παρακαλώ περιμένετε...

ΣΗΜΕΙΟ VERTEX

  • konstans @ 02.12.2009 10:01
    Παρακάτω είναι ένα άρθρο από το site my horoscope για το σημείο vertex. Είναι ένα υποθετικό σημείο και δεν του δίνουν όλοι προσοχή. Αν θέλεις να βρεις το σημείο vertex μπορείς να μπεις σε αυτό το site και να φτιάξεις το χάρτη σου και σου βγάζει και άλλα σημεία κλήρος τύχης, μαύρη λίλιθ. Αν ρίξεις μια ματιά και στα άρθρα έχει και για τις αναλύσεις του vertex στα ζώδια και στους οίκους απλά θέλει λίγο διάβασμα...Καλή τύχη

    Το Vertex ή η Κορυφή είναι μία αστρολογική έννοια που δεν είχε τύχει συστηματικής έρευνας παρά μόνο στις πρώτες δεκαετίας του 20ου αιώνα, όταν ο Edward Johndro έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο σημείο, το οποίο συνδέεται με εκ πρώτης όψεως απρόβλεπτες αποκαλύψεις, μοιραίες και εκτός ελέγχου συναντήσεις, ενστικτώδεις επιθυμίες και αποφάσεις, που μπορούν ωστόσο να οδηγήσουν στην κορύφωση σημαντικών περιόδων στην ζωή μας. Αν και πρόκειται για ένα παραγκωνισμένο θέμα, μεγάλη μερίδα της αστρολογικής κοινότητας δεν μπορεί να παραβλέψει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην προσπάθειά μας να «διαβάσουμε» έναν χάρτη, ιδιαίτερα δε όσον αφορά τις καρμικές συσχετίσεις που εδράζονται σʼ αυτό. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, το Vertex αποτελεί μία από εκείνες τις λεπτομέρειες που «φωτίζουν» την σκοτεινή και αδιέξοδη, πολλές φορές, πορεία μιας ανάλυσης, είναι το σημείο εκείνο που μπορεί να μας κάνει να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τη δυναμική και τις απολύτως συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και ιδιότητες που έχουμε και που δεν είχαμε έως τώρα συνειδητοποιήσει.

    Το Vertex ή Μεταφυσικός Ωροσκόπος είναι ένα θεωρητικό σημείο, το οποίο καθορίζεται από τον άξονα που προκύπτει όταν η τροχιά του Ηλίου διασταυρώνεται με τον πρώτο μεσημβρινό, χωρίζοντας στα δύο την ουράνια σφαίρα. Αφού φυσικά μιλάμε για άξονα, ουσιαστικά διαμορφώνονται δύο σημεία, το Vertex και το Antivertex, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το δεύτερο (λόγω ίσως του α΄ συνθετικού του) δηλώνει κάτι το αρνητικό. Το Antivertex είναι απλώς η άλλη πλευρά του άξονα, η οποία λειτουργεί επικουρικά και δεν επιδρά αρνητικά, αλλά ούτε και αποδυναμώνει την σημασία του Vertex. Ο ακριβής υπολογισμός του συγκεκριμένου μεταφυσικού σημείου εξαρτάται από την ακριβή ώρα γέννησής μας. Το Vertex κινείται πολύ γρήγορα μέσα στον ζωδιακό, συνεπώς σε περίπτωση που έχουμε μια διαφορά, έστω και 10 λεπτών, στην ώρα γέννησης, το Vertex θα είναι λάθος υπολογισμένο. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να έχει αλλάξει ζώδιο και οίκο, πράγμα που αλλοιώνει οπωσδήποτε την αξιοπιστία της ερμηνείας και τα ίδια τα συμπεράσματα.

    Το Vertex είναι ένα καρμικό σημείο μέσα στον χάρτη, το οποίο βρίσκεται υποχρεωτικά στη δυτική του πλευρά και συγκεκριμένα από τον 5ο έως τον 8ο Οίκο, δηλώνοντας έτσι την ποιότητα της εμπειρίας, αλλά και την ίδια τη φύση της σχέσης που θα μας κάνει να νιώσουμε πληρότητα. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και πέρα από τον έλεγχό μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα ένα δυσοίωνο σημάδι. Μπορεί να είναι μία θετική εμπειρία, η οποία μας ωθεί στο να ανταποκριθούμε σε ένα πεπρωμένο που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, ακόμη κι αν το θέλαμε. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και την συγκεκριμένη οικοθεσία του, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι οίκοι μέσα στους οποίους τοποθετείται είναι οι κατεξοχήν οίκοι των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτό σημαίνει πως η επίδρασή του έχει να κάνει με τις προσωπικές επαφές, με τους ανθρώπους που περνούν από την ζωή μας. Είναι ένα σημείο σχέσεων, αλλά και εκπλήρωσης επιθυμιών.
    Παρʼ όλο που πρόκειται για ένα καθαρά καρμικό στοιχείο, μία τυχόν ενεργοποίησή του δεν φέρνει ανθρώπους από το παρελθόν. Το Vertex δεν κρατά μνήμες και χρέη. Αυτό που κάνει είναι να φέρνει στην ζωή μας σημαντικούς ανθρώπους, σημαντικά γεγονότα και εμπειρίες. Μπορεί επίσης να καθορίσει τον τύπο των σχέσεων που επιδιώκουμε στην ζωή μας, ενώ επίσης προσελκύει τους ανθρώπους αυτούς που θα περάσουν από την ζωή μας, ως σημαντικοί και αναπόφευκτοι. Αυτό περικλείει μια σημαντική γκάμα ανθρώπων, σε συνάρτηση με τον προσωπικό πλανήτη που μπορεί να κάνει όψη με το Vertex. Μπορεί, δηλαδή, να προσελκύσει κάποιο είδος ανθρώπου, που θα μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για την ζωή ή κάποιον από τον οποίον θα νιώσουμε ακατανίκητη ερωτική έλξη. Μπορεί να είναι κάποιος που θα βάλει την ζωή μας σε τάξη και πειθαρχία ή και το αντίθετο, οδηγώντας την σε έναν ξέφρενο ρυθμό. Πιθανόν να ανακαλύψουμε γιατί νιώθουμε μία αναπόφευκτη έλξη για κάποιον, με τον οποίον ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να έχουμε ουδεμία σχέση.

    Το Vertex είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε εκείνα τα μοιραία και πιθανόν ανομολόγητα ή ανεξέλεγκτα σημεία της ζωής μας, που ποτέ δεν καταλάβαμε πώς και από πού προέκυψαν. Είναι εκείνο το σημείο που μπορεί να δείξει γιατί κάποιο πρόσωπο μας πλησιάζει ή και το αντίθετο, γιατί δηλαδή δεν θέλει κάτι από εμάς. Το Vertex μπορεί να φέρει στην ζωή μας κάτι που ποθούμε, αλλά αν αυτό το κάτι δεν είναι το σωστό, θα υπάρξει το τίμημα. Ας αναλογιστούμε πόσες φορές επιθυμήσαμε κάτι ή κάποιον, το(ν) αποκτήσατε και τελικά αυτό(ς) αποδείχθηκε το μεγαλύτερό μας λάθος. Καλό είναι λοιπόν να μην χαιρόμαστε τόσο πολύ με τις «μαγικές» του ικανότητες. Σαν καρμικό σημείο, το Vertex θα «αποφασίσει» πότε θα έρθει κάτι στην ζωή μας, ενεργοποιώντας το, αλλά και πότε πρέπει να τελειώσει οτιδήποτε. Συνεπώς, ας έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, για να αφουγκραστούμε και να αντιληφθούμε την σημασία των γεγονότων.
    Αυτό που είναι πολύ σημαντικό σχετικά με το Vertex είναι πως από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς ενδυναμώνεται όταν βρίσκεται σε όψη με κάποιον πλανήτη ή όταν ένας πλανήτης περνάει από αυτό από διέλευση. Ιδιαίτερα δε όταν έχουμε να κάνουμε με συναστρία, (την σημαντικότερη αστρολογική τεχνική που χρησιμοποιείται σε μια ανάλυση σχέσης δηλαδή την σύγκριση των δυο αστρολογικών χαρτών) σε περίπτωση που ένας πλανήτης του ενός εξεταζόμενου κάνει όψη με το Vertex του άλλου, υπάρχει η αίσθηση του μοιραίου και του αναπόφευκτου. Έχει γραφτεί ότι άτομα που έχουν κάποιον πλανήτη επάνω στο Vertex πιθανόν θα επηρεάσουν καθοριστικά την ζωή μας ?ειδικά εάν αυτός ο πλανήτης είναι ο Ήλιος. Αν δεν υπάρχει πλανήτης σε όψη με το Vertex, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι εξίσου σημαντική η σημασία του στο χάρτη. Απλώς, δεν θα υπάρχουν ισχυρά ερεθίσματα και γεγονότα που να το αφορούν.
    Η έκφραση του Vertex θα εκδηλωθεί μέσω των βαθύτερων αναγκών μας, ανάλογα με τον οίκο και το ζώδιο που βρίσκεται, καθώς και με τους πλανήτες με τους οποίους κάνει όψη. Παρακάτω γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση.

έχουν γενέθλια 211 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάκωβος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...