παρακαλώ περιμένετε...

Τι σημαινει? Υ.Γ.1. Πόρτα έδωσες, πόρτα θα λάβεις...Αυτό ονομάζεται Κάρμα εν Δράσει.

  • ODIEEE @ 20.04.2009 13:42
    Πόρτα έδωσες,.......για το παρελθον αναφερεται αν δν κανω λαθος......
    so κανε οτι θες

    κ εμεις που δν δωσαμε τι καταλαβαμε..........???..........
  • gpano @ 20.04.2009 15:39
    Παρότι είναι άχαρο να εξηγώ αφού πρόθεσή μου είναι ο καθένας που διαβάζει να σκέπτεται προσωπικά κάνω μια απόπειρα για τη συγκεκριμένη φράση...

    Οι Σχέσεις όπως και οτιδήποτε άλλο τελικά ΔΕΝ είναι ένα σύνολο καλών προθέσεων αλλά ένα σύνολο Πράξεων. Μπορεί να έχεις υπέροχες προθέσεις αλλά είναι οι Πράξεις που έχουν αξία. Αν σε μια σχέση είσαι ερωτευμένος, αγαπάς, νοιάζεσαι, ενδιαφέρεσαι για τον Άλλο αλλά αυτό που ο Άλλος εισπράττει είναι απόρριψη, αδιαφορία, ψυχρότητα ή μια σειρά από ανασφάλειες που δεν σε αφήνουν να δείξεις το ενδιαφέρον σου, ή εγκαταλείπεις τον Άλλο επειδή φοβάσαι τα αισθήματά σου και τα αισθήματα του Άλλου δίνοντάς του "πόρτα" τότε υπάρχει η περίπτωση αυτό που του έκανες να το πάθεις.

    Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του καθένα μας και εθελούσια άρση της δυσπιστίας απέναντι σε δυνητικές σχέσεις - να μη θεωρούμε δηλαδή ότι ο προηγούμενος έρωτας που μας απογοήτευσε συνεπάγεται ότι ο επόμενος θα είναι φωτοτυπία του, να κάνουμε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τους φόβους και τα άγχη που κουβαλάμε από παιδιά χωρίς να μετατρέπουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε σε Πατέρα ή Μητέρα λύνοντας αιματηρά και με απώλειες τα προβλήματά μας μαζί του ή έχοντας συνείδηση ότι κάθε ερωτική σχέση αναμοχλεύει ψυχολογικές καταστάσεις που βιώσαμε ως ανήλικοι με τους γονείς μας κατανοώντας έτσι ότι ο Άλλος δεν είναι ο μεγάλος φταίχτης που μας κάνει και αισθανόμαστε όπως αισθανόμαστε, τότε είμαστε καταδικασμένοι ή να διώχνουμε ή να μας διώχνουν ή ποτέ να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τις σχέσεις μας.

    ναι το μάχαιρα έδωσες μάχαιραν θα λάβεις δεν είναι αλτρουιστικό, αλλά υπονοεί ότι μια πράξη δημιουργεί αμέσως μια ίσης δύναμης αντι-πράξη. Δράση- αντίδραση. Το κάρμα εν δράσει είναι μια ταυτολογία αφού Κάρμα σημαίνει Δράση. Έτσι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν άφησες να εξελιχθεί μια σχέση και την διέκοψες πρόωρα χωρίς εμφανή αιτία να είσαι σίγουρος ότι σύντομα θα αντιμετωπιστείς με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σπάσει ο φαύλος κύκλος.

    (Στη λέξη κάρμα ενδιαφέρει η ουσία και όχι η μεταφυσική της με πριν και μετά ζωές κλπ. Στη λέξη κάρμα ενδιαφέρει η Δράση και η αντίδραση που δημιουργεί. Και όπως ξέρουμε στη ζωή η αντίδραση στις πράξεις μας είναι αν όχι άμεση τουλάχιστον γρήγορη, ή εν τέλει αναπόφευκτη)
  • ploutonia @ 20.04.2009 17:04
    5,5 χρόνια ήμουν σε μια σχέση που δεν εξελισόταν και ξαφνικά ερωτεύτηκα και αγάπησα ένα άλλον άντρα.Μου τη σβούριξε και είπα στον άνθρωπο που με είχε αγαπησει το τέλος.... και 3.5 μήνες μετά , μετά από ένα έρωτα με παθος και αιώνιες υποσχέσεις , έφαγε αυτός φλας λόγω τάχα του παιδιού μου και έφυγε ξφνικά , ενώ ακόμα στέλνει μυνήματα ότι θα με αγαπά παντοτινά!... Δηλαδή τώρα έκλεισε ο φαύλος κύκλος ?
    Ή θα πρέπει να έχουμε τύψεις που τους χωρίζουμε για να κυνηγήσουμε το όνειρο ?
  • ODIEEE @ 20.04.2009 17:40
    η ερωτηση...
    το Υ.Γ εχει να κανει μονο με Σχεσεις-γεγονοτα που δν επραξες σωστα?
    ή εχει να κανει κ με Σχεσεις-γεγονοτα που επραξες σωστα?
    Δράση- αντίδραση.Δν 8ελω να πιστευω οτι ειναι επιλεκτικο.............



    timing is everything..........

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...