παρακαλώ περιμένετε...

8a stamatisei to Israel ti Genoktonia epitelous?

  • gb488 @ 11.01.2009 13:48
    το Ισραήλ πάντως είναι Ταύρος. Συνήθως εν υαλοπωλείω...
  • gb488 @ 11.01.2009 14:02
    τώρα που το σκέφτομαι....περίεργο δεν είναι για ένα Ταύρο να παρουσιάζει συνέχεια τον εαυτό του σα θύμα;
  • johnnyG @ 11.01.2009 15:49
    (ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ)
    http://waltzwithbashir.com/

    Τη θερμότατη υποστήριξη ενός σεβαστού αριθμού ανθρώπων που την παρακολούθησαν απολαμβάνει η ταινία "Waltz With Bashir", που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ των Καννών. Πολλοί είναι αυτή που μιλούν με σιγουριά για τη διεκδίκηση τουλάχιστον ενός από τα βραβεία που θα απονεμηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

    Αν στη φάση της ανακοίνωσης του προγράμματος λοιπόν, η ταινία δεν είχε καταφέρει να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, έφτασε η ώρα να το κάνει. Κι' αυτό, γιατί μιλάμε για ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ, γυρισμένο αρχικά σε ψηφιακή μορφή που μονταρίστηκε ως μια ολοκληρωμένη 90λεπτη ταινία και στη συνέχεια έγινε κινούμενο σχέδιο.

    Όπως καταλαβαίνετε, οι συγκρίσεις με το Persepolis είναι κάτι παραπάνω από αναπόφευκτες, αλλά και σε αυτές το "Waltz With Bashir", φαίνεται να νικά.

    Ο Ari Folman από το Ισραήλ σκηνοθετεί μία αιχμηρή ταινία, έχοντας ζήσει το στρατό εκ των έσω. Μας ταξιδεύει πίσω στο 1982, ημερομηνία που σηματοδοτεί μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του Ισραήλ, τις σφαγές περισσότερων από 3000 Παλαιστινίων στα στρατόπεδα του Λιβάνου Σάμπρα και Σατίλα.

    Στα 40 του χρόνια o Folman με τη βοήθεια ενός ονείρου θα συνειδητοποιήσει ότι είχε απόλυτη σχέση με τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει η προσωπική του αναζήτηση-καταγγελία. Η αναζήτηση παλιών φίλων και συντρόφων του πολέμου δίνει σταδιακά απαντήσεις στα κενά της μνήμης του και η φρίκη της σφαγής δε θα αργήσει να μας αποκαλυφθεί.
  • DARKPHOENIX2008 @ 11.01.2009 16:16
    http://www.tvxs.gr/v3024 ειπα να σιωπησω αυτες τις μερες,αλλα δεν αντεχω με ολα αυτα που γινονται...thanx,sis!
  • gpano @ 11.01.2009 18:22
    To Ισραήλ είναι Ταύρος με ωροσκόπο Σκορπιό και Πλούτωνα στο ζενίθ σε σύνοδο με Σελήνη και Κρόνο...οχι δεν θα σταματήσει την επίθεσεις με μεγάλη πιθανότητα προς το τέλος του μήνα και μέσα στο Φεβρουάριο να τις εντείνει ακόμα περισσότερο... Ο Ομπάμα είναι κατηγορηματικά υπέρ του Ισραήλ και δεν υπάρχει περίπτωση να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει τη γενοκτονία..
  • blueview @ 11.01.2009 18:52
    Kαι μια πληροφορια που εχω (ειλικρινα) απο 1ο χερι .
    Και εξηγουμαι : Κομμωτης μεγας, ελλην του εξωτερικου, μονιμος κατοικος Παρισίων χτενιζει 50 κεφαλια στο Παρισι , 50 κεφαλια εδω και 25 στην Νεα Υορκη (κατα δηλωσή του) . Μεσα σ αυτα τα κεφαλια (μονον γυναικεια) τα Νεοϋορκεζικα , υπηρχαν και 3 που ανηκαν στο γνωστο λομπυ ... (ενα ειν' το λομπυ !!!) .
    Οταν λοιπον περυσι (καλοκαιρι 2008 αρχές) χρειαστηκαν τις υπηρεσιες του εν λογω ανθρωπου , αυτος "πεταχτηκε" να σενιάρει τα κεφαλια , και μεταξυ αλλων οι εν λογω "σουσουδες" (του λόμπυ) αποκαλυψαν οτι το λομπυ στηριζει το "σκουρο αγορι" και φυσικα θα τον βγαλουν . . . αλλα με μερικα ανταλλαγματα που δεν αποκαλυψαν στον κομμωτη . (Σφιγγες!)
    Επισης του ειπαν για το επερχομενο κραχ (οικονομικο) κι οτι "αυτοι" δεν εχουν να φοβηθουν κατι .......
    Μπορει να ακουγεται "χαζο" μπορει και οχι . . . Το "παραπανω κουτσομπολιο" ειπωθηκε σε συγγενικο μου προσωπο (1ου βαθμου) λιγο πριν τα Χριστουγγενα σε τυπικη επισκεψη και κατ ιδιαν.
    (Οχι δεν ασχοληθηκαν με μαλλια)
    Επισης εχω κι αλλο ενα (κουτσομπολιό) για πασιγνωστο Γαλλο πολιτικο (το γνωστο Κοντό!) .... αλλα για αλλη φορα .
  • lahmacun @ 11.01.2009 19:16
    Απλα θελω να θυμησω με ποση θερμη Αμερικη και Ευρωπη εκαναν παρεμβαση στο Κοσοβο στο Ιρακ και στο Αφγανισταν ενω σταθερα δεν εννοουν να παρουν ουσιαστικα θεση στο παλαιστινιακο , στην Τσετσενια κλπ κλπ ..μου ρθαν τωρα και ολες οι σφαγες στην αφρικη ποιος θυμαται τη Ρουαντα ..

    Επιλεκτικος "ανθρωπισμος" ή οπως θα ελεγε και ο Λευτερης τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια.

    Οταν και αν μετα απο λιγο καιρο ενδεχομενως να εχουμε ξανα ενα φαινομενο τυπου "διδυμων πυργων " η επιθεσεων σε Αγγλια και Ισπανια στα μετρο .. θα θυμηθουμε ποσο "κακοι" και Τρομοκρτατες ειναι οι Ισλαμιστες και θα εχουμε ξεχασει ποσο κακοι ειμαστε συνολικα εμεις που διαλεγουμε με μη σαφη ακριβως κριτηρια σε ποιο πολεμο να συμμετεχουμε και να επιβαλουμε τον ανθρωπισμο μας .
  • gb488 @ 11.01.2009 19:56
    κε Πανόπουλε, ο Ομπάμα είναι "κατηγορηματικά υπέρ του Ισραήλ" σα Λέων, σαν άνθρωπος ή σαν πρόεδρος των ΗΠΑ; Ρητορικό...Είχε κανείς καμία ψευδαίσθηση ότι θα υποχρέωνε το Ισραήλ να σταματήσει; Νιώθω λίγο αφελής όταν κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και μιλάμε περί φαρισαϊσμού...
  • gb488 @ 11.01.2009 21:05
    πάντως το γαλλικό κουτσομπολιό πολύ θα ήθελα να το μάθω...
  • mafia7 @ 12.01.2009 01:11
    de nada, bro!...

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...