παρακαλώ περιμένετε...

Ζωδια και Ωροσκοποι..Τελικα τι ειμαστε....?

  • NovemberRain @ 05.01.2009 15:52
    Εγώ θα έλεγα να διαβάζεις και τις 2 προβλέψεις και να διαλέγεις αυτό που σε συμφέρει καλύτερα! Όχι σαν εμένα που δεν έχω εναλλακτική!! χεχεχε, καλώς μας ήρθες!
  • fldown @ 05.01.2009 16:01
    Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο site και καλή ενασχόληση με τον χώρο της Αστρολογίας. Εύχομαι να σε κρατήσει για αρκετό καιρό απασχολημένη ή και συνεπαρμένη.
    Σχετικά με το θέμα ήλιου και ωροσκόπου που συχνά επανέρχεται σαν ερώτηση θα ξεκινήσω από το τέλος. Ναι, ο ωροσκόπος μας, μάς συντροφεύει από τη στιγμή που θα γεννηθούμε, καθώς προκύπτει άλλωστε και από την ώρα γέννησης. Στα αγγλικά ονομάζεται και rising sign, που σημαίνει "Το ζώδιο που ανατέλλει". Έτσι συμβολικά ο ωροσκόπος είναι μια ενέργεια στην οποία αυτόματα είμαστε συντονισμένοι και την ακτινοβολούμε προς τους άλλους. Όχι, δεν ισχύει ο ωροσκόπος μετά τα 30, αλλά όντας και αυτός ένα από τα βασικά συστατικά της προσωπικότητάς μας (μαζί με τον Ήλιο, τη Σελήνη και το Μεσουράνημα) ερχόμαστε σε καλύτερη σχέση μαζί του και μεγαλύτερη ισορροπία αφού ωριμάσουμε (συνήθως η ηλικία των 30 συμπίπτει με την πρώτη επιστροφή Κρόνου που σηματοδοτεί την πρώτη ωρίμανση του ατόμου). Άρα ναι, είναι απαραίτητο σε μια πρόβλεψη να διαβάζεις και τον Ήλιο και τον ωροσκόπο.
    Τώρα σχετικά με το αν είμαστε περισσότερο ο Ήλιος ή το ζώδιό μας, είναι λίγο ερώτηση παγίδα. Η σύγχρονη αστρολογία έχει παρατηρήσει και αποδώσει συγκεκριμένες ψυχολογικές τάσεις σε κάθε πλανήτη που σχηματίζει το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Με άλλα λόγια, η έκφραση των ψυχολογικών τάσεων είναι τόσο πολυποίκιλη και περίπλοκη (έτσι δεν είναι και οι άνθρωποι άλλωστε?) ώστε είμαστε πολύ περισσότερο από τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο. Είμαστε ο καθένας η μοναδική προσωπικότητα που φαίνεται μέσα από το ωροσκόπιο. Οι κοινές καταβολές των ζωδίων υπάρχουν και φαίνονται. Τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου επίσης. Εντέλει μπορεί να θέλουμε να γίνουμε ο Ήλιος μας, εκεί είναι ο στόχος και ο σκοπός, αλλά στην πορεία δεν μπορούμε να αποφύγουμε να είμαστε ο ωροσκόπος μας, να αισθανόμαστε ασφάλεια όπως δείχνει η Σελήνη μας, να σχετιζόμαστε με τον τρόπο της Αφροδίτης μας κοκ...
    Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο να καταλάβεις τις διαφορές που υπάρχουν. Και πάλι καλή σου ενασχόληση. Να είσαι καλά...
  • AviSoS @ 05.01.2009 16:05
    Kalispera Kali xronia. Apo osa exw diavasei epiasa pws, o oroskopos einai auto pou kata kapio tropo fenese ston kosmo, pws se antilamvanonte ek prwtis opsews i alloi, alla eidikotera einai o dromos, i o tropos an protimas pou akolouthoume gia na ftasoume ston ilio mas, sto einai mas, sto zwdio mas.. Diladi, esi dras kai antidras san toksotis, gia na ftaseis na gineis karkinos. Xontrika episis, mporei na fenese stous allous san toksotis, metavlito, alla kata vathos tha doun pws ise karkinos- parormitiko. De kserw an se kaliptw, alla ta astromathimata exoun arketa gia to thema kalo diavasma!
  • AviSoS @ 05.01.2009 16:10
    Kalh gemati xronia me oti epithimeis Fl !!
  • fldown @ 05.01.2009 18:39
    Thanks avi!
  • gpano @ 05.01.2009 21:27
    Ο ωροσκόπος μας είναι τόσο σημαντικός όσο και οι δέκα πλανήτες που απαρτίζουν το γενέθλιο χάρτη μας. Ο ωροσκόπος μας είναι η πρόσοψή μας, η μάσκα αν θέλετε πίσω από την οποία κρυβόμαστε ώστε να προφυλάξουμε κομμάτια μας που θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ξέρουνε οι άλλοι ότι διαθέτουμε ώστε να μην εκτιθέμεθα. Ουσιαστικά ο ωροσκόπος ενδιαφέρεται για την επιβιώσή μας... Η μάσκα αυτή (ο ωροσκόπος μας) καλύπτει την πραγματική μας ταυτότητα που περιγράφεται από τον Ήλιο μας.... Η περιπέτεια της ζωής μας έχει σαν σκοπό την εκπλήρωση των αιτημάτων του Ήλιου μας στο ζώδιο που αυτός βρίσκεται. Ο αγώνας να βρούμε τον Ήλιο μας (την ταυτότητά μας) είναι ένας αγώνας δια βίου που δεν σταματάει ποτέ....

    *Είναι απαραίτητο να διαβάζουμε Ήλιο και ωροσκόπο ώστε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα των δρώμενων...
  • mstar @ 07.01.2009 17:01
    Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας ολους σας και καθενα ξεχωριστα !!!!

    Τελικα εν αντιθεση με οτι πιστευουν πολλοι,προκυπτει οτι ο Ωροσκοπος ειναι ισως πιο σημαντικος απο το Προσωπικο Ζωδιο-Ηλιο του καθενος.(το λεω βεβαια με καθε επιφυλαξη..καθως ειμαι newbie και ας με διορθωσετε αν το εκφραζω λανθασμενα...)
    Και αυτο διοτι καταδεικνυει τον καθημερινο τροπο συμπεριφορας,δρασης και αντιδρασης ενος ατομου.Εφοσον ειναι η μασκα μας και εφοσον αυτο ακτινοβολουμε - εστω κ αν προσπαθουμε να γινουμε ο Ηλιος μας - τοτε οι καθημερινες αντιδρασεις μας -αν θα ειμαστε οξυθυμοι ή ευχαριστοι, παιχνιδιαριδες ή σκυθρωποι καποιες μερες - εξαρτωνται ισως περισσοτερο απο τον προσωπικο μας Ωροσκοπο...ετσι δεν ειναι...?

    Κ παλι Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια σε ολους !!!

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...