παρακαλώ περιμένετε...

Φόβος Θανάτου. Που οφείλεται?

  • Asumbibasth @ 12.03.2009 04:27
    Φίλη μου, δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά πέρα από αστρολογικές ερμηνείες δεν πας και στο γιατρό??..Η αδερφή μου -νεότατη- είχε τα ίδια συμπτώματα...φόβο συνεχή και άγχος ότι θα πεθάνει!!!!..πήγε, έκανε ό,τι εξετάσεις υπήρχαν, οι γιατροί δεν της βρήκαν τίποτα και τελικά κατέληξε στον ψυχίατρο, που της είπε, ότι οφείλεται σε κρίση πανικού!!Οφειλόταν σε συσσωρευμένο άγχος είπε ο γιατρός και επίσης, κυρίως, σε άγνωστα αίτια..Συνήθως οι ψυχοσωματικές ασθένειες δεν εξηγούνται απόλυτα..Να συμπληρώσω, ότι πέραν του φόβου αυτού είχε και κάτι σαν ταχυπαλμίες και δεν μπορούσε να σταθεί λεπτό ήρεμη. Μετά από σχετική φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη, κυρίως από το αγόρι της, είναι τώρα πλέον, απολύτως καλά και χωρίς να παίρνει χάπια..Έχω ακούσει, ότι πολύς κόσμος το έχει αυτό..κάτι σαν η αρρώστεια της εποχής μας..δε λέω σίγουρα, ότι σου συμβαίνει..αναφέρω αυτή την πιθανότητα απ΄αυτά που έχω δει...Ελπίζω όλα να πάνε καλά!
  • gb488 @ 12.03.2009 10:19
    ωχ! αυτά φοβάμαι κι εγώ ότι θα πάθω! αφήνουμε τα θέματα Πλούτωνα να μας δημιουργούν πανικό ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι! Δλδ το ότι ο Πλούτωνας κάνει όψεις με προσωπικούς μας πλανήτες δε σημαίνει ότι θα μας βρούν όλες οι συμφορές.
    ΄Διάβασε τα σχετικά με τον Πλούτωνα κείμενα στα ατρομαθήματα και κυρίως τις καθησυχαστικές απαντήσεις από τους υπευθύνους του σάιτ.
    Τώρα, αν κι εγώ δεν είμαι και κανένας σούπερ γνώστης, όσον αφορά την έκλειψη στην ακμή του 9ου σου. Ο 9ος έχει να κάνει και με τις (ανώτερες) σπουδές και με το εξωτερικό όπως βέβαια κι εσύ ξέρεις, αλλά αφού η έκλειψη ήταν σεληνιακή εκτιμώ ότι δε σηματοδοτεί μια νέα αρχή (όπως θα έκανε μια ηλιακή) αλλά κυρίως επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα, ίσως να σου δείχνει ότι πρέπει να ασχοληθείς με το θέμα, να δώσεις προσοχή, να σκεφτείς τί πρέπει να διορθώσεις κτλ.
    2ος - 8ος σε πολύ γενικές γραμμές έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και τις υλικές κτήσεις, αλλά επειδή ο 8ος έχει μέσα και το θάνατο (και το σέξ επίσης) λέω μήπως οι εκλείψεις είχαν να κάνουν με την ανακίνηση αυτών των φόβων..
    Η συμβουλή μου είναι απλώς να μη βασανίζεσαι..οι όψεις με τον Πλούτωνα δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητο ότι θα φέρουν κάποιο φυσικό θάνατο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις κάποιες σχέσεις (με τα αδέρφια σου πχ - Ερμής), να "θάψεις" κάτι που δεν προχωράει, κάποιες αντιλήψεις κτλ κτλ. Διάβασε στο σάιτ και θα πάρεις μια ιδέα...
  • gb488 @ 12.03.2009 10:27
    παρεμπιπτόντως να σου πώ, για να μη φανεί ότι κάνω την έξυπνη , ότι και ο άντρας μου έχει ανάλογες όψεις μαζί σου (Πλούτωνας κάνει τετράγωνο στη δική του περίπτωση με Ήλιο και Ερμή και στο χάρτη ηλιακής επιστροφής του παίζει και σελήνη - αφροδίτη στο όλο σκηνικό) και με είχε πιάσει ένας ψιλοφόβος τις προηγούμενες ημέρες ομολογώ αν και σπάνια πλέον πανικοβάλομαι από τις όψεις που έρχονται. Νομίζω όμως ότι σιγά σιγά καταλαβαίνω που πάει το πράγμα. Υπάρχει μια κατάσταση ανοιχτή κι όχι υγιής. Και επειδή δεν είναι σωστό να σέρνουμε ένα πτώμα από δω κι από κει, νομίζω πως είναι προτιμότερο να του κάνουμε μια κηδεία. Υπάρχει μια κατάσταση στην οποία όλοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους γιατί φοβούνται ότι αν την αντιμετωπίσουν θα πονέσει. Ας πονέσει μια φορά κι ας ξεκαθαρίσει έπειτα , να πάμε επιτέλους μπροστά και να σταματήσουμε να φοβόμαστε και να κρυβόμαστε.
  • klimt @ 15.03.2009 15:01
    pare to vivlio "ston khpo to epikourou, antimetopizontas ton tromo tou 8anatou" tou Irvin Yalom. polu kalo!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...