιζονται με τον 3ο οικο, κυβερνωνται απο τον Ερμη.Η μελετη Γκωκελαν αλλωστε εδειξε πως οι πλανητες ειναι πιο ισχυροι στα ορια μεταβλητων με γωνιακους οικους(για την ακριβεια ειναι η περιοχη με τα 2/3 στον μεταβλητο και το υπολοιπο 1/3 στον γωνιακο που ερχεται).
     
    Πλανητες στη θεση του 3οι οικου σε χαρτες συγγραφεων σημαινει πως τα ατομα αυτα μεταδιδουν πληροφοριες στον αλλον με ενα οχι τοσο απλο μοτιβο-το να περιγραψουν γραπτα μια κατασταση, δινοντας στον αναγνωστη ολες τις πληροφοριες που εχει κατα νου για συναισθηματα, τοπια, γεγονοτα δεν ειναι κατι μονοδιαστατο για αυτους.Ενας πλανητης μεσα σε εναν οικο δεν κανει παντα τα θεματα του οικου ισχυροτερα ή το προσωπο καλυτερο στα θεματα του οικου-αντιθετως κανει τα θεματα του οικου πιο πολυδιαστατα, πιο πολυπλοκα, με περισσοτερο βαθος.
    Ετσι πχ μια σεληνη στον 3ο οικο οπως στον Τσαρλς Ντικενς, σημαινει πως στη μεταδοση πληροφοριων απο τον περιγυρο σε 3ους, ο Ντικενς χρωματιζει αυτη την σκορπισια διεισδυτικοτητα του 3ου οικου με την προστατευτικη φιλοσοφια της τοξοτισιας σεληνης.
    Δεν του αρκει απλα να μπει σε βαθος στο τι συμβαινει γυρω του οπως ενας σκορπιος, θα προσπαθησει οταν μεταδωσει αυτες τις πληροφοριες να αναρωτηθει για το καλο των αλλων(ως προστατιδα σεληνη) σε πλαισιο φιλοσοφιας(Τοξοτης), με συχνες αλλαγες στο τι περιγραφει αλλα παντα προς μια φιλοσοφικη ερωτηση για τη ζωη.
    Και εχει και αλλους πλανητες εκει, να μην το αναλυσουμε.
     
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Οι κενοι 3οι οικοι δεν συμβολιζουν απουσια μεγαλων συγγραφεων!!!
    Ο Χ. Μελβιλ ή ο Τζ.Σουιφτ εχουν κενο 3ο οικο ή ο Μπαλζακ εχει μονο εναν χειρωνα εκει μεεσα.
    Αρα μαλλον θα πρεπει να αναρωτηθεις μηπως πλανητες στον 3ο οικο δινουν στους λογοτεχνες ενα συγκεκριμενο στιλ ή θεματολογια.
  • BigmouthWritesAgain @ 13.09.2014 11:59
    Gemini86 συμφώνω γενικά με όσα λες αλλά πιστεύω πως το urge ως πλανήτης
    δίνει αυτήν την δυναμική σε κάποιον ώστε να γίνει πραγματικά συγγραφέας.
    Έχω εξετάσει τελευταία γύρω στους 50 χάρτες συγγραφέων και ζήτημα 4-5
    να μην έχουν κάποιο πλανήτη, οποιονδήποτε στον 3ο οίκο. Επίσης θα ήθελα
    να την άποψη σας σε σχέση του ζωδίου των Διδύμων με το
    γράψιμο και την λογοτεχνία.
    γράψιμο και την λογοτεχνία.
  • BigmouthWritesAgain @ 13.09.2014 12:07
    Όσο για τον Σουίφτ δεν τον λέει κανείς και συγγραφέα επειδή έγραψε το " Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ", εννοώ συγγραφέας είναι όποιος γράφει τελικά, αλλά δεν μπορείς να πει ότι ήταν μυθιστοριογράφος ή διηγηματογράφος. Ο Σουίφτ ήταν περισσότερο λυρικός ποιητής και σατυρικός συγγραφέας φιλοσοφικών περιεχομένων. Και ο Μπαλζάκ είχε Ποσειδώνα μέσα από το Σκορπιό στον 3ο οίκο.
  • Gemini86 @ 13.09.2014 12:37
    Απο το μερικο
    α)Ο Μπαλζακ εχει τον ποσειδωνα στον 4ο οικο, κοιτα και το astrotheme(που επισης εξηγειται και με την οικογενειακη ζωη του μπαλζακ).
    β)O Swift ηταν πολυγραφοτατος,εγραφε ποιηματα,κριτικες,δοκιμια και μυθιστορηματα.
     
    Αλλα ας μην κολλαμε σε λεπτομερειες, αν δεν θες τον Σουιφτ, παρε τον Italo Calvino.Ουτε αυτος; Παρε τον Νταριο Φο.Ουτε και αυτος; Παρε τον Ιβαν Τουργκενεφ και τον Ιουλιο Βερν, ηδη βρηκαμε αλλους 4 χωρια απο τους 2 πρωτους.
    Το ζητημα ειναι πως παντα θα βρεθουν συγγραφεις γιατι κοιτας κατι λαθος.
     
    στο γενικο:
    Το να εξεταζεις χαρτες αυτο καθεαυτο κανει το στατιστικο σου τεστ ακυρο γιατι δεν ειναι τυχαιο αλλα εξεταζεις ολους τους συγγραφεις που σου ερχονται στο μυαλο.Ενα πραγματικα σωστο στατιστικο τεστ ειναι να ανοιξεις εναν καταλογο και να βρεις τυχαια 50 ονοματα.
     
    Επισης αυτο που λες αστρολογικα δεν ειναι κατ εμε αναγκαια συνθηκη γιατι δεν ειναι η αναγκη να υπαρχει πλανητης στο γενεθλιο για να αρχισεις να γραφεις-μπορει μια διελευση ή μια προοδος να αποτελει την εσωτερικη ορμη προς τη γραφη.
    Κατ εμε παντα, ενας πλανητης στον γενεθλιο τριτο οικο καθοριζει τροπο(στιλ,θεματολογια) και οχι απαραιτητως το αν θα γραψεις ή οχι.Και παλι δεν ειμαι τοσο σιγουρος πως η θεματολογια καθοριζεται απο την παρουσια στον 3ο οικο καποιου πλανητη οσο απο την οικοθεσια και την παρουσια αλλων πλανητων σε οικους,πχ ενας ερμης στον 8ο λογου χαρη ισως δωσει ερωτικα μυθιστορηματα και αρλεκιν.
     
    Αυτα πιστευω εγω παντως, μπορει πολυ ευκολα να κανω λαθος.
     
  • BigmouthWritesAgain @ 13.09.2014 12:56
    Mα ακριβώς για τον Μπαλζάκ astrotheme πληροφορήθηκα. Κοίτα είναι γενικά λάθος να νομιζουμε ότι ένας πλανήτης  που απέχει μια μοίρα από τον 3ο στον 4ο δεν εκφράζεται και στον 3ο. Εκφράζεται και στους δυο οίκους. Διαφωνώ μαζί σου μόνο στο μέρος της άποψης περί χρωματισμού των όσων γράφει. Προσωπικά πίστεύω πολύ στο urge. Βέβαια και ο Κινγκ γράφει horror, που είναι θέματα του Πλούτωνα-Κρόνου του στον Λέοντα στον 1ο οίκο κι όχι του 3ου του που είναι γεμάτος αφροδίτη και Ποσειδώνα. Όμως, κάποιος που έχει διαβάσει Κινγκ μπορεί να καταλάβει πως στα μυθιστορήματα παίζει πολύ Ποσειδώνας, είναι ιστορίες με άυλα όντα, με φαντάσματα, με μέντιουμς, όλα αυτά είναι Ποσειδώνεια, άσε που δεν υπολείπεται σε αισθηματικά (σχέσεις κτλ). Άρα ο Λέοντας στον 1ο του οίκο επηρεάζει και τον Ήλιο του που τον κάνει να γράφει και βρίσκεται στον 3ο οίκο. Από την άλλη θα συμφωνήσω με όσα λες, γιατί στους χάρτες που εξετάζω υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα. Πχ η Βιρτζίνια Γουλφ δεν έχει πλανήτες στον 3ο οίκο, έχει όμως ωροσκόπο Δίδυμο που σημαίνει πως ο Ερμής της βρίσκεται στον πρώτο. Επίσης έχει κι Άρη στο Δίδυμο στο 1ο οίκο που σημαίνει πως εκφραζόταν αυτή η ενέργεια ίσως μέσα από το γράψιμο ή τουλάχιστον ο Άρης της έχει κάποια σχέση με τον Ερμή που είναι στον 10 οίκο του natal chart.  Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον Asimov. Κι αν δεν είναι ο Ασίμοφ και η Γουλφ συγγραφείς τότε ποιος είναι;  Επίσης θέλω τις απόψεις για τα ζώδια του Διδύμου και της Παρθένου. Πάντως είναι τρομερά δύσκολο  έως ακατόρθωτο να βρεις συγγραφέα χωρίς Ερμή στον 1 από χάρτη ή μέσω connection ζωδίου ή σύνοδο, πλανήτες στον 3ο, η κάποια πολυαστρία σε δίδυμο και παρθένο.

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...