παρακαλώ περιμένετε...

Πλούτωνας αντίθεση με Σελήνη και Χείρωνα

  • johnnyG @ 28.05.2009 02:54
    αν σκεφτείς τον άξονα 6ου-12ου, θα μπορούσες να πεις ότι μια δύσκολη όψη μπορεί να σου δείχνει τα ψυχοσωματικά. είναι και η σελήνη-σώμα από μια άποψη, γυναικεία φύση κλπ. νομίζω έχεις κάποιο πόιντ σε αυτά που λες, αλλά δεν σε περιορίζει απαραίτητα σε τέτοιου είδους προβλήματα. σου εύχομαι να χαλαρώσεις και να περάσουν. σε ό,τι πείρα έχω αστρολογικά, και από προσωπική εμπειρία, νομίζω πως ο 12ος λίγο πολύ κουβαλάει τέτοιου είδους ζητήματα και θέλει σίγουρα απομόνωση κάποιες στιγμές...
  • fldown @ 28.05.2009 18:01
    Ότι βρίσκεται στον 12ο οίκο συνήθως δεν το νιώθουμε απόλυτα δικό μας, αισθανόμαστε κάπως ανοικία όταν επιχειρούμε να το εκφράσουμε, είναι κρυφό. Στην περίπτωση της Σελήνης που είναι μια anima ενέργεια και μάλιστα πολύ σημαντική. Εκφράζει μεταξύ άλλων: συναίσθημα, ενστικτώδεις αντιδράσεις, ασφάλεια, οικογένεια, μητρότητα, υγεία. Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες που προανέφερα να μας ξυπνούν ασυνείδητες φοβίες. Ίσως ένα βαθύ συναίσθημα ανασφάλειας, να δείχνω εξωτερικά απόλυτα λογικός και στιβαρός χαρακτήρας γιατί νιώθω άσχημα όταν εκφράζω τα συναισθήματά μου, φόβος στην ιδέα της μητρότητας που φαίνεται τρομακτική ευθύνη, ο φόβος της αρρώστιας είναι ίσως κάποιες από τις εκφράσεις μιας Σελήνης σε εκείνη τη θέση αν και σίγουρα υπάρχουν πολλές περισσότερες.
    Η αντίθεση με τον Πλούτωνα στον 6ο οίκο έχει επίσης πολλά να μας πει. Ο Πλούτωνας δείχνει πάντα που έχουμε την μεγαλύτερη ικανότητα μεταμόρφωσης, που βρίσκονται οι βαθύτερες πηγές δύναμης μας αλλά και που θα πρέπει να βιώσουμε τις μεγαλύτερες εμμονές μας. Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο έρχεται σαν αντίβαρο στο ένστικτο της Σελήνης στο 12ο. Υπάρχει μάλλον μια εμμονή με το σώμα ή με θέματα υγείας. Θέλω ένα υγιές σώμα, αναζητώ με εμμονή ένα προγραμματισμό της καθημερινότητας μου, λειτουργώ καλύτερα όταν αναλύω στην λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω.
    Η αντίθεση δημιουργεί ένταση. Για την Σελήνη στον 12ο το σώμα είναι φυλακή της ψυχής, νιώθω το συναίσθημά ίσως φυλακισμένο από τις πρακτικές, καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, θέλω να ενωθώ απόλυτα με τους ανθρώπους, να αφεθώ, να νιώσω ασφάλεια. Για τον Πλούτωνα στον 6ο το υγιές σώμα είναι ικανή και απαραίτητη συνθήκη για να μπορώ να ζήσω, να προσφέρω, να υπηρετώ. Για την Σελήνη στον 12ο ζω με το ένστικτο, με τον Πλούτωνα στον 6ο ζω με την λογική και την λεπτομέρεια. Μπορώ να είμαι και τα δύο ταυτόχρονα; Το έχω ανάγκη είναι σίγουρο, αλλά μέχρι να βρω την προσωπική μου ισορροπία θα κινούμε πότε στο ένα άκρο και πότε στο άλλο και η ένταση μου δεν αποκλείεται να εξωτερικεύεται και με προβλήματα υγείας.
    Πως να το αντιμετωπίσεις τώρα θα μου πεις; Επειδή ο 12ος είναι το συλλογικό, μια Σελήνη εκεί μπορεί να ζητήσει να κάνει ένα επάγγελμα που να μπορεί να εκφράζει τις ενέργειές της για μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως πχ εργασία σε νηπιαγωγεία, ορφανοτροφία, φυλακές, με ηλικιωμένους κοκ, όπου αισθάνεται ότι μπορεί να προστατεύσει μητρικά όλη την κοινωνία. Με τον Πλούτωνα το ζήτημα υγεία και σώμα είναι επίσης σημαντικό και μπορεί να περιληφθεί στη εικόνα... Αυτά που λέω είναι μόνο παραδείγματα. Ίσως μια ουσιαστική ενδοσκόπηση και συζητήσεις με ανθρώπους που σε γνωρίζουν προσωπικά να σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις...

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...