παρακαλώ περιμένετε...

Herman Hesse: Ωριμάζοντας γινόμαστε όλο και νεότεροι

  • johnnyG @ 10.09.2009 17:46
    π.χ. παρόμοιοι άξονες, αντιθέσεις και συζυγίες πλανητών με ακρίβεια, σε ωροκόπο κλπ κλπ. φοβερό!!!
  • penthesilia @ 10.09.2009 18:03
    θα γίνεις διάσημος συγγραφέας δηλαδή τζόνι; θες να σου πάρω την πρώτη σου συνέντευξη τώρα και να μοιραστούμε τα έσοδα από τις πωλήσεις μετά;;;;;
    τζόνι! θα γράψεις βιβλίο καλέ μου; τον Νέο Σιντάρτα;;;;
    ή την Αλεπού της Πάτρας;;;;; μήπως της τούνδρας;;;; πλιιιιζ τζόνι! τελ μι!
  • astropet @ 10.09.2009 18:27
    Του ταιριάζει καλύτερα ίσως το whole sign, αλλά σε κάποια σημεία το Πλάσιντους φαίνεται να υπερτερεί. Αμάν αυτή η αστρολογία, με έχει εκνευρίσει!!!!!!!!!
  • fotoula @ 10.09.2009 18:34
    J teleios o Hesse... kai sy na sai kala pou dineis panta mia Intellectuel Pinelia! Superb!
  • johnnyG @ 10.09.2009 19:20
    pen, με κοροϊδεύεις;;;;;;;!!!! δεν μας...Χέσσε;
  • johnnyG @ 10.09.2009 19:20
    τί σου λειτουργεί καλύτερα, αστροπέτ;
  • astropet @ 10.09.2009 19:31
    4ος οίκος στους Ιχθύς π.χ. Θα τον προτιμούσα. Κρόνος εκεί μέσα, οι γονείς του ήθελαν να τον κάνουν ιερέα, δηλ. συντήρηση (Κρόνος) στη θρησκεία (Ιχθύς) και γενικότερα τα πολλά προβλήματα που είχε με το σπίτι. Αυτός, Δίας στον Τοξότη, ήθελε πιο ελεύθερα πράγματα. Θα μου πεις Ερμής-Δίας-Κρόνος σχηματίζουν ταυ τετράγωνο, οπότε η πίεση φαίνεται κι από κει και με κυβερνήτη Άρη του 4ου Κριού, κι αυτός σε πολύ χαλαρή σύνοδο με Κρόνο, μας λέει περίπου το ίδιο πράγμα. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιο έντονο και πιο εμφανές με Κρόνο στον 4ο. Θα έδινε μεγαλύτερη δύναμη στον Κρόνο. Διάβασα στο wikipedia ότι είπε πως πάντοτε ήθελε να καλλιεργήσει το ταλέντο του στην "τεμπελιά" (Δίας στον Τοξότη στον 1ο), αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε (τετράγωνο με Κρόνο)
  • johnnyG @ 10.09.2009 19:45
    εγώ πιστεύω και πως ο ωροσκόπος Τοξότης και ο τονισμένος Δίας μπορούν να δείξουν και σχέση με τη θρησκεία. Έχει τετραγωνο με Σελήνη σε ακρίβεια, και με Κρόνο στον 3ο - το πρώιμο περιβάλλον του και τα σχολικά χρόνια, και άλλαξε πόλη(πάλι 3ος εδώ) αργότερα στη ζωή του για να είναι καλά με τον εαυτό του. Κάι ένας ερμής κυβερνήτης του 9ου οίκου(θρησκεία εδώ) που συμμετέχει στο Τ-τετραγωνο με κρόνο και δία(πιο ανοιχτά και με σελήνη), η διέξοδος που πιθανόν βρήκε η θρησκευτική-θρησκόληπτη ανατροφή από του γονείς του.

    ε, τί λες;
  • johnnyG @ 10.09.2009 19:49
    και σελήνη(οικογένεια) κυβερνάει τον 8ο του. Μπορεί απο εκεί να προκύπτει η σύγκρουση...;;

    Αλλά αυτοί οι λόγοι μάλλον τον οδήγησαν να γράψει...
    (παω να φάω, γεια προς το παρόν..)
  • astropet @ 10.09.2009 19:55
    Εμ, γι'αυτό λέμε ότι όλα λειτουργούν, εξ ου και ο εκνευρισμός μου!!!

    Από την άλλη, ένας Ερμής στους Διδύμους, ως κυβερνήτης 9ου, σε τετράγωνο με Κρόνο - πιο στενό από την αντίθεση με τον Δία - δεν μου πολυκάθεται για τη μεταφυσική του προσέγγιση. Θα μου πεις με 9ο στον Λέοντα και με κυβερνήτη Ήλιο στον Καρκίνο σου κάθεται; Όχι. Αλλά τότε θα είχαμε Ουρανό στον 9ο, που θα εξηγούσε κάπως την κατάσταση και το περίεργο του πράγματος. Άρα και Ερμής πανίσχυρος ως κυβερνήτης 10ου, που θα εξηγούσε και την επιτυχία του και το Νόμπελ. Ενώ η Αφροδίτη ως κυβερνήτης 10ου; Λίγα πράγματα. Θα μου πεις κάνει ωραίο τρίγωνο με τη Σελήνη και σε αμοιβαία υποδοχή με αυτήν κι επίσης και οι δύο αγαπάνε πολύ τον Δία, δηλαδή αυτόν. Ουφ!
  • penthesilia @ 10.09.2009 19:55
    αχ! τζόνι !!!! πετάς την τύχη σου!!!!!!αχ!!!!!! και γω κρόνο στον 4ο και τώρα που κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο πλούτωνα τι μου μέλλει να πάθω;;;;; στον όγδοο οίκο;;;;
  • Brujo @ 10.09.2009 23:13
    Tρομερη φυσιογνωμια ο Εσσε.. Δεν ξερω αλλα ο Διας στον 1ο κ στον Τοξοτη
    μαλλον τον εσωσε απο την αποπειρα αυτοκτονιας...
    Αλλα Τοξοτης κ καταθλιψη δεν μου κολαει..

    Αλλα ισως η διαπιστωση της ματαιοτητας καμια φορα
    δεν εχει να κανει με την ψευδαισθηση ''ολα θα πανε καλα''....
    Λεω εγω τωρα..
  • Brujo @ 10.09.2009 23:15
    Απο την αλλη αυτο το τετραγωνο Πλουτωνας στον 5ο κ Ουρανος στον 8ο....
  • gpano @ 10.09.2009 23:32
    "Δεν ξερω αλλα ο Διας στον 1ο κ στον Τοξοτη
    μαλλον τον εσωσε απο την αποπειρα αυτοκτονιας...
    Αλλα Τοξοτης κ καταθλιψη δεν μου κολαει.."

    Κι όμως κάποιος με έντονο Δία μπορεί να είναι ένας μελαγχολικός που υποδύεται τον αισιόδοξο. Η τάση να ξεπεράσει τα όρια, να επεκταθεί, η προσπάθεια να κατακτάει συνεχώς νέες κορυφές που μόλις τις φτάνει να θέλει παρά πάνω δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος είναι ανεξάντλητος, άπειρος....πως να κατακτήσεις ένα σύμπαν που διαρκώς διαστέλλεται ? Αυτή η συνειδητοποίηση δημιουργεί συμπτώματα κατάθλιψης...Αν ξύσεις την επιφάνεια πολλών Τοξοτών θα βρεις ένα απελπισμένο που όσο πίνει τόσο περισσότερο διψάει...
  • Brujo @ 11.09.2009 00:08
    Aυτη η προσεγγιση οντως ειναι πολυ σωστη.
    Θυμηθηκα και ενα αποσπασμα
    απο το Λυκο της στεπας που μου ειχε κανει εντυπωση και το βρηκα..:

    "Σήμερα θέλω να σου πω κάτι που ξέρω εδώ και πολύ καιρό? το ξέρεις κι εσύ? μα ίσως να μην το 'πες ποτέ στον εαυτό σου. Τώρα θα σου πω τι είναι αυτό που ξέρω για σένα, για μένα και για τη μοίρα μας.

    Εσύ, Χάρυ, ήσουν ένας καλλιτέχνης και ένας στοχαστής, ένας άντρας γεμάτος ενθουσιασμό και πίστη? αναζητούσες παντοτινά το μεγάλο και το αιώνιο, ποτέ δε σε ικανοποιούσε το ασήμαντο και το φτηνό.

    Αλλά, όσο πιο πολύ σε ξύπναγε η ζωή και σε ξανάφερνε στον εαυτό σου, τόσο περισσότερο βάθαινε η οδύνη σου, ο τρόμος κι η απόγνωση σου, ώσπου σε έφτασαν μέχρι το λαιμό.

    Και καθετί που κάποτε ήξερες, αγαπούσες και σεβόσουν σαν ωραίο και ιερό, όλη η πίστη που κάποτε είχες για την ανθρωπότητα και το ανώτερο πεπρωμένο της δε σε βοήθησε σε τίποτα, έχασε την αξία της και έγινε κομμάτια. Η πίστη σου δεν έβρισκε πια αέρα να αναπνεύσει.


    Κι η ασφυξία είναι δύσκολος θάνατος. Είναι αλήθεια αυτό, Χάρυ; Αυτή δεν είναι η μοίρα σου;"

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...