παρακαλώ περιμένετε...

Ερώτηση για ηλιακή και σεληνιακή επιστροφή

  • Stargazer @ 20.09.2010 20:15
    babis1, η ηλιακή και η σεληνιακή επιστροφή είναι οι μόνες δύο "επιστροφές" πλανητών, που χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέθοδοι πρόβλεψης. Με τον όρο "επιστροφή" ενός πλανήτη εννοούμε την επιστροφή του στην ακριβή θέση που είχε κατά τη στιγμή της γέννησής μας και τον αστρολογικό χάρτη που φτιάχνουμε κάθε τέτοια στιγμή. Αυτό ισχύει για όλους τους πλανήτες, αλλά επειδή ο ¨Ήλιος και η Σελήνη είναι τα δύο σημαντικότερα πλανητικά σώματα σε έναν γενέθλιο χάρτη, είναι οι μόνες δύο επιστροφές που χρησιμοποιούνται για πρόβλεψη. 
     
    Ο Ήλιος επιστρέφει μία φορά τον χρόνο στη γενέθλια θέση του και η Σελήνη κάθε 28 μέρες περίπου. Η μια λοιπόν ηλιακή επιστροφή και οι 12 σεληνιακές επιστροφές θεωρείται ότι δείχνουν τις τάσεις για την επόμενη χρονιά. 
     
    Υπάρχουν αστρολόγοι που εξετάζουν αυτούς τους χάρτες ως ξεχωριστούς, είναι όμως κατά τη γνώμη μου φρονιμότερο να εξετάζονται κάτω από το πρίσμα του γενέθλιου χάρτη. Πολύ απλά, αν ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής δείχνει σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς, αλλά ο γενέθλιος χάρτης μας δεν συμφωνεί, τότε η άσχημη επιρροή θα είναι σαφώς ηπιότερη. Αντίστοιχα, μπορεί ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, αλλά αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ένδειξη ΚΑΙ στον γενέθλιο χάρτη, η όποια επιτυχία θα είναι μικρότερου μεγέθους.
     
    Τι κοιτάμε συνήθως; Κοιτάμε τον ωροσκόπο της ηλιακής επιστροφής για να δούμε σε ποιον γενέθλιο οίκο μας "πέφτει". Δηλαδή, αν έχω ωροσκόπο Ζυγό στη σεληνιακή επιστροφή και ο Ζυγός είναι το ζώδιο του 5ου οίκου μου στον γενέθλιο χάρτη, τότε λέω πως θέματα του 5ου οίκου θα με απασχολήσουν αυτή τη χρονιά. Σε πολύ γενικές γραμμές.
     
    Κοιτάμε επίσης αν κάποια από τις γωνίες της ηλιακής επιστροφής βρίσκεται σε στενή σύνοδο (1-2 μοίρες ανοχή) με κάποιον γενέθλιο πλανήτη μας. Αυτός ο πλανήτης ενδεχομένως θα παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη χρονιά, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει στον γενέθλιο χάρτη.
     
    Σημαντικές χρονιές για την εξέλιξή μας θεωρούνται οι χρονιές που έχουμε τα ίδια ζώδια στις γωνίες τόσο του γενέθλιου όσο και του χάρτη της ηλιακής επιστροφής. ¨Όσο πιο κοντά στις μοίρες, τόσο καλύτερα. 
     
    Τέλος, κοιτάμε πράγματα που "βγάζουν μάτι" όπως λέμε. Δηλαδή, πλανήτες στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής ακριβώς πάνω στις γωνίες, στέλλιουμ (μεγάλες συγκεντρώσεις πλανητών) σε κάποιον οίκο, ιδιαίτερα αν αυτός είναι γωνιακός, τον οίκο που βρίσκεται ο Ήλιος της ηλιακής επιστροφής και τις όψεις που κάνει αυτός, ιδιαίτερα αν είναι στενές, διότι δείχνει πως αυτές οι διελεύσεις θα μας απασχολήσουν πιθανότατα όλη τη χρονιά, παρόλο που σε πραγματικό χρόνο θα έχουν ενδεχομένως απομακρυνθεί.
     
    Οι σεληνιακές επιστροφές βοηθούν πολύ στο timing των γεγονότων. Με την ηλιακή επιστροφή λες "κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά". Με τις σεληνιακές επιστροφές, αν διαπιστώσεις ότι επαναλαμβάνεται κάποιο στοιχείο του γενέθλιου ή του χάρτη της ηλιακής επιστροφής, τότε αυτός ή αυτοί οι συγκεκριμένοι μήνες θεωρούνται οι πιθανότεροι για να εκδηλωθεί το γεγονός.
     
     
  • eleni123456 @ 20.09.2010 23:15
    πολύ ωραία ανάλυση stagazer,
    θα μπορούσες να δώσεις κάποια περισσότερα στοιχεία για την ηλιακή επιστροφή που είναι η ίδια με το γενέθλιο;
    το έχω δει να συμβαίνει στα επόμενα γενέθλια μου.
     
  • fotoula @ 20.09.2010 23:24
    an o wroskopos einai idios me ton genethlio ....einai para poli simantiki i xronia
  • eleni123456 @ 20.09.2010 23:29
    fotoula exeis viosei kati tetoio?
    thes na doseis leptomereies?
    ontos sumvainei na exo k ton oroskopo stin epomeni iliaki epistrofi
     
    k tora pou stin iliaki epistrofi exo oroskopo didimo aftos sto genethlio mou einai sto mesouranima
     
    anagnorizo pos exei na kanei me ta epaggelmatika mou...
    poies alles opseis prepei na do?
    tha ektimousa ti voitheia sas
     
  • fotoula @ 20.09.2010 23:37
    AKRIBWS oti egrapse o Stargazer.....diabase to pio sugkentrwmeni kai 'efarmose' ta ston xarti sou....akribws oti egrapse -
     
     
    twra yia tin epomeni epistrofi, min to skeftesai apo twra.... efoson eisai karkinos apo to epomeno kalokairi kai meta - ws tote poios 'zei kai poios pethainei'........min axwnesai
  • eleni123456 @ 20.09.2010 23:44
    ok fotoula,
    eimai ligo kourasmeni i laitheia einai
    tha epaneltho...
    s'efxaristo polu
  • fotoula @ 20.09.2010 23:47
    parakalw , min axwnesai pantws... ola mes sti zwi einai
     
    kai me ka8aro mualo 8a ta katalabeis ola ...
  • babis1 @ 21.09.2010 08:00
    stargazer ευχαριστώ πολύ! Αναλυτικότατη και κατατοπιστικότατη η περιγραφή!!!

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...