παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Οι πολιτικες εξελιξεις του 2014

Απο τον Οριονα:

 

http://orion.jigsy.com/entries/greek/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2014

 

       Η περίοδος της Μεταπολίτευσης άρχισε με την άφιξη του Κων/νου Καραμανλή στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου 1974 ώρα 4 πμ, και αυτό είναι το ωροσκόπιο του γεγονότος. Ο μεγάλος σταυρός Άρη- Ουρανού-Δία-Πλούτωνα, που γίνεται στη 14° των παρορμητικών ζωδίων γύρω στις 20 Απριλίου, επιδρά στον άξονα αυτού του ωροσκοπίου.

       Η Μεταπολίτευση σταδιακά μετατράπηκε σε συνενοχή δύο κομμάτων. Κατά καιρούς άλλα υποστηρίγματα από δεξιά και αριστερά δεν έλειψαν, με τα στελέχη των κομμάτων που υποστήριξαν να ανταμείβονται με θέσεις εξουσίας. Έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου οι αισιόδοξες δηλώσεις των πολιτικών μοιάζουν περισσότερο με Πρωτοχρονιάτικες ευχές παρά με διαπιστώσεις. Αξίζει λοιπόν σε όλους ένα παράσημο και ας δούμε σε ποιους θα απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος του Απριλίου.

       Α. Πρώτα, στην ίδια τη συγκυβέρνηση, η οποία με τους βουλευτές που της απέμειναν φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του 2014. To Grexit δεν απομακρύνθηκε, το είπε πρόσφατα κάποιος, ο οποίος σαν Πρωθυπουργός στο παρελθόν συνετέλεσε στο να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Όπως δεν απομακρύνεται στα δύο επόμενα χρόνια από την ακμή του 7ου οίκου αυτού του ωροσκοπίου και ο Πλούτωνας. Από εκεί τα επόμενα δύο χρόνια θα κοιτάζει με βουλιμία τους Κρόνο, Αφροδίτη και Ερμή που βρίσκονται στην Ανατολή. Έτσι η διέλευση του Δία από αυτή τη θέση -από τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου μέχρι το Μάιο φέτος- μοιάζει περισσότερο με ένα «δεύτε λάβετε τον τελευταίον ασπασμό» για τη συγκυβέρνηση.

       Στην ίδια δήλωση ο Κ. Σημίτης παρομοίασε την Ελλάδα με την Ιφιγένεια, η οποία πρέπει να θυσιαστεί για να φυσήσει ούριος άνεμος για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Η ιστορία της Ιφιγένειας είναι γνωστή: τη στιγμή της θυσίας η Άρτεμης έβαλε στη θέση της ένα ελάφι, παίρνοντας την Ιφιγένεια μακριά στη Ταυρίδα. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ο Δίας μπορεί, σαν από μηχανής θεός, να σώσει την συγκυβέρνηση βάζοντας στη θέση της μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το Grexit. Εκλογές φαίνονται στο ωροσκόπιο της εαρινής ισημερίας αλλά αυτές μπορεί να είναι οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές του Μαΐου. Δεν υπάρχει εμπόδιο από την παρούσα βουλή να υποστηριχθεί μια κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κατά το προηγούμενο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

       Β. Με γενέθλιο Ήλιο στην 11°, Άρη στη 15° του Ζυγού και τον δεύτερο σε διέλευση να περιφέρεται στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της προσβάλλοντας διαδοχικά πέντε γενέθλιους πλανήτες μέχρι το καλοκαίρι, η ΝΔ θα έχει μια μεγάλη κρίση στις αρχές Ιουλίου με πολλά στελέχη της να αποχωρούν.

       Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ της 15.7.2013 (Πλούτωνας στη 10° Αιγόκερω, Ουρανός στη 13° Κριού, Ερμής 14° Καρκίνου) θα πρέπει να περιμένει το 2015 για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και σε αυτή τη παράταξη θα εκδηλωθούν εσωτερικές αντιθέσεις στα μέσα Ιουνίου, οι οποίες σταδιακά θα οδηγήσουν σε διάσπαση τον επόμενο χρόνο.

       Δ. Το ΠΑΣΟΚ δεν επηρεάζεται από τις όψεις του Απριλίου, επηρεάζεται όμως ο αρχηγός του, ο οποίος θα χρειαστεί να κρατήσει αυταρχική στάση προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του όρθιο. Ένα πρόβλημα υγείας που πολύ πιθανά θα αντιμετωπίσει ο Ε. Βενιζέλος προς το τέλος Απριλίου θα μετρήσει και αυτό για τη συνοχή του κόμματος. Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, με ένα τμήμα του να αποχωρεί και να ενώνεται με τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνονται στο επόμενο έτος.

       Ε. Το ΚΚΕ παραμένει ανέπαφο. Στο ωροσκόπιο του νέου Γενικού Γραμματέα -με τον διερχόμενο Κρόνο στο Σκορπιό από όπου τετραγωνίζει 5 γενέθλιους πλανήτες στο Λέοντα- φαίνεται πολλή δουλειά. Όμως, η εύνοια του Δία στο Λέοντα θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο και για ένα χρόνο στη συνέχεια. Αυτή η διέλευση σε συνδυασμό με είσοδο του Κρόνου στον Τοξότη και την μακρόχρονη παραμονή του Ουρανού στον Κριό δείχνουν ότι στα επόμενα 4 χρόνια ο Δ. Κουτσούμπας θα έχει επιτυχία στη νέα του θέση.

       ΣΤ. Οι ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά και για την ΔΗΜΑΡ δεν έχω τα στοιχεία ίδρυσής της.

       Επίλογος

       Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε συνδυασμό με τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας θα αποτελέσουν τον καταλύτη πολιτικών εξελίξεων στο β’ εξάμηνο του 2014. Επειδή ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται στον 10o οίκο του βασικού ωροσκοπίου της Ελλάδας μέχρι το 2020, το πολιτικό τοπίο της χώρας δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Η σύγχυση ιδεών, η διαπλοκή και οι ευκαιριακές συμμαχίες θα χαρακτηρίζουν όλη αυτή την περίοδο. Όμως, το ολιγοπώλιο εξουσίας που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια τελειώνει. Το έργο είχε μόνο δύο πρωταγωνιστές αλλά είμαστε κοντά στο τέλος της παράστασης, όπου οι συντελεστές εμφανίζονται όλοι μαζί στη σκηνή

έργο είχε μόνο δύο πρωταγωνιστές αλλά είμαστε κοντά στο τέλος της παράστασης, όπου οι συντελεστές εμφανίζονται όλοι μαζί στη σκηνή. - See more at: http://orion.jigsy.com/entries/greek/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2014#sthash.1LbhpVYj.dpuf

  ΥΓ.Για να παινεψω και τα γενια μου, ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ:

http://www.stardome.gr/tribes/gemini/33611.html

 

Σκανδαλα λογω κρατικων μυστικων (Πλουτωνας) ερχονται αποτομα στο φως (Ουρανος) της κοινης γνωμης λογω ατυχων γεγονοτων (Αρης)- η δημοτικοτητα των κυβερνησεων και αλλων ανωτατων αρχοντων (Διας) πληττεται καθοτι η κοινη γνωμη κρινει την κρατικη εξουσια ελλειψοβαρη (Κρονος) ενω η κοινη γνωμη διαδηλωνει μεσω οργανωσεων εναντιων της καταπιεσης( Ουρανος Αρης Πλουτωνας).

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...