παρακαλώ περιμένετε...

Λαχματζουν(Φαγητο)

  • lahmacun @ 03.03.2009 18:59
    λοοοοοοοοοοοοοοολ φλειμ

    λοιπον ειναι μια πολυ λεπτη πιτα (πολυυυυυυυυυ λεπτη ) που στην πολη την ψηνουν επιτοπου σε ξυλοφουρνους και εχει πανω κιμα καβουρδισμενο και με πολλα μπαχαρικα αλλα στεγνο οχι λαδιλες και τετοια και ψηνεται ολο αυτο μαζι και μετα προσθετει κανεις μαιντανο ντοματα κρεμυδι λεμονι κατα βουληση - εγω χωρις κρεμυδι και λεμονι - το παιρνει και φευγει....
    ειναι ελαφρυ και θεσπεσιο κατα την γνωμη μου

    Στην ελλαδα το φτιαχνουν σε καποιες ταβερνες σε παραλαγη τηγανι - λαδιλα καμια σχεση ..

    Στα ελληνικα η μεταφραση εναι πιο βαρβαρη με το τζουν απο οτι στα τουρκικα ακουγεται το c ετσι οπως το προφερουν .
    Αν εισαι κρεατοφαγος στο συστηνω ανεπιφυλακτα
  • lahmacun @ 03.03.2009 19:03
    να πω παντως πως οταν εκανα εγραφη εδω πειναγα κι εγω και ονειρευομουν lahmacun - εξου και το νικ λοοοοοοοοοοολ
  • blueview @ 03.03.2009 19:50
    ... κι ενα καϊμακι με γλυκο φυστικι απο πανω .... @!@#$@#$%!@#@ αντε μπραβο απογευματιατικο.....
  • johnnyG @ 03.03.2009 20:15
    μοιαζει με την ινδική πίτα που έχουν στη μεσολογγίου;
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 22:10
    A, σα να λεμε μια παραλαγή ντονερ, κατι τέτοιο? Ωραίο ακούγεται. είμαι κρεατοφάγος, ναι, αν και το σκέφτομαι να το κόψω.
    Μιλαμε πήγα σπίτι και σαβούριασα απο την πείνα, μου άνοιξε η ορεξη, LOL!
    Και το καιμάκι μου άρεσε, σλουρπ!
    Το σκέφτηκα οτι για κάποιο τέτοιο λόγο το επέλεξες το nick σου lah!
  • pastra @ 03.03.2009 22:13
    συνταγη: αν δεν ξερεις να φτιαχνεις ψωμι,παρε ετοιμο ζυμαρι. κοψε ενα κομματι και - ενω εχεις ανακατεψει μαζι κιμα ωμο,κρεμμυδι,πιπερια πρασινη,μαιντανο,ψιλοκομμενη ντοματα,λιγο πελτε,αλατι και μπουκοβο(μπαχαρικο.βαλε λιγο ειναι βαρυ,αλλιως βαλε πιπερι), ψιλοκομμενα ολα, αρχιζεις να ανοιγεις με το χερι σου λιγο λιγο τη ζυμη.προσθετεις επανω τη γεμιση και εξακολουθεις να ανοιγεις την "πιτα" σου μαζι με την γεμιση έτσι ωστε να μην ξεκολλησει ο κιμας μετα το ψησιμο!
    μολις τελειωσεις, σταζεις 2 σταγονες λαδι επανω στη γεμιση ή βουτυρακι αλλα λίγο!
    λαδωνεις ελαφρια ΕΛΑΦΡΙΑ τονιζω ενα ταψι και το βαζεις να ψηθει στο φουρνο στους 200 βαθμους ίσως και πααπανω (θα το δεις) για κανα 20'-30'.τοποθετησε το ταψακι στον πατο του φουρνου,οχι στη σχαρα!
    καλη ορεξη!!!!
    αν εχεις αποριες για τις δοσολογιες...χτυπα να στις πω!
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 22:17
    Α, ευχαριστώ για τη συνταγή pastra!!!
  • lahmacun @ 03.03.2009 22:22
    οποιος φτιαξει να με φωναξει και μενα - αλλα να κρατησει το κρεμυδι ...
  • lahmacun @ 03.03.2009 22:53
    oxi βερς - θελω την κλασικη συνταγη ..
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:10
    παιδι μου για τον λες μπα
    παστουρμα ειναι ...
    ρε συ κιμας και παστουρμας - πολυ βαρυ δεν θα πεσει ?
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:10
    Κι εγω θέλω!!!
    Πειράζει να είναι μισα-μισα?
    Μ'αρεσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα...
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:13
    Η μανα μου λεει τις πυτζάμες, μπυζάμες, το βρίσκω ενδιαφέρον.
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:16
    α καλα δεν το ειπα κριτικα - ηθελα να διερευνησω αν υπαρχει .. ιδιωμα ή καποιος αλλος λογος ..
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:21
    βερς ελπιζω να εχεις ξεκινησει το μαγειρεμα ε ?
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:25
    Και εγω στο ιδιωμα το κατευθυνα.
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:30
    βορειο ειναι αυτο ή μου φαινεται ?
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:34
    Πιο βόρεια απο τη μάνα μου πάντως δεν έχει, εκτος αν πας σε άλλη χώρα...
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:35
    αυτο φανταστηκα φλειμ - το ιδιο και για την βερς ..

    βεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερς ελπιζω να εισαι στο φως ή να ζυμωνεις
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:39
    Ζυμώνει? ΨΗΝΕΙ εννοείς!!!
  • lahmacun @ 03.03.2009 23:41
    πρωτα πρεπει να ζυμωσει και να ανοιξει την πιτα - μην εισαι βιαστικος
  • flamescreen73 @ 03.03.2009 23:51
    Καλά δεν έχεις άδικο. Vers κράτα μερικά για αύριο...
    Πρέπει να την κοπανήσω για να κάνω δουλειές επείγουσες που όλο αφήνω, πανάθεμα με...
    Καλή σας νύχτα!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...