παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ZWDIA (apo mail)

ΚΡΙΟΣ

Ο ΟΡΓΙΛΟΣ

Είμαι ο αρχηγός του Ζωδιακού,

μια άσβηστη φλόγα, το κέντρο της ενέργειας.

Εμπνέω την κατάκτηση και τον έρωτα, κρατάω τη δύναμη και τη δόξα στην εξουσία μου.

Η παρουσία μου διαλύει σκοτεινά σύννεφα, η μορφή μου λατρεύεται.

Πιστεύω ότι γεννήθηκα για να δαμάσω τις Μοίρες και να οδηγήσω τις νέες γενιές.

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΡΙΟΣ.

Βασικό χαρακτηριστικό: Ευθιξία

Σύνθημα: «Ότι αφήσεις το’ χασες»

Συμβουλή για τους άλλους: Προσέχετε τις κατά μέτωπον επιθέσεις.

Γιατρικό: Ένα ηρεμιστικό ταχείας δράσεως

Σκεπτικό: «Διαταράσσω, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Κριός

Με πρόσωπο αδρό, γεμάτο αποφασιστικότητα, σώμα μυώδες και κινητικό, ψηλό μέτωπο και προεξέχοντα μήλα, δυνατό πηγούνι, φρύδια πυκνά και μύτη μακριά, ο άντρας Κριός ξεχωρίζει με την ενεργητικότητά του και την τάση του να τελειώνει γρήγορα με το κάθε τι. Θέλει όλο τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω του, είναι φιλόδοξος, ηγετικός, με σχεδόν πρωτόγονες παρορμήσεις, οι οποίες τελικά είναι ευχάριστες και του εξασφαλίζουν βασικά πλεονεκτήματα. Γεννημένος μαχητής, αθλητής, champion αυτοκινητιστικών αγώνων, μηχανικός ή μηχανολόγος, επιχειρηματίας αλλά και συνδικαλιστής, τρέχει πάντα μπροστά και δεν θέλει ποτέ να έρχεται δεύτερος.

 

Γυναίκα Κριός

Θαρραλέα, με βήμα ζωηρό, φωνή επιτακτική, διαπεραστικό βλέμμα και ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της την έκφραση μιας επιθυμίας για πορεία και δράση, η γυναίκα Κριός έχει πάντα ένα δύσκολο ρόλο να παίξει στη ζωή της, στις σχέσεις της με τους άλλους και στον έρωτα. Τη διακρίνει το θάρρος, η άγρια ομορφιά, είναι ερωτική, διαθέτει μεγάλη σωματική ζωτικότητα και είναι αποφασισμένη για την αρχηγία στο γάμο, τον έρωτα και γενικά, την προβολή της μέσα στο σύνολο.

 

 

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΟΣ

Προορισμός μου η σύλληψη και η συντήρηση των θησαυρών της Γης.

Κουβαλώ στη μνήμη μου τη σοφία των αιώνων,

Κρατάω το κλειδί για τα μυστήρια της ζωής,

Χώνω τις ρίζες μου σε εύφορα εδάφη,

Τρέφομαι με συνέπεια και στόχους.

Η ματιά μου είναι καρφωμένη, το βλέμμα μου σταθερό.

Είμαι αδυσώπητος και βαθύς.

Προχωρώ πάντα με αδίσταχτο βήμα στη στέρεη γη κάτω από εμένα.

ΕΙΜΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΣ.

Βασικό χαρακτηριστικό: Ισχυρογνωμία

Σύνθημα: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην τον υποτιμάτε

Γιατρικό: Ένας χαλκάς στη μύτη

Σκεπτικό: «Παρελθοντολογώ, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Ταύρος

Γοητευτικός, με «γεμάτο» και μυώδες σώμα, με μύτη και περίγραμμα σαγονιού σαρκώδη, με αυχένα χοντρό και με στόμα και πηγούνι αδρά, ο Ταύρος άντρας δίνει πάντα την εντύπωση του θετικού ανθρώπου. Την εμφάνισή του τη διακρίνει ένας ερωτισμός ξέχωρος. Έχει υπερβολικά αναπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και είναι ο τύπος του απόλυτα πρακτικού, του συνήθως στοχαστικού και του αργού σε κίνηση, αλλά εύστοχου και σταθερού στους σκοπούς του. Πρόκειται δε για έναν απ’τους πιο ρομαντικούς άντρες του Ζωδιακού, άσχετα αν αυτός ο ρομαντισμος του είναι επιμελημένα καλυμμένος. Κοιτάξτε τον στα μάτια: Είναι το μόνο σημείο που προδίδει αυτή την αδυναμία του. Γενικά ο Ταύρος δεν παρουσιάζει καμιά εικόνα αδυναμίας, ωστόσο έχει αρκετές.

 

Γυναίκα Ταύρος

Θηλυκή στην εμφάνιση, με μέτριο ανάστημα και βάδισμα αργό, ευαίσθητη και συχνά παθητική, με δυο μάτια που ατενίζουν ολάνοιχτα, γεμάτα ένταση, δέχεται τα πάντα, αντιδρά έπειτα από πολλή σκέψη και είναι η γυναίκα με την πιο χαρακτηριστική ανάγκη για ιδιοκτησία. Θέλει να ανήκει σε ένα μόνιμο περιβάλλον μέσα στο οποίο επιδιώκει να ξεχωρίζει. Σφραγίζει πολλά συναισθήματα μέσα της, συντηρεί πράξεις ή συνήθειες και έχει τις ιδιότητες του στοιχείου της γης, δηλαδή κάτι εύφορο, γόνιμο, σταθερό στην πλαστικότητά του.

 

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

ΟΙ ΕΥΣΤΡΟΦΟΙ

Είμαι το καλειδοσκόπιο του μυαλού.

Μεταδίδω ήχους, φως, χρώμα και κίνηση, σκέφτομαι, βλέπω, κινούμαι μέσα στους αιθέρες.

Είμαι απελευθερωμένος από κοσμικές κατακτήσεις και δε με αφορούν οι δεσμευτικοί στόχοι.

Αγαπώ τα παρθένα μονοπάτια, το πνεύμα μου παραμένει ακατάκτητο και η ψυχή μου είναι πάντα ελεύθερη.

ΕΙΜΑΙ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Ταχύτητα μετατόπισης

Σύνθημα: « Το γοργό και χάρη έχει»

Συμβουλή για τους άλλους: Προσοχή στο πορτοφόλι σας.

Γιατρικό: Ένα σκιάχτρο

Σκεπτικό: «Παίζω θέατρο, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Δίδυμος

Κομψός πάντα, με ευθυτενές παρουσιαστικό, οβάλ κανονικό πρόσωπο, χωρίς σκληρές γωνίες ή έντονα χαρακτηριστικά, με δυο μάτια που λάμπουν και φρύδια τοξοειδή. Μύτη λεπτή, μήλα εξέχοντα, πηγούνι αιχμηρό και χείλη λεπτά, πάνω στα οποία διαγράφεται καθαρά η αναποφασιστικότητά του, ο Δίδυμος, ο τρίτος άνθρωπος του Ζωδιακού, είναι ο πιο πολύπλευρα ενδιαφέρων, ο πραγματικός στυλίστας της επικοινωνίας. Πολυκατευθυνόμενος σαν τον άνεμο, βρίσκεται πάντα σε κίνηση και δράση και είναι πρόθυμος για όλα, με όλες τις γυναίκες του κόσμου.

 

Γυναίκα Δίδυμος

Μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει κοσμική και γυναίκα ιδιαίτερα κοινωνική. Μοιάζει με πεταλούδα που δε σταματά παρά μόνο για λίγο σε διαφορετικά σημεία ή ...λουλούδια κάθε φορά. Είναι μια ανήσυχη γυναίκα, με λυγερό κορμί, ερωτηματικά μάτια, ευμετάβλητες διαθέσεις, χιούμορ και εγκαρδιότητα περίσσια. Είναι ίσως η μόνη γυναίκα του ζωδιακού που κάνει για 10, που έχει πάντα όμορφες ιδέες και ποικίλα ενδιαφέροντα. Αλλάζει τύπους και δεν έχει μορφολογικά σχέση από χρόνο σε χρόνο. Πάνω απ’όλα, η γυναίκα αυτή είναι μια καταπληκτική ηθοποιός.

 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Είμαι ο γιος της φύσης και προστάτης της ζωής.

Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, αλλά δεν ξεχνώ τις πράξεις τους.

Η τύχη με βοηθά για την απόκτηση υλικών και συναισθηματικών εφοδίων.

Στην ευγένεια της αγάπης μου τα πάντα εξωραϊζονται.

Προσπαθώ να βρω ομορφιά σε ότι κρατώ κι έχω.

Είμαι όμορφος και γεμάτος χάρη.

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Μεταβλητότητα διάθεσης

Σύνθημα: «Καλύτερα ένα αυγό χτες, παρά μια κότα αύριο»

Συμβουλή για τους άλλους: Eκεί που κολλάει, πεθαίνει

Γιατρικο: Ένα νυστέρι

Σκεπτικό: «Δακρύζω, άρα υπάρχω»

 

Άνδρας Καρκίνος

Φιλάρεσκος με ογκώδες κορμί, μάτια μεγάλα και βλέφαρα βαριά που κοιτούν ζεστά κι ονειροπόλα, πρόσωπο με ελαφρώς προεξέχουσες γραμμές, ύφος ήρεμο και βάδισμα σκεπτικό, ο Καρκίνος άντρας είναι ο άνθρωπος που θα ήθελε να κάνει σπίτι του όλο τον κόσμο. Είναι πάντα επιφυλακτικός και δεν βοηθά τους άλλους να τον καταλάβουν. Εκπληκτικά ολιγομίλητος και περίεργα σεμνός, καλύπτεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστικότητας. Ωστόσο, φέρνει πάνω του τα σημάδια όχι μόνο του έρωτα αλλά και της τρυφερότητας και της εμπιστοσύνης.

 

Γυναίκα Καρκίνος

Αγχώδης, αιώνια συναισθηματική, με εύσαρκο σώμα και στρογγυλό πρόσωπο συνήθως, με βαθιές γραμμές συνοφρυώσεως και στόμα που η γραμμή του γέρνει προς τα κάτω, η γυναίκα Καρκίνος διαθέτει υπέροχα γλυκά μάτια, που εκπέμπουν στοργή και μητρικότητα. Δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που διαθέτει τεράστια υπομονή, εγκαρτέρηση και πίστη. Έχει γόνιμη φαντασία και, συχνά, μεγάλη οξυδέρκεια. Πίσω από το ήρεμο ύφος της η διάθεσή της συνεχώς αλλάζει, κάνοντάς τη άλλοτε μελαγχολική και άλλοτε ασυγκράτητα φιλόδοξη.

 

 

 

ΛΕΩΝ

Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ

Είμαι ο κυνηγός της χαράς και της επιτυχίας.

Η ιδιοφυϊα της ευφυϊας, ο μάγος του ακατόρθωτου.

Ξέρω να προτοτυπώ και να εντυπωσιάζω.

Η καρδιά μου είναι γεμάτη με πανίσχυρη μαγεία, που μπορεί να δημιουργήσει μυριάδες εκφράσεις.

Έχω συγκροτηθεί να τη δική μου ευχαρίστηση.

ΕΙΜΑΙ Ο ΛΕΩΝ

Βασικό χαρακτηριστικό: H ματαιοδοξία

Σύνθημα: «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην τον περιφρονείτε ποτέ

Γιατρικό: Ένα φίμωτρο

Σκεπτικό: «Βασιλεύω, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Λέων

Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο άντρας Λέων είναι αυτή της δύναμης. Με μάτια που κοιτάζουν ολόισια, αποφασιστικά, μέτωπο πλατύ, φρύδια τοξοειδή, με καθαρές και αδρές γραμμές προσώπου, στόμα πλατύ με σταθερή γραμμή, έχει τη φυσιογνωμία του ηγέτη και πολλές φορές, τη μορφολογία του παίκτη. Μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος, ο άνθρωπος του Λέοντα θέλει να εκφράσει την προσωπικότητά του, προβάλλοντας συνάμα τον εαυτό του. Με ακτινοβόλα λοιπόν προσωπικότητα και περίσσια ζωντάνια, προσφέρει θαρραλέα στον αγώνα της ζωής ή κερδίζει εύκολα την εύνοια της αγαπημένης του. Άλλοτε ματαιόδοξα ριψοκίνδυνος κι άλλοτε φιλόδοξος δημιουργός, έχει την τάση και τη δυνατότητα μαζί να διακρίνεται στο περιβάλλον του, να γίνεται αποδεκτός από τους άλλους, να πατρονάρει το πλήθος ή να δίνει το καλό παράδειγμα σε κάτι.

 

Γυναίκα Λέων

Περήφανη, μ’ένα πλαστικό σώμα γεμάτο ζωή, μεγάλο κεφάλι με πλούσια χαρακτηριστικά, χαίτη από καστανά ή ξανθά μαλλιά, με ακτινοβόλα μάτια που κοιτούν διαπεραστικά, η Λέαινα είναι η γυναίκα με την πιο έντονη αυτοπεποίθηση και συχνά με μια σπάνια ομορφιά. Αναζητά τον εαυτό της μέσα απ’ ότι δημιουργεί και τη διακρίνει μια σταθερή διάθεση να εντυπωσιάζει το περιβάλλον της, από το οποίο ζητά την έγκρισή του γι’ αυτήν. Ανήκει σε μια δυναμική ράτσα ανθρώπων και ακτινοβολεί τη ζωντάνια, τη φυσική εξέλιξη, τον ερωτισμό και τη θεληματικότητα.

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ

Είμαι πάντα διαθέσιμος.

Σαλπίζω το ξεκίνημα της μέρας, ορίζω το πρόγραμμα της δουλειάς.

Στην αέναη αναζήτησή μου για την τελειότητα, προσπαθώ να βάζω τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Είμαι ο κυρίαρχος του καθήκοντος.

Ζητώ ακρίβεια και τάξη στον κόσμο μου, αντιπροσωπεύω την αλάθητη αφοσίωση.

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Σχολαστικότητα

Σύνθημα: «Καλύτερα μια απάντηση σήμερα, παρά μια ελπίδα αύριο»

Συμβουλή για τους άλλους: Προχωρήστε με ρέγουλα

Γιατρικό: Αιφνιδιαστική επίθεση

Σκεπτικό: «Σκέπτομαι, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Παρθένος

Ο άντρας Παρθένος, όμορφος, με γυμνασμένο συνήθως σώμα, με περισσή χάρη, ζωηρό βάδισμα, πρόσωπο όχι αδρό, αλλά οβάλ, με βλέμμα μακρύ και παράστημα συμμετρικό, με αρρενωπότητα και δύναμη φυσική, αποδεικνύεται στην πορεία της ζωής του ένας τέλειος πομπός και δέκτης μαζί, γεννημένος για τη θέση του εργάτη του Ζωδιακού. Είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα χαρίσματά του με τον πιο εύκολο τρόπο. Η γνώση που αποκτάται με τη λογική, είναι το ευρύτερο προσόν γι’ αυτόν. Τα γρανάζια, οι μηχανές, τα μηχανήματα, οι κατασκεύες, η γη, το χώμα, η ύψιστη παραγωγή, είναι τα πιο βασικά του ενδιαφέροντα. Κι αν προχωρήσει πιο πέρα, θα γίνει σίγουρα ερευνητής επιστημονικών χώρων. Ο τύπος αυτού του άντρα, του οποίου η ομορφιά είναι συνήθως παγερή και η διάθεση βαρύθυμη, δεν ταιριάζει καθόλου στις γυναίκες που διψούν για ρομαντικά όνειρα, για ισχυρά πάθη και για περιπέτειες.

 

Γυναίκα Παρθένος

Λυγερή με ωραίο παράστημα, πρόσωπο ιδιόμορφο και έξυπνο, με δυο γλυκά παρατηρητικά μάτια, ψηλό μέτωπο, λεπτή μύτη και στόμα καλοσχηματισμένο, η εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού είναι η γυναίκα με την πιο καλοσυνάτη κι ευχάριστη έκφραση και με έναν σωστό συνδιασμό λεπτότητας, ευγένειας και αξιοπρέπειας. Είναι πάντα περιποιημένη, σχολαστικά προσεκτική, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις λεπτομέρειες. Αναζητεί τον εαυτό της μέσα απ’ ότι μαθαίνει και η επικοινωνία της με τους άλλους κρύβει πάντα μια σκοπιμότητα.

 

 

 

ΖΥΓΟΣ

Ο ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ

Είμαι γιος της Θέμιδας και άγγελος της ειρήνης.

Οι άνθρωποι με καλούν για να ακούσω τα προβλήματα και να σταματήσω τους πόνους τους.

Η μόνη μου φίλη είναι η ισότητα.

Η όρασή μου ποτέ δε θόλωσε από δειλία, η ψυχή μου ποτέ δεν αλυσοδέθηκε.

Ζωή χωρίς τιμή είναι ζωή άχρηστη.

ΕΙΜΑΙ Ο ΖΥΓΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Αμφιταλλάντευση

Σύνθημα: «Καλύτερα μια αμφιβολία σήμερα, παρά μια απόφαση αύριο»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην τον ενοχλείτε με θορύβους

Γιατρικό: Καρφιά και σφυρί

Σκεπτικό: «Ταλαντεύω, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Ζυγός

Με ωραίο συμμετρικό παράστημα, με φυσιογνωμία που εκπέμπει συμπάθεια, καλοσύνη και ευγένεια μαζί, ο άντρας Ζυγός είναι ένα σύμβολο ομορφιάς. Τον πλυμμυρίζει μια περίεργη γλυκιά διάθεση κι ένα είδος ανάτασης, που αφαιρεί τη βαρύτητα, δίνοντας στο σώμα του καταπληκτική κινητικότητα. Το αιώνιο χαμόγελό του βρίσκεται πάντα στη θέση του και φαντάζει λίγο απρόσιτος, γι’ αυτό γίνεται συχνά ζηλευτός. Επιβάλλεται άνετα στο χώρο του κι έχει την ανάγκη της ύπαρξης μια ωραίας και έξυπνης γυναίκας στο πλευρό του.

 

Γυναίκα Ζυγός

Φιλάρεσκη, με μάτια γαλήνια, ίσια μύτη, στόμα καλοσχηματισμένο, απαλά μαλλιά, ωραίο λαιμό και μ’ ένα βάδισμα όλο χάρη και θηλυκότητα, η γυναίκα Ζυγός εκπέμπει μια αίσθηση απαλότητας και αρμονίας. Φυσιογνωμικά είναι η ομορφιά και η συμμετρία ενσαρκωμένη. Αναζητεί τον εαυτό της μέσα από τις σχέσεις της με τους άλλους και νιώθει έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας.

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ

Μπαίνω πρόθυμα στον αγώνα για να νικήσω τους φόβους μου, εφοδιασμένος με την προστασία μιας αδιαπέραστης ασπίδας.

Περπατώντας στο προστατευτικό φως της αγάπης, κρατώ στο χέρι μου το κεντρί του θανάτου, που αλλάζει τις ισορροπίες της ζωής.

Ποτέ δεν προδίδω το σκοπό μου, γίνομαι πλούσιος, διπλά άτρωτος και κάποτε ευλογημένος. Αφουγκράζομαι την ανάσα της ανθρωπότητας και η θέλησή μου δεν γνωρίζει όρια.

ΕΙΜΑΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Δηλητήριο

Σύνθημα: «Εδώ και τώρα»

Συμβουλή για τους άλλους: Προσοχή στο κεντρί

Γιατρικό: Κανένα

Σκεπτικό: «Εκδικούμαι, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Σκορπιός

Η όψη ενός άντρα Σκορπιού εκφράζει τον ενεργητικό, αποφασιστικό, παράφορο και ερωτικό χαρακτήρα του. Το σώμα του είναι μυώδες, το δέρμα του σκούρο, το μέτωπο και τα φρύδια του πλατιά, τα μήλα του προσώπου του επίπεδα κι εύσαρκα. Το στόμα του αδρό και το πηγούνι του έντονο, τα μάτια του σκληρά, το βλέμμα του διαπεραστικό και ανεξιχνίαστο. Οι χειρονομίες του είναι ήρεμες, το βήμα του σταθερό και βαρύ, βήμα ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά πού βαδίζει. Το όλο του παράστημα είναι αθλητικό και η φυσιογνωμία του προδίδει επιβλητικότητα. Η βία και ο έρωτας τον ελκύουν και οι κίνδυνοι είναι η ζωή του. Ωραίος τελικά μπορεί να μην είναι, αλλά σ’ αυτόν ανήκουν όλα τα γνωρίσματα του αρσενικού. Ο έρωτας, που σ’ αυτόν βρίσκει τον πιο γνήσιο εκπρόσωπό του, θα τον οδηγήσει στο δρόμο μιας μεγάλης περιπέτειας, που κανείς άλλος ζωδιακός άντρας δεν έχει την τύχη να γνωρίσει.

 

Γυναίκα Σκορπιός

Δυναμική αλλά και δυσπρόβλεπτη, με πρόσωπο που πάνω του διαγράφεται μια στοχαστική αυστηρότητα κι έχει την έκφραση της άτεγκτης στοργής, η γυναίκα Σκορπιός ξεχωρίζει για τη βαθιά και μυστηριώδη ομορφιά της. Πρόκειται για μια επικίνδυνη, μοιραία γυναίκα, που μπορεί να κρύψει επιμελημένα τη δύναμη της αντεκδίκησής της πίσω από ένα ευαίσθητο χαμόγελο, πέρα από μια ευγενική συμπεριφορά ή μέσα σε μια προσποιητή έκφραση αδυναμίας. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να την ερευνήσει κανείς κι άλλο τόσο να την καταλάβει σωστά. Η παθητικότητα και το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκει, την κάνουν ιδιαίτερα εσωστρεφή.

 

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ

Είμαι ο Κένταυρος, ο κατακτητής, η φωτιά της γνώσης.

Επικοινωνώ, φιλοσοφώ και συμβουλεύω.

Ανεβαίνω σε δυσθεόρατα ύψη και χτυπώ τους στόχους μου.

Η ζωή μου είναι ένα γεμάτο επεισόδια ταξίδι.

Έχω πάντα έτοιμη την απάντηση σε ότι κι αν ερωτηθώ.

Εκπροσωπώ την πρόοδο, αναζητώ ιδανικά και ιδεώδη, συχνά διαισθάνομαι και σχεδόν πάντα πυροδοτώ τις δραστηριότητες του νου.

ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΞΟΤΗΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Καλπασμός

Σύνθημα: «Όλο και πιο γρήγορα»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην του βάζετε χαλινάρι

Γιατρικό: Νιτρικός άργυρος

Σκεπτικό: «Ιππεύω, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Τοξότης

Αισιόδοξος πάντα, με υψηλό παράστημα, πρόσωπο αριστοκρατικό και ευγενικό μαζί, με σγουρά καστανά μαλλιά, μύτη μακριά, καλοσχηματισμένο στόμα, στέρνο ευρύ και ωραία πόδια, ο άντρας Τοξότης είναι αεικίνητος και εκπέμπει μια λάμψη τόσο δυνατή, όσο η περηφάνεια, ο ηρωισμός και η τόλμη του.

 

Γυναίκα Τοξότης

Ατίθαση, με πρόσχαρο ύφος, πρόσωπο οβάλ, μαλλιά συνήθως σγουρά και ξανθά, φρύδια τοξοειδή, μύτη μακριά, ίσια, ελληνική, που βρίσκεται σε αρμονία με τα αμυγδαλωτά, εκφραστικά της μάτια, στόμα καλοσχηματισμένο και πηγούνι συνήθως μυτερό, η γυναίκα Τοξότης ξεχωρίζει για την ευρύτητα της αντίληψής της, την αγάπη της για την ελευθερία και τις διάφορες εξερευνητικές της τάσεις.

 

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ

Δική μου είναι η δύναμη που σταθεροποιεί τα πράγματα και κάνει αέναο τον κύκλο της ζωής.

Στέκομαι ακλόνητος μέσα στις δοκιμασίες των αντιθέσεων, αποφασισμένος και αναμάρτητος.

Προσπαθώ πάντα να υπηρετώ την ακεραιότητα, έτοιμος να φορτωθώ ευθύνες, να ζήσω αντιξοότητες. Κατοικώ δίπλα στους νόμους της φύσης, σπρώχνοντας υπομονετικά τον τροχό της Μοίρας κι έτσι υφαίνω τη δική μου τύχη.

ΕΙΜΑΙ Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Δυσπιστία

Σύνθημα: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην του βάζετε τρικλοποδιά στα...κέρατα

Γιατρικό: Καφές με υδροκυάνιο

Σκεπτικό: «Υποψιάζομαι, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Αιγόκερως

Η όψη ενός Αιγόκερου άντρα εκφράζει μια σύνθεση ερωτισμού και αυστηρόητας, που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Οι βαθιές ρυτίδες τους μετώπου του και το σκούρο καστανό χρώμα των ματιών του αποκαλύπτουν την αναμφισβήτητη ευφυία του. Με παράστημα ψηλό και βάδισμα σταθερό, με κορμί συνήθως γυμνασμένο, με στόμα που δίνει έναν τόνο σκληρότητας και με γραμμή σαγονιού που δείχνει φιλοδοξία και επιμονή, ο άντρας αυτός χαρακτηρίζεται ο πιο οργανωτικός και ο πιο πειθαρχημένος στους σκοπούς του απ’ όλους τους άλλους άντρες του Ζωδιακού.

 

Γυναίκα Αιγόκερως

Ευθυτενής, με δυο μάτια που λάμπουν, γοητευτική στην εμφάνιση, αλλά συχνά και επιβλητική, υπεροπτική, ευφυής και δραστήρια, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη μέσα από το πλήθος μια γυναίκα Αιγόκερως. Πίσω από το στοχαστικό ύφος της και πέρα από την προσεγμένη συμπεριφορά της, κρύβει ένα φιλόδοξο και θεληματικό χαρακτήρα. Αγαπά την τάξη, τη νομοτέλεια και τη δομή στο κάθε τι. Δίνει συχνά την εντύπωση ότι κάθεται πάνω σ’ ένα ψηλό θρόνο και εποπτεύει τα πάντα. Είναι η πιο συνεπής στις ρίζες της. Είναι εκείνη που εκφράζει την καταγωγή της για την οποία μάλιστα είναι περήφανη.

 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ

Είμαι ένα πλάσμα τερπνό και παράδοξο.

Επαναστάτης του κατεστημένου και προάγγελος των αλλαγών του κόσμου μας.

Όλη η γη είναι η σκηνή μου.

Προετοιμάζω καινούργιους δρόμου, αναζητώ το ανέγγιχτο, δοκιμάζω το αδοκίμαστο, χορεύω στη μουσική της ζωής.

Προχωρώ τόσο πολύ μπροστά, που μένω στο τέλος μόνος μου.

Ακόυστε τους ήχους μου, δείτε τις μυριάδες τα χρώματα, τα φώτα που τρεμοσβήνουν.

Όλα δοξάζουν εμένα, τον ανεπανάληπτο Προμηθέα, το σαγηνευτικό Γανυμήδη.

ΕΙΜΑΙ Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Εκλεκτή ψυχή

Σύνθημα: «Καλύτερα ένας γαλαξίας αύριο, παρά ένας πλανήτης σήμερα»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην του χαλάτε το φωτοστέφανο

Γιατρικό: Ένα ποτήρι νερό

Σκεπτικό: «Προοδεύω, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Υδροχόος

Όμορφος, με ζωηρά μάτια, μύτη με έντονη γραμμή και πλατύ στόμα, ο άντρας Υδροχόος διακρίνεται για τις αριστοκρατικές του κινήσεις και για την εύσαρκη γραμμή του σαγονιού του, που δείχνει τη μεγάλη του αποφασιστικότητα. Έχει ψηλό παράστημα και είναι ιδιαίτερα κινητικός, με δυνατό μυικό σύστημα, αλλά με ευαίσθητα νεύρα. Του λείπει η αμεσότητα στην έκφραση των αισθημάτων του, αλλά διακατέχεται από μεγάλη δόση ανθρωπισμού. Είναι ο άνθρωπος που προχωρά πάντα πιο μπροστά από την εποχή του, γι΄ αυτό μπορεί να μην είναι μονήρης, αλλά νιώθει συχνά μόνος.

 

Γυναίκα Υδροχόος

Περήφανη, διανοούμενη, συχνά εκκεντρική, ευθυτενής με κοντά ή πολύ μακριά μαλλιά, με ανοιχτόχρωμα μάτια, με ψηλό μέτωπο και λεπτά χείλη, με ωραία μακριά πόδια αδύνατους γοφούς και άνεση στην κίνηση, στο λόγο, με πλαστικότητα στις χειρονομίες, η γυναίκα Υδροχόος είναι επίμονα ανεξάρτητη, συχνά προβαδίζει της εποχής της και σχεδόν πάντα εντυπωσιάζει, άλλοτε με τις εμφανίσεις της κι άλλοτε με τη συμπεριφορά ή τις εκάστοτε ανακοινώσεις της. Ανθρωπίστρια και αμφισβητίας καθώς είναι, προβληματίζεται συνέχεια μεταξύ κατεστημένου και αλλαγής, μεταξύ συστήματος και επανάστασης. Επιστήμη, μουσική, έρευνα, πολιτικές κινήσεις, επαναστάσεις, συλλογικά ιδεώδη είναι αυτά που τραβούν μονίμως το ενδιαφέρον της.

 

 

 

ΙΧΘΥΕΣ

ΟΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Είμαι συντονισμένος με το σφυγμό τυ Σύμπαντος.

Είμαι ο αγωγός του ονείρου και της φαντασίας.

Βυθισμένος στην ησυχία και τη μοναξιά μου, ακούω τις μελωδίες της ψυχής.

Πετάω πάνω από τα κοινότυπα, ξεπερνώ την υποταγή και την απογοήτευση, αγαπά το ατέρμονο ταξίδι του χρονου.

Χρωματίζω το λόγο μου με ευαίσθητες απαλές αποχρώσεις.

Εκφράζω την αρμονία και την τέχνη.

Αναζητώ την εξιδανίκευση.

Επιδιώκω, στο τέλος, την επαφή μου με το θείο.

ΕΙΜΑΙ Ο ΙΧΘΥΣ

Βασικό χαρακτηριστικό: Διαφυγή

Σύνθημα: «Ο αμνός του Θεού»

Συμβουλή για τους άλλους: Μην τους κάνετε να λαχανιάζουν

Γιατρικό: Μια βρογχοπνευμονία

Σκεπτικό: «Διαισθάνομαι, άρα υπάρχω»

 

Άντρας Ιχθύς

Πολύπλοκος όσο κανένας άλλος ζωδιακός άντρας, ο Ιχθύς ξεχωρίζει για τις πολλές μορφές έκφρασης που έχει, για τη δυσκολία να τον διακρίνει κανείς φυσιογνωμικά, συχνά για τις ομοιότητές του με όλα τα άλλα ζώδια αλλά, άλλο τόσο, για τη δυσκολία να εντοπιστεί σ’ αυτόν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκει, το πολύμορφο και εναλλασόμενο του χαρακτήρα του, τον κάνουν να βρίσκεται στο επίκεντρο δεκτικότητας των διαφόρων γεγονότων, εκθέτοντάς τον πολλές φορές στον κίνδυνο να χάσει την προσωπικότητά του ή να εξαϋλωθεί, ή να υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής δανειζόμενος ξένα πρότυπα ή να χαθεί μέσα στο λαβύρινθο της τέχνης.

 

Γυναίκα Ιχθύς

Ευαίσθητη κι αισθησιακή, μ’ ένα απαλό οβάλ πρόσωπο, μέτωπο λείο και φωτεινό, με φρύδια που σχηματίζουν ωραία τόξα πάνω από τα μεγάλα και στρογγυλά της μάτια, η Ιχθύς είναι η γυναίκα που μπορεί να καθρεφτίζει όλους τους γυναικείους τύπους του Ζωδιακού στο πρόσωπό της. Το σχεδόν απόκοσμο βλέμμα της, γλυκό και αφηρημένο μαζί, τονίζεται από μικρή μύτη, τα μεγάλα μάγουλα, το μυτερό πηγούνι και τον τέλειο λαιμό. Μαγνητίζει τον κόσμο ολόκληρο και με έναν εντελώς περίεργο τρόπο κρύβει μια κοσμογονική δύναμη μέσα της. Δίνει την εντύπωςη μιας κούκλας, μιας σπάνιας μινιατούρας, η οποία φαίνεται να έχει την ανάγκη της καθοδήγης των άλλων και της προστασίας τους.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...