παρακαλώ περιμένετε...

Μικρες Αποριες

  • gracemarks @ 21.08.2009 21:22
    σορρυ για τη μορφοποιηση του κειμενου...
  • lahmacun @ 21.08.2009 21:46
    ωραια απορια γκρεις .. την ειχα - εχω κι εγω .... ο "αδοκιμος" ενδεχομενως τροπος που εχω βρει για να το απανταω κοιταζοντας καθε χαρτη ξεχωριστα ειναι οι οικοι που λαμβανει χωρα η καθε οψη και οι οικοι που κυβερναει καθε πλανητης καθως φυσικα και το ζωδιο .

    Ενας ηλιος ποσειδωνας υποδυκνειει θεματα με αφετηρια το πατρικο προτυπο , ενω μια σεληνη ποσειδωνας με το μητρικο - πχ πατερας μητερα στο ρολο του αδυναμου ή του θυματους .. απουσια φυσικη ή ψυχολογικη .. χρησεις καταχρησεις κ.α ποσειδωνας ωροσκοπος τη συγχιση του ατομου σε σχεση με την εικονα του προς τον κοσμο ισως μια αδυναμια να βρει ταυτοτητα , ροπη στο να ταυτιζεται με το περιβαλλον-θρησκοληπτοι γονεις - καλιτεχνικοι κ.α

    Τα ζωδια και οι οικοι που λαμβανει χωρα η οψη κανουν την διαφορα καθως και το συνολο φυσικα του ωροσκοπιου .. πως την σηκωνει την οψη καθε ατομο ξεχωριστα και προς τα που την πηγαινει .

    θεωρω τις οψεις σεληνης ποσειδωνα πιο ευκολες απο αλλες επειδη εχουν συμβατες ενεργειες οι πλανητες .

    Εχω ακουσει και διαβασει πολλες φορες πως η αφροδιτη θεωρειται η κατωτερη οκταβα του ποσειδωνα , κατα την προσωπικη και φυσικα απολυτα αμελητεα δικη μου αποψη ο ποσειδωνας αν εχει σχεση με κατι πιο πολυ ειναι η σεληνη . Δεν το εχω διαβασει πουθενα αλλα ετσι το καταλαβαινω και ετσι το λεω- η επισημη αποψη λεει αλλα.
  • lahmacun @ 21.08.2009 21:48
    Το θρησκοληπτοι γονεις - καλιτεχνικοι πηγαινε στις οψεις με τα φωτα και οχι με τον ωροσκοπο .
  • gracemarks @ 22.08.2009 03:18
    Καλως μας ηρθες Λαχ!

    Νομιζω οτι καταλαβαινω τι λες με τους οικους. Εχω αρχισει να τους "εμπιστευομαι" λιγο παραπανω τωρα που ειναι αρχη, γιατι,καθως κουβαλανε περισσοτερο αποτελεσματα, ειναι πιο επι του πρακτεου για μενα και νομιζω οτι τους καταλαβαινω λιγο περισσοτερο.

    Και οντως ρωτησα, εξαιτιας ενος τετρ.Σεληνης- Ποσειδωνα, που εχω αν και δεν με τρελαινει και ιδιαιτερα γιατι ολες οι αλλες οψεις της αλλους 4 πλανητες και τον ωροσκοπο ειναι ιδιαιτερα ευνοικες.

    Ωστοσο, το ερωτημα παραμενει εως ενα βαθμο:δηλ, "ιεραρχικα" ενα τετραγωνο ωροσκοπου-πλανητη δεν θα επρεπε να ειναι μικροτερης σημασιας απο ενα τετραγωνο ηλιου/σεληνης με πλανητη? Και αν ναι, πως εξηγειται οτι πολυ συχνα διαβαζω (αν εχω καταλαβει σωστα) να δινεται μεγαλυτερη εμφαση στις οψεις του ωροσκοπου περισσοτερο?

    Αυτο, εννοειται, αντιλαμαβομενη οτι γενικα δεν υπαρχει "ιεραρχια" και οτι μιλαμε απλως για διαφορετικα επιπεδα.
  • gracemarks @ 22.08.2009 10:54
    Σερενι, δεν ξερω εγω τι να σου απαντησω τωρα...

    Μαλλον καποιος δεν θελει τα ξωτικα στα δαση και ξυλωνει τα δαση γι'αυτο..
  • gracemarks @ 22.08.2009 17:11
    ετσι μπραβο!!!!


    απλα,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ παραδειγματα για να καταλαβαινουμε!!!!

    Χααχαχαχαχαχα!

    Θενκς Ντρημ, το πιασα!!!
  • AriesLeo @ 22.08.2009 17:56
    Grace μ' άρεσε ο τρόπος που διατύπωσες την ερώτηση! Το κρεμμύδι...
    Οι δικές μου μικρές απορίες...
    Έχω τετράγωνο Ήλιου - Ποσειδώνα (και συμφωνώ με ό,τι ειπώθηκε!), ο Ήλιος στον 10ο κ ο Ποσειδώνας στον 6ο... ο Ποσειδώνας έχει οψούλες με άλλους πλανήτες, κ ο Ήλιος το ίδιο... υπάρχει αλληλεπίδραση; Δηλαδή το τετράγωνο επηρεάζεται πχ από τη σύνοδο του Ποσειδώνα με τον Ουρανό και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο; Θα γίνει κάτι ξαφνικό; Ο 6ος μου είναι λίγο φορτωμένος... :|
  • gracemarks @ 22.08.2009 19:48
    AriesLeo, ,

    Κοιτα για τις διελευσεις που λες δεν εχω ιδεα ειλικρινα.

    Για τις ψιλοψουλες που λες ομως οτι κανει ο Ηλιος και ο Ποσ,αν εννοεις στον γενεθλιο εξαρταται τις οψεις που κανει...πχ εμενα ο Αρης μου που ειναι στους Ιχθυες (δηλαδη κοτα κοταρα!), εχει ενα καρο οψεις! Τεραγωνα με Δια και Ωροσκοπο, τριγωνα με Κρονο, Πλουτωνα, Β. Δεσμο, κ εξαγωνο με Ποσειδωνα.!!!!!

    Δεν βγαζει νοημα, γι αυτο εγω τα παιρνω συνδυαστικα και λεω οτι ειναι ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΜΟΥ και τελειωνω!!!

  • vAIRsiFIRE @ 22.08.2009 20:53
    .. και διαβαζοντας ολα αυτα.. επιλεγω τον καιαδα.. αντε γεια μας!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=4KEEXyRL0qE
  • gracemarks @ 22.08.2009 21:02
  • AriesLeo @ 22.08.2009 22:57
    OK λοιπόν.... ό,τι να'ναι ο 6ος μου! xD
  • johnnyG @ 23.08.2009 06:53
    aries, σου είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνεις; ίσως αυτό να τονίζει το τετράγωνο και ο φορτωμένος 6. Ό,τι αν δε δουλεύεις, είσαι στο χάσιμο εντελώς. Αν δεν έχεις μια συγκεκριμμένη ρουτίνα να σε καθοδηγεί, χάνεις εντελώς τον εαυτό σου.

    απάντησε αν θες, για να το τσεκάρουμε...
  • johnnyG @ 23.08.2009 07:04
    γκρέις, στο τετράγωνο εσωτερικεύεται η ενέργεια, μπλοκάρει, αλλά αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε δράση λόγως της έντασης που εμπεριέχει. Το σκέφτομαι σαν το ορθογώνιο τρίγωνο: είναι οι δυο κάθετες πλευρές (αυτή είναι η δυσκολία του τετραγώνου) και πρέπει να βρεθεί κάθε φορά η υποτείνουσα(σαν λύση). Πολλοί αστρολόγοι τη θεωρούν ως τη δυσκολότερη όψη. Η αντίθεση που είναι κι αυτή δύσκολη όψη έχει πάντα εξωτερίκευση, κάποιον άλλο απέναντι που ξεσπάει, δυο άκρα στα οποία μπορεί να ισσοροπήσει σε φάσεις. Το τετράγωνο θέλει προσωπική, μοναδική έκφραση από το άτομο για να ξεπεραστεί, δεν αφορά άλλον άνθρωπο. Αλλά μπορεί να είναι πολύ δημιουργικό με ξεσπάσματα. Έτσι αντιλαμβάνομαι τα δικά μου τουλάχιστον, πιο πολύ το Ήλιος-Ποσειδώνας...
  • johnnyG @ 23.08.2009 07:27
    και για ποσειδώνα τώρα που μου ήρθε, να σου πω τι νομίζω είναι το πιο σημαντικό:

    Δεν υπάρχουν όρια στο συγκεκριμμένο τομέα, τα πάντα είναι ανοιχτά, δεν βρίσκεις σαφές πλαίσιο. Υπάρχει συναισθηματική σύνδεση - ομφάλιος λώρος που δεν έχει κοπεί και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε εξάρτηση. Απο κει και πέρα, πολλά τα τινά.
    Δεν είναι ναρκωτικά, τέχνη ή βλακεία. Αυτά είναι αποτελέσματα της "απεξάρτησης". Αλλού είναι το πόιντ, θα έλεγα: Από που εξαρτάσαι, και από που θέλεις να εξαρτώνται οι άλλοι απο εσένα; (συναισθηματικά πάντα, αυτό δεν έχει καμμία σχέση με άσκηση εξουσίας) Ο Ποσειδώνας ίσως σου λέει κατά πόσον έχεις ανάγκη από κάτι τέτοιο. Και επίσης πολύ σημαντικό, πού είναι το "χάσιμό" σου; (και για καλό, και για κακό).

    αυτά έχω να πω... συζητάμε αν θέλετε...
  • AriesLeo @ 23.08.2009 13:49
    Johnny ευχαριστώ που απάντησες...
    Δεν εργάζομαι αλλά σπουδάζω -από τον Οκτώβρη και πάλι- και παρόλο που το θεωρώ μεγάλης σημασίας -όχι ακριβώς για επαγγελματικούς λόγους-, παραμένω αδρανής μέχρι να πιέσω τον εαυτό μου ότι έχω δουλειά να τελειώσω! Για κάποιο λόγο υπό πίεση νιώθω πως λειτουργώ καλύτερα και σχεδόν το διασκεδάζω να τρέχω πίσω από το χρόνο.
    Μέχρι στιγμής δεν το απέδιδα στον Ποσειδώνα, ο οποίος -ας αναφέρω-, μαζί με τον Ουρανό, κάνει αντίθεση με το Χείρωνά μου στον 12ο. Δεν ξέρω τι να πρωτολάβω υπόψη.. ουφ, τι δύσκολοι οι χάρτες!
  • gracemarks @ 23.08.2009 15:11
    Johny, αυτο που ειπες για την υποτεινουσα του ορθωγωνιου τριγωνου, νομιζω οτι ηταν ο,τι καλυτερο!!!!!!!

    Ωστοσο, αυτο που ηταν το μεγαλο ερωτημα δεν ηταν η οψη η ο πλανητης τοσο αλλα η "ιεραρχια" αν υπαρχει τετοιο πραμα μεταξυ Ηλιου-Σεληνης-Ωροσκοπου και τι ειναι πιο σημαντικο.

    Και η ερωτηση εγινε με το εξης σκεπτικο και μονο:

    Βλεπω στις αναλυσεις των οψεων στο διαδικτυο, και παρατηρω οτι δεν υπαρχει καμια διαβαθμιση. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα, οπου μα οπου ΜΑ ΟΠΟΥ κοιταζω για Ιχθυες, δεν πα να ναι ο Ηλιος, η σεληνη ο ωροσκοπος σου η απλα ενα πολυ μακρινο τετραγωνο ξερω γω πχ με τον Κληρο Τυχης, κατευθειαν αλαλαζουν ολοι: Καταχρησεις, αλκοολ, ναρκωτικα,ψυχιατρειο... Κατσε και αντικειμενικα να το δεις, καποιοι θα το τσουζουν το κοκκινελι γιατι κολλαει ωραια με τη φασολαδα το χειμωνα και αλλοι θα πινουν το Βοσπορο...

    Προσωπικα, αν και ο Ωροσκοπος αναδεικνυεται σαν πολυ σημαντικος (και δεν το αμφισβητω αυτο) και φυσικα ο Ηλιος, θεωρω πιο ουσιαστικη την Σεληνη με την εννοια οτι ειναι οτι πιο εσωτερο και αν ειναι υγιες το μεσα, τις δυσκολιες του οξω τις αντιμετωπιζει ο ανθρωπος.

    Αλλα οπως καταλαβαινεις αυτο δεν ειναι αστρολογικη αποψη, αλλα προσωπικη
  • lahmacun @ 23.08.2009 16:21
    Grace εισαι αιγοκερως λοοοοοοοοολ με τις ιεραρχησεις ..
    συμφωνω πως εχεις ενα δικιο στο οτι στο νετ και στα λιγα βιβλια που εχουν πεσει στα χερια μου, οι ιδιοτητες του ζωδιου και του πλανητη που σχετιζεται με αυτο γενικευονται και αποδιδονται ευρυτερα

    Που το ειδες καλε αυτο για τα ψαρια ? Τους στελνουν σε τρελοκομεια κλπ κλπ μαζικα ? δεν το πιστευω ..

    Με εχουν βοηθησει πολυ οι λεξεις κλειδια που αναφερονται σε καθε ζωδιο και σε καθε πλανητη για να καταλαβω τα λιγα που εχω καταλαβει ...

    κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει ιεραρχηση.
    Και τα τρια ειναι πολυ σημαντικα οπως και τα υπολοιπα σε ενα χαρτη για να φτιαχτει η εικονα για το ατομο.

    Ο ηλιος ειναι μια πυρηνικη πληροφορια, στην δικια μου την περιπτωση που ειναι με δυσκολες οψεις και η μονη γη στο χαρτη αρα ευκολα μπερδευομαι ή μπερδευω λειτουργει βαθεια και τελικα και οριζει απολυτως το τροπο που θελω να διαγω τον βιο μου. Με οτι ευκολο και δυσκολο σημαινει αυτο.
    Δεν εχω νιωσει ποτε πως πρεπει να προσπαθησω να ειμαι αιγοκερως αντιθετως ενω δεν ειναι το πρωτο που βγαζω μαλλον ειναι το τελικο και οριστικο .. εκει παντα καλαληγω για να οριοθετησω το συμπαν μου ,

    Τη σεληνη μου την νιωθω στις πιο αντανακλαστικες και συναισθηματικες μου αντιδρασεις και συμπεριφορες - λειτουργει στις στενες μου σχεσεις στα χαδια και στις τρυφεροτηρες μου - ειναι το πρωτο εργαλειο με το οποιο αντιμετωπιζω τους αλλους αλλα δυστυχως οχι το ενδιαμεσο ή το τελικο ..- στο χερι τους ειναι ..
    αλλα ηλιος και σεληνη σε μενα δεν ειναι σε συνεργασια ... ισως να φταιει αυτο ..
    - λεω δυστυχως διοτι τα γλεντια δεν κρατανε για παντα και ειναι σεληνη του γλεντιου και δεν υπολογιζει -

    Τον ωροσκοπο δεν τον καταλαβαινω καλα πως λειτουργει .. ισως οι αλλοι τον πιανουν καλυτερα ...

    Νομιζω πως καθε χαρτης στο συνολο βαζει τα θεματα που ειναι πρωταρχικα ή οχι για τον καθε ενα ..
    και καθε πλανητης εκει που τον εχουμε ζωδιο οικο οψεις μας δινει δυνατοτητα ή δυσκολια και οριζει τις προταιρεοτητες μας ατομικα ..


    Υ.Σ Μπορω να συννενοηθω δομικα με ολους του ηλιους αιγοκερους και με ολες τις σεληνες λεωντες που εχω συναντησει .. ανεξαρτητα απο το αν τους συμπαθω εκτιμω συμφωνω ή οχι πρωτογονα τους καταλαβαινω
    πραγμα που δεν θα ελεγα για τους ωροσκοπους υδρο .
  • fldown @ 23.08.2009 18:09
    Νομίζω ότι μπερδεύεσαι και χωρίς λόγο. Πρώτα από όλα δεν μπορείς να τσουβαλιάσεις αυτές τις όψεις μαζί. Ναι μεν ο Ποσειδώνας είναι ένας κοινός παρονομαστής αλλά μιλάμε για δύο φύσει διαφορετικούς πλανήτες και τον ωροσκόπο που έχει μια τελείως διαφορετική ερμηνεία και σημασία στο χάρτη. Επομένως η ένταση που θα δημιουργείτε θα έχει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.
    Για να βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα. Πάμε πρώτα στους πλανήτες. Οι πλανήτες στην αστρολογία είναι καθαρές ενέργειες, είναι απαιτήσεις του Εγώ που θέλουμε να τις ικανοποιούμε με τον τρόπο, τα μέσα και τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Οι πλανήτες που μελετάς στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ποσειδώνας.
    Ο Ήλιος συμβολίζει τον πυρήνα της ύπαρξη, την ταυτότητα μας, συνεισφέρει και οικοδομεί την αίσθηση του Εγώ. Επίσης ως αρσενική (ή animus) ενέργεια είναι εξωστρεφής και μας ρέπει σε δράση ενώ σχετίζεται με τα ανδρικά πρότυπα και κατά συνέπεια με τον πατέρα.
    Η Σελήνη συμβολίζει μια ενέργεια εκ διαμέτρου αντίθετη. Η Σελήνη συμβολίζει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας, τι έχουμε ανάγκη για να νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι, πως συνηθίζουμε να ανταποκρινόμαστε στον κόσμο γύρω μας. Επίσης ως θηλυκή (ή anima) ενέργεια είναι εσωστρεφής και εξωτερικεύεται μόνο ως αντίδραση ενώ σχετίζεται με τα γυναικεία πρότυπα και ειδικά τη μητέρα.
    Ο Ποσειδώνας τέλος είναι μια συλλογική ενεργεία και όχι προσωπική, όπως ο Ήλιος ή η Σελήνη. Συμβολίζει την νοσταλγία και τον εσωτερικό μας πόθο να εγκαταλείψουμε την ατομικότητα μας και να διαλυθούμε μέσα σε ένα ευρύτερο Όλον. Συμβολίζει τη λαχτάρα για την επιστροφή στην μαγική ζωή μέσα στη μήτρα, την αναζήτηση της Χαμένης Εδέμ, την επιστροφή στην πηγή της ζωής (αυτή η ανάγκη δεν είναι ατομική, είναι κοινή για όλη την ανθρωπότητα, εξού και συλλογική). Ο Ποσειδώνας καλεί να δούμε πως η διαρκής προσπάθεια για να συγκροτήσουμε το Εγώ μας και η ακόλουθη προσκόλληση μας σε αυτό είναι ανούσια καθώς τίποτα δεν συγκρίνεται με το τέλειο που ήταν η ζωή πριν την ύπαρξη. Έτσι ο Ποσειδώνας λειτουργεί με διπλό τρόπο. Από τη μια μετατρέπει την λαχτάρα για το ιδανικό σε ψευδαίσθηση και αυτή προβάλλεται στον καθόλου τέλειο πραγματικό κόσμο (στη δουλειά, τον ερωτικό σύντροφο, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και στη δημιουργικότητα, την τέχνη, την θρησκεία, την φιλοσοφία κοκ) και από την άλλη υπονομεύει, θολώνει, διαλύει ότι αγγίζει προκειμένου να ρίξει τα τείχη του Εγώ και να δούμε πως υπάρχει κάτι περισσότερο στην ύπαρξη και στο κόσμο από τον εαυτούλη μας. Και στις δύο περιπτώσεις, αν θέλουμε να ζήσουμε όσο το δυνατόν λειτουργικότερα σε αυτό τον Κρόνιο κόσμο, ο Ποσειδώνας θα μας καλέσει να θυσιάσουμε κάποια από τα θέλω και τις ανάγκες μας και αυτό δεν είναι μια καθόλου ευχάριστη διαδικασία.
    Έχοντας τους χαρακτήρες πάμε να δούμε μερικές ερμηνείες του κάθε τετραγώνου.
    Ο κύριος νούμερο 1 έχει λοιπόν τετράγωνο Ήλιου - Ποσειδώνα. Αυτό σημαίνει πως η αίσθηση της ταυτότητας του (Ήλιος) συνδέεται στενά με την συλλογική ανάγκη για σωτηρία, με τα συλλογικά όνειρα και προσδοκίες (Ποσειδώνας). Αυτή είναι μια σύνδεση όμως που δεν είναι λειτουργική για το άτομο (τετράγωνο). Ας υποθέσουμε ότι ο κύριος νούμερο 1 δεν έχει συνείδηση αυτού του προβλήματος. Τότε αρχικά θα επιλέξει σε αυτή τη μάχη των πλανητών την μεριά ενός από τους δύο. Έτσι αν επιλέξει τη μεριά του Ήλιου και εξοστρακίσει τον Ποσειδώνα στο ασυνείδητο τότε είναι πιθανό σε κάθε προσπάθεια έκφρασης της ταυτότητας και τον θέλω του στον έξω κόσμο να υπονομεύεται και να διαλύεται, καθώς θα προβάλλει συνεχώς στις καταστάσεις που βιώνει τον Ποσειδώνα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πιθανόν θα συναντά μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα προσπαθώντας να κοινωνήσει στους γύρω του τα αληθινά του θέλω και τον αληθινό του χαρακτήρα (Ήλιος).
    Αν τώρα ο εν λόγω κύριος πάρει το μέρος του Ποσειδώνα τότε μοιραία θα χάνει την αίσθηση της ταυτότητας του (Ήλιος). Θα μοιάζει μάλλον με έναν άνθρωπο που θα αφομοιώνει πλήρως τις απόψεις που θα έχουν οι γύρω του για τον ίδιο, δεν θα μπορεί να εκφράσει τα αληθινά του θέλω γιατί δεν θα είναι σε επαφή με αυτά. Όταν ο Ήλιος του αρχίσει να πολεμάει θα αισθάνεται ίσως αποπροσανατολισμένος, ανικανοποίητος και σε σύγχυση καθώς θα πρέπει να ανακαλύψει ποια είναι η αληθινή εικόνα του εαυτού του.
    Αυτή είναι μόνο μια πιθανή ερμηνεία του τετραγώνου, το τονίζω. Για να μπεις στο κλίμα.
    Πάμε στο τετράγωνο Σελήνης - Ποσειδώνα, στον κύριο 2. Εδώ έχουμε την ανάμιξη των ενστικτωδών συναισθημάτων και της ανάγκης για ασφάλεια και προστασία (Σελήνη) με τα συλλογικά όνειρα για διάλυση και σωτηρία (Ποσειδώνας). Και πάλι η φύση του τετραγώνου μας λέει ότι είναι μια ανάμιξη ενεργειών που προξενεί μεγάλη ένταση στο άτομο. Υποθέτουμε πάλι ότι ο κύριος νούμερο 2 παίρνει τη μεριά της Σελήνης. Τότε κάθε φορά που θα προσπαθεί να εκφράσει τις συναισθηματικές του ανάγκες (Σελήνη) θα συναντά στον εξωτερικό κόσμο τον Ποσειδώνα. Πιθανόν να εμπλέκεται με ανθρώπους και καταστάσεις που οι δικές του ανάγκες να μην γίνονται αντιληπτές ή να βιώνει το ψέμα, την ανασφάλεια και την ψευδαίσθηση μέσα από τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους. Αν πάρει το μέρος του Ποσειδώνα τότε το μοτίβο αλλάζει. Πιθανόν να γίνεται εκείνος που όλοι θέλουν να ακουμπήσουν πάνω του τα προβλήματα τους, προσπαθεί να γίνει μια μητριαρχική φιγούρα για όλους όσους συνδέεται συναισθηματικά και μέσα στην αγωνία του να προστατέψει τους πάντες να μην εκφράζει τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες.
    Όσοι έχουν δύσκολες όψεις (αντίθεση, τετράγωνο ή σύνοδος) με κάποιο βαρύ πλανήτη συνήθως περνούν από το ένα στάδιο στο άλλο μέχρι να έρθει η ισορροπία κάποια στιγμή. Όπως βλέπεις η βάση της ανάλυσης είναι διαφορετική και εξαρτάται από τον πλανήτη που κάνει όψη με τον Ποσειδώνα κάθε φορά....
  • lahmacun @ 23.08.2009 18:26
    Για να ειμαι ειλικρινης εγω ακομα δεν καταλαβα

    στο παραδειγμα νουμερο 1 βαζεις θεμα στην εκφραση του Θελω
    και στο παραδειγμα νουμερο 2 στην εκφραση των συναισθηματικων αναγκων ...

    δεν ειμαι σιγουρη ποσο μπορει αυτα τα 2 μπορει να ειναι σε συνειδητο επιπεδο διακριτα για καθε ατομο ακομα και για το περιβαλλον του .

    Αν καταλαβα καλα λες πως η σεληνη εκφραζεται κυριως σε επιπεδο σχεσεων .. κανω λαθος ?
  • fldown @ 23.08.2009 18:31
    Αυτό λέει η αστρολογία lah... Ότι είναι διακριτά ώστε να μπορούν να είναι σε αρμονία ή σε σύγκρουση μεταξύ τους. Αν δεν ήταν διακριτά δεν θα υπήρχε η Σελήνη ή ο Ήλιος.

    Για το νούμερο 2 έδωσα ένα παράδειγμα που θεώρησα πιο απτό... Προφανώς δεν συνδέεται αποκλειστικά με τις σχέσεις η Σελήνη (That's Junior class!)...
  • lahmacun @ 23.08.2009 18:42
    fl .. συγνωμη αλλα δεν εχω παει σχολειο ..

    Το οτι ειναι διακριτα μου ειναι σαφες και πως το ενα συνδεεται με θεματα με τον πατερα και το αλλο με θεματα με την μητερα οποιοιου τυπου
    απλα δεν μου ειναι ακομα σαφες (το προσπαθω ομως ) πως οι οψεις αυτες ανεξαρτητα οικου και ζωδιου μπορουν να περιγραφουν και να ειναι διακριτες πρακτικα .

    Προσπαθησα στο κειμενο σου να εντoπισω την διαφοροποιηση και το μονο που βρηκα ειναι το "θελω¨" και οι "οι συναισθηματικες αναγκες " .
    Το να συνδεθει η εκφραση της σεληνης στις σχεσεις κυριως δεν μου φαινεται εντελως παραλογο.

    Αν υπαρχει και αλλη διαφοροποιηση που δεν την επιασα ζητω συγνωμη.
    Καλο φθινοπωρο btw.
  • lahmacun @ 23.08.2009 18:49
    και για να καταληξω μπορει στη συναναστροφη μας με ενα ατομο με ηλιο ποσειδωνα και σεληνη ποσειδωνα να εχουμε παρομοια εικονα για τα θεματα του .. επειδη το αnimus kai to anima δεν ειναι διακριτα στις συμπεριφορες μας ..

    κι ετσι εξηγειται που τα εγχειριδια του νετ δινουν παρομοιες περιγραφες ..

    θεωρω πως η πρακτικη διακριση με τους υπολοιπους πλανητες να ειναι πιο ευκολη .. - φυσικα ισως να κανω λαθος οπως παντα .

    Τη θεμελιακη διακριση των φωτων την καταλαβαινω αρχετυπικα .. παντως ..
  • fldown @ 23.08.2009 18:50
    Εγώ απάντησα για τις όψεις όπως δίνονται και συνεπώς η απάντηση μου μπορεί να φαντάζει λίγο γενική. Αν είχαμε και οίκους και ζώδια μέσα ίσως να ήταν πιο απτό. θα δούμε αν θα το καταλάβει η grace που έκανε το ερώτημα και αν θέλει διευκρινήσεις τις δίνω από αύριο!

    Καλό φθινόπωρο επίσης!!
    Και καλό βράδυ!!
  • johnnyG @ 23.08.2009 18:58
    εφ-ελ, από ότι κατάλαβα η γκρέις θέλει να το δει λίγο πιο πρακτικά, και το ζήτημα που έθεσε ήταν ότι σχετικά με τον Ποσειδώνα ήταν ότι πάνω-κάτω διάβασε παρόμοια πράγματα. σαφέστατα έχει να κάνει με τον πλανήτη που κάνει όψη με τον Ποσειδώνα όπως λες στο τέλος του κειμένου σου.

    Απο κει και πέρα, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η αστρολογία αν δεν έρθει σε επαφή με την προσωπική εμπειρία και αντίληψη στα πράγματα για τον καθένα που ασχολείται, τουλάχιστον σε επίπεδο κουβέντας, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή και αυτό καταντά να την κάνει να μην έχει νόημα.

    Π.χ. Οκ, ο Ποσειδώνας συνδέεται με το συλλογικό ασυνειδήτο. Ένας στους 12 τον έχει στον ωροσκόπο. Αυτό ας πούμε ότι έχει μια συγκεκριμμένη ερμηνεία. Σίγουρα ο όρος "συλλογικό ασυνείδητο" που συνδέεται και με τον Ποσειδώνα, δεν είναι προσεγγίσιμος για το μέσο άνθρωπο όχι μόνο για να τον κατανοήσει αλλά και για να είναι δυνατόν να τον εκφράσει ατομικά. Τελοσπάντων δεν πιστεύω πως ένας στους 12 ανθρώπους εκφράζει προσωπικά κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν μάλλον αδύνατο. Θέλω να σου πω, συλλογικό ασυνείδητο ίσως εκφράζει η Μαντόνα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιουσέιν Μπολτ. Αν υποθέσουμε πως είχαν όψεις με Ποσειδώνα αυτοί, σε πρώτη φάση θα θέλαμε να μάθουμε για τη μάνα, τον πατέρα τους, τα βιώματά τους, και τις ρίζες αυτής της έκφρασης του εαυτού τους. Και είναι πολλά τα σενάρια. Ζωή είναι...
  • johnnyG @ 23.08.2009 19:01
    Δηλαδή οκ. Και στην αστρολογία όπως και στις επιστήμες, ξεκινάμε με ορισμούς, αλλά μην καταλήγουμε σε ορισμούς. Ούτε η ψυχολογία δεν το κάνει αυτό. Και η αστρολογία είναι πολύ πιο ανοιχτή. Δεν είναι επιστήμη, χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους, αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι αυστηρά πλαισιωμένο.
  • johnnyG @ 23.08.2009 19:06
    Neptune square Sun

    A square formed between the Sun and Neptune shows suffering from an inferiority complex. You feel that you must constantly defend your ideals and objectives. You may find yourself being undermined, or perceive this is the case. You are imaginative, but you may reject reality. It can be difficult for you to find an avenue of self-expression. It's hard for you to create a vision of exactly where you are going, because you underestimate your ability to succeed. You become involved when others lean on you and depend on you. You are sensitive to suffering, fond of animals, and more emotional than you let on. You are vulnerable emotionally. This aspect sometimes produces a lax in morality, bohemian tendencies, and many impractical and unrealistic ideas.



    Neptune square Moon

    The square formed between the Moon and Neptune suggests you have difficulty separating fact and fiction. You may be artistic talent, but reality and imagination often blur. You try to adjust reality to fit your emotional view of the matter. When this is not possible there is usually an effort to escape or avoid confrontation. You feel that you are persecuted by your responsibilities at home or at work. You may try to escape or reject them. There is a need to examine situations intellectually instead of emotionally, and then to make fair and firm judgments. There is a naive charm to your character. Yet your impractical approach to problems can impede your progress until you get your feet more firmly planted on the ground.
  • johnnyG @ 23.08.2009 19:07
    γκρέις αυτό είναι από τα καλά κείμενα που έχω βρει... αρκετά συγκεκριμμένο, με πολλαπλά συμπεριφοριστικά μοτίβα. Και αυτό και πάλι, με ρέγουλα...
  • AriesLeo @ 23.08.2009 20:27
    inferiority complex. kala ta leei.
  • AriesLeo @ 23.08.2009 20:32
    alla symvainei se olous. xixixi.
    'night all.
  • gracemarks @ 24.08.2009 00:25
    Γραφω και σβηνω, εδω και μια ωρα και βγηκα οφλαιν στο τελος!


    Καταρχην σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! Νομιζω οτι απεκτησα μια αρκετα ξεκαθαρη εικονα.

    Ειδα και τα τετραγωνα μου, εννοω του Ηλιου και της Σεληνης μου και προσπαθησω να βρω την ειδοποιο διαφορα στο συναισθημα. Και τα δυο ασχολουνται με "σχεσεις", αλλα του ηλιου ειναι πιο ολικα,σφαιρικα, εχουν σχεση με "ποιος ειμαι" της Σεληνης ειναι πιο βαθεια, εχουν σχεση με τι "νιωθω".

    "Ο ωροσκοπος ειναι το καστρο μου οταν το βλεπεις απο εξω, ο Ηλιος μου οτι δεις οταν μπεις μεσα, η Σεληνη μου το μαγικο φιλτρο που κραταω κρυμμενο στην βασιλικη καμαρα, ως κορη οφθαλμου..."

    Καπως ετσι τελος παντων...
  • johnnyG @ 24.08.2009 14:50
    Και η πριγκηποπούλα στην κάμαρά της! Ωραίο...

έχουν γενέθλια 234 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ησαϊας, Χριστόφορος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...