παρακαλώ περιμένετε...

i selini mpainei stn skorpio

  • MichalisVafeias @ 16.08.2010 13:29
    Η Σελήνη περνά μέσα σε 28 μέρες όλα τα ζώδια. Μια φορά το μήνα για τρεις μέρες έχουμε πάντα Σελήνη στο Σκορπιό... Δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. 
  • maimou80 @ 16.08.2010 13:39
    kalimera kirie mixali
     
    mias kai simera apantate se astrologikes erotiseis.. mporeite na mou peite ti ennoun otan lene "xtipimeni" selini (px) i otan lene oti enas planitis "prosvaletai"?
     
    euxaristo ek ton proteron gia tin apantisi sas!
  • MichalisVafeias @ 16.08.2010 14:50
    maimou80, γενικά απεχθάνομαι τον όρο "χτυπημένος/η" για τους πλανήτες. Οι πλανήτες δεν είναι φραπέ, ούτε κοκτέιλ για να είναι χτυπημένοι...
    Αυτός ο όρος είναι μια γελοία ελληνική μετάφραση της λέξης "afflicted"  που συναντάμε στην ξενόγλωσση βιβλιογραφία και που στην πραγματικότητα δηλώνει πως ο πλανήτης προσβάλλεται από δύσκολες όψεις άλλων πλανητών. Πχ μια Σελήνη που δέχεται τετράγωνα από Κρόνο ή Πλούτωνα στα αγγλικά θα την συναντήσουμε με την φράση afflicted by Pluto/Saturn....
    Πολλοί στην Ελλάδα παίρνουν λοιπόν αυτό το afflicted και το μεταφράζουν στο δυσοίωνο: "Καημενούλα μου τι περιμένεις αφού η Σελήνη σου είναι χτυπημένη από τον Πλούτωνα..." - και εκεί είναι που μου γυρίζουν τ' άντερα....
    Οι δύσκολες όψεις των πλανητών είναι προβληματικές, ναι! Μας βγάζουν από τα ευκολάκια της ζωής, ναι! Μας προξενούν πόνο, ναι! Όμως χωρίς αυτές δε θα είμαστε τίποτα περισσότερο από ευτυχισμένα ανθρωποειδή που μέσα στην ευμένεια τους έχουν χάσει την δυνατότητα να ζουν δυνατές εμπειρίες και να ωριμάζουν μέσα από αυτές.
    Σου συνιστώ λοιπόν να μην χρησιμοποιείς τη λέξη "χτυπημένος/η" γιατί είναι ένδειξη πως μετατρέπεις την αστρολογία σε μοιρολατρία... Κι αυτό είναι μεγάλο σφάλμα, ειδικά στα πρώτα βήματα της μελέτης αυτής της γλώσσας.
  • maimou80 @ 16.08.2010 15:19
    σας ευχαριστώ πολύ κύριε μιχάλη!
     
    τώρα όσο για την μοιρολατρία.. είναι η αγαπημένη μου ασχολία (οϊμέ, αλή και τρις αλή.. κτλ)
    δυσκολεύομαι πολύ να δεχτώ ευχάριστα τις δυνατές εμπειρίες που διαλύουν το νευρικό μου σύστημα και μου σκάνε σ' ένα κάρο ψυχοσωματικά..
    αλήθεια όμως.. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑΚΙΑ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ? γιατί πραγματικά.. ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ!
    προσπαθώ να καταλάβω (και) με την αστρολογία, γιατί στο καλό μου συμβαίνει το κάθετι, καθώς επίσης να πάρω μια ιδέα για το τι δεν πρέπει να ελπίζω ότι θα συμβεί (για να μην έχω αυταπάτες..) αλλά όσο κι αν προσπαθώ να προστατευτώ.. πάντα κάτι γίνεται και είτε έχω διαβάσει την πρόβλεψη, είτε όχι.. τα μούτρα μου τα τρώω και πολύ άσχημα μάλιστα! 
    για παράδειγμα.. αυτά που είχαν γραφτεί τον ιούλιο, εγώ τα έζησα τον απρίλιο.. (τα δικά μου και του ψυχοβγάλτη που έμπλεξα) έπεφταν μέσα 100% (μόνο τις φωτογραφίες μας δεν είχε δίπλα).. τι να το κάνω που δημοσιεύτηκαν 2 μήνες αργότερα? λίγο νωρίτερα να το ξερα, ίσως να την είχα γλυτώσει!
     
    πως θα γίνει να μπω σε μια γυάλα? με έχει κουράσει αυτός ο κόσμος..
  • MichalisVafeias @ 16.08.2010 15:40
    Είναι λάθος κατά την άποψη μου να χρησιμοποιείς την αστρολογία σαν άμυνα... Για να προστατευτείς από τη ζωή... Μάλιστα δεν χρειάζεσαι καν την αστρολογία για να προστατευτείς από τη ζωή. Κλείσου σ' ένα σπίτι, γίνε ερημίτισσα, γίνε κοσμοκαλόγρια... Δεν χρειάζεσαι την αστρολογία για να κλειστείς σε μια γυάλα...
    Η αστρολογία δεν έχει καμία ηθική στάση από μόνη της σαν γλώσσα. Δεν σου λέει "Κάνε αυτό γιατί έτσι ή μην κάνεις εκείνο γιατί αλλιώς". Σου λέει όμως πως "Αν κάνεις αυτή την επιλογή, έχεις αυτά να κερδίσεις και αυτά να χάσεις - αυτά να μάθεις και αυτά να αφήσεις πίσω..."
    Η επιλογή επιφύεται πάντα σ' εσένα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να την πάρει για εσένα κι αν το κάνει τότε παύει να είναι δική σου επιλογή και καταλήγει υποδούλωση στις απόψεις κάποιου άλλου.
    Όσο για το θέμα της πρόβλεψης, είναι μια γενική κατευθυντήριος και είναι λογικό κάποιους να τους πιάνεις νωρίτερα και κάποιους αργότερα. Από την άλλη όμως τι σημαίνει το "Θα την είχε γλιτώσει"; Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κατανοήσω. Μέσα από κάθε σχέση κάτι καλείσαι να μάθεις για εσένα και αν την είχε γλιτώσει από τη συγκεκριμένη, τα ίδια θα περνούσε και σε μια επόμενη. Είναι τυχαίο που οι περισσότερες σχέσεις μας έχουν το ίδιο μοτίβο ή λήγουν με τον ίδιο τρόπο; Ή ότι μας ελκύουν άτομα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά; Όχι... Ελκύουμε ακριβώς εκείνους που χρειάζονται κάθε φορά για να αντλήσουμε γνώση για τον εαυτό μας. Όσο δεν ανοίγουμε τα μάτια μας σ' αυτή τη γνώση, τόσο περισσότερο περνάμε τα ίδια ξανά και ξανά και ξανά. Δεν φταίει η μοίρα ή αστρολογία για τους ανθρώπους που επιλέγουμε. Εμείς τους επιλέγουμε να μείνουν κοντά μας και φυσικά παίρνουμε το ρίσκο να πληγωθούμε - δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι.
    Εν κατακλείδι: αν χρησιμοποιείς την αστρολογία ως μια τεχνική που θα σε γλιτώσει από πόνο ή από τις δυσκολίες μέσα από την πρόβλεψη του μέλλοντος τότε καλύτερα να την παρατήσεις. Μεταφέρεις τις προσδοκίες - φαντασιώσεις για ένα ιδανικό/ευτυχισμένο μέλλον πάνω σ' ένα εργαλείο που στηρίζεται σε μια τελείως διαφορετική βάση: να δώσει μια προοπτική στις εσωτερικές εντάσεις/αντιφάσεις που έχεις και καλείσαι να λύσεις - εδώ μιλάμε για έναν αγώνα ζωής με σκοπό την γνώση του εαυτού μου και όχι για μια υπόσχεση ευλογίας/ευτυχίας. Σαφέστατα και όταν θα καταφέρεις να γνωρίσεις εσένα λίγο καλύτερα θα αντλήσεις ευτυχία απ' αυτή την ανακάλυψη και την εσωτερική σχέση, όμως η ευτυχία/ικανοποίηση είναι το παρελκόμενο και η ουσία είναι η ίδια η γνώση του Εγώ.
  • maimou80 @ 16.08.2010 16:20
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.. ο μόνος τρόπος είναι να κλειστώ στο σπίτι μου (άντε, και να βγαίνω μόνο για δουλειά και γυμναστική). την κοσμοκαλόγρια την προσπάθησα, αλλά δεν μου έκατσε.. γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και απ' ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται να απαλλαγώ από αυτήν σύντομα.
    "θα την είχα γλιτώσει" πάει να πει ότι θα είχα μια υποψία ότι αυτά που φανταζόμουν ότι ζούσα, δεν ήταν αυτά που πραγματικά συνέβαιναν.. (ψάρι είμαι κύριε μιχάλη.. ψάρι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι.. ο καθένας με το "υλικό" του όπως είχατε πει!) αν είχα διαβάσει την πρόβλεψη του σκορπιού που έλεγε ότι "σιγουρέψου ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου βλέπει τόσο ελαφρά την σχέση όσο εσύ.." θα μου έμπαιναν οι ψίλοι στα αυτιά! ΔΕΝ θα έπεφτα με τα μούτρα.. και ΔΕΝ θα τα έτρωγα στο τέλος τέλος.
    σίγουρα κάτι παίρνουμε απ΄ όλες τις σχέσεις.. και με πλούτωνα στον αιγόκερω, έχω να πάρω... ουουου.. ουκ ολίγα!
    τίποτα, θέλω πολύ δουλειά ακόμα.. ένα καλύτερο οχυρό.. κανά δυό σκαμπίλια να ξυπνήσω από το σύννεφο που βρίσκομαι.. καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πολλές δραστηριότητες για να γεμίσω τον χρόνο μου! έτοιμη η γυάλα που λέγαμε.. χο χο χο!
    απλά ξέρετε κάτι.. μου την σπάει που δεν μπορώ να είμαι όπως θα ήθελα να είμαι.. (ένα ρομπότ ας πούμε για παράδειγμα) αυτό το "υλικό" που μου δώσανε είναι.. ελαττωματικό! (οι άλλοι φταίνε πάντα.. όχι εγώ! χα χα χα!)
    και λίγη μοιρολατρία για το τέλος.. μάλλον θα ήμουν πολύ κακός άνθρωπος στην προηγούμενη ζωή μου και τα πλερώνω όλα τώρα μαζεμένα.. ΟΪΜΕ!
     
     
  • MichalisVafeias @ 16.08.2010 16:39
    "Το λάθος, Βρούτε μου ακριβέ, που είμαστε υπό, δεν είναι στα άστρα μας παρά σε μας τους ίδιους", Σαίξπηρ, Ιούλιος Καίσαρας...
  • manini @ 16.08.2010 16:50
    συγνώμη που θα χωθώ...υποθέτω ότι τα αναφέρεις αυτά..με μια δόση αυτοσαρκασμού και hioumor..είμαι και λίγο ντουβάρι, αλλά δεν βοηθάει και η αυτή η οθόνη, δεν μπορείς να δεις τα μάτια του άλλου όταν εκφράζεται.
     
    Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω..αν πχ.. η επόμενη πρόβλεψη που θα διαβάσεις  αναφέρει ότι η επόμενη σχέση που θα κάνεις μπορεί να κρύβει αρνητική εξέλιξη..τι θα γίνει ? δεν θα κάνεις σχέση μέχρι να αλλάξουν θέση οι πλανήτες..???  ή απλα θα το ζήσεις? ..αυτή δεν είναι η φύση μας?
     
    ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 1.000.000% ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
     
    "Ελκύουμε ακριβώς εκείνους που χρειάζονται κάθε φορά για να αντλήσουμε
    γνώση για τον εαυτό μας. Όσο δεν ανοίγουμε τα μάτια μας σ' αυτή τη
    γνώση, τόσο περισσότερο περνάμε τα ίδια ξανά και ξανά και ξανά. Δεν
    φταίει η μοίρα ή αστρολογία για τους ανθρώπους που επιλέγουμε. Εμείς
    τους επιλέγουμε να μείνουν κοντά μας και φυσικά παίρνουμε το ρίσκο να
    πληγωθούμε - δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί δεν υπάρχουν τέλειοι
    άνθρωποι."
  • GICRI @ 16.08.2010 16:56
    Κύριε Μιχάλη έχετε μεγάλο δίκιο.Βάζετε στο τραπέζι γερό θέμα για σκέψη.Συχνά όμως όταν νιώθουμε δυσκολα γιατι οι εξετάσεις της ζωής μας μας βγάζουν από το βόλεμα της καθημερινότητας μας,` ψάχνουμε βοήθεια όπου μπορούμε.Και τότε Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ ξεσκεπάζουμε πτυχές του ίδιου μας του εαυτού που ούτε και εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζαμε.
  • GICRI @ 16.08.2010 17:04
    Για παράδειγμα:
    Μια φίλη μου είχε πατέρα σχιζοφρενή.Συχνά δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις δυό του κορούλες και στην γυναίκα του.Τα κορίτσια στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το γιατί έγιναν και οι δύο ψυχολόγοι και μάλιστα η μία από αυτές διδάσκει σε πανεπιστήμιο.
  • MichalisVafeias @ 16.08.2010 17:28
    GICRI, προφανώς και στα δύσκολα αναζητούμε μια βοήθεια από όπου μπορούμε να την αντλήσουμε, όμως πρέπει να κατανοούμε τι είδους βοήθεια μας παρέχει το κάθε τι... Και κάνω όλη αυτή την κουβέντα γιατί στην Ελλάδα έχουμε την πεποίθηση πως η βοήθεια της αστρολογίας έγκειται στην πρόβλεψη του άμεσου μέλλοντος ή την υπόσχεση μιας ευτυχίας τύπου american dream...
     
    Αυτό πρέπει ν' αλλάξει κατά την άποψη μου κι αν ο χώρος αυτός μπορεί να ανοίξει μερικά μυαλά παραπάνω θα το προσπαθώ συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία.
  • lilith888 @ 16.08.2010 21:38
    kirie vafeia eimai kainouria...giauto dn iksera sxetika me tn selini..euxaristw poli gia tn pliroforia...
  • maimou80 @ 17.08.2010 09:33
    manini: δεν θα πω μεγάλα λόγια.. θα προσπαθούσα να το αποφύγω.. (επειδή ως ένα βαθμό ξέρω τον εαυτό μου και ξέρω ότι αυτό που δεν παλεύω με τίποτα είναι το.. μετέπειτα) αν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς μπορεί να φλέρταρα λιγάκι αλλά σίγουρα δεν θα το.. "ζούσα"! θα είχα την πισινή μου και θα περίμενα να ξεφουσκώσει η φούσκα!
    μπα, τι βλακείες λέω.. είμαι φυγόπονη.. μάλλον θα έτρωγε άκυρο! λολ
    η φύση μας είναι να υποφέρουμε? τελικά αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.. κανένας πιο εύκολος τρόπος να μαθαίνουμε, από το να χαλάμε την ζαχαρένια μας δεν υπάρχει? και γιατί σε μερικούς ανθρώπους πάνε όλα καλά? αυτοί έχουν πάρει ντοκτορά και τέλος τα μαθήματα? 
     
    gicri: η πτυχή του εαυτού μου που ξετιλίγω, είναι η ίδια κάθε φορά.. δηλαδή: όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να δω "χαλαρά" μια σχέση, δεν μπορώ το "ό,τι κάτσει".. εεε σε αυτούς τους τύπους πέφτω συνέχεια! τι άλλο να ανακαλύψω πια μέσα από αυτό? ααα μόλις μου ήρθε μια εναλαμπή.. μάλλον πρέπει να μάθω να τους ξεχώριζω καλύτερα.. η αλήθεια είναι ότι μέσα σ΄ ένα χρόνο είχα αποφύγει 3 από δαύτους.. στον 4ο την πάτησα! δεν είχα στην λίστα μου την "περίπτωσή" του.. τώρα όμως.. τρέμε κόσμε, έχω αναβάθμιστεί.. χα χα χα! 
     
    κύριε μιχάλη.. το έπιασα το υπο.. νοούμενο!  χα χα χα!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...