παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Από τον William Lily

Ο William Lily [ 1602-1681 ] , φημισμένος Άγγλος αστρολόγος έγραψε τα 2 πολύ γνωστά έργα, το Christian Astrology και το Englandʼs Prophetical Merlin.

 

Φίλε μου, όποιος κι αν είσαι που με τόση ευκολία θα λάβεις τα οφέλη των σκληρών μελετών μου και σκοπεύεις να προσχωρήσεις σε αυτήν την θεϊκή γνώση των άστρων όπου οι μεγάλες και θαυμαστές εργασίες του αόρατου και πανένδοξου Θεού είναι εκπληκτικά φανερές.

Πρώτα απ΄όλα στοχάσου και θαύμασε με ευγνωμοσύνη το Δημιουργό σου. Φρόντισε να είσαι ταπεινός και να μην αφήνεις καμμία φυσική γνώση όσο βαθιά και υπερβατική και αν είναι να σε ενθουσιάσει και να σε κάνει να εγκαταλείψεις εκείνη τη Θεία Πρόνοια στην οποία η ολοφάνερη τάξη και ο διορισμός όλων των ουράνιων και γήινων πραγμάτων χρωστάνε τη σταθερή τους κίνηση, αλλά όσο περισσότερο αυξάνεται η γνώση σου τόσο πιο πολύ να μεγεθύνεις τη δύναμη και τη σοφία του Παντοδύναμου Θεού μέσα σου, και να αγωνίζεσαι για να διατηρείς τον εαυτό σου στη χάρη Του, όντας πιστός, έτσι όσο πιο ιερή γίνεται η τέχνη σου τόσο πιο κοντά θα έρχεσαι στο Θεό δίνοντας πιο καθαρές και σωστές απαντήσεις.

Φυλάξου από την υπεροψία και την έπαρση και θυμήσου πως πολύ καιρό πριν, κανένα α-λογο πλάσμα δεν τόλμησε να προσβάλλει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο, αλλά τον υπηρέτησε πιστά και τον υπάκουσε όσο ήταν ο αρχηγός των δικών του παθών μέχρι που ο άνθρωπος υπέβαλλε τη θέλησή του στο παράλογο μέρος. Αλίμονο όμως! Όταν η διαφθορά αφθόνησε και ο άνθρωπος παρέδωσε τα ηνία στα πάθη του τότε κάθε κτήνος, κάθε πλάσμα, κάθε κακόβουλη ύπαρξη επαναστάτησαν και έγιναν άχρηστα στις εντολές του.

Όρθωσε το ανάστημά σου άνθρωπε , όρθωσέ το μπροστά στο Θεό και διασφάλισε τις αρχές σου. Στοχάσου την ευγένειά σου, πως όλα τα δημιουργήματα και τα παρόντα και τα μέλλοντα δημιουργήθηκαν για δική σου χάρη κι επιπλέον ,για χάρη σου ο Θεός έγινε άνθρωπος.

Εσύ είσαι αυτό το πλάσμα που γνώρισε το Χριστό που ζει και κυβερνά στα ουράνια και έχει όλη τη δύναμη και την εξουσία. Πόσες υπεροχές, προνόμια και πλεονεκτήματα σου παρείχε ο Θεός?

Άνθρωπε, με την ενατένιση έφτασες πάνω από τους ουρανούς, συνέλαβες την κίνηση και τη σπουδαιότητα των άστρων, μίλησες με τους αγγέλους και με τον ίδιο το Θεό. Είχες όλα τα πλάσματα υπό την κυριαρχία σου και κράτησες υποταγμένους τους διαβόλους. Είναι ντροπή λοιπόν να υποτιμάς τη φύση σου και να κάνεις τον εαυτό σου ανάξιο μπροστά σʼαυτά τα θεία δώρα και να στερείς από τον εαυτό σου αυτήν τη μεγάλη δύναμη, τη δόξα και την ευλογία που σου έδωσε ο Θεός αδιαφορώντας για το φόβο Του προκειμένου να αποκτήσεις λίγες ατελείς απολαύσεις. Λαμβάνοντας υπόψη το Θεό σου και το τι είσαι ίσον Τον υπηρετείς αποδέξου τις οδηγίες που σου δίνω τώρα για το έργο σου.

Όπως καθημερινά συνομιλείς με τους ουρανούς έτσι καθοδήγησε και διαμόρφωσε το μυαλό σου σύμφωνα με τη θεϊκή εικόνα. Μάθε όλα όσα κοσμούν την αρετή και οδηγήσου από αυτήν. Να είσαι φιλάνθρωπος, σεβάσμιος, ευπρόσιτος και οικείος με όλους. Μην βασανίζεις τους δυστυχισμένους με τον τρόμο της σκληρής ερμηνείας. Σʼαυτές τις περιπτώσεις άφησέ τους να ξέρουν από την αρχή τη σκληρή τους μοίρα. Κατεύθυνέ τους να αναζητήσουν το Θεό και να προσευχηθούν σʼΕκείνον για να αλλάξει εκείνος την επικείμενη κρίση  Του.

Να είσαι μετριόφρων, συζητήσιμος, πολιτισμένος και σοβαρός άνθρωπος.

Μην εποφθαλμιάς την περιουσία αλλά πρόσφερε στους φτωχούς και χρήματα και ερμηνεία. Για κανένα κοσμικό πλούτο μην διατυπώνεις λάθος άποψη ή τέτοια που να προσβάλλει την τέχνη, αυτήν τη θεϊκή επιστήμη.

Αγάπησε τους καλούς ανθρώπους κι εκείνους τους έντιμους που μελετούν εγκάρδια την Αστρολογία.

Να είσαι φειδωλός όταν παραδίδεις τις ερμηνείες σου εναντίον της κοινοπολιτείας μέσα στην οποία ζεις.

Μην εναποθέτεις την ερμηνεία σου για το θάνατο του βασιλιά σου αν και εμπειρικά γνωρίζω πως Reges subjacent legibus stallarum.[ οι βασιλείς υπόκεινται στον νόμο των άστρων ]

 Στη μελέτη σου be totus in illis  και θα είσαι singulus in arte. [ να είσαι αφοσιωμένος στη μελέτη σου και θα είσαι μοναδικός σʼαυτήν την τέχνη]

Μην γίνεσαι όμως υπερβολικός και μην επιθυμείς να μάθεις την κάθε τέχνη. Be not aliquid in omnibus.[ δεν χρειάζεται να ξέρεις λίγο απʼόλα]

Να είσαι έμπιστος, ανθεκτικός και να μην προδίδεις ποτέ και για κανένα λόγο κάποιου τα μυστικά.

Όχι, όχι, σε υποχρεώνω , ποτέ μην προδίδεις ούτε του φίλου σου αλλά ούτε και του εχθρού την εμπιστοσύνη που έχει δοθεί στην εχεμύθειά σου. Συμβούλεψε όλον τον κόσμο να ζει καλά , προσπάθησε να είσαι το καλό παράδειγμα αποφεύγοντας τις μόδες των καιρών. Αγάπα την πατρίδα σου, μην επικρίνεις κανέναν άνθρωπο ούτε τους εχθρούς σου.  

Μην δειλιάζεις όταν σου μιλούν άσχημα.

Conscientia mille testes, ο Θεός δεν αφήνει αμαρτία ατιμώρητη ούτε ψέμμα ανεκδίκητο.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...