παρακαλώ περιμένετε...

Ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου

  • Infernal @ 11.09.2013 21:44
    Ωραιο αρθρο αλλα....Μια απο τις πηγες που δινεις μονο αστρολογικη δεν ειναι .
    Αναφερεται στον σατανισμο joyofsatan.org<-----
      
  • Shark @ 11.09.2013 21:45
    \m/  \m/
  • CapAqi @ 11.09.2013 21:58
  • Gemini86 @ 11.09.2013 21:58
  • aurio @ 11.09.2013 21:58
    ax ax ax... auto to mati tou parthenou bre paidi mou... OLA ta koskinizei, ti einauto to prama... pwpwpwpwpw eleos!!! (sxedon ola, mou ksefuge kiena keno sthn teleutaia phgh anamesa sto "the" kai ta upoloipa, xexe) swsta infernal alla kata thn tapeinh mou apopsh exei para polu kalo astrologiko tmhma, liga arthra alla maresan. phra kapoia pramata kiapokei. sto telos telos... kioi satanistes anthrwpoi einai! xaxa! (kammia sxesh den exw e? mhn parekshghthoume, oi anthrwpoi einai gkaou, autoi kai ta xrusa auga ena prama, diabasa kai liga apta satanistika tous kai peisthka emperistatwmena. emas apla mia kartoula sta tarw ekei sxetizetai me to zwdiaki mas,  "o diaolos", alla mh dineis shmasia... xaxa.. kata talla jesus rules, polu pio cool leme.. : D ) 
  • mr_Mister @ 11.09.2013 22:13
    Και γιατί δεν κάνει μία ο Τζήζους να κατατροπώσει τον Σαταν?... Περιέργεια Διδύμου από παλαιπόθεν. Τεσπα, δεν ζητάω απάντηση (ούτε και έχω) αλλά η επίσημη δικαιολογία "για να διαιωνίζει και να δοξάζει την επικυριαρχία Του επάνω στο κακό" ποτέ δεν με κάλυψε.
     
    Καλό το αρθράκι.
     
     
  • aurio @ 11.09.2013 22:23
    ti na se pw ti na se pw mister, edw pou ta leme monimws stournos hmouna sta thrhskeutika (kai psiloanaisthhth sth thrhskeia) alla kserwgw.. o jesus den einai epi ouranou kai epi ths ghs kio satan upo ths ghs? edw exoume hdh jesus vs satan score 2-1. an baloume kai poiothta, poikilia kai megethos xvrou periballontos o jesus pairnei epipleon pontous bonus. ti allo thes gia epibebaiwsh katatropwmatos dhladhs?
  • Gemini86 @ 11.09.2013 22:36
    Και γιατί δεν κάνει μία ο Τζήζους να κατατροπώσει τον Σαταν?
     
    Απαντηση: Ο θεος εφτιαξε τον ανθρωπο κατ εικονα και καθ ομοιωσιν.Δλδ οπως ειναι στην εικονα και οπως μπορει να γινει στην ουσια ο ανθρωπος.
    Μπορει να γινει,δλδ αν το επιθυμει ο ιδιος ο ανθρωπος να ακολουθησει το δρομο του.Μιλαμε δηλαδη για ελευθερη βουληση,το κομβικο σημειο στον ανθρωπο που δεν θα ηθελε ο Θεος να πειραξει.
    Μια νικη επι του Συκοφαντη στην ουσια δεν θα βοηθουσε τον γιο του Αδαμ και την κορη της Ευας να επιλεξει γιατι επι της ουσιας δεν θα ειχε κανει επιλογη μεταξυ δυο δρομων-και ειναι η συνειδητη επιλογη που κανει ολη τη διαφορα.
    Με την ιδια λογικη θα μπορουσε καν να μην ειχε φτιαξει τη μηλια στον Παραδεισο αλλα η λογικη ηταν πως επρεπε οι ιδιοι οι πρωτοπλαστοι να επιλεξουν να τηρησουν τους κανονες με δικη τους θεληση και μονο.
     
    Για περισσοτερα στον Αγιο Αυγουστινο,εχει γραψει φοβερα κειμενα περι ελευθερης βουλησης.
     
  • mr_Mister @ 11.09.2013 22:41
    Oι θρησκευτικές πολιτικές και ποδοσφαιρικές συζητήσεις σε έναν μη εξειδικευμένο χώρο συνάντησης αγνώστων (δημόσια φόρουμ, ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) αποτελεί ένα μεγάλο no-no, όμως σκέψου εάν ο Satan κυκλοφορεί μόνο στο υπέδαφος ή βρίσκεται και δρα κι ανάμεσά μας. Βέβαια εάν δεν υπάρχει Διάβολος τότε δεν υπάρχει και Χριστός - μιας και ο Εωσφόρος ήταν Άγγελος που επαναστάτησε και εξέπεσε (έκπτωτος). Περεταίρω πληροφορίες μόνη σου. : ) 
  • mr_Mister @ 11.09.2013 22:49
    Τζεμ - τώρα είδα την απάντησή σου, εκεί μπαίνει κατακλυσμιαίο το θέμα της τυφλής υπακοής και του φόβου της υπέρτατης τιμωρίας: μην κάνεις το τάδε γιατί - απλά - στο απαγορεύω εγώ που "βασιλεύω" και ξέρω, κι εσύ δεν χρειάζεται να έχεις γνώση των συνεπειών. Αμνός ποίμνιο κτλπ, προσφιλέστατες παραβολές.
     
    Πραγματικά οι γραφές με ΟΠΟΙΟ μάτι και να τις κοιτάξεις έχουν πολλά να πουν.
     
     
  • aurio @ 11.09.2013 22:50
    e ntaks... kiotan leme o panathhnaikos katatropwse ton olumpiako den ennooume oti o olumpiakos den uparxei pia, apla den exei kupelo! saint augoustinos rules as well.. bebaia exw mia adunamia stous epanastates ( o arhs o udroxoos ftaiei gia ola) alla prepei na to paradextoume, jesus is the man! xaxa
  • Gemini86 @ 11.09.2013 23:16
    Α)Καμια τυφλη υπακολη.Υπαρχει το πιστευε μεθ ερευνης.Εχουν γραφτει κειμενα και κειμενα για τη λογικη της Αγιας γραφης.Ωστοσο η αμφισημια των Αγιων Γραφων ερχεται λογικη αν δεχθεις πως αυτος που τους εγραψε ηταν κατι πανω απο σενα και συ δυσκολευεσαι παντα να ακολουθησεις την λογικη του.Αν παρω εγω πχ μια νοικοκυρα και την βαλω να διαβασει Μαρξ ή Χαγιεκ δε θα καταλαβει τιποτα.Το αυτο αν πχ βαλω τον moisture666 να διαβασει την Καθημερινη.
    Β)Ο Κυριος ουδεποτε "απαγορευσε" τιποτα-αλλιως δε θα εφτιαχνε ΚΑΝ το δενδρο της Γνωσης.Απλα τονισε τις συνεπειες των πραξεων και ειπε πως οποιος θελει την Αιωνια Ζωη,μεθ αυτου.Ειναι σαν να με ρωταει καποιος τι πρεπει να κανει για να παει στην Ανδρο απο Αθηνα και οταν του απανταω να μου λεει "Δηλαδη ρε φιλε αν παρω το αεροπλανο για το Καιρο δεν μπορω μετα να παω στην Ανδρο με το τραινο;"
    Ε οχι ρε φιλε,δεν μπορεις.
    Γ)Ο Εωσφορος δεν ειναι επαναστατης-ειναι σφετεριστης που θελει τη θεση του Ανθρωπου για τον Εαυτο του.Αν και εδω ο Ανατολ Φρανς θα διαφωνουσε.
  • agkou @ 12.09.2013 00:21
    Mister με ποια λογική χρησιμοποιείς την λέξη 
    "κατατροπώσει"; το κακό υπάρχει με την έννοια 
    της επιλογής. όπως υπάρχει το καλό, 
    υπάρχει και το κακό και ο καθένας επιλέγει την 
    πλευρά που θέλει να ακολουθήσει. έχεις ακούσει 
    την ινδιάνικη παροιμία με τον άσπρο και τον μαύρο
    λύκο; αυτό, απλά και πρόσεχε τί θα πεις :Ρ
  • Infernal @ 12.09.2013 00:34
    .....Σημασια εχει ποιον ταιζεις περισσοτερο agkou .....!
  • agkou @ 12.09.2013 00:50
    βεβαίως
  • mr_Mister @ 12.09.2013 01:09
    Απαντώντας γενικά
     
    1) την ιστορία πάντα την γράφουν οι νικητές.

    2) η Αγία Γραφή ακόμα κι αν θεόπνευστη έχει γραφεί από ανθρώπους, έχει
    μεταγραφεί εκατοντάδες φορές, κι έχει διασκευαστεί από πολλές
    Οικουμενικές Σύνοδους
     

    3) εάν παρ' αυτά θεωρούμε την αφήγησή της ως γενόμενη επακριβώς, πρέπει
    να βάλουμε τη συζήτησή μας σε άλλη βάση.
     
    Απαντώντας ειδικά
      

    Τζεμ, όταν λες ότι κοίταξε - κάνε αυτό που σου λέω αλλιώς θα χάσεις το
    κεφάλι σου και να ΞΕΡΕΙΣ ότι ο άλλος έχει την ανυπακοή μέσα του (εγώ το
    λέω ορμέμφυτο για την ελευθερία) δεν είναι και τόσο «δημοκρατικό» ας το
    πούμε - και δεν είμαι κομμουνιστής ούτε αναρχικός. Η ελεύθερη βούληση
    του ενός (Αδάμ πχ) διαφέρει από την ελεύθερη βούληση του άλλου (πχ Εύα),
    και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε είτε Θεοί είτε άνθρωποι. Μιας όμως
    και ελπίζω να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να μην πιστεύω στην ύπαρξη
    θεότητων μετεμψυχώσεων & μεταθανάτιας ζωής, όλες αυτές τις παραβολές
    ή μη τις μεταφράζω στα ανθρώπινα, γήινα και καθ' ημάς. Αν κάτι έχουν να
    δώσουν οι Ιουδαϊκές και Ανατολικές θρησκείες είναι ο σεβασμός και η
    ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Για αυτό, και το αίμα μου (με
    τιμή αλλά χωρίς χρυσή αυγή :Ρ)
    Αγκού το κατατροπώσει το έχω δανειστεί από τις γραφές και την
    Χριστιανική ορολογία - που παρεμπιπτόντως μπορεί να μην αποδέχομαι αλλά
    σέβομαι. Τι είναι όμως καλό και τι είναι κακό? Είναι τόσο υποκειμενικά
    ώστε είμαστε ανίκανοι να ορίσουμε. Για κάποιους εκεί έρχεται η θρησκεία,
    για κάποιους η φιλοσοφία, για κάποιους η συνείδηση - πράγματα όλα όμως
    τόσο τρωτά, τόσο αμφίβολα και τόσο σαθρά. Να συνεχίσω?
    Αγκού το κατατροπώσει το έχω δανειστεί από τις γραφές και την
    Χριστιανική ορολογία - που παρεμπιπτόντως μπορεί να μην αποδέχομαι αλλά
    σέβομαι. Τι είναι όμως καλό και τι είναι κακό? Είναι τόσο υποκειμενικά
    ώστε είμαστε ανίκανοι να ορίσουμε. Για κάποιους εκεί έρχεται η θρησκεία,
    για κάποιους η φιλοσοφία, για κάποιους η συνείδηση - πράγματα όλα όμως
    τόσο τρωτά, τόσο αμφίβολα και τόσο σαθρά. Να συνεχίσω?
  • aurio @ 12.09.2013 08:18
    e mhn ta kanoume kiola ena! h thrhskeia mporei na orizei, alla h suneidhsh gnwrizei (uparxei kai suneidhto kalo kai suneidhto kako) kai h filosofia problhmatizei. zhtw h filosofia!!!
  • Gemini86 @ 12.09.2013 10:24
    Α)Ακομα και μετα τον διωγμο απο τον Παραδεισο,ο ανθρωπος συνεχιζει να λεει πως αυτος φταιει.Γιατι; Θα μπορουσε να πει για τον κακιασμενο θεο ταδε και να παει με τον Εωσφορο.Γιατι δεν το εκανε;
    Β)Ι)Η Αγια Γραφη δεν εχει διασκευαστει-εχει γινει Οικουμενικη Συνοδος για το ποια Ευαγγελια θα αποτελουν την Αγια Γραφη και αποκλειστηκανε οσα δεν ταιριαζανε στο πνευμα των 4-δηλαδη οσα Ευαγγελια ειχαν ειτε διαφορετικες αποψεις απο τις κοινες 4 αποψεις των Ευαγγελιων ή δεν προσεφεραν κατι(πχ ηταν "βιογραφιες").
    ΙΙ)Και οι αρχαιοι ημων προγονοι διασκευαστηκανε αλλα θεωρουμε πως διαβαζουμε τα αυθεντικα κειμενα.Με την ιδια λογικη πως δεν ξερουμε πως ο Πλατωνας διασκευαστηκε;
    ΙΙΙ)Οταν βρηκανε τα χειρογραφα στο Κουμραν,ηταν μεγαλη ανακαλυψη γιατι πεσανε πανω σε κειμενα πρωτοχριστιανικα και ειδανε ποσο κοντα ηταν τα μεταγενεστερα.Ξερεις,ο φοβος του θειου οταν αντιγραφεις ενα αρχαιο κειμενο μπορει να ειναι πολυ αποτελεσματικος.
    Γ)Καμια καταπιεση-αν ο Κυριος ηθελε να σε καταπιεσει ειτε δε θα εφτιαχνε το δενδρο της γνωσης ειτε δε θα σε αφηνε να αμαρτησεις πχ οποιος αμαρτανε συνειδητα θα τον ανεβαζε στα ουρανια και θα τον εκαιγε ζωντανο για παραδειγματισμο.Απλα σου δειχνει το δρομο για κατι περα απο την απλη ζωη.
    Δ)Κακο ειναι να κανεις στους αλλους πραγματα που δεν θα ηθελες να σου κανουν,δηλαδη να βλεπεις τον συνανθρωπο οπως τον εαυτο σου.Ας αρχισουμε απο αυτο-νομιζω ειναι επαρκεστατος ορος και καλυπτει ενα τεραστιο κομματι που δεν καλυπτεται απο τις περισσοτερες θρησκειες.
     
  • dubia @ 12.09.2013 15:34
    @aurio πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Μπράβο!
     Έχω μια απορία. Λέει το άρθρο: " η οικοθεσία του Ήλιου είναι εκεί όπου η ζωτική ενέργεια σφύζει και πάλλεται, ενώ η οικοθεσία του κυβερνήτη του ωροσκοπίου μάς λέει σε ποιον χώρο αυτή η ζωτικότητα παίρνει μια πιο προσωπική μορφή μέσα από τις δραστηριότητες του Εγώ. «Εγώ είμαι» η οικοθεσία του Ήλιου, «εγώ κάνω» η οικοθεσία του κυβερνήτη του ωροσκοπίου. Συνεπώς, εάν ο Ήλιος και ο κυβερνήτης του χάρτη βρίσκονται στον ίδιο οίκο, τότε ο αστρολόγος θα πρέπει να θεωρήσει ότι αυτός ο οίκος έχει ύψιστη σημασία στον γενέθλιο χάρτη. "
     
    Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση του ωροσκόπου Λέοντα όπου ο Ήλιος και ο κυβερνήτης είναι το ίδιο; ή δεν είναι; αναπόφευκτα και πάντα στην περίπτωση αυτή ο  Ήλιος και ο κυβερνήτης βρίσκονται στον ίδιο οίκο οπότε στον ωροσκόπο αυτόν είναι δεδομένο ότι ο οίκος έχει την ύψιστη σημασία;
    ουφ απορίες που 'χει ο σκορπιοήλιος...
     
     
  • aurio @ 12.09.2013 16:05
    @dubia kalhspera! an o kubernhths tou wroskopiou oristhei me to geniko kanona, opote nai gia ton wroskopo leonta einai ontws o hlios, tote nai h oikothesia tou hliou einai idia mauth tou kubernhth tou wroskopiou kai nai einai dedomeno oti o oikos exei upsisth shmasia sto xarth.
  • dubia @ 12.09.2013 16:43
    Thanks aurio! Οπότε σύμφωνα με τον γενικό κανόνα οι ωροσκόποι λέοντες ΄καταλήγουμε δικαίως berserkers!
  • mr_Mister @ 12.09.2013 16:49
    Τζεμ επειδή (αγαστό) σχεδόν σε όλα έχω διαφορετική άποψη τουλάχιστον πες μου αυτό, πιστεύεις την ιστορία των πρωτοπλάστων σαν γενόμενη, σαν γεγονός?
     
     
  • aurio @ 12.09.2013 17:58
    mister... enas aptous megalous mou erwtes: http://www.youtube.com/watch?v=Xq4Srd0P2k0
  • mr_Mister @ 12.09.2013 18:22
    Και ο Carlin. Αλλά αυτοί είναι κωμικοί, δεν είναι?
     
     
  • aurio @ 12.09.2013 20:19
    proswpika ton carlin den ton paw mia. kammia omws leme... mpliax ena prama. kwmikoi einai nai. to vid stosteila sa sxolio sauto pou rwthses to gem. milaei gia tous fontametalistes xristianous. a, kiotan leme erwtas ennooume pneumatikos, etsi? ta suka suka kai h skafh skafh : D

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...