παρακαλώ περιμένετε...

james joyce

  • Moss istheboss @ 29.12.2013 23:44
    Ο χριστος και η παναγια,τι ειναι αυτα γιορταρες μερες, για ονομα...                                                           δεν μπορω να σκευτω ζωδιο που να του ταιριαζει θα μπορουσε να ειναι τα παντα....
  • Moss istheboss @ 29.12.2013 23:46
    Το παλικαρι παντως ειναι υδροχοος...
  • ariesfuckingyeah @ 29.12.2013 23:56
    ντροπή και αίσχος βεβαίως βεβαίως...το ιντριγκαδόρικο του θέματος είναι ότι η nora ήταν και η μούσα και σ'υζυγος του Τζόυς. 
  • Shark @ 30.12.2013 00:07
    Εχουμε και εμεις ομως εναν Μεγα Ανατολικο Πολυ μεταγενεστερα ομως.
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 00:26
    shark αγαπημένε δες όμως εδώ (η γράφουσα η...ερωμένη και τελευταία σύζυγος του εμπειρίκου:  «Σε περιβάλλω με μια μεγάλη αναμονή./ Σε περιέχω όπως τ’ αραχωβίτικο κιούπι το λάδι,» και «Ελα, η μέρα είναι τόσο ωραία – τα ποιήματα που/ αγαπώ θέλω να τα ζήσω μαζί σου».
     Γράφεις τετοια πράγματα στο συγγραφέα του Μεγα Ανατολικού; 
     Κι όμως την παντρευτηκε αλλά η τρίτη στη σειρά..
     
    Ψηφίζω Τζόυς - Νόρα
    Σαρτ - Μποβουάρ
    κτλ. κτλ..
     
  • Shark @ 30.12.2013 00:30
    Ψαξε για την Ιστορια του Ματιου  του Georges Bataille
    Georges Bataille
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 00:46
    χαχαχα..τι μου θυμισες. Έχει ασχοληθεί και  με τον ''ερωτισμό''. Τον είχα ψάξει όταν κάποτε ένας καρκίνος σε ερώτηση μου τι ήταν αυτό  ένιωσε για μένα (μέσω μέιλ πάντα) μου απάντησε, αφού είχαμε διακόψει  ''Ήταν -και είναι -ένας απίστευτος ερωτισμός που ''πείραζε'' και ινρτίγκαρε εγκεφαλικά ''  
    Καρκίνοι..πεταμένα λεφτά.
     
    Έψαχνα λοιπόν σαν τρελή να καταλάβω τι στο διάολο είναι αυτός ο ερωτισμός -καθότι διαβασμένος ο κάβουρας - και με κατατόπισε ο Μπατάιγ: 
    Ο Μπατάιγ σπεύδει εξαρχής να διευκρινίσει ότι διαφοροποιεί ριζικά τον ερωτισμό από τη σεξουαλικότητα: ο πρώτος ανήκει τελεσίδικα στην εσωτερική ζωή του ανθρώπου και σηματοδοτεί ουσιαστικά το πέρασμα από το ζώο στον άνθρωπο. Η σεξουαλική δραστηριότητα των ανθρώπων δεν είναι απαραιτήτως ερωτική, διατείνεται ο Μπατάιγ, αλλά διεκδικεί αυτόν τον χαρακτηρισμό μόνο όταν δεν είναι υποτυπώδης, δηλαδή απλώς ζωική. Ο ερωτισμός αποστρέφεται τη μεθοδική και μετρημένη δράση, ενώ έλκεται φυσικά από την ελεύθερη ορμή των ενστίκτων, τη βίαιη αταξία, εξ ου και μαζί με την εξέγερση είναι από τα ασφαλέστερα μέσα για να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην απεριόριστη ευδαιμονία
  • Gemini86 @ 30.12.2013 00:52
    Προς τι η εκπληξη ariesfyckingyeah?
     
    Ηδη ειχε προηγηθει ο ντε Σαντ(=σαντισμ,σαδισμος) αλλα και ο Μποντλερ που ως αποτοκα του κινηματος του ρομαντισμου,συγκεντρωνανε μεσα τους στοιχεια του νατουραλισμου που ισως σοκαρανε τα πρωιμα στοιχεια του κινηματος(εδω πχ θα μπορουσε καποιος να διακρινει τον Υδροχοο και το αρχετυπο του).
     
    Απο τη στιγμη που η Τεχνη θεωρησε πως απελευθερωνεται απο τις δυναμεις του καθωσπρεπισμου με το Διαφωτισμο, αρχισε ηδη να πειραματιζεται με το να σοκαρει τον αναγνωστη ειτε με την διαρρηξη του παρελθοντος οσον αφορα τη δομη(ντανταισμος) ειτε με την αναλυτικη περιγραφη των οσων δεν περιμενει καποιος να διαβασει.
    Το κινημα αυτο γινεται ολοενα και πιο ισχυρο στα τελη του 19ου αιωνα και συνδεεται και με τον μοντερνισμο(γενικοτερα με ο,τιδηποτε φερνει ΡΗΓΜΑ με το συμβατικο)  για να τελειωσει αποτομα με τον 1ο παγκοσμιο πολεμο του οποιου η ανυποφορη πραγματικοτητα σκοτωνει εν μερει το παραλογο.
     
    Κατα τα αλλα οικτιρω οσους απογονους αποφασισανε να δημοσιευσουν τετοιες ιδιωτικες στιγμες του συγγραφεα για να κονομησουν καμια χουφτα νομσιματα ακομη.
     
     
  • iridaKapa @ 30.12.2013 00:53
    Τί να πεις, τα γραπτά μένουν!
    http://www.astrotheme.com/astrology/James_Joyce
    Όσο για τους Jean-Paul Sartre και Simone de Beauvoir, νομίζω ότι αν και ήταν 50 χρόνια μαζί ποτέ  δεν της μίλησε στον ενικό! Αυτά είναι ζευγάρια!
     
    Πάντως και Ζωρζ Μπατάιγ και Ανδρέας Εμπειρίκος Παρθενάκια, νομίζω!
    "Ερωτισμός είναι η μέχρι θανάτου επιδοκιμασία της ζωής" Ζωρζ Μπατάιγ
     
  • hermitage @ 30.12.2013 00:57
    αξιζει να τον διαβασεις αν και ερωτικος δεν θα ηταν ο πρωτος χαρακτηρισμος για τον μπαταιγ
     
    παντως η προσωπικη αλληλογραφια που δημοσιευεται με διαλολιζει λιγο
    ο καθενας μπορει να εχει ζησει το αντικειμενο του ποθου του σε αποσταση
     
    κι ενας ρομαντικος
     
    "Come, I'll tear up all my poems for just a little piece of you"
    charles bukowski
  • Gemini86 @ 30.12.2013 00:58
    Κατα τα αλλα ο Τζους ως συγγραφεας προσωπικα μου φαινεται υπερεκτιμημενος.Εχοντας διαβασει ηδη δυο εργα του(τον Οδυσσεα και το Πορτραιτο του Καλλιτεχνη σε νεαρα ηλικια) δε θα μπορουσα να πω πως με συγκινει.
    Ενδιαφερον εχει η παρουσιαση της διαπαλης μεταξυ καθολικης εκκλησιας και κοσμικης στην Ιρλανδια πριν και μετα την απελευθερωση οσο της ζωης στη βικτωριανη Αγγλια.Μεχρις εκει. Η δυναμη των σκηνων του ειναι αισθητα κατωτερη απο των αντιστοιχων Γαλλων(αν διαβασεις Στανταλ,Μπαλζακ θα καταλαβεις) ενω το ιδιο ισχυει και για την πλοκη του χαρακτηρα του-για την ακριβεια θα ελεγα πως το γεγονος πως ειναι απο τους ελαχιστους Βρετανους συγγραφεις που δινουν βαθος στο χαρακτηρα,αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο αφου ανεκαθεν τα βρετανικα εργα επασχαν σε αυτον τον τομεα.
     
    Εξαιρετικα υπερεκτιμημενος κατα την αποψη μου,σιγουρα δε θα τον εβαζα στην 1η δεκαπενταδα των κορυφαιων συγγραφεων που πρεπει καποιος να διαβασει,
  • Gemini86 @ 30.12.2013 01:02
    Και για να τελειωσω,ο Θεοτοκας απο τους Ελληνες συγγραφεις προσπαθησε το 1930 να τον μιμηθει με τον Λεωνη,ενα εργο σαφως επηρεασμενο απο το Πορτραιτο και τον Οδυσσεα αλλα σαφως κατωτερο που η αξια του εγγειται κυριως στα πραγματολογικα στοιχεια και που διαβαζεται κυριως στην παραλια,καθοτι δεν αξιζει σημαντικοτερης αναλυσης(δυστυχως).
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 01:06
    Τζέμινι ,πράγματι από τη μια είναι μιας μορφής παραβίαση της ιδιωτικότητας αλλά από την άλλη ως αναγνώστρια θα ήθελα να γνωρίζω τις μύχιες σκέψεις του συγγραφέα που αγαπώ -γενικά μιλώντας-. 
    Βέβαια μιλάμε για γνήσιο πορνογραφικό υλικό, που απ' όσο είδα κάθε άλλο παρά έν-τεχνο είναι. 
    Είναι τότε σαν να τράβηξαν τον άνθρωπο φωτογραφίες όταν έκανε την ανάγκη του ή μάσαγε άκομψα την τροφή του π.χ. και τώρα τις δημοσιεύουν μάλλον για το λόγο που προανέφερες.
    Ο τζόυς έκανε σεξ, όχι ο Συγγραφέας.
     
    O tempora, o mores
  • Gemini86 @ 30.12.2013 01:11
    ariesfuckinhyeah, δεν διαφωνω καθολου πως ειναι ΞΕΦΤΥΛΑ να δημοσιευεις προσωπικα γραμματα του συγγραφεα,αλλωστε το εγραψα.
     
    Ωστοσο εκπλησσομαι που μενεις αναυδη μπροστα στο κειμενο-ειδικα οταν ο τυπας ανηκε στον ρομαντισμο και δη στην νατουραλιστικη του εκδοχη κατα καποια χρονια,δλδ στην ακριβη περιγραφη των οσων βλεπει.Αν περιεγραφε αναλυτικα τις ρυτιδες και τον ιδρωτα στο προσωπο ενος συγγραφεα,λες να εχει προβλημα να περιγραψει τα ζαρωματα στα μουνοχειλα μιας γκομενας;
     
    Στην τελικη ουτε ο πρωτος ηταν που εγραφε σε αυτο το στιλακι ουτε ο τελευταιος.Ο ντε Σαντ ειναι ακομα πιο αναλυτικος και πιο δυνατος σε περιγραφες και καταστασεις(και συναμα τραγικοτερος με την κακη εννοια).Οσο για την πορνογραφια,ξανα ειναι κατι πολυ σχετικο.
     
    ΥΓ.Το μονο που θα με ενδιεφερε προσωπικα ειναι το πρωτοτυπο.Αραγε πως μεταφραζεται το τουρλωτος στα αγγλικα; Το ψυλιαζομαι για chubby αλλα θα θελα να το διαβασω στο πρωτοτυπο.
  • moisture666 @ 30.12.2013 01:15
    http://www.astrotheme.com/astrology/James_Joyce

    ερμης τριγωνο αρης
    προτιμα να λεει την αληθεια κ να την ακουει ακομα κ αν προκαλει πονο.
    πολυ καλη επικοινωνια
    βεβαια εδω εχουμε ενα αναδρομο αρη κ ενα ερμη σε αδυναμια....γιαυτο κ ο τροπος
    εκφρασης αρκετα προκλητικος...κ ταξιδιαρικος

    σεληνη αντιθεση αφροδιτης
    ανηθικες σχεσεις με το γυναικειο φυλο

    διας τριγωνο ουρανοςατοο χωρις προκαταληψεις, αναστολες κ ανασφαλειες

    εχει κ ενα τ-τετραγωνο...σταθερο
    εξοδικος ο κρονος με αντιθεση σεληνης αφροδιτης
    συμπεριφερεται ψυχρα κ συχνα δικτατορικα.
    για αυτον τον ανθρωπο δεν υπαρχει χρονος, υπαρχει στοχος που πρεπει να τον φτασει, εστω κ αν περιμενει αρκετα.
    δεν διακρινεται για την υποχωρητικοτητα του κ οταν νιωσει οτι κινδυνευει μπορει να χρησιμοποιησει θεμιτα κ αθεμιτα μεσα

    ποσειδωνας συνοδος με ic...μαλλον η μαμα του ηταν κουκου
    οπως επισης του φαιρονταν σκληρα λογω σεληνης τετραγωνου με κρονο


    χαχαχαχαχαχα!!!
    εγω θυμηθηκα...τον Σταροβα!!!

    http://youtu.be/6p7qqoHwNRQ
     
     
    καλο βραδυ
  • moisture666 @ 30.12.2013 01:16
    *ατομο χωρις προκαταληψεις, αναστολες κ ανασφαλειες
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 01:17
    τζέμινι, δεν έχω διαβάσει Τζόυς ακόμα, ίσως γι'αυτό μου έκανε εντύπωση (μόλις ξεκίνησα το Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο του Χούξλεϋ)
     
    Αλλά συμφωνώ και επαυξάνω..
  • iridaKapa @ 30.12.2013 01:18
    Hermitage, ε ναι αυτό "Come, I'll tear up all my poems for just a little piece of you", προσωπικά με τσακίζει υποκλίσεις στον Charles!!!
    Gemini Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!   Chubby, νομίζω και εγώ θα μεταφράζεται!
    Καλό βράδυ σε όλους!!!
  • Gemini86 @ 30.12.2013 01:20
    Θαυμαστος καινουργιος κοσμος, ε;
    Το διαβασα περσυ και το εδωσα σε μια λλη εξεχουσα περσονα του stardome,αν και αμφιβαλλω αν θα διαβασει εστω και παραγραφο.
     
    Ωραιο βιβλιαρακι,σε βαζει να σκεφτεις λιγο για την πραγματικη φυση του ανθρωπου και ποτε θα νιωθει ικανοποιημενος οπως και για το αν αυτο που θελουμε ειναι οντως το καλυτερο για μας.Αλλα προσωπικα δεν θα ηταν απο τα βιβλια που τα απολαυσα ιδιατερα.Ενδιαφερον ειδικα για την εποχη που γραφτηκε και το τι συμβολισμους κουβαλαει αλλα μεχρις εκει.
    Ο 20ος αιωνας ειχε απειρως καλυτερα βιβλια.
  • Gemini86 @ 30.12.2013 01:22
    Αλλα ναι,απο τον Τζους που ειναι συγγραφεας για 15χρονα ο Χαξλευ οντως ειναι καλυτερος.
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 01:30
    @ Τζέμ. 
     
    Ναι, για να εκτιμηθεί όπως του πρέπει θα πρέπει να έχεις διαρκώς κατα νου ότι γράφτηκε έναν αιώνα περίπου πριν. Μέχρι στιγμής με ''κρατάει''
     
    @Μόιστ 
    νομίζω θα'σασταν καλα΄φιλαρακια σε μια προηγούμενη ζωή
    χχχ
     
    καλησπέρες σε όλους!
     
    Αλλά αν πιαστούμε από το σήμερα οι '' 50 αποχρώσεις του γκρι''  (που έχω ξεφυλλίσει) είναι ένα γλιτσερό άρλεκιν που ούτε τη σεξουαλικότηα ούτε τον ερωτισμό υπηρετεί αλλά ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΕΙ...Βρετανή η συγγραφέας του..
  • Gemini86 @ 30.12.2013 01:36
    aries,οι 50 αποχρωσεις μοσχοπουλανε γιατι φερνει το σεξ που κυριαρχει στην δημοσια ζωη μετα το περασμα του Πλουτωνα απο το σκορπιο στα μετρα της μεσης νοικοκυρας που ονειρευεται σεξουαλικες απελευθερωμενες περιπετειες.Κατα τα αλλα,κατα πασα πιθανοτητα θα χαθει στη ληθη της αιωνιοτητας και θα χρησιμευσει στον ιστορικο του μελλοντος μοναχα ως υποσημειωση στην αναλυση της κοινωνιας στην αρχη του 21ου αιωωνα.
     
     
  • ariesfuckingyeah @ 30.12.2013 01:49
  • AriesLeo @ 30.12.2013 06:45
    μου θυμίσατε ότι θέλω να ξαναδώ το Quills - γιορτάρες ξεγιορτάρες ημέρες.. χαχαχα
  • maggica @ 30.12.2013 12:09
    Ναι, ναι θα μπορούσε καλύτερα, αν και εμένα προσωπικά μ αρέσει που εκφράζεται όπως του έρχεται χωρις να προσπαθεί να κάνει λογοτεχνία. Τέτοιες ώρες... τέτοια λόγια. Ο δικός μας ο Σεφέρης έγραφε επίσης διάφορα στην Μαρώ του, τον καιρό που εκείνη ήταν παντρεμένη. Όμως ότι εκφράσεις χρησιμοποιούσε, έβγαιναν μ έναν άλλο ερωτισμό. Κατέληγε " ...και δεν μπορώ να σου γράψω αλλιώς". Αυτή η φράση, τα έλεγε όλα.. Παρεμπιπτόντως, μια και πιάσαμε αυτό το θέμα, ξέρετε να υπάρχουν αστρολογικοί χάρτες, Καρυωτάκη, Πολυδούρη; Φαντάζομαι θα παίζουν πολύ Πλούτωνας και Ποσειδώνας. 
  • sgouromallousa @ 31.12.2013 00:20
    Ιντριγκα γιατί; Με την γυναίκα του αλληλογραφούσε ο άνθρωπος!!!
     
    Το να δημοσιεύσουν ομως τέτοια προσωπικά δεδομένα απο την  μία είναι άθλιο οκ ναι, απο την άλλη όμως απενεχοποιείται και ένα μεγάλο κεφάλαιο του σεξ : To dirty talking.
     
     
     
     

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...