παρακαλώ περιμένετε...

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ??

  • astropet @ 25.05.2010 20:01
    Ότι είναι μια δύσκολη όψη, δεν χωράει συζήτηση. Ο Κρόνος έχει την τάση να φέρνει στην καθημερινότητα τους συλλογικούς  πλανήτες με τους οποίους βρίσκεται σε όψη. Οπότε το να έρθει ο κάτω κόσμος στον πάνω, δεν το λες ακριβώς και ευχάριστη εμπειρία. Ωφέλιμη, ίσως. Ανώδυνη, όχι.
    Όμως είναι όψεις που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια, αν λάβεις υπόψη σου και τις ανάδρομες κινήσεις τους και αν δεχθείς ανοχή +-10-15 μοίρες που λέει ο Τάρνας. Αυτή η ανοχή όμως δίνεται για παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα, καθώς αυτά προετοιμάζονται από καιρό. Και γενικότερα, επειδή αυτές οι όψεις ( σύνοδος, τετράγωνα, αντιθέσεις) δεν είναι και πολύ σπάνιες, καθώς ο Κρόνος δεν είναι και τόσο αργός, είναι όψεις που αφορούν στην κυριολεξία στρατιές ατόμων.
    Για να πούμε επομένως ότι αυτή η όψη θα έχει και προσωπικό αντίκτυπο, θέλουμε κατά τη γνώμη μου, πολύ μικρή ανοχή, να είναι οι πλανήτες σε γωνιακούς οίκους, να κάνουν σημαντικές όψεις με προσωπικούς πλανήτες (ιδιαίτερα με τα φώτα) και να βρίσκονται σε ζώδια τετραγώνου εκ φύσεως.
    Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε το άτομο αυτό ανήκει μεν στη γενιά Κρόνου-Πλούτωνα, αλλά δεν είναι από τους κύριους εκπρόσωπους αυτής της γενιάς. Θα χρειαστεί προσοχή όμως αν η όψη αυτή είναι συγκλίνουσα, δηλαδή πάει να σχηματιστεί, γιατί κάποια στιγμή στο προοδευμένο ωροσκόπιο θα γίνει ακριβής. Αν εκείνο το διάστημα έχουμε ταυτόχρονα και κάποια άλλη σημαντική πρόοδο με αυτούς τους πλανήτες (π.χ. ωροσκόπος, Ήλος), τότε προμηνύεται μια έντονη περίοδος.
    Σε έχω μπερδέψει περισσότερο;
  • free @ 26.05.2010 12:56
    Οχι ιδιαιτερα δε με μπερδεψες, σ ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες!
    Θα τα ψαξω στο γεννεθλιο χαρτη τους, απο οτι ειχα κοιταξει και δεν ειμαι ειδημων , ειναι μετρια οψη, δε κανουν σημαντικες οψεις με προσωπικους πλανητες, παιζει να ειναι σε γωνιακο οικο ο Πλουτωνας (?) , πολυ πληροφορια,  σ ευχαριστω και παλι.
    Νοιωθω και μια μικρη ανακουφιση.... Θα ψαξω να βρω ποια ειναι τα ζωδια τετραγωνου εκ φυσεως....(αν ξερεις και θες πες μου σε παρακαλω)
    Να ρωτησω κατι αλλο συμπληρωματικο σε αυτο?
    Ειδα στο γεννεθλιο χαρτη τους οτι σχηματιζεται μια οψη αντιθεσης του Κρονου με τη Σεληνη με ανοχη 7,40, η οποια επισης με στεναχωρει πολυ...
    Τι σημαινει αυτο?? Οτι  θα ειμαι μια σκληρη και ακαρδη μανα?? Γιατι εγω νοιωθω οτι τα διδυμακια μου ειναι οτι ωραιοτερο και τρυφερο υπαρχει στο κοσμο!
    Δε ξερω... τι θα με συμβουλευες??  
    Ευχαριστω και παλι για το χρονο σου και τις πληροφοριες που δινεις!
     
  • free @ 26.05.2010 13:06
    Συγγνωμη και πως θα καταλαβω αν ειναι συγκλινουσα η οψη??
    δηλαδη παει να σχηματιστει... παρακολουθωντας τις προοδους??
     σ ευχαριστω...
     
    αν βοηθαει τα μαναρακια μου γεννηθηκαν 02.10.2009 στις 15,07
     
     
  • free @ 26.05.2010 13:12
    οκ τα βρηκα ζωδια τετραγωνου εκ φυσεως! Να ειναι καλα το γλωσσαρι!
    Οχι ευτυχως δεν ειναι! Ο πλουτωνας ειναι στον Αιγοκερο και ο ο Κρονος στη Παρθενο.
    Ευχαριστω μαθαινω πολλα
     
  • astropet @ 26.05.2010 17:16
    Όντως είναι ζώδια τριγώνου κι όχι τετραγώνου. Οπότε, ακόμη και να το
    θεωρήσουμε τετράγωνο, είναι εξασθενημένο.
     
    Η όψη είναι συγκλίνουσα, καθώς ο Κρόνος τους είναι ορθόδρομος και ως
    πιο γρήγορος πλανήτης από τον Πλούτωνα, μόλις μπει στον Ζυγό (στο
    προοδευμένο ωροσκόπιο), τότε θα γίνει ακριβής. Αλλά αυτό αργεί πάρα
    πολύ, όταν θα είναι μεσήλικες για να καταλάβεις, οπότε δεν μας απασχολεί
    προς το παρόν.
     
    Η Σελήνη τους γενικά θα έλεγα ότι είναι σε δύσκολη θέση. Ενώ
    βρίσκεται σε αρκετά φιλικό ζώδιο γι'αυτήν (τους Ιχθύς), όλη αυτή η
    συγκέντρωση πλανητών απέναντι στην Παρθένο (μεταξύ αυτών και ο Κρόνος,
    κυβερνήτης του ωροσκόπου τους), ο ωροσκόπος Αιγόκερως, ο Ήλιος στον
    Ζυγό, ένα ζώδιο που επίσης αγαπά τον Κρόνο, η σύνοδος της Σελήνης με τον
    Ουρανό, αλλά και η τριπλή σύνοδος Δία/Χείρωνα/Ποσειδώνα στον Υδροχόο,
    το δεύτερο ζώδιο του Κρόνου, δεν είναι καθόλου φιλικά όλα αυτά για μια
    Σελήνη στους Ιχθύς, η οποία θα αισθάνεται μοναξιά σε αυτόν τον χάρτη. Ο
    μόνος φίλος της φαίνεται να είναι ο Άρης (άκουσον, άκουσον!) που
    βρίσκεται στον Καρκίνο και σε τρίγωνο με τη Σελήνη.
     
    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το μόνο νερό (συναίσθημα) στον
    χάρτη τους είναι Σελήνη και Άρης, που είναι και οι δύο δικοί σου
    δείκτες. Σαν να μας λέει δηλαδή ότι όλο το συναίσθημα θα το πάρουν από
    σένα. Επειδή ομως η Σελήνη είναι πολύ μπλεγμένη με τόσες όψεις και ο
    Άρης είναι σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό, σε πτώση στον Καρκίνο και απέναντι από τον ωροσκόπο τους, έχε το
    νου σου στο πώς εκδηλώνεις την αγάπη σου. Ασφαλώς και τώρα είναι βρέφη
    και έχουν ανάγκη από τη συνεχή παρουσία σου, αλλά καθώς θα μεγαλώνουν, καλό θα ήταν να παρακολουθείς τις αντιδράσεις τους και στο πώς σε αντιλαμβάνονται. Δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια, γιατί αν σταθούμε στη Σελήνη, τα μηνύματα ειναι αντιφατικά. Τη μια στιγμή μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικά σε σχέση με σένα και την άλλη να θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις και να δείχνουν ψυχρότητα. Το γεγονός δε ότι εσύ, ως Άρης, είσαι απέναντι από τον ωροσκόπο τους, δεν βοηθάει κι ιδιαίτερα. 
     
    Πάντως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, ούτε ο χάρτης τους έχει κάτι το πρωτοφανές και το ασυνήθιστο. Βλέποντας και κάνοντας.
  • free @ 27.05.2010 11:33
    Astropet σ ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και ολη τη πληροφορία....πολυ πραγμα ευχαριστω πραγματικα.
    Με ανακουφιζεις καπως (σα μανα ανησυχω, ηθελα να γεννησω τη καλυτερη δυνατη στιγμη....για να ειναι γερα και τυχερα). Τελος παντων θα προσπαθησω για το καλυτερο δυνατο...
    Να ρωτησω κατι αλλο εκμεταλλευομενη τη καλη σου διαθεση και τις γνωσεις που εχεις??
    Ο χαρτης εδω βγαζει τα μωρα μου να εχουν στον 12ο το Δια και στον 7ο Κρονο, Αφροδιτη και Ερμη... ρωτησα και μου ειπαν οτι το συστημα ειναι Placidus, ρωταω  πως διαφοροποιουνται τοσο πολυ ?... γιατι σε αλλους χαρτες (πχ. www.astro.com) βγαινει με το Δια  στο 1ο, και την αλλη τριαδα στον 8ο?... δε ξερω τι να παρακολουθω... ωροσκοπος Αιγοκερως  η Υδροχοος? αυτα και παλι σε ευχαριστω για ολα... αν δεις και κατι θετικο μου λες σε παρακαλω για να παρω κουραγιο!!
    να εισαι καλα
    Εσ
  • free @ 27.05.2010 16:41
    και κατι ακομα...απο που αντλεις τοση πληροφορηση?
    εχεις να μου προτεινεις καποιο σχετικο βιβλιο να διαβασω που θα με βοηθησει να καταλαβαινω καλυτερα ενα χαρτη?
    Ευχαριστω για ολα
     
  • astropet @ 27.05.2010 20:13
    free, μήπως εδώ στο stardome δεν δήλωσες τόπο γέννησης; Είναι μια συνήθης παράλειψη. Συμπλήρωσέ το. Και σε μένα δεν έδωσες τόπο γέννησης κι έβαλα από μόνος μου Αθήνα. Αν είναι έτσι, δηλαδή Αθήνα, ο ωροσκόπος των παιδιών είναι στις 16 μοίρες και 38 λεπτά του Αιγόκερω. Πλάσιντους χρησιμοποιούν κι εδώ, πλάσιντους και στο astro.com, εκτός αν επιλέξεις άλλο σύστημα σπιτιών, σε περίπτωση που έχεις κάποια άλλη προτίμηση.
    Τώρα από βιβλία τι να σου πω; Δεκάδες. Στα ελληνικά θα σου πρότεινα την Αστρολογία της Ντάκου, αν και παλιό, αλλά δεν βλέπω να έχει βγει κάτι άλλο πολύ δυνατό για αρχαρίους, που να έχει όλα τα βασικά. Πολύ καλό βιβλίο για τα ζώδια είναι το Αστρολογία για ερωτευμένους της Λιζ Γκρην που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Μη σε μπερδεύει ο τίτλος, έχει να κάνει με τον έρωτα, αλλά έχει και πάρα πολύ ωραία γενικά στοιχεία.
    Για τις γνώσεις θα σου πω ένα πράγμα. Το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" είναι μεγάλη αλήθεια τελικά. Όσο περισσότερο ασχολούμαι, τόσο μεγαλώνει κι η ανασφάλειά μου. Παλιότερα, όσοι με θυμούνται στο dome, ήμουν λαλίστατος και μιλούσα με μεγάλη σιγουριά και έπαρση. Καλά, την έπαρση δεν την χάνω (χαχα!), αλλά δεν έχω πλέον τόση σιγουριά και είμαι πολύ περισσότερο επιφυλακτικός.
     
  • free @ 28.05.2010 12:05
    Σ ευχαριστω, ειχες δικιο, δεν ειχα βαλει Αθηνα και θερινη ωρα.
    Ευχαριστω και για τα βιβλια θελω να διαβασω.
     
    Να ρωτησω κατι πιο φιλοσοφικο απο την εμπειρια και τις γνωσεις σου τι εχεις καταλαβει?
    ποσο μετραει ενα ωροσκοπιο στη ζωη ενος ανθρωπου ? εχω ακουσει το 40%-60% ...
    δηλαδη 40% ο γεννεθλιος χαρτης και 60% η ιδια βουληση του ατομου.
     
    Θελω να ρωτησω δηλαδη ενας φυσει και θεσει αισιοδοξος δυνατος ανθρωπος...μπορει να ξεπερασει τις δυκολιες ενος γεννεθλιου χαρτη με μεγαλυτερη ευκολια (στη περιπτωση των παιδιων μου ευχομαι ο Διας στο 1ο αν και αναδρομος να βοηθησει τα παιδια μου να ειναι γερα και τυχερα)  τι λες εσυ για ολα αυτα?
     
  • astropet @ 28.05.2010 19:28
    free, η κατάλληλη απάντηση στο ερώτημά σου είναι ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
     
    Με δεδομένο λοιπόν αυτό, μπορώ να σου πω τις σκέψεις μου επί του θέματος, που μπορεί να είναι 100% λάθος. Και δεν το λέω αυτό από μετριοφροσύνη, αλλά με γνώμονα τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές στη σκέψη μου που έχω κάνει κατά καιρούς.  Δηλαδή, αυτό που σου λέω σήμερα, μπορεί να το αλλάξω αύριο.
     
    Γεγονός: Μετά τον Διαφωτισμό, επήλθε μια σημαντικότατη αλλαγή στον δυτικό τρόπο σκέψης και λατρεύτηκε η επιστημονική σκέψη, Αυτό είχε ως συνέπεια, αστρολογίες κλπ. να θεωρηθούν σκοταδισμός, ανοησίες, καθώς δεν υπήρχε καμία εμπειρική απόδειξη. Αυτόματα λοιπόν, ο άνθρωπος βαφτίστηκε αφεντικό του εαυτού του, που δεν ελέγχεται από καμία εξωτερική δύναμη, παρά μόνο από τον εαυτό του. Αυτή η αντίληψη έχει πλέον χαραχτεί στο DNA μας και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να την αλλάξουμε, εκτός πια αν έρθουν τα πάνω-κάτω. Επομένως, όχι μόνο ο κόσμος που δεν ασχολείται με αυτά, αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ αυτή την ιδεολογία έχουν ως βάση, της ελεύθερης βούλησης δηλαδή. Και κακά τα ψέματα, είναι μια ιδεολογία απίστευτα ελκυστική, γιατί σου δίνει τον έλεγχο της ζωής σου, δεν είναι αστείο πράγμα.
     
    Οι αστρολόγοι όμως βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Ενώ, όπως κι οι υπόλοιποι άνθρωποι, δεν θέλουν με τίποτα να εγκαταλείψουν τη θεωρία της ελεύθερης βούλησης, ασχολούνται με κάτι το οποίο, είτε το θέλουν είτε όχι, είτε τους αρέσει (που δεν τους αρέσει) είτε όχι, έχει να κάνει με τη ΜΟΙΡΑ. Το να λες ότι σε τρεις μήνες ο προοδευμένος Ήλιος σου θα κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και συγχρόνως ο διελαύνων Πλούτωνας θα κάνει αντίθεση σε αυτή τη σύνοδο, οπότε πρόσεχε το ένα και πρόσεχε και το άλλο, αυτό είναι ΜΟΙΡΑ. Από τη στιγμή που πήρες την πρώτη σου ανάσα, ήταν μαθηματικώς ΒΕΒΑΙΟ ότι θα συμβεί. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει ο αστρολόγος, αλλά μη μπορώντας συναισθηματικά (και πολύ σωστά ενδεχομένως, δεν ξέρω) να αφήσει πίσω του την ελεύθερη βούληση, έβγαλε αυτά τα ποσοστά που αναφέρεις. Τώρα, αν είναι 40-60 ή 70-30 δεν έχει σημασία. Αυτό που λέει ένας μέσος μοντέρνος αστρολόγος είναι ότι ναι μεν έχει παρατηρηθεί ότι η κίνηση των πλανητών αντανακλά κατά κάποιο τρόπο τη ζωή στη Γη, αλλά στο πώς ακριβώς θα εκδηλωθεί αυτή είτε ψυχολογικά είτε σε εξωτερικής φύσεως γεγονότα, μπορεί το άτομο να επέμβει, ως ένα βαθμό έστω. Αυτό μπορεί να ειναι σωστό, μπορεί να είναι και λάθος. Εκείνο που ξεχνά όμως ο αστρολόγος είναι ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα και η αστρολογία, αλλά είναι απλά η τρέχουσα ερμηνεία της αστρολογίας, το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την αστρολογία εν έτει 2010. Σε 500 χρόνια, μπορεί αυτό το πρίσμα να αλλάξει.
     
    Κι έτσι βγήκε κι η περίφημη ατάκα ότι η αστρολογία δείχνει μόνο τάσεις. Το ότι δεν υπάρχει σήμερα αστρολόγος, αν είναι έντιμος, που να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι μπορεί να  προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια τόσο την ψυχολογική κατάσταση όσο και τα γεγονότα της ζωής όλων των πελατών του, είναι γεγονός. Τουλάχιστον δεν ξέρω εγώ κανέναν. Ακόμα και οι πιο ικανοί αστρολόγοι αυτού του κόσμου δεν μπορούν να το ισχυριστούν. Κι ο ίδιος ο Λίλυ (αστρολόγος του 17ου αιώνα) που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί μια πιο "φαταλιστική" αστρολογία, αποκαλούσε τον εαυτό του "σπουδαστή". Αυτό δεν είναι ταπεινοφροσύνη, είναι λογική. Το λάθος όμως που κατά τη γνώμη μου γίνεται, είναι ότι βγάζουμε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η αστρολογία, μόνο τάσεις μπορεί να δείξει.  Όχι. Όχι αναγκαστικά δηλαδή. Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ μόνο τάσεις μπορεί να πει, όχι η ίδια η αστρολογία. Το ότι εγώ μπορώ να σου πω μόνο τάσεις, δεν σημαίνει ότι και η αστρολογία μόνο τάσεις μπορεί να πει. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
     
     
     
  • astropet @ 28.05.2010 19:38
    Και συνεχίζω...
    Κατά τη γνώμη μου, αυτή η βαθιά ριζωμένη αντίληψη των "τάσεων" έχει
    εμποδίσει την εξέλιξη της αστρολογίας. Επειδή δεν μπορώ να προβλέψω με ακρίβεια κάτι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί αστρολόγοι να καταφύγουν στο φλου και το ασαφές, το οποίο με μία διασταλτική ερμηνεία μπορεί να πιάσει πολλούς ανθρώπους. Έτσι όμως δεν προχωράει η αστρολογία. Πρέπει να δοκιμάζουμε, να τρώμε τα μούτρα μας, να κάνουμε λάθη, να τα παραδεχόμαστε, να πετάμε τεχνικές που δεν αποδίδουν, να υιοθετούμε ή να ανακαλύπτουμε άλλες κ.ο.κ.  Κι αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με το σαφές και το συγκεκριμένο. Γιατί αν σου πω ότι φέτος με Δία στον 5ο π.χ. ότι θα αυξηθεί η δημιουργικότητά σου, αυτό εσύ θα το ερμηνεύσεις όπως θέλεις και κάτι θα βρεις για να με δικαιώσεις τον αστρολόγο, αν θέλεις να πιστέψεις στην αστρολογία. Αν σου πω όμως, φέτος θα κάνεις παιδί ή θα γράψεις ένα βιβλίο, αυτό Ή θα γινει Ή δεν θα γίνει. Οπότε ή θα είναι σωστό ή θα είναι λάθος. Αν είναι λάθος, θα προβληματιστώ και θα ψάξω να βρω τι πήγε στραβά, Στην πρώτη περίπτωση, θα μείνω σε αυτά που ξέρω και θα είμαι μια ζωή μέτριος αστρολόγος.
     
     
     
  • astropet @ 28.05.2010 19:55
    Κι επανέρχομαι στην ελέυθερη βούληση. Τι είναι ελεύθερη βούληση; Το ότι εγώ π.χ αύριο πιω καφέ μαζί σου, είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης; Πόσο με δεσμεύει το κοινωνικό κατεστημένο που λέει ότι αυτο κάνουν δυο φίλοι, βγαίνουν δηλαδή πότε πότε για καφέ; Ή - κυρίως - πόσο με δεσμεύει το γεγονός ότι είμαι άνθρωπος και είμαι κοινωνικό ον, άρα έχω ανάγκη να δω και να γνωρίσω ανθρώπους; Είμαι ελεύθερος, όμως; Αυτοί που είναι συνέχεια κλεισμένοι στο σπίτι τους είναι 100% επειδή το θέλουν ή είναι και λίγο αναγκαστικό; Τέλος πάντων, πώς μπορώ να ξέρω, πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι μια απόφασή μου είναι αποκλειστικά προϊόν της δικής μου βούλησης;
     
    Οπότε σήμερα που σου μιλάω, η άποψή μου είναι η εξής: Δεν είναι τυχαίο ότι καθιερώθηκε η επιστημονική σκέψη, ούτε είναι τυχαίο ότι παραδοσιακά την αστρολογία την κυβερνάει ο Ερμής. Αν η αστρολογία είναι η γνώση του Θεού, εγώ που ασφαλώς δεν είμαι Θεός, μπορώ να κάνω μόνο περιορισμένες αστρολογικές αναλύσεις. Αν όμως έχω στόχο να γίνω Θεός ή να φτάσω τον Θεό, τότε η έννοια Θεός πρέπει να κατακτηθεί ΚΑΙ εμπειρικά, μέσω του Ερμή δηλαδή.  Δεν αρκεί πλέον να αντιλαμβανόμαστε τον Θεό διαισθητικά, αλλά πρέπει και να αποδείξουμε στα εργαστήρια την ύπαρξή του. Να έρθει δηλαδή κάποια στιγμή που θα πει ένας επιστήμονας ότι εφόσον χ+ψ=ν, άρα υπάρχει Θεός. Επομένως, θέλω να ξεφύγω πλέον από το δίλημμα μοίρα ή ελεύθερη βούληση. Όσοι ενδιαφερόμαστε για την αστρολογία, ας πέσουμε με τα μούτρα πάνω της και να δούμε πού μπορούμε να τη φτάσουμε. Μπορεί να μη γίνεται. Δεκτόν. Αλλά νομίζω πρέπει να προσπαθήσουμε. Και οι αντιλήψεις τύπου αυτό μπορεί να πει η αστρολογία κι αυτό δεν μπορεί να το πει, μόνο εμπόδια μπορούν να φέρουν.
  • fotoula @ 28.05.2010 20:17
    wow pet....very interesting...ki oxi mono
  • astropet @ 28.05.2010 20:44
    Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες σε αυτό που λέω. Γι'αυτό λέω δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Έρχεσαι εσύ και μου δίνεις τον γενέθλιο χάρτη σου. Και λοιπόν; Ο γενέθλιος χάρτης δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ελάχιστο ποσοστό της αλήθειας. Π.χ. γεννιούνται δυο παιδιά στο μαιευτήριο την ίδια ώρα, δεν χρειάζεται να είναι δίδυμα, δυο διαφορετικά παιδιά. Στις σύγχρονες πόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων, κάτι τέτοιο δεν είναι σπάνιο. Αυτά τα παιδιά έχουν τον ίδιο χάρτη. Αν έχω μόνο αυτό τον χάρτη, όσο τέλεια και να τον αναλύσω, δεν θα είμαι 100% σωστός, γιατί θα μου λείπουν πολλά στοιχεία. Οι γονείς του ενός μπορεί να "ρίχνουν" Κρόνο στον ωροσκόπο του ενός παιδιού και οι γονείς του άλλου, Δία. Αυτό θα τα διαφοροποιήσει. Για να έχω την πλήρη εικόνα, θα πρέπει να συγκεντρώσω όλους τους χάρτες των ανθρώπων (συμμαθητών, δασκάλων, φίλων συγγενών, ερωτικών σχέσεων κλπ.) που επηρέασαν ποτέ αυτό το άτομο έως την ηλικία των 30 π.χ. που έρχεται να με συμβουλευτεί. Ή έρχεται να με ρωτήσει για τα οικονομικά του ένας Έλληνας δημόσιος υπάληλος. Μπορεί να έχει μια ωραιότατη διέλευση από το 2ο οίκο του ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και να του πω, λογικά, τα οικονομικά σου θα πάνε μια χαρά τη στιγμή που η χώρα του περνάει οικονομική κρίση και ο άνθρωπος θα έχει τεράστιες απώλειες εισοδήματος. Δηλαδή, υπάρχουν και πράγματα ΠΑΝΩ από ένα απλό γενέθλιο χάρτη.
     
    Όλα αυτά όμως τα στοιχεία, δεν είναι πάνω από την αστρολογία. Οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν κι αυτοί έναν αστρολογικό χάρτη, τα κράτη επίσης και υπάρχει και η κοσμική αστρολογία που ασχολείται με τις παγκόσμιες τάσεις σε όλους τους τομείς. Απλά είναι για μένα ανθρωπίνως αδύνατον και να συγκεντρώσω και να αναλύσω έναν τόσο τεράστιο αριθμό δεδομένων. Δεν φταίει η αστρολογία όμως, δεν είναι αυτή ελλιπής, εγώ είμαι ο "ελλιπής".Αλλά είναι επίσης λάθος να "κολλάω" σε αυτή την έλλειψη και να μένω στάσιμος, χωρίς να έχω φτάσει στα δικά μου τουλάχιστον όρια.
  • Evangelique @ 28.05.2010 20:58
    pet!! Ω ναι μου είχες λείψει και χαρηκα πολύ που σε διάβασα!
  • astropet @ 28.05.2010 21:05
    Γεια σου Eva! Καλά είσαι;
     
    Γεια σου και σένα φωτούλα!
  • fotoula @ 28.05.2010 21:19
    yeia sou pet - goiteumeni eilikrina.. suxaritiria ... poli proxwrimeni skepsi - progressive & postmodern
  • free @ 28.05.2010 22:44
    Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα... βλεπω οτι επιασα ενα καυτο θεμα και για σενα.....
    Αν θες τις σκεψεις μου
    Συμφωνω οτι ειναι πολυ ανακουφιστικο για τον ανθρωπο να εχει τον ελεγχο των πραγματων- της ζωης του.. αρα απιθανο να αφεθει στη Μοιρα...! ( μοιρολατρης)
    Αλλιως ποιο το νοημα? Γιατι να προσπαθουμε οτιδηποτε αν το μελλον ειναι προδιαγεγραμμενο και δη απο τη γεννηση μας. Η λεξη διλημα που λες ειναι απο μονη της αδιεξοξη...  και απο την αλλη ζουμε τη τρελλη αβεβαιοτητα σε ολα τα επιπεδα και ψαχνουμε τροπους να αποκωδικοποιησουμε το αγνωστο μελλον για να ησυχασουμε τις αγωνιες και φοβους μας.
     
    Μεταξυ του ασπρου και του μαυρου υπαρχουν απειρες αποχρωσεις γκρι... η κατι αλλο που πιθανον ακομη να μη γνωριζουμε. Μου αρεσει η διαθεση σου για ερευνα και η ταση σου  να επαναπροσδιορισεις τα οποια  ορια...Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε οτι κανεις γιατι ακουγεσαι μυαλο με τεραστιες προοπτικες.
     
    Στο τεχνικο κομματι που λες ... εισαι στο μυαλο μου κυριολεκτικα..! Ως μητερα διδυμων με 2 λεπτα διαφορα καταλαβαινεις ποσα ερωτηματικα εχω.... θα ειναι ιδιου χαρακτηρα ακριβως??
    Εγω 8 μηνων που ειναι βλεπω ηδη διαφορετικες αντιδρασεις  στα ιδια ερεθισματα... Δε ξερω αλλα μεγαλη προκληση να το καταλαβω...
    Και τις προηγουμενες ημερες που ελεγες οτι εχουν δυσκολη Σεληνη πχ και οτι συναισθημα θα παρουν μονο απο μενα... σκεφτομουν οτι ειναι ελλιπης η πληροφορηση και χρειαζομαι και το δικο μου και του ανδρα μου τους χαρτες για να βρω τα παιδια μου και να καταλαβω τι γινεται ! Οταν μου ειπες οτι ειναι ωροσκοπος Αιγοκερως και πως να δω σωστα το χαρτη βαζοντας το τοπο σκεφτομουν πως οντας εγω και ο ανδρας μου Αιγοκεροι πως σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι Υδροχοοι (παροτι αργησα επιτηδες να παω να γεννησω) Πεπρωμενο φυγειν αδυνατον....
    Ωραια ...
    Ωραιες κουβεντες πολυ ενδιαφεροντα θεματα...σ ευχαριστω για ολα
     
     
     
  • Evangelique @ 28.05.2010 22:55
    Κάλλιο αργά λένε...απαντώ κι εγώ τώρα.
     
    Καλά είμαι pet μου...Όσο περνάει ο καιρός αυτή η απάντηση αρκεί για πιο απλά και καθημερινά δεδομένα. Όοοοχι δεν έχουμε ρίξει τα στανταρντ μας, απλά έχουμε γίνει πιο ευέλικτοι και κυρίως πιο ουσιαστικοί!
     
    Πάντως γεγονός είναι πως ο λόγος σου έχει την δύναμη που είχε αλλά όσο περνάει ο καιρός η σοφία αυξάνεται.. καλά πας!
  • astropet @ 29.05.2010 10:08
    Αυτό είναι free και το μεγάλο ερώτημα. Ποιο το νόημα; Αν όλα είναι προδιαγεγραμμένα, ποιος ο λόγος να ζούμε;
     
    Αν κοιτάξει ο άνθρωπος όμως γύρω του, τι βλέπει; Βλέπει ένα σωρό άλλες μορφές ζωής να ζούνε κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της μοίρας. Πόση ελεύθερη βούληση έχει ένα μυρμήγκι; Ή ένα μαρούλι; Καμία. Άρα ο κανόνας ποιος είναι στη Γη; Η μοίρα. Πόσο εμείς τώρα ξεφεύγουμε από αυτόν τον κανόνα; Και διαβάζω κάποιες μελέτες, δεν ξέρω πόσο είναι σωστές, που λένε ότι πλησιάζεις το μαρούλι με το μαχαίρι και κάποιες ουσίες εκκρίνονται, σαν να καταλαβαίνει τον επικείμενο θάνατό του. Ή πας να πάρεις τα αυγά από το κοτέτσι και η κότα αντιδρά. Μπορεί λοιπόν σκοπός του μαρουλιού να είναι να φαγωθεί, όπως και τα πιο πολλά αυγά που κάνει κάθε κότα, να ταίσουν άλλα ζωικά είδη. Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνει το μαρούλι, ούτε η κότα. 
     
    Μήπως κι εμείς λοιπόν κάνουμε το ίδιο; Το ότι δεν αγαπάμε τη μοίρα μας και θα θέλαμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Ούτε η κότα αγαπά τη μοίρα της. Δεν μπορεί να ξεφύγει όμως απ'αυτήν. Με μας τι γίνεται; Πόσο διαφέρουμε; Αν ο Jung έχει δίκιο όταν μιλάει για αυτοσυνειδητοποίηση, κι αν η Liz Greene έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Ήλιος στον χάρτη μας είναι το "γνώθι σαυτόν", τότε σκοπός μας είναι να μάθουμε τον εαυτό μας, όχι να τον αλλάξουμε. Στο κάτω - κάτω, πριν να αλλάξεις κάτι, καλό είναι να ξέρεις πολύ καλά τι ακριβώς είναι αυτό που λες ότι θέλεις να αλλάξεις. Διαφορετικά η αλλαγή είναι άνευ ουσίας.
     
    Νομίζω ότι στον κόσμο αυτό ερχόμαστε με κάποια μπαγκάζια, που αντικατοπρίζονται στον γενέθλιο χάρτη μας, έστω ως ένα βαθμό. Αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι καθόμαστε και μυξοκλαίμε και χαλάμε τον κόσμο σαν μωρά παιδιά και φωνάζουμε, δεν θέλω αυτά τα μπαγκάζια, πάρτε τα από μπροστά μου, τα πετάμε από το παράθυρο και αυτά έχουν την κακή συνήθεια να επιστρέφουν από την πόρτα. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν. Αντί να πετάμε τις βαλίτσες, επειδή μας είναι βάρος, ας τις ανοίξουμε, να δούμε τι έχουν μέσα. Ας εκμεταλλευτούμε την ικανότητα παρατήρησης που έχουμε ως είδος κι αντί να προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τη μοίρα μας, να μάθουμε ποια στην ευχή είναι. Και ίσως, που το ελπίζω, όταν κατακτήσουμε απόλυτα τη μοίρα μας σε συλλογικό επίπεδο, τότε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε και από τα δεσμά της.
     
    Είχα την τύχη ή την ατυχία να περάσω μια πολυετή διέλευση Ποσειδώνα/Χείρωνα σε ταυ τετράγωνο με τα φώτα και τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Προς μεγάλη μου θλίψη και απογοήτευση διαπίστωσα ότι τα ίδια θέματα που με βασάνιζαν στα 15 μου χρόνια, τα ίδια συμπλέγματα και τα ίδια ελαττώματα, εξακολουθούν να με απασχολούν και σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάποια από αυτά δεν εκδηλώνονται το ίδιο ψυχαναγκαστικά. Ότι με την εμπειρία και τη συνεχή παρατήρηση, έχουν κάπως αποδυναμωθεί και δεν αφήνω πλέον να με καταλαμβάνουν ως προσωπικότητα, να κυριαρχούν απόλυτα πάνω μου. Δεν τα εξαφάνισα όμως, εξακολουθούν να είναι παρόντα. Δεν ξέρω πόση αξία έχει ο Χείρωνας στις αστρολογικές αναλύσεις (υπάρχουν διάφορες απόψεις), πάντως το μήνυμά του, αυτή η πληγή που δεν γιατρεύεται ποτέ, είναι νομίζω από τα σημαντικότερα μηνύματα για την ανθρωπότητα και ένα από τα πιο ενοχλητικά. Η πληγή που δεν γιατρεύεται ποτέ, είναι η μοίρα. Μπορούμε να περάσουμε όλη τη ζωή μας κάνοντας ράμματα ή βάζοντας ιώδιο, αλλά ο Χείρωνας λέει, άδικος κόπος. Και όσο ασχολούμαστε με την πληγή, δεν προχωράμε βήμα. Ας αποδεχτούμε την ύπαρξη της πληγής επιτέλους και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ΖΩΝΤΑΣ με αυτή την πληγή. 
     
    Η αστρολογία, καλώς ή κακώς, απαιτεί πολύ γερό στομάχι. Τόσο από αυτούς που την εξασκούν όσο και από αυτούς που ζητούν αστρολογικές συμβουλές. Δεν μπορείς να με ρωτάς "θα κάνω παιδιά;" και να περιμένεις οπωσδήποτε να σου πω ΝΑΙ. Αν δεν μπορείς να αντέξεις το ΟΧΙ, τότε μη με ρωτήσεις καθόλου. Και ξαναλέω, είναι άλλο πράγμα αν υπάρχει αστρολόγος που μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση κι άλλο πράγμα αν η ίδια η αστρολογία έχει ξεκάθαρη απάντηση. Στο κάτω - κάτω, αν υπάρχουν θέματα που είναι εκτός αστρολογίας, εγώ θέλω να το ξέρω. Πώς θα το μάθω αυτό όμως; Αποφεύγοντας να αγγίζω τα επώδυνα θέματα; Το αντίθετο. Αν με ρωτήσεις τι θέλω, θα σου πω ότι κι εγώ ως άνθρωπος ΔΕΝ θέλω η αστρολογία να προβλέπει τον θάνατο, την αρρώστια, την κατάθλιψη κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αυτή όμως είναι η προσωπική μου ιδεολογία και δεν θέλω να την επιβάλλω
    στην αστρολογία. Αυτό που θα ήθελα είναι να έρθω σε 10-20 χρόνια και να ανακοινώσω δημόσια με αποδείξεις και στοιχεία ότι, παιδιά, η αστρολογία δεν μπορεί να προβλέψει αυτά τα πράγματα. Μακάρι. Πρώτος εγώ θα το χαρώ.
     
     
     
     
  • free @ 30.05.2010 21:14
    Συμφωνω μαζι σου οτι ολοι ερχομαστε με καποια μπαγκαζια, γεννιομαστε σε μια συγκεκριμενη οικογενεια που εχει τις οποιες αξιες, οικονομική και κοινωνικη κατάσταση και σιγουρα δε μπορουμε να το επλεξουμε εμεις αυτο. Τωρα στη συνεχεια ειναι πολυ πιθανο να αποκτησουμε καποιες τραυματικες εμπειρεις... που εκει και αν θελει οχι μονο γερο στομαχι να τις δουμε και να τις αποδεκτουμε αλλα και τη βοηθεια ειδικων. Ειναι πολυ δυσκολο ενας θεραπευομενος να δει κατι ( συνηθως τις προεκτασεις του τραυματος ) και να δεχτει η οχι να το αλλαξει.
     
    Συνδυαζοντας παντως τις  απαντησεις σου στην ερωτηση που θετεις αν ερθει ο αλλος να σε ρωτησει αν μπορει να κανει παιδια και εσυ ως αστρολογος θα πρεπει να εχεις ψαξει πολλους συνδυαστικα χαρτες που μπορει να εχουν επηρεασει τη γονιμοτητα ενος ζευγαριου τη δεδομενη περίοδο... αν θες να εισαι υπευθυνος. Γιατι με ελλιπη πληροφορηση το να κλεισεις ενα τετοιο δεδομενο στον αλλο ειναι αν μη τι αλλο ανωριμο.
     
    Πριν χρονια πολλα ειχα παει στη Παγιατακη σου λεω για πχ. και μου λεει διαφορα για το χαρτη μου, ολα αρνητικα και καταληγει οτι θα δυσκολευτω να κανω παιδια κλπ τελος παντων στο λεω και επωνυμα για μενα δεν ισχυε κατι τετοιο. Ειμασταν τυχεροι με τον ανδρα μου ενα μηνα μετα το γαμο ημουν εγκυος και σε διδυμα ( με φυσικο τροπο). Δεν αμφισβητω τις γνωσεις και τη καλη διαθεση της συγκεκριμενης αστρολογου, απλα θεωρω οτι θα επρεπε να μου πει οτι με τα δεδομενα που εχω - και ειναι ελλιπη- μπορω να πω αυτα.
     
    Πιστευω στη προσωπικη δυναμη να απαλυνεις, γιατρψεις και τελος αγαπησεις τις πληγες σου ... στην ανθρωπινη ψυχη και το απιστευτο μεγαλειο της.
     
  • astropet @ 30.05.2010 21:34
    Πολύ καλά κάνεις και το λες, γιατί επιβεβαιώνει αυτό που θέλω να πω, άλλο αστρολόγος και άλλο αστρολογία. Δεν θέλω να κατηγορήσω την Παγιατάκη, προς Θεού, έχω και ένα περίεργο  συναισθηματικό δέσιμο μαζί της, γιατί το βιβλίο της ήταν το πρώτο που αγόρασα (χαχα!). Γι'αυτό και λέω ότι  όσοι ασχολούμαστε με την αστρολογία, πρέπει να πάψουμε να έχουμε εγωισμό, γεγονός που είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα κατηγορήσουμε την Παγιατάκη ή την όποια Παγιατάκη επειδή έκανε λάθος πρόβλεψη. Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά, πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι τις λέξεις "νομίζω", "πιστεύω", "με βάση τις γνώσεις μου" κλπ. όπως λες κι εσύ. Και μόνο τις διαφορετικές απόψεις να υπολογίσεις που έχουν διατυπωθεί για ΚΑΘΕ αστρολογικό θέμα, καταλαβαίνεις για τι χάος μιλάμε. Και πρέπει ο καθένας από μας να συγκεντρώνει τα "λάθη" του και να κάτσει να ψάξει τι πήγε στραβά. Κι αν η τεχνική που χρησιμοποιεί η Παγιατάκη π.χ. βγάζει συχνά λάθος αποτελέσματα, θα πρέπει να την πετάξει. Αλλά δεν συμφωνώ, επειδή γίνονται λάθη, να αποφεύγουμε τα "δύσκολα" θέματα. Επειδή ένας γιατρός θα σκοτώσει κάποιον στο χειρουργικό τραπέζι, δεν θα πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τη χειρουργική.
  • free @ 30.05.2010 22:23
    ναι εχεις απολυτο δικιο δε κατηγορω κανενα προσωπικα, το ανεφερα σα τυχαιο παραδειγμα.
    (λογω προσωπικης εμπειριας).  Σιγουρα δε πρεπει να αποφευγονται τα δυσκολα θεματα, οι ακραιες θεσεις ειναι καλο να μετριαζονται....
    Η ενασχοληση μαζι τους (και μιλαω για τα τραυματα που ελεγα πριν) μπορει να σε βοηθησει να δεις και σε δευτερο χρονο να  διαχειριζομαι αλλιως  κατι τραυματικο απο το παρελθον που στιγματιζει και το παρον.... Εγω το εχω κανει αυτο με τη βοηθεια ειδικου και ψυχοθεραπειας επι σειρα ετων και αποδειχτηκε οτι καλυτερο εχω κανει για τον ευατο μου ever. ιστευω οτι ο συνδυασμος αυτων του δυο μπορει να αποφερει πολλα στο θεραπευομενο....Τελος παντων ησυζητηση μαζι σου ειναι πολυ ενδιαφερουσα και ατερμονη....
    Ειμαι τυχερη που απαντησες εσυ την απορια μου με το τετραγωνο Κρονου -Πλουτωνα....
     
     

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...