παρακαλώ περιμένετε...

Χορηγίες πλανητών

  • manini @ 05.08.2011 13:18
    πρώτη φορά το ακούω...ενδιαφέρον αν και από αρχαιότατων ετών πίσω από την λέξη χορηγία..κρυβόταν...λίγο μπινιά....
  • hermitage @ 05.08.2011 14:40
    νομίζω ότι εννοείς την αμοιβαία υποδοχή, όταν ο ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο κυριαρχίας του άλλου. δεν γνωρίζω πως ακριβώς ερμηνεύεται σαν ενέργεια. και εγώ θα θελα να περισσότερες πληροφορίες για αυτό , και ειδικά για το combo σελήνη στον σκορπιό/ άρης στον καρκίνο.
  • Leia @ 05.08.2011 16:09
    Το μόνο που μπορώ να επισημάνω είναι οτι  στις αμοιβαίες υποδοχές από κυριαρχία έχουμε συνεργασία των  ενεργειών των πλανητών σαν να είναι σε σύνοδο.
    Δεν γνωρίζω όμως κάτι περισσότερο ούτε γνωρίζω αν πρέπει να  εξετάζουμε αμοιβαίες υποδοχές από έξαρση και με τι τρόπο.
    Αν είπα κάτι που δεν είναι σωστό ζητάω προκαταβολικά  συγγνώμη 
     
  • astropet @ 05.08.2011 18:10
    Αυτό που αναφέρεις ως χορηγία είναι η έννοια της reception, αλλιώς υποδοχή. Έχουμε αρχικά την απλή υποδοχή. Π.χ. Άρης στον Τοξότη. Τον Άρη αυτόν τον υποδέχεται ο Δίας, γιατί ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό του, ο Δίας θα λέγαμε φιλοξενεί τον Άρη στο σπίτι του. Για να έχουμε όμως υποδοχή θα πρέπει ο Δίας να σχηματίζει κάποια όψη (από τις βασικές, όχι quincunx και τέτοια) με τον Άρη αυτόν. Δεν χρησιμοποιούμε ανοχή, δεν μας χρειάζεται, βέβαια όσο πιο στενή είναι η όψη τόσο το καλύτερο. Η υποδοχή αυτή θεωρείται ότι ενισχύει τον Άρη. Χρειάζεται προσοχή βέβαια, γιατί μπορεί για παράδειγμα ο Δίας να είναι στον Ζυγό και να αντιπαθεί σφόδρα τον Άρη. Αυτή η παράμετρος θα πρέπει να συνυπολογιστεί.
    Η υποδοχή δεν ισχύει μόνο με την κυριαρχία, αλλά και με τις υπόλοιπες θεμελιώδεις δυνάμεις, απλά αυτές που φαίνεται να έχουν ορατά αποτελέσματα είναι η κυριαρχία, η έξαρση, άντε και η τριπλότητα.
    Το παράδειγμα που αναφέρεις με Ήλιο και Σελήνη είναι η αμοιβαία υποδοχή, που θεωρείται η καλύτερη όλων. Ο ένας πλανήτης αγαπάει τον άλλον και αλληλοβοηθιούνται. Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν έχουμε όψη, δεν παύει όμως να είναι μια αρκετά σημαντική αμοιβαία υποδοχή. Αν οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε όψη, ακόμη καλύτερα.
    Από την άλλη, έχουμε όμως και την αρνητική αμοιβαία υποδοχή. Σελήνη στον Σκορπιό, Άρης στον Καρκίνο. Κι εδώ έχουμε αμοιβαία υποδοχή, αλλά οι δύο πλανήτες είναι σε τέτοια κατάσταση, που όσο κι αν αγαπάει ο ένας τον αλλον, είναι αμφίβολο αν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.
    Το τελευταίο παράδειγμα που αναφέρεις είναι ο τελικός κυβερνήτης ενός χάρτη, που μπορεί να είναι ένας ή και παραπάνω από ένας. Είναι σαν οι υπόλοιποι πλανήτες να δίνουν λόγο σ'αυτόν. Έχει ενδιαφέρον να καλλιεργήσει κανείς την ενέργεια αυτού του πλανήτη για να δει αν θα βοηθηθούν και οι υπόλοιποι. Να δώσω ένα χοντρό παράδειγμα. Έχω ένα ταλέντο στη μουσική, Το καλλιεργώ ιδιαιτέρως, κερδίζω φήμη και αναγνώριση και αυτό βοηθάει την οικονομική μου κατάσταση, μεγαλώνει τον κύκλο των φίλων μου και βελτιώνει και την ερωτική μου ζωή.
     
  • hermitage @ 05.08.2011 18:25
    Vl1980         thank you
     
    πρέπει να παραδεχτώ ότι ισχύει αρκετά... η ερμηνεία ως σύνοδος ;; )
     
    first destroy, then create
     
  • Leia @ 06.08.2011 01:50
    Δεν είπα πως  σε όλες τις αμοιβαίες υποδοχές οι πλανήτες λειτουργούν ως όψη, είπα πως αυτό συμβαίνει στις αμοιβαίες υποδοχές από κυριαρχία.
    Εν προκειμένω , η Σελήνη και ο Άρης δεν μοιράζονται καν τον ίδιο θεμελιώδη τίτλο, η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Καρκίνου αλλά ο Άρης δεν είναι κυβερνήτης του Σκορπιού κι έτσι η αμοιβαία υποδοχή είναι μεικτή, άρα δεν έχουμε ερμηνεία όψης.
     
  • astropet @ 06.08.2011 08:13
    O Άρης ΕΙΝΑΙ κυβερνήτης του Σκορπιού.
  • Leia @ 06.08.2011 09:31
    Μπορούμε να θεωρούμε ταυτόχρονα ως κυβερνήτες και τους παραδοσιακούς και τους σύγχρονους?
  • astropet @ 06.08.2011 09:42
    Είναι μια άποψη αυτό, προσωπικά δεν συμφωνώ, αλλά δεν έχει σημασία. Εσύ όμως είπες "δεν είναι κυβερνήτης του Σκορπιού" με βεβαιότητα. Αν έλεγες δεν είναι ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ κυβερνήτης του Σκορπιού, δεν θα υπήρχε θέμα.
  • Leia @ 06.08.2011 09:55
    Παράλειψη μου, ήθελα να γράψω οτι δεν είναι ο σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού και αυτό εννοούσα αλλά η απορία μου παραμένει: Εσείς εκλαμβάνετε ως κυβερνήτες μόνο τους παραδοσιακούς? Αν είναι έτσι ,η περίπτωση Πλούτωνα στο Ζυγό και Αφροδίτης στο Σκορπιό τι είναι αν όχι αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία?
     
  • astropet @ 06.08.2011 10:04
    Προσωπικά, ναι, μόνο τους παραδοσιακούς. Κατά την άποψη αυτή, οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι πέρα και πάνω από τα ζώδια. Δεν θα αλλάξει ο Πλούτωνας επειδή βρίσκεται στον Αιγόκερω. Η ζωδιακή ενέργεια του Αιγόκερου και ό,τι αυτή συμβολίζει θα επηρεαστεί από την είσοδο του Πλούτωνα. Μια Αφροδίτη όμως στον Καρκίνο π.χ. δεσμεύεται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και αναγκαστικά θα συμπεριφερθεί αναλόγως. Όχι όμως ο Πλούτωνας, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Κατά συνέπεια, αμοιβαίες υποδοχές, κυριαρχίες, εξάρσεις, τριπλότητες και τα συναφή δεν ισχύουν για τους εξωκρόνιους. Είναι εκτός παιχνιδιού.
  • Leia @ 06.08.2011 10:23
    Μου φαίνεται πολύ λογικό, επομένως στις εδώ αναφερόμενες περιπτώσεις , η αμοιβαία από κυριαρχία υποδοχή αφορά τη Σελήνη στο Σκορπιό και Άρη στον Καρκίνο, ενώ ο Πλούτωνας στο Ζυγό και Αφροδίτη στο Σκορπιό, όχι.
    Θα ρωτήσω για να δω αν κατάλαβα σωστά.
    Η θέση Σελήνη- Άρη χαρακτηρίστηκε αρνητική υποδοχή επειδή είναι και οι δύο σε πτώση?
  • Leia @ 06.08.2011 10:28
    Έκανα ακόμα μία παράλειψη για την οποία είμαι ασυγχώρητη astropet, δεν ευχαρίστησα για την υπομονετική επεξήγηση
     
  • astropet @ 06.08.2011 10:30
    Ναι, θεωρείται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, όσο και να θέλουν.
  • astropet @ 06.08.2011 10:33
    Καλά, δεν έκανες και κανένα έγκλημα!
  • Leia @ 06.08.2011 10:36
  • Leia @ 06.08.2011 11:47
    Από όλα αυτά αντιλαμβάνομαι οτι σε περιπτώσεις πτώσης ή αδυναμίας θα σκεφτούμε την αμοιβαία συνεργασία ως αμοιβαία προώθηση των ελατωμάτων.
    Κάνοντας υποθετικούς συνδυασμούς με Άρη στο Ζυγό και Αφροδίτη στο Σκορπιό, με Ήλιο στον Αιγόκερω και Άρη στο Λέοντα, με Δία στον Κριό και Άρη στους Ιχθύς, με Αφροδίτη στους Ιχθύς και Δία στο Ζυγό βρίσκω το θέμα όλο και πιο περίπλοκο και ταυτοχρόνως όλο και πιο ενδιαφέρον.
    Ευχαριστώ και πάλι astropet
     
    Διαβάζω οτι η αμοιβαία υποδοχή εξωκρόνιων αφορά  επιρροή σε εποχή.
     
    Παραθέτω μερικά από τα links που βρήκα :
     
    http://www.astrologyweekly.com/astrology-articles/mutual-reception.php
     
    http://www.skyscript.co.uk/dig6.htm

    http://www.alanoken.com/newsletter/Dec07/newsletter1207d.html


     
     
  • Leia @ 06.08.2011 11:55
    Ήθελα να γράψω
    Ήλιο στον Αιγόκερω και  Κρόνο στο Λέοντα
    Ήλιο στον Κριό και Άρη στο Λέοντα
     
  • hesg @ 06.08.2011 12:05
    Οταν λεει οτι αυτος τον χορηγει δηλαδη?
  • kostasg89 @ 12.08.2011 01:43
    Σε ευχαριστω astropet για την επεξηγηση σου! Ιδιως για την περιπτωση του κυβερνητη του χαρτη! Αν καταλαβα καλα δηλαδη σχετικα μ αυτο, η ενεργεια του πλανητη αυτου που κυβερνα το χαρτη πρεπει να καλλιεργηθει και δωθει εμφαση στα χαρακτηριστικα του, γιατι η ευημερια του επηρεαζει και ολους τους υπολοιπους? Επισης, ισχυει κατι σε σχεση με τα χαρακτηριστικα αυτου του πλανητη και το χαρακτηρα αυτου του ατομου δεδομενου οτι μιλαμε για προσωπικο πλανητη που βρισκεται σε θεση κυριαρχιας? Κι αν ναι, πως καλλιεργει καποιος την ενεργεια της Σεληνης?! :S

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...