παρακαλώ περιμένετε...

Το Stardome είναι πολυκύτταρος οργανισμός&

  • johnnyG @ 25.03.2007 23:09
    Είπε ο αδερφός μου καθώς μονολογούσε: «Είμαι ερωτευμένος με μια Ιδέα». Δεν του απάντησα πως ήδη το έχω σκεφτεί και για εμένα. Και πως μπορεί να μας γέννησε η μάνα μας έτσι, ανήμπορους. Πως μπορεί να μην πήραμε ποτέ μια ευθύνη στα χέρια μας. Πως σαν αδέρφια μπορεί να έχουμε καταγωγή κοινή, από το διπλανό γαλαξία... Δυο βράδια τώρα, όλες μου οι σκέψεις καταλήγουν σε ό,τι ακριβώς είπε. Μα ξέρω πια, πως το ίδιο ακριβώς είμαστε. Ερωτευμένοι με μια Ιδέα. Εμείς, που κάθε άλλο παρά δίδυμοι δεν είμαστε! Η μόνη απόλυτα εμφανής ομοιότητα που ομολογώ να πω ότι έχουμε, είναι πως φτιαχτήκαμε από το ίδιο υλικό. Τόσο γήινοι, όσο η πρώτη αμοιβάδα που εγκαινίασε τη ζωή. Ναι λοιπόν! Κλάψαμε όταν πρωτορουφήξαμε αέρα ως νεογέννητα. Ήπιαμε γάλα, ενώ τώρα προτιμάμε αλκοόλ. Ενίοτε και βυσσινάδα. Τρώμε φαγητό κάθε ημέρα, ίσως παραπάνω από την πρέπουσα ποσότητα, για αυτό και η τριχωτή μας κοιλιά διπλώνει αντί να τεντώνει το δέρμα επάνω στους μύες. Φαντασιωνόμαστε την αναπαραγωγή και φοβούμαστε το θάνατο. Ο ύπνος μας ξεκουράζει με γλυκά όνειρα και ξυπνάμε με κομμένη ανάσα όταν βλέπουμε εφιάλτες. Συγχέουμε τις εικόνες των ματιών μας με τον πορφυρό αντικατοπτρισμό τους στο αίμα που κυλά στις φλέβες μας. Παίρνουμε φόρα για να αγγίξουμε τον ουρανό και πέφτουμε άτσαλα στο χώμα. Για αυτό αδερφέ, ας μην κάνουμε το λάθος να πονάμε όταν ο ουρανός δεν πέφτει απάνω στα όνειρά μας. Σου εξομολογούμαι πως κι εγώ μιαν Ιδέα έχω ερωτευθεί και την περιμένω να έρθει να ζήσει στο μικρό μου διαμέρισμα. Ανάβω το θερμοσίφωνο για να τη λούσω με ζεστό νερό και τηγανίζω πατάτες για να της κάνω το τραπέζι. Πίνω όλο το τσίπουρο που φέραμε από το χωριό και χορεύω ζεϊμπέκικο ακούγοντας μπλουζ. Φοράω κολλητά τζιν και χτενίζω τα μαλλιά μου με την ελπίδα πως θα με δει όμορφο και θα τρέξει κοντά μου. Είμαι ξαπλωμένος στον καναπέ κι ελπίζω σε λιγάκι να μου χτυπήσει το κουδούνι. Νιώθω πως η ώρα πέρασε. Κι εκείνη δεν έρχεται... Απελπίστηκα. Αλλά ένα πράμα ξέρω και στο λέω με σιγουριά. Πως είναι κι εκείνη ερωτευμένη μαζί μου! Μα την κουβαλάει στα στήθια της άλλη. Όχι ιδέα... Αλλά ύπαρξη, ζωντανή σαν Αμοιβάδα. Που σε πηγαίνει ταξίδια στο διπλανό γαλαξία όταν ρουφάτε αέρα μαζί, κι ας μην καταλαβαίνει πως είναι ιδέα ενσαρκωμένη. Κι ας μη σου χτυπάει το κουδούνι ψάχνοντας να σε δει. Που δεν σε βλέπει αν κρύβεσαι στο μικρό σου διαμέρισμα. Είναι κι εκείνη ερωτευμένη με μια άλλη... Ιδέα. Αν ήμουν τόσο έξυπνος που καταλάβαινα πως δε διαφέρω και πολύ από μια αμοιβάδα, θα την είχα κάνει δικιά μου! Όμως δεν είμαι. Νωχελικά, απλώνω τα πόδια στον βολικό μου καναπέ και περιμένω...
  • johnnyG @ 25.03.2007 23:10
    Άιντε! Και του χρόνου...
  • sgouromallousa @ 25.03.2007 23:21
    johnny ti pesimismos einai autos agori mou apopse?
  • sgouromallousa @ 25.03.2007 23:24
    exeis kai genethlia apopse...krima na niothis etsi.XRONIA SOU POLLA!!!
  • gpano @ 25.03.2007 23:38
    JohnnyG για τα γενέθλιά σου σού στέλνω τις "τέσσερις βουδιστικές ευχές" που απλοποιημένα πρόκειται για το: Να παλεύεις ενάντια στις κακές τάσεις σου. Να παραδίνεσαι μέχρι τέλος στη σπουδή. Να τελειοποιείσαι μέσα στο μέτρο του δυνατού και τέλος "όσο κι αν είναι πολλά τα πλάσματα που περιπλανώνται μέσα το πλάτος των τριών κόσμων", θέλει να πει μέσα στο σύμπαν, "να εργάζεσαι για να τα σώσεις". Από την ηθική συνείδηση μέχρι τη διανοητική γνώση από τη καλυτέρευση του εαυτού μας μέχρι την αγάπη των άλλων και τη συμπόνια μας για αυτούς όλα υπάρχουν μέσα σε αυτό το παλιό κείμενο των εικοσιέξι αιώνων. Σου εύχομαι να τις εφαρμόσεις. Έστω και μια φορά στις χίλιες. Αλλά ακόμα και να τις σκεπτόμαστε είναι ήδη κάτι. ΥΓ Το κομμάτι που έγραψες είναι αριστούργημα. Είχα καιρό να διαβάσω κάτι τόσο ουσιαστικό και εμπνευσμένο.
  • KaMiKaZe @ 25.03.2007 23:47
    Exw sygkinh8ei poly me to keimeno sou...Mono ayto lew k thn kanw: Eisai romantiko plasma, keep on, to eidos ayto kontevei na ekleipsei...dystyxws..............................Polyxronos kai mhn akous kanenan peri downiasmatos. De mporoun na katalavoun oloi, olous.
  • johnnyG @ 25.03.2007 23:53
    Euxaristw gp mou...
  • johnnyG @ 25.03.2007 23:53
    Kamikaze, de masaw, mhn anhsyxeis. Kai bubble, sorry alla thn kanw. Geia...
  • LilithOnTop @ 26.03.2007 00:33
    ax vre johnako
  • smile @ 26.03.2007 00:36
    Johnny, το ξέρεις πως μου αρέσει το γράψιμό σου, αλλά αυτή τη φορά θα το πω και δημοσίως!! Keep on!!!!!!!!!! Είναι απίστευτες οι εικόνες που δημιουργείς και το πόσο εύκολα παρασύρεις τον άλλο μαζί σου... Και μη φοβάσαι, πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θα "επικοινωνήσουν" μαζί σου...
  • starQueen @ 26.03.2007 05:34
    Na kathisw dipla su ston kanape ? Xronia su Polla Polla Polla ...
  • Lover @ 28.03.2007 09:20
    Johny μου χιλιόχρονος ! Δεν σε ξέχασα απλώς δεν είχα connection ! να σε χαιρόμαστε !
  • Caesar... @ 29.03.2007 18:36
    Johny...mou thimizis ton euato mou sto likio...episis mou thimizis ke to gnosto ouiski...hronia sou pola,me dimiourgikotita ke eutihia...ke eonia eroteumenos!!!
  • johnnyG @ 01.04.2007 11:14
    Wp, twra se eida starqueen....... xa xa
  • johnnyG @ 01.04.2007 11:15
    Katse re krator! Lykeio????? :|
  • johnnyG @ 01.04.2007 11:17
    Euxaristw pantws(mia vdomada meta). Kai krator, kai lover.

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...