παρακαλώ περιμένετε...

Ανάλυση Χάρτη ΧΧΧ

  • johnnyG @ 29.10.2009 18:37
    μετά την ανάλυση, θα σας πω μερικά πράγματα, μιας και τον ξέρω.
  • astropet @ 29.10.2009 19:10
    Να απαντήσω στο προηγούμενο ποστ. Ναι, και εκ των προτέρων μπορείς να πεις 5 πράγματα. Όχι ότι θα κάνει κάποιος απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά βλέποντας Σελήνη-Κρόνο, Κρόνο σε πολύ άσχημη κατάσταση και σε θέση να κάνει μεγάλο κακό, ε, το πρώτο πράγμα που θα πεις δεν θα είναι: "Α, τι πειθαρχημένο άτομο που πρέπει να είσαι! Διακρίνω μεγάλη συναισθηματική ωριμότητα!" Ναι, μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά οι στατιστικές λένε ότι ένα άτομο στα 25 του δύσκολα θα έχει κατακτήσει αυτήν την ωριμότητα του Κρόνου. Έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσεις μέσα αν πεις ότι εδώ βλέπω δυσκολίες.
  • johnnyG @ 29.10.2009 19:14
    ναι, άλλο αυτό. το καταλαβαίνω.

    εδώ τώρα, σε αυτόν το χάρτη, τί βλέπουμε;;
  • astropet @ 29.10.2009 19:23
    Λοιπόν, εδώ. Θα αφήσω στην άκρη τον Ήλιο στον 12ο, να τα κάνουμε πιο δύσκολα τα πράγματα, Είναι στο ίδιο ζώδιο με τον ωροσκόπο - αν βεβαίως η ώρα είναι σωστή - και για τον Ήλιο είναι καλύτερα να βρίσκεται από τη μεριά του 12ου - ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ - παρά από τη μεριά του 1ου. Αλλά εδώ δεν έχουμε μόνο τον Ήλιο στον 12ο. Έχουμε τη στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Λες: Ωχ... Ναι, μπορεί να είναι ο νέος Αρθούρος Ρεμπώ ή ο νέος Ένγκαρ Κέισι, αλλά επειδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί που έχουν Ήλιο-Ποσειδώνα δεν γίνονται καταραμένοι ποιητές και διάσημα μέντιουμ, είσαι καλά με το ωχ...
    Βλέπεις και τη Σελήνη στους Ιχθύς και λες πολύ ιχθυακό στοιχείο εδώ. Πολλή ευαισθησία, πολύς ρομαντισμός, ένα άτομο που ευτυχία θεωρεί μόνο τη νιρβάνα. Δεύτερο ωχ...
    Κυβερνήτης ωροσκόπου Άρης στον Καρκίνο, στο ζώδιο της πτώσης του... Τρίτο ωχ...
    Αυτά για αρχή...
  • astropet @ 29.10.2009 19:27
    Και αντίθεση με Κρόνο ο Άρης; Κι άλλο ωχ...
  • lahmacun @ 29.10.2009 19:30
    Πετ δεν εχει σημασια αυτα τα ωχ να τα εξηγεις και λιγο πιο πρακτικα?
    απλα μονο εκφοβιζουν ..

    μπορεις να πεις τι σε κανει να λες ωχ ωχ ωχ ?
    τι δυσκολιες πρακτικες για το ατομο φερνουν αυτα ?

    Υ.Σ Τζο αν ειναι φιλος σου να μου τον γνωρισεις αν και ειναι λιγο σιτεμενος για μενα
  • johnnyG @ 29.10.2009 19:32
    θα σου τον γνωρίσω λαχ. αν και έχει κάτι προβλήματα τελευταία...

    πετ, εδώ είμαι. απλά περιμένω την ανάλυση για να μην προτρέξω.
  • astropet @ 29.10.2009 19:36
    Θέλω να δείξω με τα ωχ ότι βλέποντας αυτόν τον χάρτη δεν λες "Α, τι ωραία!" Ούτε θα τα πεις τα ωχ στο άτομο που έχεις απέναντί σου. Μέσα σου τα λες, καθώς μαζέυεις στοιχεία.

    Λοιπόν, πιο συγκεκριμένα:Βλέπουμε ένα άτομο χαμένο στο μεγάλο τρίγωνο του νερού -ασχέτως ανοχής- και ότι αυτό το στοιχείο του είναι πιο εύκολο. Και ξαφνικά ο κυβερνήτης και πιο προσωπικός του πλανήτης κάνει αντίθεση με έναν πανίσχυρο Κρόνο στον Αιγόκερω. Ο Κρόνος αυτός δεν έχει πρόβλημα με τον Άρη, θέλει να τον βοηθήσει (Αιγόκερως ζώδιο έξαρσης του Άρη), αλλά ο Άρης (αυτός) δεν θέλει με τίποτα να ακούει για Κρόνο (Άρης στον Καρκίνο, ζώδιο που αντιπαθεί σφόδρα τον Κρόνο). Αυτό μας λέει πιθανότατα ότι θα υπάρχουν άτομα που θα θέλουν να τον βοηθήσουν, να τον κάνουν να δει πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και πιθανότατα αυτά που του λένε θα είναι και σωστά. Αυτός όμως δεν ακούει με τίποτα. Στα λόγια τους θα βλέπει μόνο καταπίεση.
  • astropet @ 29.10.2009 19:47
    Και στα άτομα αυτά παίζει να συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς του (Κρόνος κυβερνήτης 4ου-πατέρας), οπότε αυτό μας λέει ότι ο πατέρας του έχει ταυτιστεί με Κρόνο στον Αιγόκερω (τουλάχιστον έτσι τον βλέπει αυτός) και όσο και σωστά πράγματα να του λέει, δύσκολα ένας πατέρας=Κρόνος στον Αιγόκερω μπορεί να μπει στην ψυχολογία του τόσο πολύ νερού. Αν είναι και αγόρι, όπως λέτε, ακόμα χειρότερα. Μπορεί ο πατέρας του να τον θεωρεί αδύναμο, ανάξιο να σταθεί στα πόδια του κλπ.
  • astropet @ 29.10.2009 19:54
    Βέβαια, έχουμε και το Ήλιος-Ποσειδώνας. Αλλά, καθώς ο Ήλιος είναι κυβερνήτης 10ου, ας τον αφήσουμε για τον άλλο γονέα, τη μάνα. Μήπως ήταν ένα παιδί εξαιρετικά ευαίσθητο και κολλημένο στα φουστάνια της μάνας του; Τα έβλεπε αυτά ο πατέρας και αποφάσισε να αναλάβει δράση, ίσως περισσότερο σκληρά απ'ό,τι έπρεπε...
    Βέβαια, το καλό είναι ότι όλη αυτή την ποσειδωνίλα μπορεί να την κάνει επάγγελμα. Ένας ηθοποιός ίσως... Και με Σελήνη στους Ιχθύς έχει ανεπτυγμένη την συν-αίσθηση, εύκολα θα μπορεί να μπαίνει στην ψυχολογία του ρόλου... Τέλος πάντων, δεν ξέρω με τι ασχολείται ο άνθρωπος...
  • lahmacun @ 29.10.2009 19:59
    Ενταξει αυτο με τον πατερα δεν ειναι και για ωχ - πολυς κοσμος εχει θεματα με τον πατερα με την μανα και με το αγ. πνευμα πολλες φορες ..

    Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι με τα ωχ φτιαχνουμε κλιμα τρομοκρατικο χωρις να υπαρχει καμια βεβαιοτητα εκ των προτερων για το πως θα εκδηλωθουν καποιες οψεις .

    Ολοι οι ανθρωποι αρα και οι χαρτες εχουν δυσκολα και ευκολα . Επισης δεν εχω πειστει καθολου για το αν τα ευκολα αυτα που δεν θα ελεγες ωχ ωχ ωχ .. ειναι ταυτοσημα της ευτυχιας !!!! (?)
  • astropet @ 29.10.2009 19:59
    Ψάχνοντας για αισιοδοξία, αναζητάμε τον Δία. Στον Αιγόκερω. Ωχ... Δεν μας βοηθάει κι ιδιαίτερα. Μήπως η οικογένεια είχε και οικονομικά προβλήματα; Ή μήπως του επέβαλαν κάποια οικονομική πειθαρχία για να αντιληφθεί την αξία του χρήματος; Μήπως ο ίδιος θεωρεί ότι βγάζει λιγότερα από όσα χρειάζεται;
  • astropet @ 29.10.2009 20:07
    Αμάν ρε παιδιά, ξεκολλήστε με το ωχ, μεταξύ μας μιλάμε, δεν είναι ο άνθρωπος απέναντί μας και να μας ακούει! Μιλάμε απλά για να καταλαβαινόμαστε, αν έγραφα δοκίμιο για αυτόν τον χάρτη, θα εκφραζόμουνα αλλιώς.
    Εγώ δεν σπέρνω κανένα τρομοκρατικό κλίμα και δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Τα ίδια και χειρότερα λέω και για τον δικό μου χάρτη. Αλλά διαπιστώνω μια εμμονή με το χάϊδεμα αυτιών. Αυτή την αστρολογία θέλετε. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την αστρολογία. Είπαμε, δεν κάνουμε μαντική. Θα μας καθοδηγήσει ο πελάτης. Αν έρθει κάποιος και μου πει, έχω κατάθλιψη, τι θα του πω; Όχι, δεν έχεις κατάθλιψη, μια χαρά είσαι; Και εννοείται ότι αν μου έρθει μέσα στην τρελή χαρά, δεν θα του πω, κακώς, έπρεπε να είχες κατάθλιψη!
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:08
    για επάγγελμα, επιτυχία, θέματα υγείας κλπ έχεις κάτι;
    για τον 12 που έχει ζουμί, έχεις να πεις;
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:15
    οκ ξεκολαω - ειμαι μια καταθλιπτικη με δια στον τοξοτη :
    (υπογραφη χαρτη τοξοτη )
  • fotoula @ 29.10.2009 20:17
    na rwtisw kati ... kai sugnwmi ek twn proterwn an einai 'asxeto' ... einai pio 'baria' opsi to na erxetai o Kronos na sou 'xtypaei' selini i oti allo proswpiko, i o Plutonas? bebaia, xerw den einai eukolo na apanti8ei kati tetoio - epiasa tin 'perioristiki' energeia tou Kronou apo ti sizitisi... ton Pluto omws? gia paradeigma, sunodos selini - kronos i selini -pluto? O Kronos 'periorizei', o Pluto ti kanei; poli endiaferousa i suzitisi sas parepiptontws -)
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:18
    εγώ είμαι χειρότερος λαχ. έχω ακμή 12 και ωροσκόπο Τοξότη---> Δία στον Αιγόκερω στο 1. Τίποτα καλό δεν θα δω στη ζωή μου.
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:19
    Το ερωτημα πετ ειναι σε τι και πως βοηθαει η αστρολογια τον ανθρωπο
    ακριβως επειδη δεν κανει κανενας μαντικη
    ποιος ειναι ο δρομος να βοηθησεις τον αλλον ? -το πεταω στο τραπεζι για κουβεντα

    με δεδομενο οτι δεν υπαρχουν βεβαιοτητες για το πως μια οψη εκδηλωνεται ..
    η μια θεση ..
  • astropet @ 29.10.2009 20:20
    Για δουλειά είπα 5 πράγματα. Για υγεία, δεν μου αρέσει που ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του είναι σε κατιόντα οίκο και στο ζώδιο της πτώσης του. Αυτό δεν δείχνει μεγάλες σωματικές αντοχές. Συν το ότι ο κυβερνήτης του 8ου είναι ανάδρομος και πάνω στον ωροσκόπο και αυτό χρειάζεται προσοχή, όταν αυτός ενεργοποιείται από διελεύσεις ισχυρές ή από προόδους. Π.χ. στα 16-17 του όταν ήταν εκεί ο προοδευμένος Ήλιος, είναι μια από αυτές τις περιόδους. Επίσης ο Ήλιος, το κυρίαρχο φως, είναι στον 12ο και εξασθενεί από τον Ποσειδώνα.
    Για πιο συγκεκριμένα πράγματα, εγώ δεν κοιτάζω τον γενέθλιο χάρτη, αλλά κάνω ωριαίες.
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:21
    Τι με βοηθαει εμενα να ξερω πως εχω "δυνατο δια" ..?
    και "χαλια ερμη" ? με βοηθαει καπως ? - και αν ναι πως ?
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:23
    από αυτό που βλέπεις, αν τον είχες μπροστά σου τί θα του έλεγες για τα επαγγελματικά του;
    Και για το 12, που έχουμε να λέμε και να διαφωνούμε. Ειλικρινά, θέλω την άποψη σου. Δε θα σε κρεμάσουμε.
  • astropet @ 29.10.2009 20:23
    Εφόσον δεν υπάρχουν βεβαιότητες και συμφωνώ σ'αυτό, ΜΙΛΑΣ με τον άνθρωπο. Γιατί ήρθε σε σένα, τι θέλει να μάθει, ποιος τομέας τον απασχολεί; Να σου μιλήσει ο ίδιος για το πρόβλημα, ακριβώς επειδή μια όψη ή μια θέση μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες. Δεν μπορεί όμως να έρθει ο άλλος για επαγγελματικές συμβουλές κι εγώ να του μιλάω για την άκαρδη τη μάνα του . Δεν θα ασχοληθώ καν με αυτό, εκτός αν τον επηρεάζει επαγγελματικά.
  • labtec @ 29.10.2009 20:23
    ...καλησπέρα σας αστρόπαιδα..!!
    φωτούλα επειδή έχω τη όψη Σελήνη Πλούτωνα σε τετράγωνο....θα σου πω ότι δεν αντιλαμβάνομαι την αγάπη όπως οι άλλοι άνθρωποι..είναι λίγο πιο δυσπρόσιτη...λίγο πιο απόμακρη..
    και οσο για τους υπόλοιπους..όποιος εχει Τοξοσελήνη..είναι η χαρά της ζωής καιτο δηλωνω από προσωπική πείρα...
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:23
    http://www.youtube.com/watch?v=YEi7GPkxfsE

    για τον πετ που παρ' οτι υπηρξε ο πρωτος μου νετ- δασκαλος και εμπνευση ...
    οι δρομοι μας εχουν χωρισει αστρολογικα - να ξερει πως δεν ξεχνω .
  • archive @ 29.10.2009 20:24
    hey, γεια σας παιδια!
    Σεληνη αιγοκερως χιαστι κρονος, είναι εγγυηση για ψιλοκαταθλιψουλα
    personal experience talking
  • astropet @ 29.10.2009 20:25
    Ο δυνατός σου Δίας είναι μια ένδειξη ότι οι οίκοι που κυβερνάει - και τα θέματα τους - πάνε καλά, νορμάλ. Δεν μένεις βέβαια μόνο σε αυτό, κοιτάς κι άλλα πράγματα. Αυτό για πρακτικές απαντήσεις. Αν θες ψυχολογική ανάλυση, θα πούμε άλλα.
  • astropet @ 29.10.2009 20:27
    Δεν έχω αλλάξει αστρολογικές αντιλήψεις λαχ, απλώς τις εμπλούτισα -έτσι θέλω να πιστεύω - για να μπορώ να είμαι και πρακτικά πιο χρήσιμος.
  • astropet @ 29.10.2009 20:27
    Γεια στους καινούριους!
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:27
    πετ ο ανθρωπος ερχεται για να μαθει αν θα βρει γκομενο σε ενα μηνα ...
    η υποχρεωση του "αστρολογου"
    ειναι να του πει εχεις αφρο σε πτωση σε κατεντ -σε τετραγωνο με αρη
    και να βρεις χαλια μαυρα θα πανε τα ερωτικα σου ?

    Η να προσπαθησει να του δειξει δρομους για να κουμανταρει την οψη βοηθουμενος απο αλλα στοιχεια του χαρτη ωστε να μπορεσει να δει με αλλο ματι τις σχεσεις ?
  • astropet @ 29.10.2009 20:28
    Ο Τζόνυ θέλει να με βάλει στον ωκεανό του 12 ου Καθήστε να κάνω ένα τσιγάρο και τα λέμε...
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:28
    δυο λόγια και τέλος για τα 2 θεματα. μια άποψη είναι, όχι παραπάνω. και μετά σου λέω.
  • 777 @ 29.10.2009 20:31
    γεια σας!! μ'έχετε κάνει κι έχω κολλήσει στον υπολογιστή πάλι
    αυτό το 4ος=πατέρας, 10ος=μάνα είναι δεδομένο? γιατί νόμιζα πως ισχύει το αντίθετο
  • astropet @ 29.10.2009 20:32
    Δεν θα με αφήσει να κάνω τσιγάρο...

    Βλέποντας τις δύσκολες όψεις, του λέει, κάτσε μια στιγμή... Θες να βρεις γκόμενα σε έναν μήνα... Για σένα δεν είναι τόσο εύκολο όσο για τον μέσο άνθρωπο. Αν σου ήταν εύκολο εξάλλου, δεν θα ερχόσουν σε μένα. Του εξηγείς, όσο μπορείς και αν θέλει, τι μπορεί να σημαίνουν οι πλανητικές του θέσεις για τα ερωτικά του. Αν δεν θέλει, και θέλει ένα ναι ή ένα όχι, θαυμάσια, κάνεις μια ωριαία και τελειώνεις. Δεν θα ταίσεις με το ζόρι ψυχανάλυση σε κάποιον που δεν θέλει.
  • astropet @ 29.10.2009 20:32
    Τώρα όμως πάω για τσιγάρο... Τζο σε 5΄.
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:35
    Πετ
    νορμαλ?
    επιτρεπεται αυτη η λεξη στην αστρολογια ?
    τι σημαινει νορμαλ ?

    Κατα τη γνωμη μου η αστρολογια ειναι ενας δρομος για την κατανοηση πως δεν υπαρχει "νορμαλ" " κανονικο"- κι επειδη ο ερμης μου αυτομολειται..και θα τα παρεις κρανιο σταματω ¨

    Υ.Σ Αυτο που λες εσυ εμπλουτισμο εγω το βιωνω σαν περιχαρακωση σε κουτια που αδυνατω να καταλαβω τη χρησιμοτητα τους . Ειμαι ανοιχτη .. βεβαια αν μαζευτουμε πολλοι εδω μεσα και αποδειχτει πως οπου εχουμε εξαρσεις ευτυχουμε και οπου εχουμ πτωσεις δυστυχουμε.
  • Brujo @ 29.10.2009 20:37
    Ναι αλλα μπορει να παιξει και αντιστροφα...777..
    Eμενα παντως αυτο τον Ουρανο στο 10 πολυ τον γουσταρω...
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:38
    κι εγω λεω γεια και καλως τους ολους

    777 αυτη η αποψη ειναι της παραδοσιακης αστρολογιας για το οτι το 10 ειναι η μανα
    αλλες σχολες λενε πως εξαρταται ποιος εδωσε το κοινωνικο προτυπο στο παιδι ..

    ειμαι η αποδειξη πως αυτος ο κανονας της παραδοσιακης δεν ισχυει ..
    ο πατερας μου ειναι ο 10 μου οπως ειναι και στα αδερφια μου
    αλλα δεν εκτος απο καταθλιπτικη δεν ειμαι και νορμαλ
  • lahmacun @ 29.10.2009 20:39
    και ας μαζευτουμε...
    να μας μιλησει ο πετ για τον 12 .. ανυπομονω !!!
  • astropet @ 29.10.2009 20:41
    Νορμάλ είναι η λέξη που χρησιμοποιούν μοντέρνοι αστρολόγοι για να εξηγήσουν τις πτώσεις και τις εξάρσεις και για να μη πουν καλό ή κακό. Πολύ χοντρά, λένε ότι μια Αφροδίτη στον Ταύρο θα λειτουργήσει κατά ένα τρόπο που κοινωνικά θα είναι αποδεκτός. Μια Αφροδίτη στον Κριό, όχι. Και χρησιμοποιούν αυτό τον όρο, ακριβώς για να δείξουν ότι δεν είναι κακό στις μέρες μας να έχεις Αφροδίτη στον Κριό, γιατί ο κόσμος είναι πολύ πιο δεκτικός σε εναλλακτικές συμπεριφορές. Μια γυναίκα να κάνει καμάκι, ας πούμε. Παλιότερα μπορεί να την έθεταν στο περιθώριο. Και γι'αυτό η παραδοσιακή αστρολογία την έβαλε σε θέση αδυναμίας. Γιατί σε παλιότερες εποχές, ήταν πολύ δύσκολο και επώδυνο να καταργήσεις τις νόρμες. Σήμερα, όχι.
  • 777 @ 29.10.2009 20:41
    οκ-σόρρυ, αλλά ξέρετε...ο καθένας με τον πόνο του
  • Brujo @ 29.10.2009 20:41
    α ναι γεια κ απο μενα..ειδα τον ουρανο στο 10 κ με εφτιαξε...
  • astropet @ 29.10.2009 20:42
    Ναι, σιγά μην ανυπομονείς... Αφορμή για να φέρεις αντίρρηση, ψάχνεις!
  • astropet @ 29.10.2009 20:44
    Βέβαια, ο Boy George με Αφροδίτη στον Ταύρο, δεν τον λες και τέρας κανονικότητας, χαχαχα! Η αντίθεση με τον Ποσειδώνα τον κατέστρεψε
  • labtec @ 29.10.2009 20:45
    ...ωχ δλδ πετ...βαδίζω στα ίδια χνάρια και εγώ...?
  • skiourina @ 29.10.2009 20:46
    geia se olous meta apo papa para polu kairo ksana mphka sthn parea. kai eimai exw apo ta nera mou san psaraki...
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:46
    εγώ περιμένω...

    (έφαγε σκάλωμα ο κριός...)
  • fotoula @ 29.10.2009 20:49
    euxaristw lab! pet min kapnizeis - blaptei autoktoneis!
  • astropet @ 29.10.2009 20:50
    Λοιπόν, 12ος... Παραδόξως, εμενα δεν με ενοχλεί τόσο πολύ ο 12ος και εξήγησα τους λόγους. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν η σύνοδος Ήλιου-Ποσειδώνα ήταν στον Ζυγό. Αλλά ο Ήλιος είναι Ήλιος και εξ ορισμού δεν θέλει Ποσειδώνα. Ο ήλιος δεν θέλει ένωση, αλλά διαχωρισμό. Άρα, αρχικά μπορούμε να πούμε για έναν άνθρωπο που θα έχει δυσκολία να αυτοσυνειδητοποιηθεί. Να μην ξέρει τι θέλει, τι να κάνει κλπ. Όλα να του φαίνονται καλά και όλα να του φαίνονται άσχημα. Στον Σκορπιό δε, είναι ένας Ήλιος που πρέπει να φωτίσει και σκοτεινές γωνίες. Έχουμε ένα ποσειδώνιο άτομο σε πλουτώνιο κόσμο. Πρέπει να μάθει το "ο θάνατός σου η ζώη μου". Να μάθει να σκοτώνει, αλλιώς θα σκοτωθεί. Για το ποσειδώνιο όμως άτομο που δεν θέλει να σκοτώσει ούτε κουνούπι, λέμε τώρα, είναι ένας πολύ βαρύς κόσμος.
    Τον Ερμή δεν τον θεωρώ 12ου και τον αγνοώ.
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:54
    να το λήξω, ή έχεις να πεις και άλλα;
  • astropet @ 29.10.2009 20:55
    Εσύ έχεις Αφροδίτη Κρόνο λαμπ. Σιγά μη σε αφήσει ο Κρόνος να γίνεις Boy George .

    O Boy George έχει την Αφροδίτη του πάνω στον ωροσκόπο συν τοις άλλοις. Για έναν άντρα, το να έχει τόσο δυνατή τη θηλυκή ενέργεια και πάνω στον ωροσκόπο, άρα να έχει και μία ταύτιση, είναι ζόρικο. Βέβαια, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι με την ίδια θέση και δεν μακιγιάρονται από την κορφή ως τα νύχια. Ο Boy όμως θεωρούσε τον εαυτό του άσχημο και δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε στον καθρέπτη. Έκρυβε την "ασχήμια" του με το make-up. Δηλαδή, να είσαι άσχημος ή να θεωρείς τον εαυτό σου άσχημο και να έχεις τόσο δυνατό στον χάρτη σου το πρότυπο της ομορφιάς...
  • astropet @ 29.10.2009 20:55
    Άντε, βγάλε ετυμηγορία...
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:56
    τεσπα, δεν αφέθηκες. αλλά θα το λήξω.
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:56
    όχι μωρε ετυμηγορία... δεν θα σε τιμωρήσω!
  • astropet @ 29.10.2009 20:57
    Εσύ ήθελες ασυνείδητα και τέτοια, χαχα!
  • johnnyG @ 29.10.2009 20:57
    Eίναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Υπάρχει ένα ντοκυμαντερ το Maradona του Kusturica, που μιλάει για την εκκλησία του Μαραντόνα στην Αργεντινή που λατρεύεται κυριολεκτικά σαν άγιος, και για τη ζωή του.

    Από μικρό παιδί, υπάρχει και βίντεο της εποχής εντελώς τυχαία, που τον δείχνει να λέει ότι όταν μεγαλώσει θα πάρει το μουντιάλ με την Αργεντινή. Όπως και έγινε. Τα γνωστά κατορθώματα, ?Το χέρι του Θεού?, η νίκη της Αργεντινής απέναντι στην Αγγλία στο ποδόσφαιρο μετά τον πόλεμο μεταξύ τους, τον έκανε σύμβολο. Αφού το έκανε πραγματικότητα, δήλωσε πως ήταν ένα από τα πράγματα που ήξερε ανέκαθεν ότι θα κάνει, διαισθητικά. Αργότερα στη ζωή του είχε πρόβλημα με τον εθισμό στην κόκα και έπαθε ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Επίσης, αμφισβητήθηκε και αμαυρώθηκε η εικόνα που είχε ως πρωταθλητής και σπουδαία προσωπικότητα. (Η έκφραση του Ήλιου ? Ποσειδώνα στο 12, με ακμή λέοντα στο 10)

    Ήταν πάμφτωχος, το πέμπτο παιδί από τα 8 της οικογένειας. Ο πατέρας του κουβαλούσε τσουβάλια για δουλειά. Έκανε τεράστια περιουσία, όταν εθίστηκε στα ναρκωτικά καταστράφηκε και οικονομικά, αλλά και πάλι ανέκαμψε. Χρωστούσε 37 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στην ιταλική κυβέρνηση και εκείνος πλήρωσε 42 χιλιάδες, δυο ρολόγια πολυτελείας και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια! (Δίας στον Αιγόκερω-σε πτώση, ακμή 2 τοξότης)

    Για τον αθλητισμό δεν συζητάμε το τεράστιο ταλέντο από παιδί. (Με άρη καρκίνο-σε πτώση στο 9).

    Προβλήματα υγείας αντιμετώπισε, και ήταν σοβαρά, αφού είχε πάρει πάρα πολλά κιλά και έκανε χρήση ναρκωτικών. Αλλά η φυσική του κατάσταση ως νέος αθλητής ήταν εξαιρετική. Σχεδόν θαύμα. (Ακμή 6 κριός-άρης καρκίνος)

    Όταν πια ήταν πασίγνωστος, ο πρίγκηπας Κάρολος τον κάλεσε στο παλάτι και αρνήθηκε. Πολιτικοποιημένος, αλλά όχι μόνο. Ήταν η ισχυρή του προσωπικότητα που έχει προκαλέσει. Αλλά αυτό ήταν που έκανε τον κόσμο να τον λατρεύει κυριολεκτικά σαν Θεό. (έχει έναν ήλιο στο 12 στο σκορπιό σε σύνοδο με Ποσειδώνα, και κυβερνήτη ωροσκόπου σύμφωνα με την παραδοσιακή τον άρη καρκίνο-σε πτώση).
  • labtec @ 29.10.2009 21:00
    ....ευτυχώς ρε πετ..η Αφρο που κάνει ακριβέστατο τρίγωνο με τον φίλο μου τον Πλούτωνα (μηδενική ανοχή) οπότε...βαδίζουμε σε καλό δρόμο...
  • Brujo @ 29.10.2009 21:00
    ΘΕΟΣ o Maradona..!!!Ουρανος στο 10...τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

    http://www.youtube.com/watch?v=AF8Vo6GfuSg
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:00
    Με λίγα λόγια, χεστήκαμε για την παραδοσιακή, δεν είναι αυτό το θέμα. Αν μιλάμε για την αστρολογία και το γεγονός ότι ένας γενέθλιος χάρτης μας δείχνει ΤΙ είναι ο άνθρωπος που τον κατέχει, είναι όλες οι εκδοχές και οι δυνατότητες που του προσφέρονται. Ο Μαραντόνα το απέδειξε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Απόλυτα, ακραία, θετικά και αρνητικά και είναι αυτός που είναι. Θεός, ως ο εαυτός του και μόνο.

    (Ο οποίος κατά θαυματουργό τρόπο απόψε - ειλικρινά δεν είχα ιδέα, έχει την ηλιακή του επιστροφή ? αύριο είναι η ημερομηνία γεννεθλίων, και γίνεται 49. Εδώ ένα βίντεο για τα γενέθλιά του, από την εκκλησία του Μαραντόνα:

    http://www.youtube.com/watch?v=H8WaoijFDz

    Μεγάλη η χάρη του... )
  • astropet @ 29.10.2009 21:02
    Μάλιστα, του ταιριάζει... Εσύ λες για την επιτυχία, άρα καλά επέμενα ότι δεν είναι τόσο κακός ο Ήλιος στον 12ο σε αυτή την περίπτωση, χαχα! (Κυβερνήτης 10ου ο Ήλιος). Έχουμε έναν άνθρωπο όμως που παρά τη μεγάλη του επιτυχία, από Κρόνο πέρασε και δεν ακούμπησε... Και ευτυχισμένος δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ. Να η πτώση του Άρη. Τα μεγάλα τρίγωνα τον βοήθησαν, αλλά η πτώση, πτώση.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:03
    και η μλκια, μλκια... ε, τι λες τώρα; σόρυ...
  • astropet @ 29.10.2009 21:03
    Ήθελες να πω για ναρκωτικά; Το θεώρησα κλισέ και το απέφυγα, καλά να πάθω!
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:03
    Απλά θέλω να σου πω, ότι δε μπορεί να λειτουργήσει η αστρολογία απόλυτα. Τί είμαστε θεοί;
    Και άλλο θέμα είναι ότι έχουμε μια ευθύνη στον άνθρωπο. Όχι να πούμε ψέμματα. Αλλά να μην χρησιμοποιούμε τη γνώση με τρόπο που γίνεται κλείσιμο. Αυτό δεν είναι γνώση. Και δεν είναι σε καμμία περίπτωση αλήθεια.
  • astropet @ 29.10.2009 21:05
    Δεν θες χριστιανέ μου την παραδοσιακή; Κανένα πρόβλημα. Δεν θα σου την επιβάλλω με το ζόρι. Άσε που έχω κι εγώ πολλές αντιρρήσεις. Αλλά γιατί να τα ακούω εγώ συνεχώς; Πού έφταιξα; Θέλετε να με βάλετε εκεί, στο καλούπι σας, να πιστεύουμε στα ίδια! Εγώ όμως είμαι λιοντάρι και είμαι καταδικασμένος να ξεχωρίσω!
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:07
    όχι, δε λέω αυτό. και δεν σου την είχα στημένη, αλλο που δεν σου είπα ποιός ήταν. αλλά θα έπρεπε να σε αφήσω να εκτεθείς!!! αλλά δεν είναι προσωπικό μαζί σου, για αυτό δεν σε κορόιδεψα...
    κυρίως αυτό που σου είπα πριν, ήθελα να αποδείξω...
    και να πω κάτι άλλο...
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:07
    ΖΠετ εχω πτωτικο ερμη με θεωρεις χαζη ?
  • astropet @ 29.10.2009 21:08
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ. Αυτό λέω κι εγώ συνεχώς. Αλλά αισθάνομαι χρέος απέναντι στον εαυτό μου και στην αστρολογία, να το ψάξω όσο μπορώ, όσο μου κόβει, για να μπορώ να είμαι καλυμμένος σε αυτά που λέω, όσο γίνεται περισσότερο. Εγώ δεν έχω την πολυτέλεια να αγνοήσω μια παράδοση αιώνων, όποιος θέλει να το κάνει, ας το κάνει. Προτιμώ τη γλώσσα της μοντέρνας, αλλά θα μελετήσω και τις τεχνικές της παραδοσιακής.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:09
    Ο ίδιος χάρτης έχει πολλαπλές δυνατότητες. Είναι απόλυτο αυτό... ΚΑΙ.
    Είναι ευθύνη επειδή αφορά άνθρωπο.Και ευθύνη επίσης είναι και το να μην αποφεύγεις. Είναι ηθικό ζήτημα. Αν βγάζεις λεφτά από αυτό, ειδικά.
    Δύσκολο είναι, δε λέω. Ναι μεν, αλλά... αλλά... αλλά...
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:09
    για την αστρολογία όλα αυτά...
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:09
    και επισης .. εγω ξερω ποιος φταει
    που εχεις γιητευτει απο την παραδοσιακη ..
    ο ερμης σου - συντομα θα γραφτει το φοβερο κειμενο που θα εξηγει γιατι
    ο ερμης στα ψαρια ειναι ο σουπερ ..
    και τι αδυναμιες εχουν οι ερμηδες στην Παρθενο και στους ΙΙ ..

    Πετ καποτε μου πες πως 12 προσωπα εχει η αγαπη !!
  • astropet @ 29.10.2009 21:10
    Δεν ξέρω λαχ, θα ρωτήσω τον Rob Hand, τον John Frawley, τη Lee Lehman, τη Bernadette Brady, που είναι πιο ειδικοί στην παραδοσιακή από μένα, και θα σου πω!
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:10
    εννοειται πως ο πτωτικος ερμης μου συμφωνει με τον πτωτικο δια του Τζο
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:11
    α ρε και να μην είχα ερμή 4... (στον κριό ο ερμής)
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:11
    αυτό ήταν πολύ ρομαντικό λαχ. μαζί στην πτώση! χαχαχαχαχαχ
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:12
    Πετ πεταξες 5 ονοματα
    και μπορω να πεταξω αλλα 15 20 80 100
    που εχουν αλλη αποψη απο αυτους που ανεφερες..
    δεν ειναι επιχειρημα το ετσι ειναι επειδη ετσι λεει αυτος ..
    δεν θα προχωραγε στη γνωση τιποτα και ποτε
    η αμφιβολια προαγει και η αμφισβητηση .. - αμα λεω εγω για τον ερμη στα ψαρια
  • astropet @ 29.10.2009 21:14
    Στην παραδοσιακή στράφηκα γιατί δεν με κάλυπτε η μοντέρνα. Χωρίς να την παρατήσω γιατί είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι επαναλάμβανα γενικότητες και ψυχολογικές θεωρίες, τις οποίες ποτέ δεν είχα διδαχθεί και διάβασα μόνο από ορισμένα βιβλία. Ότι ήμουν ανίκανος να απαντήσω σε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα. Ότι εν συντομία, δεν ήμουν ΧΡΗΣΙΜΟΣ. Δεν έχω πειστεί απόλυτα ούτε με την παραδοσιακή και πέρασα και σχετική κρίση πρόσφατα. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να κάνω ένα κολάζ. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι επιτυχημένο.
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:16
    Μα δεν αγνοει κανεις την παραδοση ..
    απλα δεν εχω καταλαβει .. τι εξυπηρετει να λες σε καποιον εχει σουπερ απο αυτο και χαλια
    απο το αλλο
    οσοι κανουν παραδοσιακη(δεν μιλαω για σενα )
    κανουν συλλογη ιδιοτητων βγαζουν επιφωνηματα θαυμασμου και αγωνιας ..
    και μετα τι ?

    Τι θες να μου πεις για τη ζωη μου ρε μεγαλε ? και χ&^&^στηκα να εχω σουπερ αφρο !!!

    αυτο προσπαθω να πω , αν αυτοι οι κανονες δεν μπορουν να μεταφραστουν σε κατι ρεαλιστικο ειναι απλα απονομη βραβειων σε μια κουρσα που δεν θελει να διαγωνιστει κανεις ..
  • astropet @ 29.10.2009 21:18
    Να, ο πτωτικός Ερμής στον Τοξότη. Καταλαβαίνεις πάντα αυτό που θέλεις, χωρίς να διαβάζεις σωστά, γιατί είσαι πεπεισμένη ότι ξέρεις ήδη το νόημα αυτών που διαβάζεις. Τα ονόματα αυτά είναι αστρολόγοι που ξεκίνησαν με τη μοντέρνα και στη συνέχεια ασχολήθηκαν και με την παραδοσιακή. Αν δεν είχες πτωτικό Ερμή, θα έλεγες: Κοίταξε αυτούς τους ανθρώπους, μερικοί είναι και κορυφαίοι, πήγαν προς τα εκεί και μελέτησαν, λες να υπάρχει κάτι; Αλλά δεν το λες αυτό, γιατί ο πτωτικός Ερμής σου δεν ερευνά. Τι να ερευνήσει εξάλλου, αφού είναι σίγουρος ότι ήδη κατέχει όλη την αλήθεια; Αλήθεια είναι μόνο αυτό που αισθάνομαι εγώ για σωστό, τίποτα άλλο. Αυτό είναι ο Ερμής στον Τοξότη.
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:19
    Γνωμη του κοινου : Μου αρεσες μακραν περισσοτερο και θεωρω πως προσσεγγιζες πιο πολυ μια πραγματικοτητα .. χωρις τα ωχ ωχ και τα χαλια και τα σουπερ. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα . Και στο λεω με ολη μου τη καρδια
    και με το σεβασμο που σου εχω για μερικα πραγματα - αν συνεχισω θα βγαλω σεληνη λεωντα και θα φρικαρεις οποτε κανω κατ !!!
  • astropet @ 29.10.2009 21:21
    Και επαναλαμβάνω - και κλείνω το θέμα - γιατί δεν θα κάνω τον δικηγόρο της παραδοσιακής, ότι παίρνουμε τις τεχνικές και τις μεταφέρουμε στο παρόν. Δεν λέμε ο Ερμής στον Τοξότη είναι κακός. Λέμε, γιατί ο Ερμής είναι σε αδυναμία στον Τοξότη; Και το ψάχνουμε, και το σκεφτόμαστε και το αναλύουμε όσο μπορούμε και το μεταφράζουμε σε σημερινή γλώσσα.
  • lahmacun @ 29.10.2009 21:27
    χα χα χα χα χα χα χα Πετ λοοοοοοοοολ . πω πω θαψιμο !!!

    λολ .

    Ο ερμης στο τοξοτη ειναι πολυσυλλεκτικος κοιταει το ολον και οχι το ενα , δεν ασπαζεται ναι , δεν ακολουθει .. προσπαθει να βρει καινουργιους δικους του δρομους
    εχει μεγαλη ανικανοτητα να ειναι συστηματικος και μεθοδικος και να πλαισιωνει αυτα που ξερει επειδη παντα υπαρχει και κατι καινουργιο να ανακαλυψει .

    Πετ υπαρχουν και απειροι αλλοι αστρολογοι σαν και αυτους που διαφωνουν μαζι τους ? Ναι ή οχι .
    Ξερω πολυ κοσμο που στρεφεται στην παραδοσιακη , ξερεις γιατι?
    Πολλα μυαλα δεν δουλευουν χωρις πλαισια και κανενας , το να ψαχνει κανεις το 1+1 = 2 σε μια τοσο συνθετη τεχνη που αφορα τον ανθρωπο και το κοινωνικο του περιβαλλον .. ειναι τουλαχιστον ελλιπες για να μην μπω κατι αλλο .

    Επισης , μολις ειδαμε ενα χαρτη που βγηκε οφ η παραδοσιακη με τους κανονες δυστυχια και ευτυχιας .

    Τεσπα !! περνω τον ερμη μου .. και φευγω τα λεμε !!
  • astropet @ 29.10.2009 21:30
    Γιατί βγήκε off; Επειδή έτσι θέλεις να το βλέπεις εσύ;
  • astropet @ 29.10.2009 21:31
    Και γιατί εσύ δεν έκανες μοντέρνα ανάλυση; Να τα έβγαζες όλα;
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:37
    αν τα έβγαζε όλα ή στριπτιτζού θα ήταν ή πυθία.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:40
    στην πράξη ρε πετ, δε βγαίνει. είναι υπεραπλούστευση και απολυτότητα. αν γουστάρεις να τη χρησιμοποιείς, δεν πέφτει λόγος σε κανένα. στην προκειμένη περίπτωση όμως για σκέψου...

    και γενικότερα κιόλας... σε πρακτικό επίπεδο κιόλας. δεν υπάρχει ναι, όχι, καλό, κακό. το ξέρεις.
  • astropet @ 29.10.2009 21:43
    Ε, πώς Τζόνυ; Θα χρησιμοποιούσε τη διαίσθηση αυτού του υπέροχου Ερμή της και θα μας έβρισκε τα πάντα, μέχρι και το όνομά του θα μας έδινε!

    Εγώ νομίζω πως πέντε βασικά πράγματα βγήκαν πάντως. Δεν μπορεί ένας γενέθλιος χάρτης να βγάλει την ιστορία της ζωής κάποιου. Και να μπορεί, δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που είναι σε θέση να αναλάβει αυτό το εγχείρημα, είτε με τη μοντέρνα είτε με τη παραδοσιακή είτε και με τις δύο που προσπάθησα να κάνω εγώ.

    Προβλήματα οικονομικά υπήρξαν. Δυστυχία υπήρξε. Προβλήματα υγείας είχε. Πρόβλημα με τις αρχές του Κρόνου είχε.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:46
    δηλαδή είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος θες να πεις.
    το γεγονός ότι υπήρξε και υπάρχει σε όλο τα φάσμα αυτού που είναι(και του χάρτη του) δε σου λέει κάτι. και τα δεδομένα σου τα έδωσα. και θετικά και αρνητικά.

    ε, κάνεις λάθος. θέλεις να το βλέπεις έτσι. αυτό είναι δικό σου θέμα.
  • astropet @ 29.10.2009 21:48
    Είναι φοβερό τελικά... Από τη μοντέρνα δεν έχουμε καμιά απάιτηση και από την παραδοσιακή περιμένουμε να μας πει και κάθε πότε κατουρούσε ο Μαραντόνα!

    Ξέρεις γιατί ενοχλεί η παραδοσιακή; Γιατί δεν μασάει τα λόγια της. Γιατί θα πει και ορισμένες πικρές αλήθειες. Αυτό δεν λειτουργεί σωστά στον χάρτη σου, τελείωσε. Αλλά σε κανέναν μας δεν αρέσει να μας λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη- σκάφη. Γιατί να μου αρέσει ο πτωτικός Ερμής μου, η ανάδρομη Αφροδίτη μου στον Κριό; Όλοι θέλουμε ελπίδα, ότι όλα θα διοσθωθούν, ότι πίσω από κάθε δυσκολία κρύβεται μια ευκαρία. Δεκτό και συμφωνώ. Αλλά να μιλάμε και για τις δυσκολίες, όχι μόνο για τις ευκαιρίες που κρύβονται από πίσω!
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:49
    όχι πετ. σύμφωνα με την παραδοσιακή έχει πρόβλημα υγείας ΔΕΔΟΜΕΝΟ. έχει οικονομικό πρόβλημα ΔΕΔΟΜΕΝΟ. έχει προβλήματα με τον εαυτό του, τον πατέρα και το εγώ του ΔΕΔΟΜΕΝΟ κι αυτό.

    δεν παίζει σε αυτή την περίπτωση. και σε καμμία.
  • astropet @ 29.10.2009 21:51
    Γιατί, τι αρνήθηκα; Δεν καταλαβαίνω... Είπα εγώ δεν θα πετύχει ποτέ στη ζωή του; Ίσα-ίσα επέμενα για τον Ήλιο του.Θέματα με τα χρήματα είχε κατά καιρούς; Είχε. Κι αφού το θέτεις έτσι, επιτρέπεται ένας Μαραντόνα να κινδυνεύει από χρεωκοπία; Δεν επένδυσε σωστά τα χρήματά του, κάτι στραβό θα έκανε. Αν δεν του έλεγα για τον Δϊα στον Αιγόκερω, και έμενα με τους μοντέρνους κανόνες, θα του έλεγα, καλά, θα γίνεις πάμπλουτος, ποτέ δεν θα έχεις οικονομικό πρόβλημα. Η παραδοσιακή είναι που μας ψυλλιάζει ότι μπορεί να έχουμε πρόβλημα, όχι η μοντέρνα...
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:52
    κι εγώ προσωπικά δεν θέλω να μου πει η αστρολογία με πάσα λεπτομέρεια τί θα συμβεί. δεν θέλω να με κλείσει. θέλω να με ανοίξει(πτωτικός κυβερνήτης ωροσκοπου-Δίας). κατάλαβες τί θέλω να πω;
    δεν είναι καθόλου προσωπικό, κρίνω τη στάση. την οποιαδήποτε, οποιουδήποτε. και συζητάμε βεβαίως...
  • astropet @ 29.10.2009 21:53
    Ποιος τα λέει αυτά; Πόσο έχεις μελετήσει παραδοσιακή; Ποιος είπε ότι είναι τόσο φαταλιστική; Προκειμένου να βγάλει κρίση, κοιτάζει 15 πράγματα, όχι έτσι όπως το έκανα εγώ εδώ εκ του προχείρου... Άσε τις ερμηνείες, είπαμε, δεν θα πεθάνουμε στην γκιλοτίνα, αυτά τα προσαρμόζεις... Μου φαίνεται ότι ενώ δεν έχετε ασχοληθεί με την παραδοσιακή, έχετε άποψη.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:53
    αν μια μαλάκω π.χ. θέλει να δικαιολογήσει γιατί δεν της πέτυχε ο γάμος και χώρισε, χωρίς να το ψάξει μέσα της, πρόβλημά της. σίγουρα δεν είναι η πτωτικη της αφροδίτη.
  • johnnyG @ 29.10.2009 21:55
    δεν μελέτησα επειδή δεν με ενδιαφέρει. είδα τί έγραψες σε άλλο ποστ και σου έβαλα αυτόν το χάρτη. και πάλι, δε λειτούργησε αν το δεις καθαρά. μπορεί κάπου να λειτουργεί, στην ωριαία π.χ. να σου δίνει αφορμή να σκεφτείς, οκ.
    να κάνεις μια πλήρη ανάλυση, όχι. επειδή είναι όντως φαταλιστική.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:00
    το "σωστό" είναι να την μελετήσεις για να μάθεις σε σύνολο την αστρολογία. βεβαίως.
    εδώ δε μιλάω θεωρητικά. εντελώς πρακτικά. και σε σχέση με τη λογική μου και τη στάση μου. και ηθικά, αν θέλεις...
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:03
    ναι, επειδή δεν μελετάς για αυτό στο λέω... μη νευριάζεις.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:05
    αν είναι να δικαιολογήσουμε έτσι τα αδικαιολόγητα, δε λέει. πόσο μάλλον να μιλάμε και σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

    και σκέψου και τις 2 περιπτώσεις. και το μαραντόνα. δεν πάει έτσι, νομίζω ότι είναι λογικό αυτό.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:06
    (δεν είναι λογοκρισία αυτό)
  • astropet @ 29.10.2009 22:08
    Ωραία, εντάξει, όλα είναι καλά και άγια στον χάρτη μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποιοι θα φτύσουν αίμα για να ξεπεράσουν κάποια πράγματα, ενώ για κάποιους άλλους τα ίδια πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

    Και στο φινάλε, γιατί μου ζήτησες ανάλυση χάρτη; Για να τεστάρεις την παραδοσιακή; Αφού ασχολούμαι με βλακείες, βλακείες θα έλεγα. Αλλά δεν σε είδα να χρησιμοποιείς τη μοντέρνα αστρολογία για να βοηθήσεις την finesse. Εγώ αυτά ήξερα και αυτά της είπα. Και μάλιστα τόνισα στην αρχή, όποιος θέλει συμπληρώνει και διορθώνει. Κι ενώ η κοπέλα είπε, ναι αστροπέτ, έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που γράφεις, μπήκες εσύ και άσκησες μια γενικόλογη κριτική χωρίς κανένα επιχείρημα. Γιατί δεν εντόπισες τα θετικά στον χάρτη της με τους μοντέρνους κανόνες και να δώσεις κάποιες συμβουλές σχετικά με την κατάθλιψή της; Πέταξες ένα ξερό, όχι, δεν είναι έτσι. Αν η μοντέρνα αστρολογία το μόνο που κάνει είναι να βρίσκει τις ατέλειες της παραδοσιακής και δεν έχει τα α...δια να πει 5 πράγματα σε κάποιον που έχει την ανάγκη της, τότε δεν τη θέλω.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:09
    ωχ, νόμιζα πως μιλούσα στον αστροπετ και μου την έλεγε!!! χαχαχαχαχαχαχ
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:10
    επειδή ήθελα να το αφήσω για όσους έχουν ασχοληθεί περισσότερο. από ευθύνη το έκανα. αλλά μπορώ να το επιχειρήσω, δεν έχω πρόβλημα. και επειδή δεν είναι πειραματόζωο. είναι άνθρωπος.
  • astropet @ 29.10.2009 22:18
    Δηλαδή θα περιορίσουμε την αστρολογία. Από ευθύνη, δεν θα μιλάμε για καταθλίψεις και για απόπειρες αυτοκτονίες, δεν θα μιλάμε για υγεία, δεν θα μιλάμε για το αν θα παντρευτεί κάποιος και αν θα κάνει παιδιά, ούτε καν με επιφυλάξεις, για τα γκομενικά θα λέμε, όλα στο χέρι σου είναι μπορείς, ούτε για λεφτά θα μιλάμε, ούτε για τίποτα. Τελικά, τι σκ... μπορεί να πει αυτή η αστρολογία; Και ψυχανάλυση να θέλω, γιατί να μην πάω σε ψυχολόγο που έχει βγάλει κι ένα πανεπιστήμιο και πάω στον αδαή που έμαθε πέντε θεωρίες; Άρα ο αστρολόγος είναι πέρα για πέρα άχρηστος.

    Αντίθετα, θα μιλάμε για όλα τα παραπάνω. Θα εξηγούμε ότι δεν είμαστε Θεοί κι ότι δεν ξέρουμε πόσο ρόλο παίζει η ελεύθερη βούληση. Θα έχουμε συναίσθηση ότι είναι πολύ πιθανό να κάνουμε και λάθος. Θα δοκιμάζουμε και θα τεστάρουμε συνεχώς αυτά που ξέρουμε. Και οι γιατροί έχουν σκοτώσει ανθρώπους, αλλά δεν θα καταργήσουμε την ιατρική!
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:18
    πετ, έχω ωροσκόπο τοξότη με δία στο 1 στον αιγόκερω. γιατί έχω πρόβλημα; είναι μονοσήμαντο αυτό;
    δεν είμαι υπόδειγμα αισιοδοξίας, έχω περάσει δύσκολα, αλλά... έχω φύλακα-άγγελο(με ένα φτερό, αλλά εκεί). αυτό δεν θα μου το πάρει η γκαντεμοσύνη της παραδοσιακής. επειδή το έχω δει να λειτουργεί. και είμαι ζωντανός μάρτυρας.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:20
    βρε πετ, ιδού ο μαραντόνα. από πανω. ξεκινάμε από κυβερνήτη ωροσκόπου σε πτώση. ήλιο 12. ακμή 6 σε πτώση-αθληταράς. δεν μιλάει από μόνο του το πράγμα;
    (αν έχω λόγο να το παρω προσωπικά, είναι το προηγούμενο σχόλιο. εσύ μην το παίρνεις. σκέψου το. όσο θες. και αν έχεις επιλέξει ήδη, δεν είναι από λογική νομίζω)
  • astropet @ 29.10.2009 22:20
    Θεωρείς πως αν ο Δίας σου ήταν στον Τοξότη, θα ήταν το ίδιο;
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:21
    δεν θα ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος. δεν πρέπει να με ενδιαφέρει.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:24
    μπορεί να ήμουν ένα κακομαθημένο κ*λοπαιδο, να έτρωγα από τα έτοιμα, να έτρωγα και να έπινα αβέρτα και να ήμουν αλκοολικός. αλλά πολύ λαρτζ κατα τα αλλα... δεν θα κινούσα. θα ήμουν ευτυχής( ; )
    στον αιγόκερω και να ήθελα, δεν με παίρνει(δόξα τω θεώ).
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:25
    πάω μια βόλτα, σου επαναλαμβάνω δεν είναι προσωπικό. καληνύχτα...
  • astropet @ 29.10.2009 22:28
    Άσε τον ήλιο στον 12, τα είπαμε αυτά. Κι άσε και την ακμή 6ου, είδες ότι δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτό. Μη μου βάζεις λόγια που δεν είπα. 6ος και ωροσκόπος έχουν τον ίδιο κυβερνήτη, μην απομονώνεις τον Άρη. Κι εδώ μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια που δεν αναφέρθηκα. Αναφέρθηκα όμως στο μεγάλο τρίγωνο και είπα, έχουμε και καλά και κακά. Και αθληταράς λοιπόν, και αυξομειώσεις βάρους και καρδιακές προσβολές. Και χέρι του Θεού και ναρκομανής. Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς. Και αν θέλεις να το δούμε εντελώς παραδοσιακά, πέρα από τα τρίγωνα, ο Άρης βρίσκεται και στην τριπλότητα που κυβερνά, άρα ναι μεν πτώση, αλλά... Είπαμε, ούτε η παραδοσιακή είναι 1+1 =2.

    Και τέλος πάντων, η μοντέρνα αστρολογία θα τον έβγαζε αθληταρά; Και τι θα έλεγε για τον 6ο; Μη μου λες μόνο τι κάνει η παραδοσιακή, δείξε μου το σωστό δρόμο που θα έπαιρνε η μοντέρνα.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:30
    ναι, δε μίλησες για αυτόν. μίλησες για άλλον/η.
    ούτε η μοντέρνα τον βγάζει αθληταρά. αυτή είναι η μαγκιά της και η δύναμή της.
    ζωη είναι πετ, τα κριτήρια για το καλό-κακό είναι πολύ φτηνά και άκυρα, λέω...
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:31
    και ξανα-καληνυχτίζω. αν θες μιλάμε αύριο, θα αργήσω λιγάκι. γεια σου,.
  • astropet @ 29.10.2009 22:35
    Πού να με δει ο Rob Hand να με θαυμάσει! Πώς κατέληξα υπερασπιστής της παραδοσιακής, δεν έχω καταλάβει!

    Τζόνυ εκνευρίστηκα με πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι τόσο με σένα, αν και θεώρησα άκομψη την παρέμβασή σου στο ποστ της finesse, γιατί ήσουν απόλυτος και δεν είχες τακτ. Εκνευρίστηκα για άλλη μια φορά για τον γνωστό λόγο που έχω εκνευριστεί κι άλλες φορές εδώ.
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:36
    αν π.χ. "καλό" είναι να είσαι όμορφος, έξυπνος, να είσαι χαρούμενος, να έχεις κοινωνική θέση υψηλή, να έχεις καλό γάμο, να έχεις μεγάλο απαυτό και να έχεις πολλά λεφτά. και "κακό" το αντίθετο, δεν με αφορά.

    (τεσπα, αν θες να απαντήσεις, πες. αλλά θα φύγω, έχω αργήσει ήδη...)
  • astropet @ 29.10.2009 22:36
    Καληνύχτα!
  • johnnyG @ 29.10.2009 22:37
    καλά, δε σχολιάζω τώρα. επειδή θα πρέπει να το συζητήσουμε... τεσπα. γεια και πάλι.
  • lahmacun @ 29.10.2009 22:40
    Παρ' οτι Πετ με στεναχωρεις παλι (αλλα τωρα ειμαι συνηθισμενη )
    να ξεκαθαρισω κατι .. ποτε δεν ειπα και δεν υποστηριζω πως ενας χαρτης εχει μονο καλα .. ή μονο κακα ..
    ολοι οι ανθρωποι περνανε και δυσκολα και ασχημα . Αλλοι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο .

    Το οτι διαφωνουμε δεν σημαινει πως δεν μπορουμε να μιλαμε , δεν με ενδιαφερει να σε πεισω .

    Εγω ασχολουμαι με την αστρολογια σαν χομπι - και μονο ετσι την αντιμετωπιζω.

    Ειμαι απολυτως ανοιχτη να πειστω για το οτιδηποτε αν το δω σε συνεχειες να δουλευει.
    Πηγα σε παραδοσιακο αστρολογο , και ?
    και που μου πε πως εχω καλη αρη ? το εγινε ? και κακο ερμη ?.
    πως επηρεαζει αυτο τη ζωη μου το ειπε ?ΟΧΙ
    αρα γιατι μου ειναι χρησιμο αυτο να το ξερω ?

    Μου αρεσει η σκληραδα και την ειλικρινεια την εκτιμω οταν δεν αερολογει αλλα εχει να πει κατι συγκεκριμενο . Τοτε να δεχτω την οποια γκαντεμια και τη μαυρη αδικη μοιρα μου και να ξερω τι να περιμενω .
    Αλλα εγω διαλεγω καθε φορα προς τα που θα παω και τα λοιπα ειναι για τεμπεληδες ολκης του εχει ή δεν εχει ο θεος .

    Μην θυμωνεις μαζι μου που εχω διαφορετικη αποψη, εχω ηλιο σε χαλια θεση , βγαλε τον ποσειδωνα σου και λυπησου με !!

    Υ.Σ Τα μεγαλυτερα προβληματα στη ζωη μου τα ειχα και τα εχω απο αυτον τον αρη που ειναι σε κυριαρχια - και οποτε θες το συζηταμε και αστρολογικα αυτο !!
  • lahmacun @ 29.10.2009 22:42
    επειδη ειδα τι εγραψες ...
    οκ δεν σου ξαναμιλαω για να μην εκνευριζεσαι ..
  • astropet @ 29.10.2009 22:43
    Θα τα ξαναπούμε Τζόνυ, βεβαίως, αν και με τον Άρη στον Λέοντα, μου φαίνεται θα ξαναμπώ στο ντόουμ τον Ιούλιο!
  • 777 @ 29.10.2009 22:55
    Συγχωρέστε μου το θράσος και την ασχετοσύνη, αλλά εμένα μου φαίνεται πως λέτε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο-συμφωνείτε διαφωνώντας
    καληνύχτα!
  • astropet @ 29.10.2009 23:08
    Τζόνυ, εγώ και έξυπνος θέλω να είμαι, και όμορφος θέλω να είμαι και χαρούμενος θέλω να είμαι και μεγάλο απαυτό να έχω και λεφτά να έχω και όλα... Αν αυτό με κάνει χαμηλού επιπέδου, πάω πάσο.
    Βεβαίως η δυσκολία είναι ένας μεγάλος δάσκαλος, αλλά δεν θα της κάνω και άγαλμα να την προσκυνάω! Δεν θέλω να είμαι μαζοχιστής και να βρίσκω ηδονή και ευτυχία μόνο στη μιζέρια.

    Κι αφού έθεσες θέμα Αφροδίτης... Μια σχέση απαιτεί και κάποιο συμβιβασμό; Ναι ή όχι; Δεν μιλάμε να παραιτηθείς από την προσωπικότητά σου, αλλά μπορεί η άλλη να έχει συνηθίσει να κάνει μπάνιο τρεις ώρες. Γιατί έτσι της αρέσει. Εσύ όμως δεν μπορείς να περιμένεις τρεις ώρες κάθε μέρα έξω από την πόρτα. Θα κάνετε έναν συμβιβασμό, αναγκαστικά. Ποιος θα δεχτεί να κάνει πιο εύκολα τον συμβιβασμό; Ο Ζυγός ή ο Κριός; Αυτό είναι όλο κι όλο το θέμα της αδυναμίας και της πτώσης, που τόσο πια σε ενοχλεί.
    Ή μια γυναίκα με Αφροδίτη στον Κριό μπορεί να βρίζει σαν λιμενεργάτης και να πηγαίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο και να ρίχνει κέρματα στον διαιτητή. Πολύ καλά κάνει. Δεν θα της το απαγορεύσουμε. Δεν λέω ότι όλες είναι έτσι, προς Θεού. Διαλέγω ένα ακραίο παράδειγμα. Ζει όμως σε μια κοινωνία που αυτό δεν το θεωρεί θηλυκή συμπεριφορά. Θες κακώς; Κακώς. Ποια θα δυσκολευτεί πιο πολύ να βρει γκόμενο; Η Susan Boyle ή η Τζούλια Αλεξανδράτου; Εσένα μπορεί να μη σου αρέσει η Τζούλια Αλεξανδράτου, να σε εκνευρίζει η ρηχότητά της και να την πέσεις στην Boyle. H πλειοψηφία των αντρών τι θα κάνει;
    Μπορεί αυτά τα πρότυπα να αλλάξουν κάποια μέρα. Αυτή τη στιγμή όμως, ο αστρολόγος τι πρέπει να κάνει αν έχει τη Susan Boyle απέναντί του; Θα της πει μόνο πόσο υπέροχη Αμαζόνα είναι με Αφροδίτη στον Κριό;
  • johnnyG @ 30.10.2009 01:00
    pet, σε θέλουμε εδώ και με τον άρη. να μας κάνεις καλό όμως. όλοι ήταν ευγενικοί μαζί σου νομίζω...
  • johnnyG @ 30.10.2009 01:01
    κι εγώ θα τα ήθελα όλα αυτά(από ευκολία και μόνο, και όχι κάτι άλλο), αλλά η ζωή είναι μία για όλους. και μάγκες όσοι πήγανε με όλο τους το είναι και τα καταφέρανε... c'est la vie.
  • manto87 @ 30.10.2009 01:10
    geia sas paidia
    pws ta pate?emena oi teleytaies meres me exoun ksetinaksei.....ti ginetai me ayto to krono?
  • johnnyG @ 30.10.2009 03:44
    777, δεν είναι καθόλου το ίδιο.

    πετ, να σου απαντήσω στο παράδειγμα με τη σουζαν μπόιλ και την αλεξανδράτου μιας και μου άρεσε...

    η τζούλια, δεν το συζηταω τί γκόμενα είναι. η μπόιλ, τί άτομο είναι.
    η τζούλια δεν θα βρει γκόμενο, θα βρει γ*μια(με το μπαρδόν). η μπόιλ, θα κάνει σχέση. κι ας έχει πτωτική αφροδίτη.

    είναι το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσες να δώσεις... αυτά, γεια.
  • astropet @ 30.10.2009 11:29
    Τζόνυ, είδα την απάντησή σου στην finesse, αλλά γράφω εδώ γιατί η κοπέλα δεν έχει κανένα λόγο να διαβάζει τις αστρολογικές μας αψιμαχίες. Δεν θα κάνω κριτική, πολύ καλά έκανες και απάντησες ώστε η κοπέλα να ακούσει διαφορετικές απόψεις και να βγάλει το ρεζουμέ. Αναφέρομαι στην απάντησή σου για να σταθώ σε ένα και μόνο σημείο που έχει να κάνει και με τη χθεσινή κουβέντα.
    Παρουσίασες τον Δία στον 12ο ως "καλό". Μίλησες για φύλακα-άγγελο και τέτοια. Αυτό δεν είναι μοιραίο και φαταλιστικό; Φαταλιστικό δεν είναι μόνο το κακό, αλλά και το καλό. Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, όποιος έχει Δία στον 12ο, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκεται αυτός, έχει έναν φύλακα-άγγελο. Αυτό εμένα τι μου λέει; Ότι ο φαταλισμός και η μοίρα σε ενοχλούν μόνο όταν λένε "άσχημα" πράγματα. Αν λένε "καλά", δεν έχεις πρόβλημα.
    Η παραδοσιακή εδώ θα εξέταζε κι άλλα πράγματα και δεν θα μιλούσε σε καμία περίπτωση για φύλακα-άγγελο με βάση την κατάσταση αυτού του Δία.
    Επομένως, η διαφορά μας είναι η εξής: Εσύ, αν είχες πελάτισσα τη Susan Boyle και σου έλεγε πως θέλει να γίνει η Αντζελίνα Τζολί, θα της έλεγες, ναι, μπορείς, προσπάθησε, τίποτα δεν σου το απαγορεύει! Ενώ εγώ θα της έλεγα: Αντζελίνα δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ γιατί δεν είναι στο DNA σου. Το να κάθεσαι να μυξοκλαίς που δεν είσαι η Αντζελίνα είναι στην καλύτερη περίπτωση χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Ξέχνα την Αντζελίνα και ψάξε να βρεις ποια είσαι ΕΣΥ.
    Βεβαίως και θα της δώσω ελπίδα. Αλλά όχι έτσι γενικώς και αορίστως, αλλά θα αναζητήσω στον χάρτη της τι έχει καλό και θα στηριχτώ εκεί. Για να μπορέσω όμως να ξεχωρίσω το καλό, θα πρέπει να έχω κάποια κριτήρια, κάποιους κανόνες. Τα κριτήρια αυτά μπορεί να αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ πρέπει να έχω κριτήρια. Δεν θα κάτσω να της πω, πίστεψε στον εαυτό σου, αγάπησέ τον κλπ. Αυτά μπορεί να της τα πει και ένας φίλος της ή ένας ψυχολόγος και μάλιστα πολύ καλύτερα από μένα. Αυτή όμως δεν ρωτάει τον φίλο της ούτε τον ψυχολόγο της. Ρωτάει τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ της.
    Και τελικά συνειδητοποιώ ότι τσάμπα διαφωνούμε γιατί το θέμα μας δεν είναι οι αστρολογικές τεχνικές. Αυτό που κρύβεται πίσω από τη συζήτησή μας είναι το θέμα της μοίρας. Αυτό είναι που μας ενοχλεί. Δεν θέλουμε να υπάρχει μοίρα. Αν όμως δεν θέλουμε να πιστεύουμε στη μοίρα, τότε κακώς ασχολούμαστε με την αστρολογία. Η αστρολογία, είτε το θέλουμε έιτε όχι, είναι 100% μοίρα. Βεβαίως και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Μπορεί η ελεύθερη βούληση να είναι και πιο ισχυρή ακόμα από την αστρολογία, δεν το ξέρω. Αλλά η δουλειά του αστρολόγου δεν είναι να μιλήσει για την ελεύθερη βούληση, δεν μελετάει την ελεύθερη βούληση η αστρολογία, δεν είναι αυτό το αντικείμενό της. Η αστρολογία μελετάει τις αποσκευές με τις οποίες ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή και ψάχνει να βρει το περιεχόμενό τους. Γι'αυτό και αναζητά τεχνικές ώστε να μπορεί να προσδιορίσει το περιεχόμενο αυτό με περισσότερη αξιοπιστία. Το αν το άτομο θα τροποποιήσει το περιεχόμενο των αποσκευών αυτών ή θα τις πετάξει τελείως και θα πάρει άλλες, μπορεί να είναι απολύτως εφικτό, αλλά δεν είναι αυτό δουλειά της αστρολογίας, παρόλο που βεβαίως στα πλαίσια της συζήτησης αστρολόγου-πελάτη θα γίνει αναφορά και στην ελεύθερη
    βούληση. Αλλά η οποιαδήποτε αναφορά θα γίνει με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του. Γι'αυτό και πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τα δεδομένα, ώστε να μειώσουμε, όσο μπορούμε και αν μπορούμε, τα περιθώρια λάθους. Λάθη που βεβαίως γίνονται και θα γίνονται. Αν δεν πιστεύω όμως στην ύπαρξη κάποιων δεδομένων, τότε μόνο ζημιά κάνω στην αστρολογία, γιατί δεν θα καταβάλλω καμία προσπάθεια να την εξελίξω. Την διατηρώ σε μια κατάσταση αερολογίας και αφαιρετικότητας και θα την οδηγήσω με βεβαιότητα στο θάνατό της. Και δεν είναι αυτό καθόλου μπηχτή για τη μοντέρνα αστρολογία. Η Liz Greene για μένα π.χ., εν αντιθέσει με πολλούς συναδέλφους της, δεν είναι καθόλου φλου και αερολόγος. Είναι πολύ συγκεκριμένη και to the point για το είδος της αστρολογίας που ασκεί.
    Κλείνω με τη δική μου θέση, που είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ. Θέλω και παραδοσιακή και μοντέρνα. Με ενδιαφέρει το ο,τιδήποτε μπορεί να μου κάνει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, απ'όπου κι αν προέρχεται αυτό.
  • astropet @ 30.10.2009 12:06
    Και για να κλείσουμε και το θέμα του Μαραντόνα, οφείλω να πω ότι αδικήσαμε και τις δύο προσεγγίσεις, και την παραδοσιακή και τη μοντέρνα. Δεν αναλύσαμε καθόλου π.χ. τι μπορεί να σημαίνει Άρης στον Καρκίνο ως κυβερνήτης ωροσκόπου από τη μεριά της σύγχρονης ψυχολογικής αστρολογίας. Δεν κάναμε λεπτομερή ανάλυση της πολύ έντονης συνόδου Ήλιου-Ποσειδώνα. Δεν κάναμε καμία αναφορά στην Αφροδίτη στον 1ο στον Τοξότη. Ούτε στον Ουρανό στον 10ο.
    Από τη μεριά της παραδοσιακής δε, δεν ξεκίνησε σωστά η δουλειά, γιατί ήμουν υπό την εντύπωση ότι ψάχναμε την κατάθλιψη κάποιου, και όχι γενικότερη ανάλυση όπως εξελίχθηκε. Στην παραδοσιακή, πληροφοριακά το αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται, το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν πούμε ο,τιδήποτε, είναι να βρούμε το temperament και σε ποια κατηγορία ανήκει κάποιος, δηλαδή choleric, sanguine, melancholic, phlegmatic. Δεν ξέρω την ελληνική μετάφραση, πάντως έχει να κάνει περίπου με τα τέσσερα στοιχεία, δηλαδή φωτιά, αέρας, γη, νερό. Δεν υπολογίζεται όμως με άθροισμα των πλανητών, αλλά με εντελώς διαφορετική μέθοδο από τη μοντέρνα. Το temperament λειτουργεί ως φίλτρο, μέσα από το οποίο διαβάζεις έναν χάρτη. Στη συνέχεια, για κάθε θέμα, ψάχνεις τον κατάλληλο οίκο και τους κατάλληλους πλανήτες και προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα. Εξετάζεις essential dignities, accidental dignities και receptions. Π.χ. ένα παράδειγμα με τις receptions που αγνόησα χθες. Αυτός είναι Άρης στον Καρκίνο και σε πτώση, δεν αλλάζει αυτό. Οπωσδήποτε θα έχουμε κάποιες στιγμές πρόβλημα. Είναι όμως στην τριπλότητά του. Καλό μεν, αλλά δεν αρκεί. Για να δούμε όμως αν ο Άρης αυτός έχει βοήθεια. Τι αγαπάει αυτός ο Άρης; Τη Σελήνη βασικά. Η Σελήνη του γυρίζει την αγάπη του; Μμμ. Ελαφρώς, ναι. Του κάνει τρίγωνο από ζώδιο πάλι της τριπλότητας του Άρη. Κάτι είναι και αυτό από το τίποτα. Και πάμε στα λεφτά. Τι άλλο αγαπάει ο Άρης; Τον Δία. Ο Δίας του γυρίζει την αγάπη του; Ναι! Είναι στον Αιγόκερω, στο ζώδιο έξαρσης του Άρη. Άρα και αυτός αγαπάει τα λεφτά και τα λεφτά τον αγαπάνε. Πολύ καλό σημάδι για πλούτο. Έλα όμως που τόσο ο Δίας όσο και ο Άρης είναι στα ζώδια της πτώσης τους! Επομένως λεφτά μεν, αλλά... Πόσο πιο κοντά λοιπόν είμαστε στην αλήθεια, αν υιοθετήσουμε αυτή την παραδοσιακή τεχνική των receptions.
    Τέλος, ένας παραδοσιακός αστρολόγος θα μελετούσε την τελευταία ηλιακή έκλειψη πριν από τη γέννηση και την αμέσως προηγούμενη Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο, που βεβαίως δεν κάναμε εδώ. Επίσης, θα μελετούσε τον χάρτη της τελευταίας μεγάλης συνόδου Δία-Κρόνου. Θα σύγκρινε το γενέθλιο χάρτη με τους χάρτες της έκλειψης, της Νέας Σελήνης ή Πανσελήνου και της συνόδου Δία-Κρόνου, κατά πόσο δηλαδή επικοινωνεί ο χάρτης του ατόμου με τους χάρτες αυτούς.
  • astropet @ 30.10.2009 12:56
    Α, θα εξετάσει επίσης τους απλανείς, που επίσης δεν κάναμε εδώ και τους βασικούς κλήρους, ανάλογα με το θέμα του πελάτη.
  • gb488 @ 30.10.2009 14:53
    πετ, διάβασα και τα δύο πόστ που αφορούν την κατάθλιψη, πολύ ενδιαφέρουσες τέτοιες συζητήσεις πράγματι, εγώ βάβαια δεν έχω ιδέα και γνώμη δεν εκφέρω.

    Ήθελα όμως να σε ρωτήσω, συνειρμικά το σκέφτηκα διαβάζοντας όλα αυτά, εάν έχεις διαβάσει το βιβλίο της Liz Greene, Dark of the Soul: Psychopathology in the Horoscope και ποιά είναι η γνώμη σου.

    Με εξιτάρει αν και φαντάζομαι ότι αυτά είναι πολύ βαθιά νερά...
  • johnnyG @ 30.10.2009 16:34
    ποιόν πελάτη μωρε πετ;;; τί λες;

    κοίτα, αν σου λειτουργεί έτσι η αστρολογία, δε με αφορά καθόλου. στο μαραντόνα π.χ. δεν είδα να λέει κάτι. Και αν ξεκινάς με τα ωχ, δεν είναι προσέγγιση της αστρολογίας, είναι η δική σου στάση.
    Και για την κοπελιά, άστο σε παρακαλώ επειδή θα θυμώσω πολύ. Άλλο θέμα, παρακαλώ...

    Ας μιλήσουμε γενικότερα για την αστρολογία αν θέλεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν και δεν είμαι αστρολόγος και ούτε ποτέ θα γίνω.
  • astropet @ 30.10.2009 19:52
    Καλά από όλα αυτά τα κατεβατά αυτό βρήκες να πεις; Κόλλησες κι εσύ κι η άλλη στο ωχ... Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που το είπα, πού να ήξερα ότι υπήρχε τόση ευαισθησία πια... Τώρα κατάλαβα, αρνούμαστε να δούμε κατά πρόσωπο την ασχήμια της ζωής, δεν υπάρχει ασχήμια, μόνο εν δυνάμει ομορφιά... Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι κολλήσατε στο ωχ... Το οποίο βεβαίως και είναι δική μου στάση, δεν είπα ότι κάθε παραδοσιακός αστρολόγος λέει ωχ... Κι αυτό πρέπει να το εξηγήσω; Ήμαρτον.
    Για τον Δία βέβαια δεν απάντησες... Ούτε για τίποτα από τα υπόλοιπα... Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσεις, εκτός αν θέλεις, εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ άλλο... Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε...Ας πούμε απλά ότι και οι δυο είμαστε ανυποχώρητοι στις θέσεις μας... Εύχομαι η δική σου αστρολογία πραγματικά να βοηθάει, εγώ απλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτήν.
  • astropet @ 30.10.2009 19:54
    Κι όταν κάνεις ανάλυση σε κάποιον στο ντόουμ, αυτός είναι πελάτης σου, έστω κι αν δεν σε πληρώνει.
  • gpano @ 30.10.2009 20:37
    Επειδή βρίσκω τη συζήτηση ενδιαφέρουσα μπορείτε σας παρακαλώ τζόνι και αστροπετ να πειτε που διαφωνείτε- αστρολογικά εννοώ- ώστε να συνεχισουμε και να διευρύνουμε το διάλογο?
  • astropet @ 30.10.2009 21:07
    Gp, δεν εντόπισες διαφωνία; Εν συντομία, λοιπόν, και τι έχω καταλάβει εγώ...
    Να ξεκινήσω με αυτό που υποθέτω ότι συμφωνούμε και οι δύο. Δεν υπάρχει τεχνική που να σου δίνει 100% εγγυημένο αποτέλεσμα.
    Πού διαφωνούμε... Ο Τζόνυ, αν έχω καταλάβει σωστά, διαφωνεί με τις πτώσεις, τις αδυναμίες κλπ. Θεωρεί πως μια ανάλυση ενός χάρτη με την παραδοσιακή αστρολογία "κόβει τα φτερά" του ανθρώπου. Τι θα πει δηλαδή Άρης σε πτώση; Αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος στη δυστυχία; Εγώ από την άλλη δεν είπα ποτέ ότι ο άνθρωπος αυτός είναι καταδικασμένος στη δυστυχία. Είπα όμως ότι δίνω πολύ περισσότερες πιθανότητες σε έναν πλανήτη σε πτώση να είναι δυστυχισμένος απ'ό,τι σε έναν πλανήτη σε έξαρση. Να το πω αλλιώς... Αν είχα δύο ανθρώπους, ο ένας με Κρόνο στον Καρκίνο ανάδρομο ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο κι ο άλλος με Δία στον Τοξότη ορθόδρομο, κι έπρεπε να στοιχηματίσω όλη μου την περιουσία στο ποιος είναι πιο συνεσταλμένος από τους δύο (υποθέτοντας ότι δεν υπήρχαν άλλες αστρολογικές επιρροές), θα στοιχημάτιζα ασυζητητί σε αυτόν με τον Κρόνο. Βεβαίως, και το άτομο με τον Δια μπορεί να είναι συνεσταλμένος, αλλά θεωρώ ότι στατιστικά η ζυγαριά γέρνει υπέρ του Κρόνου.
    Ο Τζόνυ εξανίσταται και λέει τι είναι αυτά, τι βλακείες, δεν μπορούμε να βάζουμε καλούπια στους ανθρώπους, όλα είναι πιθανά, ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες... ΟΚ, συμφωνώ κι εγώ σε θεωρητικό επίπεδο. Εδώ όμως κάνουμε αστρολογία. Θα σταθώ στις εξαιρέσεις για να απορρίψω τον κανόνα; Στο κάτω-κάτω πώς θα πορευτούμε χωρίς κατευθυντήριες γραμμές; Και αν καταλήξουμε στο ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί ένα άτομο τον Κρόνο του μπορεί να τον μεταλλάξει σε Δία, τότε με τι θράσος διαβάζω χάρτες; Τότε δεν έχει καμία βάση η αστρολογία και τσάμπα έχουμε χάσει όλοι μας τον χρόνο μας.
    Αυτά για αρχή, όπως τα κατάλαβα εγώ. Αν έχω κάνει λάθος, ας με διορθώσει ο Τζόνυ.
  • astropet @ 30.10.2009 21:33
    Επίσης λέει, πώς μιλάς για "άσχημα" πράγματα, ενώ δεν είσαι σίγουρος; Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις ότι αυτό το "άσχημο" θα βγει, γιατί αρκετές φορές δεν βγαίνει, είναι ανευθυνότητα και κομπογιανιτισμός να κάνεις την οποιαδήποτε αναφορά. Απ'ό,τι καταλαβαίνω όμως, τα "καλά", για τα οποία επίσης δεν είμαι σίγουρος (γιατί για τίποτα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, έτσι δεν είναι; ), μπορείς να τα λες άφοβα. Μπορείς επίσης αυτά που αιώνες θεωρούνταν "άσχημα", να τα βαφτίσεις "καλά". Ο,τιδήποτε όμως μπορεί να στενοχωρήσει το άτομο, πρέπει να το σερβίρεις σε συσκευασία δώρου, με φρου-φρου κι αρώματα, να δώσεις έμφαση στη θετική έκβαση που μπορεί να έχει το πράγμα κλπ.
    Και αναρωτιέμαι... Βοηθώ έτσι πραγματικά το άτομο;
  • johnnyG @ 30.10.2009 21:58
    νομίζω gp, είναι πολύ σαφές.

    και προσωπικά, βαριέμαι να έρθω σε αντιπαράθεση για κάτι που θεωρώ πολύ δεδομένο για τον εαυτό μου. είναι θέμα αντίληψης και στάσης, και δεν είναι το ζήτημά μου η παραδοσιακή. υπάρχει σαν βάση, οκ.
    έχω διαφορετική άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος. στο συγκεκριμμένο ποστ έβαλα ένα χάρτη και ζήτησα να αναλυθεί σύμφωνα με τους κανόνες της παραδοσιακή αστρολογίας για να δούμε κατά πόσο μπορεί να επαληθευτεί. με αφορμή όμως κάποιο άλλο ποστ, για το οποίο δεν θα μιλήσω παραπάνω.

    επίσης, δε μιλάω σαν αστρολόγος, νομίζω είναι σημαντικό, αλλά ως ερασιτέχνης της αστρολογίας που ακόμα διαμορφώνω άποψη.

    αν θέλεις κάτι να προσθέσεις στην κουβέντα, πολύ ευχαρίστως...
  • johnnyG @ 30.10.2009 22:00
    το γεγονός ότι η παραδοσιακή αστρολογία δεν είναι ανοιχτή ως προς την ερμηνεία, παρά περισσότερο συγκεκριμμένη και απόλυτη - εγώ θα έλεγα φαταλιστική - και απευθύνεται σε ανθρώπους και στη ζωή τους, προσωπικά και πάλι, δεν μου αρέσει και διαφωνώ.

    και ιδού ο μαραντόνα...

    αυτά.
  • astropet @ 30.10.2009 22:13
    Φαταλιστική είναι η αστρολογία γενικότερα, είτε παραδοσιακή είτε μοντέρνα. Γιατί ασχοληθήκαμε με την αστρολογία; Γιατί αρχικά εντυπωσιαστήκαμε από κάτι που ακούσαμε ή που διαβάσαμε που μας περιέγραφε τόσο πειστικά ένας άνθρωπος ή ένα βιβλίο ενώ δεν μας ξέρει καθόλου. Και είπαμε, για να δούμε, ας το ψάξω, κάτι φαίνεται να παίζεται με την αστρολογία. Λοιπόν, αυτό το πράγμα λέγεται ΜΟΙΡΑ. Που συνυπάρχει με ελεύθερη βούληση, που, που... Αλλά ΜΟΙΡΑ. Μπορεί να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, αλλά αν δεν πιστεύουμε καθόλου στη μοίρα, δεν έχουμε καμία δουλειά με την αστρολογία.
  • johnnyG @ 30.10.2009 22:18
    Kάνεις λάθος, πετ.

    φαταλισμός: αρσενικό

    * στάση, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να τροποποιήσει τη φορά των γεγονότων, επειδή αυτά προκαθορίζονται από τη μοίρα

    Συνώνυμα: μοιρολατρία
  • johnnyG @ 30.10.2009 22:21
    Και η αστρολογία είναι Ουρανός, με ό,τι συμβολίζει. Με λίγα λόγια ανθρωποκεντρική και αποστασιοποιημένη.

    Ίσως και Ποσειδώνας. ...

    τελοσπάντων, θέλω να φύγω σε λίγο. μου τη δίνει που μοιάζει προσωπική διαμάχη ενώ στην ουσία δεν είναι καθόλου.
    χαιρετώ, μιλάμε ίσως αργότερα...
  • astropet @ 30.10.2009 22:24
    Είπα κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα;

    Αν έχω μία σύνοδο Ήλιου-Κρόνου, αυτή τη σύνοδο δεν θα μπορέσω ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να την μετατρέψω σε σύνοδο Ήλιου-Δία. Μπορεί να μάθω να ζω με αυτή, να αντλήσω ό,τι θετικά έχει να μου προσφέρει, αλλά είναι ανοησία να πω σε ένα άτομο, αγνόησέ την και παίξτο Δίας, μπορείς. Όχι, δεν μπορείς. Μπορείς να χάσεις το χρόνο σου προσπαθώντας. Ναι. Αλλά επειδή δεν θα την αλλάξεις ποτέ, καλύτερα μάθε να συμβιώνεις με αυτήν. Κι αυτή είναι νομίζω η δουλειά του αστρολόγου.
  • johnnyG @ 30.10.2009 22:28
    ναι. είπες ότι η αστρολογία είναι φαταλιστική.

    δεν αλλάζει η όψη, είναι η ίδια ενέργεια με πολλαπλές εκδοχές. αν είναι μία εκδοχή, δεν νομίζω πως μπορεί ποτέ να αποδειχθεί. οπότε, καλό να είμαστε ανοιχτοί. και περισσότερο, όσο λέμε σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

    λοιπόν, γεια σου τώρα. δε νομίζω να έχουμε να συζητήσουμε πολλά πάνω σε αυτό. αν πάλι θέλεις, γράψε αλλά θα σου απαντήσω αργά.
  • astropet @ 30.10.2009 22:30
    Στο καλό! Την ώρα που θα γυρίσεις εσύ, εγώ θα κοιμάμαι, είναι βέβαιο!
  • astropet @ 30.10.2009 22:33
    Μα ναι, είπα φαταλιστική κι εσύ έβαλες τον ορισμό του φαταλισμού. Συμφωνώ.
  • astropet @ 30.10.2009 22:42
    Άσχετο... Επειδή ρώτησε πιο κάτω η gb488 για το βιβλίο της Λιζ Γκρην... Ναι, είναι πολύ καλό, όπως όλα της άλλωστε. Να προτείνω όμως το Barriers and Boundaries, όπου μέσα από την εξήγηση των συμπλεγμάτων του κάθε ζωδίου, μαθαίνεις περισσότερα για τα ζώδια, απ'ό,τι από τα "κανονικά" βιβλία.
  • fldown @ 30.10.2009 23:43
    Μοναχοφάηδες!! Το κάνατε ρινγκ εδώ μέσα!!
  • astropet @ 31.10.2009 00:22
    Εσύ πού γυρνούσες; Να ήσουνα εδώ, να συμμετείχες, ορίστε μας!

    Per, πού να είχα και σύνοδο ακριβείας, φαντάσου! Αργεί ακόμα... Και σιγά μην προσπάθησες να μας χωρίσεις! Στοιχήματα δεχόσουνα για το ποιος θα βγει νοκ άουτ!
  • johnnyG @ 31.10.2009 04:18
    οκ, να συμβιβστώ για να συμφωνήσουμε όλοι στο σάιτ.
    έχω ωροσκόπο τοξότη με δία στον αιγόκερω στο 1 - σε πτώση. οπότε έχω πρόβλημα. οπότε συμφωνούμε και όλοι.

    και δεν υπάρχει διαφωνία. σωστά, ε;

    εκτός αν πάρει και κάποιος άλλος θέση, έχει γνώμη και μπορεί να βοηθήσει στο διάλογο...

    εγώ δεν έχω πρόβλημα, εκτός από το ελάττωμα ότι εκνευρίζομαι.

    διαφορετικά, να γίνουμε χαρτορίχτρες. σόρυ... αλλά δε μπορώ άλλο...

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...