παρακαλώ περιμένετε...

1762

  • RINAMA @ 08.03.2010 13:48
    Αυτή ήταν μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους (πατώντας έτσι το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης για την κατάρρευση της παντοδύναμης μέχρι τότε Βρεττανικής αυτοκρατορίας)! Παράλληλα, άρχισε η κατάρρευση της επίσης παντοδύναμης οθωμανικής αυτοκρατορίας! Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, μέσα στα επόμενα 17 χρόνια να γίνουμε μάρτυρες της κατάρευσης μίας μεγάλης σημερινής αυτοκρατορίας!
  • RINAMA @ 08.03.2010 13:53
    Σε μια σύντομη αναδρομή, ο Πλούτων ήταν στο ίδιο ζώδιο από το 1762 μέχρι το 1778. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου βλέπουμε στην Αμερική, στα 1765, το νόμο του κογκρέσου για το χαρτόσημο, σαν προάγγελο της αμερικανικής επανάστασης (1775-1783), και στην Ευρώπη τον πρώτο Ρώσο-τουρκικό πόλεμο (1768-1774). Ο Ουρανός ήταν στον Κριό από το 1759 μέχρι το 1767.


    Ο Αιγόκερος υπονοεί το κράτος, τους θεσμούς, τα πρόσωπα με υψηλή κοινωνική θέση, τα πολιτικά κόμματα, τις εκλογές, την κυβέρνηση, την χρεοκοπία, τις δυσκολίες, τη συγκέντρωση. Ο Πλούτων υπονοεί τις μακροχρόνιες και ανεπαίσθητες αλλαγές ή υποβαθμίσεις, οι οποίες, όταν εκδηλωθούν, έχουν εκρηκτικό και οριστικό χαρακτήρα. Επίσης ο Πλούτων αναφέρεται στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα. Η προσωρινή παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο του 2008 ήτανε ένα πρελούδιο της οικονομικής κρίσης, η οποία στην Αμερική εκδηλώθηκε στις εξώσεις και στην κρίση των κατοικιών (Πλούτων σε αντίθεση με την ακμή του Καρκίνου, που υπονοεί κατοικίες και αποταμιεύσεις ) καθώς και την αμφισβήτηση του ρόλου των υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών στον προχωρημένο καπιταλισμό. Από την άλλη πλευρά, ο Κριός σημαίνει το έθνος, τη δημόσια έκφραση και τις πρωτοβουλίες των πολιτικών ηγετών, την ταυτότητα και την εικόνα του κράτους, τις εχθροπραξίες. Η είσοδος του απρόβλεπτου και ασύντακτου Ουρανού στον Κριό θα σηματοδοτήσει μια περίοδο ανάλογης συμπεριφοράς των κρατών και των ηγετών τους στη σκακιέρα των διεθνών σχέσεων.


    Εκτός από αυτές τις γενικές παρατηρήσεις, η πιο ενδιαφέρουσα αστρολογική διάταξη είναι αυτή τις 7.8.2010. Εκείνη τη μέρα ένα μεγάλο τετράγωνο σχηματίζεται στις ακμές των κυριαρχικών ζωδίων. Ο Πλούτων από τον Αιγόκερω, ο Ουρανός και ο Δίας από τον Κριό, ο Κρόνος που εισέρχεται στο Ζυγό μαζί με την Αφροδίτη και τον Άρη, και η Σελήνη στον Καρκίνο την ίδια μέρα, όλοι σχηματίζουν γωνίες 90 περίπου μοιρών σε μια σπάνια όψη, η οποία, συνδυαζόμενη με την ηλιακή έκλειψη τις 11 Ιουλίου στον Καρκίνο είναι πολύ δυσοίωνη για τη διεθνή οικονομική κατάσταση. Μια παρόμοια όψη ήταν παρούσα το 1929 όταν το τετράγωνο του Ουρανού από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, ενεργοποιημένο από την είσοδο του Κρόνου στον Αιγόκερω (Δεκέμβριος 1929), σηματοδότησαν τα χρόνια της μεγάλης ύφεσης. Γίνεται γενικά δεκτό ότι τα αποτελέσματα μιας ηλιακής έκλειψης καλύπτουν τρία χρόνια και ότι, κατά τη πρόγνωση, πρέπει να αποφεύγονται ακριβή χρονικά σημεία, όμως η σπανιότητα του φαινομένου με κάνει να επιμένω στην ημερομηνία της 7ης Αυγούστου 2010.


    Σε μια ευρύτερη προοπτική, εκείνη η ημέρα μπορεί να είναι το ορόσημο έναρξης μιας εντατικής και επισφαλούς περιόδου κατά την οποία Πλούτων και Ουρανός, σε τετράγωνο για 7 τουλάχιστον χρόνια, θα μεταμορφώσουν τη διεθνή οικονομία και τους θεσμούς. Πολλές αλλαγές, όχι για το καλύτερο, θα φανούν στους προαναφερθέντες τομείς που αντιπροσωπεύονται από τον Αιγόκερω. Η υπονομευτική και υποβαθμιστική ενέργεια του Πλούτωνα θα στερήσει θεμελιώδεις θεσμούς από την ουσία και το κύρος τους και αυτή η εξασθένιση θα εμφανισθεί ξαφνική και θα είναι μη αναστρέψιμη.


    Δεν είναι ευχάριστο να προβλέπει κανείς δύσκολες και αντιφατικές περιόδους αλλά νομίζω ότι η αισιοδοξία του προέδρου Ομπάμα για το πρόσφατο οικονομικό του σχέδιο οφείλεται μάλλον στη διέλευση του Δία απέναντι από τον γενέθλιο Ερμή του.

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...