παρακαλώ περιμένετε...

απορία....

  • zenobia @ 06.10.2008 18:16
    σχετικα με τη δευτερη απορια σου, σημαινει πως το μεσουρανημα σου βρισκεται στην 3.11 μοιρα του λεοντα
  • zenobia @ 06.10.2008 18:18
    α, το μεσουρανημα ειναι η ακμη(αρχη) του 10ου οικου, δεν βρισκεται σε οικο ...
  • fldown @ 07.10.2008 01:06
    krios85, το μεσουράνημα ή ακμή 10ου οίκου για το σύστημα placidus ή Midheaven ή απλώς MC είναι το ανώτερο σημείο του γενέθλιου χάρτη του κάθε ατόμου και συμβολικά μιλώντας το ζώδιο του μεσουρανήματος και οι πλανήτες κοντά σε αυτό βρίσκονται στην ανώτερη θέση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Οι ποιότητες τόσο του ζωδίου του μεσουρανήματος όσο και των πλανητών κοντά σε αυτό, δείχνουν τι είναι ορατό από τον χαρακτήρα μας προς την κοινωνία και συμβολίζουν την συμπεριφορά μας προς το κοινό, πως θέλουμε να μας αντιμετωπίζει ο κόσμος εκεί έξω. Από την άλλη πλευρά, αφού το μεσουράνημα δείχνει πως θέλουμε να μας αντιμετωπίζει η κοινωνία, είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του μεσουρανήματος που αποζητούμε σαν ανάδραση από τους γύρω μας, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία θέλουμε να μας θαυμάζουν, να μας σέβονται, τα χαρακτηριστικά που θα μας ακολουθούν όπου βρισκόμαστε.
    Ένα λάθος που πολύ συχνά παρατηρείτε είναι να θεωρεί κάποιος το μεσουράνημα σαν μόνη ένδειξη της καριέρας στο γενέθλιο χάρτη. Δεν αρκεί μόνο αυτό. Το μεσουράνημα σύμφωνα με τον Howard Sasportas (ένας από τους αστρολόγους με τεράστια συνεισφορά στη μελέτη της ερμηνείας των οίκων) επιτελεί ένα διαφορετικό ρόλο στο χάρτη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: "Είναι ασφαλέστερο να υποθέσουμε ότι το ζώδιο του μεσουρανήματος και οι όποιοι πλανήτες κοντά σε αυτό δεν υποδεικνύουν τόσο το επάγγελμα του ατόμου αλλά κυρίως την προσέγγιση που το άτομο θα έχει σε ζητήματα καριέρας - τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται και οργανώνει κανείς την εργασία του.". Για να έχεις κανείς μια πλήρη εικόνα για τις κλήσεις και τα επαγγέλματα που θα ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα του πρέπει να κοιτάξει και σε άλλες περιοχές του χάρτη. Για παράδειγμα η θέση του κυβερνήτη του ζωδίου που συναντά κανείς στο μεσουράνημα, οι όψεις του κυβερνήτη με άλλους πλανήτες, ζώδια και πλανήτες στους γήινους οίκους και κυρίως θέση και όψεις του Ήλιου.
    Στην περίπτωσή σου τώρα τα μόνα πράγματα που μπορεί κανείς με σιγουριά να πει για το μεσουράνημα σου στον Λέοντα είναι τα ακόλουθα. Πρώτα από όλα ο οίκος που συναντάμε τον Λέοντα είναι ο οίκος που αισθανόμαστε ότι βρίσκεται η ταυτότητά μας, ο οίκος που θέλουμε να λάμψουμε και με Λέοντα στο μεσουράνημα η αίσθηση της ταυτότητάς σου είναι άρρηκτα δεμένη με την καριέρα και με επιτυχίες στη εργασία. Ο Λέων έχει για κυβερνήτη τον Ήλιο και συνεπώς με μεσουράνημα στον Λέοντα θα αποζητήσεις μέσω της εργασίας να αποκτήσεις ισχύ, να σε σέβονται και μάλλον δύσκολα θα δέχεσαι εντολές και αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου. Να θυμάσαι επίσης πως ο οίκος που συναντάμε τον λέοντα είναι ο οίκος που θέλουμε να γίνουμε κάποιοι, να ξεχωρίζουμε άρα για εσένα πάντα τα θέματα καριέρας θα ντύνονται με το πέπλο της φιλοδοξίας. Η καριέρα θα είναι μια σκηνή στην οποία χωράς μόνο εσύ. One man show που λένε...
    Από την άλλη αυτή η θέση κρύβει κάποιες δυσάρεστες παγίδες. Πρώτα από όλα θυμήσου τι είπαμε ποιο πάνω. Εκεί που έχουμε Λέοντα βρίσκεται η αίσθηση της ταυτότητας και εκεί που έχουμε μεσουράνημα θέλουμε ανάδραση. Με μεσουράνημα στο Λέοντα η ταυτότητα σου, ο αυτοσεβασμός σου και η δημιουργική σου ενέργεια εξαρτάται συνήθως σε υπερβολικό βαθμό από την κρίση των άλλων ή από την κοινωνική θέση. Αν δεν φτάσεις ψηλά δεν θα αισθάνεσαι αρκετά άξιος, δεν θα αισθάνεσαι αρκετά μοναδικός. Αυτό είναι κάτι που πρέπει μάλλον να το αντιμετωπίσεις στη ζωή σου συστηματικά. Η ζωή δεν είναι μόνο κοινωνική θέση, παρότι το μεσουράνημα στο Λέοντα αδυνατεί να το δει.
    Δεύτερη παγίδα είναι ο συμβολισμός του 10ου οίκου με την μητέρα. Αν ο 10ος οίκος δείχνει πως αντιμετωπίζουμε την μητέρα, τότε ο Λέων στο μεσουράνημα κάνει αυτόματα θέμα τη σχέση μαζί της. Είναι θέση ενδεικτική για άτομα που σε πολλά επίπεδα λατρεύουν την μητέρα, εκείνη είναι που τα κατευθύνει ψυχολογικά και κρατά τα ηνία των αποφάσεων. Πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβάνονται, όσοι έχουν Λέων στο μεσουράνημα (ή και τον Ήλιο στον 10ο οίκο) εκπληρώνουν τα όνειρα και τους στόχους της μητέρας. Κάποια στιγμή πρέπει να αξιολογηθεί σε ποια επίπεδα εκπληρώνουν τις δικές τους κοινωνικές επιθυμίες και τα δικά τους θέλω και σε ποια επίπεδα τα όνειρα της μητέρας.
    Ελπίζω να μην σου πέσανε πολλά για πρώτη φορά krios85. Καλή σου μέρα και ασχολήσου με το χάρτη σου! Αξίζει τον κόπο!

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...