παρακαλώ περιμένετε...

APORIA

  • johnnyG @ 06.01.2009 16:18
    νομιζω Inspi, πως εγιναν συζητησεις. Ήδη ο αρχηγος της αστυνομίας το χαρακτήρισε ως άνανδρη ενέργεια, πραγμα που δεν είχε κάνει για την προηγούμενη "ενέργεια". Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, επίσης το σχολιάσαν αναμενόμενα για το τι εκπροσωπεί ο καθένας. Τα ΜΜΕ ήδη μιλούν για τρομοκρατία και μετατρέπουν το γεγονός σε πλιάτσικο. Δεν είναι δικαιολογία το ότι θέλει κάποιος να εξασφαλιστεί. Επιλογές είναι όλα αυτά που λες. Ο Αλέξανδρος δε νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο, όπως φάνηκε. Κρίμα που ένας άνθρωπος είναι 21 και κινδυνεύει να πεθάνει, αλλά οι αντιδράσεις βλέπουμε ήδη ποιες είναι. Αυτό είναι το λυπηρό, λέω εγώ...
  • johnnyG @ 06.01.2009 16:24
    παρεπιπτόντως, κι εγώ θέλω να δώσω εξετάσεις ΑΣΕΠ για να γινω καθηγητής, όχι αστυνομικός. Και όχι για να κάθομαι.
  • NovemberRain @ 06.01.2009 19:05
    Δεν πρέπει να δρούμε ισοπεδωτικά, το ότι κάποιος είναι αστυνομικός δεν συνεπάγεται ότι είναι γουρούνι, δολοφόνος..Γνωρίζω άτομα που πραγματικά είχαν ανάγκη να βρουν εξασφαλισμένη δουλειά και σιχαίνονται την κατάχρηση της εξουσίας μέσα στους κόλπους της αστυνομίας. Γιατί δεν έγιναν διαδηλώσεις για την επίθεση που δέχτηκε το παιδί αυτό?? Το ότι ήταν αστυνομικός τον καθιστά καθίζημα και του άξιζε αυτό που έπαθε? Και εγώ είμαι μοριακή βιολόγος, αυτό σημαίνει ότι είμαι κατακριτέα επειδή κάποιοι στην άλλη άκρη του κόσμου κλωνοποιούν ζώα και ανθρώπους?? Ας δούμε και την άλλη διάσταση των πραγμάτων...την πιο ανθρωπιστική, αν θέλετε.
  • Saturned @ 06.01.2009 19:35
    παιδιά υπομονή: τα αρχεία του Foreign Office για το 2009 δημοσιεύονται το 2039.
  • gb488 @ 06.01.2009 19:49
    σωθήκαμε..
  • blueview @ 06.01.2009 22:48
    inspi .... μαζι σου ! Το θεμα ειναι οτι γαζωθηκε "επι τουτου" . . .
    ουτε "γκρουπακια" ουτε πορειες ..... νιέντε !!!!!
    Η "επανασταση-αντιδραση" κραταει απο το στομαχι μεχρι το ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ .....
  • lahmacun @ 06.01.2009 23:02
    Λοιπον να πληροφορησω ΞΑΝΑ πως χτες το βραδυ εγιναν πολλες συναντησεις συνελευσεις κατοικων και αλλων ομαδων που στεγαζονται στην συγκεκριμενη περιοχη με σκοπο να γινουν δρασεις εναντια στη οποια μορφη βιας απ΄οπου κι αν προερχεται .. την κυριακη σχεδιαζεται μια γιορτη στην Πλατεια γι αυτο το εγραψα και σε αλλο ποστ .. και οταν θα εχω περισσοτερες πληροφοριες και συγκεκριμενες Θα Ξαναενημερωσω ..

    Δεν εχει παρει κανενας ευθυνη για την αποπειρα ΠΟΛΪΤΙΚΗ εννοω - το οτι εγινε στη συγκεκριμενη γειτονεια δινει αυτοματως πολιτικο χρωμα στην ιστορια ..


    Δεν κρυβω πως εχω σκεφτει κι εγω για την προβοκατσια αλλα δεν θελω να σταθω εκει ειμαι εναντιον της Βιας και της σωματικης και της ψυχικης απο οπου και αν προερχεται ..

    Οσοι απο μας ειναι τοσο ενοχλημενοι απο το γεγονος ας κανουμε μια πορεια και ας ασχοληθουμε με τα δικα μας "αντερα " και οχι με των "αλλων " ....
    Παρα τις συλληψεις και τους ελεγχους ταυτοτητας κλπ κλπ που συνεβησαν χτες και την παρουσια ΜΑΤ σε καθε τετραγωνο στην περιοχη .. οι ανθρωποι μαζευτηκαν και συζητησαν και καποιοι απο αυτους εγκλωβιστηκαν απο διμοιριες εντος κτιριων ... ευτυχως χωρις αλλα παρελκομενα ..

    Οποιος ειναι απολυτως σιγουρος για το με ποια αφορμη και για πιο λογο εγινε η απαραδεκτη αυτη επιθεση στην συγκεκριμενη περιοχη και στον συγκεκριμενο χρονο παρακαλω να το καταθεσει ...
  • lahmacun @ 06.01.2009 23:48
    Λευτερη συμφωνουμε .. και οι προβοκατσιες ειναι συνηθισμενες .. σε τετοιες περιπτωσεις ..

    εχουμε παρ΄ολα αυτα μια γειτονια στην καρδια της αθηνα που μυριζει αιμα .. και δεν ξερουμε αν περπαταμε εκει απο που θα την φαμε ..... δεν θελω να μιλαω για σχεδια κλπ κλπ
    θελω να μιλαω για μια πραγματικοτητα και την απειλη και το Τρομο που διευρυνεται ..
  • inspi @ 07.01.2009 00:34
    Μας τρομοκρτούν, μας απομακρύνουν από τα πραγματικά μας προβλήματα - όχι ότι αυτά δεν είναι ανασφάλεια, φόβος, αστυνομοκρατούμενες γειτονιές, άνθρωποι με διαφορετικοί σκέψη να συλαμβάνονται. Μήπως λέμε ακόμα ότι είμαστε ελεύθεροι? Μήπως αυτή την στιγμή δεν καταγράφουν τις απόψεις μας? Μη γελιόμαστε.

    Μόλις ξεπλυθεί το αίμα, μόλις καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και πέσει η σκόνη, έχω περιέργια να δω τι μας επιφυλάσσουν.

    Τα ρεμάλια οι πολιτικοί μας τι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
    Λές να θέλω διαβατήριο για Θεσσαλονίκη?
  • astropet @ 07.01.2009 01:01
    "Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα συμπάθειας"... Με αυτή τη λογική και η δολοφονία του 16χρονου θα μπορούσε να ήταν οργανωμένη και στημένη από τους αντιεξουσιαστές για να δηλώσουν παρουσία και να έχουν μια δικαιολογία για να βγουν στους δρόμους. Δεν νομίζω ότι οδηγούμαστε πουθενά έτσι...

    Πού αρχίζει και πού τελειώνει το σύστημα; Ποιοι είμαστε κομμάτι του και ποιοι είμαστε απέξω; Η διατήρηση του "συστήματος" συμφέρει μόνο τους από μέσα ή μήπως συμφέρει και τους απέξω γιατί τους δίνει λόγο ύπαρξης εφόσον έχουν κάτι ενάντια στο οποίο πολεμούν;
  • johnnyG @ 07.01.2009 01:27
    novemberRain, δεν είπε κανένας καλά να πάθει ο 21χρονος αστυνομικός. Αλλά διαλέγοντας ένα επάγγελμα που σε φέρνει σε αυτό το ρόλο και αντιμέτωπο με τέτοιες καταστάσεις, λογικό είναι ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη ζωή σου. Αν εσύ πάθαινες κάποιο σοβαρό ατύχημα σε ένα υποτιθέμενο πείραμα μοριακής βιολογίας έχοντας γνώση για τους κινδύνους, τι θα περίμενες να κάνουν για εσένα εφόσον το επέλεξες;
    astropet, δεν πρέπει ναπαίρνουμε θέση;;; κατα τ'άλλα δε σχολιάζω αυτό που είπες...
  • astropet @ 07.01.2009 01:31
    Να παίρνει κανείς θέση, αλλά να είναι εν γνώση του ότι μπορεί να είναι τελείως λάθος. Το "δεν σχολιάζω αυτό που είπες" πώς να το εκλάβω, απαξιωτικά;
  • lahmacun @ 07.01.2009 01:34
    ποιος ζει εκτος συστηματος και δεν το ειχα παρει χαμπαρι ..???
    Τωρα για τον συσχετισμο της δολοφονιας .. που την υποκινησαν οι αναρχικοι .. για να κερδισουν ΤΙ ακριβως .. ???δεν εχω να σχολιασω τιποτα ..
    το κρατος και σε αυτη την περιπτωση θα μπορουσε να ειναι ενεπλεγμενο βεβαια .. το βατοπεδι ηταν πολυ προσφατο ....

    Σε συστηματα ζουμε οσο ζουμε σε οργανωμενες κοινωνιες .. το θεμα ειναι ποσο τα εξελισουμε τα κρινουμε τα ελεγχουμε συμμετεχουμε μεσα σε αυτα και τα καθοριζουμε ..

    Υπαρχει και η λογικη ... βεβαια "Μη μου την πολυθρονα ταρατε - αν "¨τρωω " εγω δεν με πειραζει αν πεθαινουν ολοι οι αλλοι ... "

    Inspi τι σε κανει να πιστευεις πως στη Θεσσαλινικη ειναι καλυτερα ? Εχει μεγαλυτερο ποσοστο "αγανακτισμενων" πολιτων βεβαιως ..
    Το θεμα ειναι πως θα αρχισουμε να αποφασιζουμε εμεις για μας .. Ξανα ..
    θυμουμενοι τι σημαινει Δημοκρατια ..
  • astropet @ 07.01.2009 01:39
    Καλά, ό,τι θέλετε διαβάζετε μου φαίνεται... Είπα εγώ ότι είναι σχεδιασμένη; Διαφώνησα με τις θεωρίες συνωμοσίας και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Δέχομαι τη δολοφονία του 16χρονου όπως και το χτύπημα κατά του αστυνομικού εξίσου και δεν θέλω να κάτσω να σκεφτώ ότι κάποιος σχεδιάζει μια δολοφονία για να στρέψει τις συμπάθειες προς το μέρος του...
  • johnnyG @ 07.01.2009 01:46
    οχι πετ, αλλα δε μπορώ να σου το αναλύσω πλήρως αυτή τη στιγμή και να τα πω όπως θέλω. είναι ποτέ δυνατόν να τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι;;; τα επιχειρήματα με εκνεύρισαν.
    το να παίρνεις θέση, δε σημαίνει ότι πας σε ένα απο τα δυο άκρα, οπότε δεν είναι ζήτημα σωστού λάθους. Λάθος είναι να μην παίρνεις θέση.
  • johnnyG @ 07.01.2009 01:48
    όπως και να έχει, το γεγονός της επίθεσης κατά του αστυνομικου χρησιμοποιείται για αυτό το λόγο. αυτό έχει σημασία.
  • lahmacun @ 07.01.2009 01:51
    εξισου ??

    Το ιδιο ειναι η επιθεση σε ανηλικο αοπολο με το την επιθεση για αγνωστους λογους .. σε ατομο οπλισμενο σαν αστακο που βρισκεται σε σημειο και καλα για να αποτρεπει τετοιες επιθεσεις και πληρωνεται για να ΜΑΣ προστατευει απο τετοιες επιθεσεις ??

    Η ασκηση βιας ειναι απεχθης σε οποιαδηποτε μορφη .. αλλα δεν βαζω τα μωρα της γαζας το ιδιο με τους στρατιωτες

    Λυπαμαι πολυ για αυτο που συνεβει και παρακαλω να μην χαθει η ζωη αυτου του ανθρωπου , δεν ξερουμε ουτε ποιος το εκανε ουτε και γιατι .. οπως δεν ξερουμε και σε τοσα αλλα εγκληματα που γινονται ..

    δεν μπορω να βαζω τα παντα στο ιδιο τσουβαλι .. και συμφωνω πως δεν υπαρχει λογος για συνομοσιολογιες .. αν και ο στοχος μιας τετοιας συνομωσιας αν υπηρχε θα ηταν ακριβως αυτος
    να μπουνε ολα στο ιδιο τσουβαλι ..

    Να μιλησουμε για το βιτριολι της μεταναστριας και τους βασανισθεντες στα κελια μεταναστες .. αν θελετε ..

    και συγνωμη Αστροπετ δεν ειναι καλα τα ελληνικα μου - βοηθα με να καταλαβω .. οταν βλέπεις οτι δεν μπορω .
  • lahmacun @ 07.01.2009 01:52
    ρε τζο ουτε συννενοημενοι να ειμαστε .. και ευτυχως γραφουμε ταυτοχρονα ...
  • astropet @ 07.01.2009 01:55
    Ρε παιδιά τι να σας πω; Σας ζηλεύω που τα έχετε τόσο ξεκάθαρα στο μυαλό σας, ενώ εγώ βρίσκομαι σε σύγχυση. Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο από το να παίρνεις θέση. Με το να παίρνεις θέση αυτομάτως περιβάλλεσαι από τη θαλπωρή της ομάδας που όλη μέρα σε λιβανίζει... ΔΕΝ μπορώ να το κάνω αυτό. ΔΕΝ θέλω να ζω σε έναν κόσμο που υπάρχουν καλοί και κακοί, κλέφτες κι αστυνόμοι...
  • johnnyG @ 07.01.2009 01:56
    Μα είναι ποτέ δυνατόν να συγκρίνουμε την επίθεση αυτή με τη δολοφονία του Αλέξη;;; Θα τρελαθούμε τελείως;;;;;; Έλεος.
  • astropet @ 07.01.2009 01:59
    Δεν θα συνεννοηθούμε... Βλέπεις τι κάνει η ιδεολογία; Δεν δημιουργεί τίποτα άλλο από φανατισμό. Κολλήσατε στις λέξεις που τις ερμηνεύετε μέσα από την ιδεολογική σας τοποθέτηση, οπότε η αλήθεια κάνει φτερά. Όταν λέω εξίσου, εννοώ ότι θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο είναι δολοφονίες που δεν ήταν σχεδιασμένες.
  • lahmacun @ 07.01.2009 01:59
    Δεν ανηκω σε καμια ομαδα Αστροπετ αν και θα το ηθελα .. αρα δεν εχω θαλπωρη .. καμια ..!!! Μου λειπει ομως ..

    αυτοι που δεν παιρνουν θεση ειναι η μεγαυτερη ομαδα παλι κερδισμενος εισαι ...
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:02
    αν δεν εξηγεις εσυ αυτο που θες να πεις εμεις πρεπει να το μαντεψουμε ?

    Δεν μασησα φυλλα σημερα ... !!!!

    Τι κανει η ιδεολογια ? Θες να σου πω ?

    Κατα καιρους την εννοια της δικαιοσυνης , αφησε τις γυναικες να πανε σχολεια αποπειραθηκε να ιδρυσει κρατη δικαιου .. εφτιαξε συμφωνα ειρηνης ..
    στον καιαδα ολα ? Γιατι ? επειδη εκανε τον χιτλερ και το σταλιν ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:02
    που το βλέπεις το φανατισμό; αυτές οι καθαυτές οι δολοφονίες δεν έχουν σημασία. δολοφονίες συμβαίνουν καθημερινά. την κολοκυθιά παίζουμε;
  • astropet @ 07.01.2009 02:03
    Το σταματώ εδώ... Δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση όταν ο άλλος έχει μοναδικό σκοπό να σε παρερμηνεύσει. Σας συγχαίρω για τη δημοκρατία σας, για την αγάπη σας προς την ελευθερία, για τις ευγενείς αρχές σας... Σας ζηλεύω για τη σιγουριά σας και για την πεποίθησή σας ότι είστε με το μέρος του δικαίου και της αλήθειας. Εύχομαι να έχετε σε όλα δίκιο, γιατί αν δεν έχετε, με τρομάζετε. Μου δημιουργείτε φόβο ότι θα πέσετε πάνω μου να με κατασπαράξετε. Καληνύχτα...
  • seloteip @ 07.01.2009 02:06
    ..δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα απο το να παίρνει κανεις θέση.. επειδή θα πρέπει να είναι και σε θέση να την υποστηρίξει. Στην εποχή μας δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα απο το να πιστέψει κανείς σε κάτι. 'Οποιος παίρνει θέση δεν "ανήκει" σε ομάδες.. μπορεί να τύχει να σχηματιστούν ομάδες απο ανθρώπους "πολιτικά" ενεργούς. Εκείνοι που δεν παίρνουν θέση φοβούμενοι να μην εκτεθούν με την ψευδαίσθηση οτι δεν "χωράνε" σε ομάδα.. χωράνε μια χαρά εν αγνοία τους στην μεγάλη ομάδα που λέγεται μάζα και άγονται και φέρονται απο τις αηδίες που τρώνε αμάσητες απο την τηλεόραση. 'Οντως φαίνεται να είσαι σε σύγχιση astropet.
    Έλεος λέω και εγω για τον παραλληλισμό της δολοφονίας του παιδιού με την επίθεση στα Εξάρχεια.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:09
    Δεν θεωρω πως εχω ή γνωριζω κανενα δικιο . ΑΠΟΨΗ ομως εχω και προσπαθω και να την αρθρωσω και να την μοιραστω .. και να τη συνδιαμορφωσω .. δεν εχω σκοπο να κατασπαραξω κανεναν .. εκτος αν καποιος παει να κατασπαραξει εμενα .. και τοτε θα γινω ζωο και θα αμυνθω οπως ολοι μας ..

    Δεν θα πεταξω στον καιαδα τις ιδεες και τις ιδεολογιες και τις κοινοτητες επειδη παραξαν και τερατα .. οταν απεκτησαν Κρονια μορφη . Αυτα .
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:10
    αυτό που σε κατασπαράζει αστροπετ, δεν είναι ούτε η λαχ ούτε εγώ. κουβέντα κάνουμε. ξεκόλα. αυτές είναι οι συνέπειες του να παίρνεις θέση. ο αντίλογος. αν είμαστε έντονοι, οκ, συγγνώμη.
  • astropet @ 07.01.2009 02:11
    Τι παραλληλισμό έκανα τέιπ; Καταλάβατε αυτό που είπα; Ήθελα να δείξω σε τι μεγάλες ακρότητες μπορεί να μας οδηγήσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, γιατί αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, δεν έχει σταματημό.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:13
    ενώ ας πούμε δεν είναι ακρότητα να σκοτώνονται παιδιά στην παλαιστίνη, οι παλαιστίνιοι να είναι έθνος χωρίς κράτος και να θεωρούνται τρομοκράτες.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:14
    δεν θεωρω πως ημουν πιο εντονη απο τον αστροπετ . διαφωνουμε και επιτρεπεται ..

    δεν θεωρησα πως θελει να με κατασπαραξει με το υποτιμητικο "δεν ξερετε τι διαβαζετε " και απορω απο που εγειρει τον φοβο οτι θα τον κατασπαραξω εγω ..
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:15
    ακρότητα δεν είναι μετά την επίθεση οι δημοσιογράφοι να μιλούν για νέα τρομοκρατική οργάνωση και να ψάχνουν γιάφκα στα εξάρχεια. ;;;
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:16
    ωραία η ιστορία σου τζεμινι.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:18
    ούτε εγώ λαχ νομίζω πως ήμουν περισσότερο έντονος, αλλα δε με πειράζει να ζητήσω συγγνώμη αν προσβλήθηκε. εδώ τις προάλλες βριζόμουν με ένα φίλο μου... τελοσπάντων.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:19
    ίσως και να έγινε σελοτέιπ. θα το μάθουμε;;;
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:19
    ναι σελ .. το εχουν κανει ...
  • astropet @ 07.01.2009 02:20
    Πώς το φτάσαμε τώρα στην Παλαιστίνη και στις τρομοκρατικές οργανώσεις; Εγώ τοποθετήθηκα πάνω στη θεωρία συνωμοσίας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι οργανωμένη από την αστυνομία, γιατί διαφορετικά θα τρελαινόμουνα και μόνο στη σκέψη. Αν είναι, ζήτω που καήκαμε... Γιατί άσχετα από ομάδες και εχθρούς, η πράξη αυτή λέει κάτι για την ανθρώπινη φύση. Ελπίζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να μην είναι έτσι.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:20
    καλα να πεσουμε γονατιστοι να ζητησουμε συγνωμη .. αλλα να καταλαβουμε και γιατι ... ε ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:25
    φτάσαμε μιλώντας για ακρότητες αστροπετ... και για βία.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:25
    τι τι ευχομαστε Δυστυχως ειναι παντα μακρια απο αυτο που συμβαινει ...

    θεωρω πως δεν εχει νοημα να σταθουμε στη θεωρια συνομωσιας .. και το ειπα απο την αρχη ... χωρις αυτο να σημαινει πως την αποκλειω σαν ενδεχομενο ..
    η πικρη ιστορια αυτο εχει δειξει τουλαχιστον ...

    Ποιος μου λεει εμενα πως αυτη η ιστορια δεν ειναι ξεκαθαρισμα νυχτας .. απο τα πολλα στα οποια απο καιρο σε καιρο εμπλεκεται η αστυνομια ..

    Το καλαζνικωφ .. ηταν και στην επιθεση της πολυτεχνειουπολης λενε που ειναι κλειστος χωρος γιατι δεν μπηκαν τοτε μεσα .. να εντοπισουν τους τρομακρατες ?? Που θα τα ν κι ευκολο να εντοπιστουν .. Απλα αναρωτιεμαι ..

    δεν θελω να περπατω στη γειτονια μου και να φοβαμαι .. μπορειτε να με βοηθησετε σε αυτο ?
  • astropet @ 07.01.2009 02:26
    Δηλαδή τζεμ, σύμφωνα με την ιστορία αυτή, παίρνω μία θέση και καθάρισα, ακόμη κι αν η θέση μου είναι εγκληματική. Θα επικαλεστώ μετά την ανθρώπινη φύση μου και θα ζητήσω άφεση αμαρτιών. Και στο κάτω κάτω, ποιο είναι το δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Ότι δεν υπάρχει ΕΝΑ δίκιο. Και στις δύο πλευρές έχω συγγενείς. Αυτό που πρέπει να μείνει νομίζω είναι ότι ναι, θα πολεμήσω με τη μία πλευρά, αλλά θα χύσω δάκρυα και για τις απώλειες της άλλης.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:29
    αυτό τον Κωλοκοτρώνη δεν κατάφεραν να τον πιάσουν οι άχρηστοι!!! πού ήταν τότε η αστυνομία;;; η αντιτρομοκρατική;;;
  • astropet @ 07.01.2009 02:31
    Αυτό το κράτος πια, αυτή η αφηρημένη έννοια... Λες και το κράτος απαρτίζεται από ρομπότ κι όχι από ανθρώπους. Αρνούμαι να δαιμονοποιήσω τον οποιονδήποτε και να του δώσω τον ρόλο του κακού, όσο βολική κι αν είναι αυτή η θεωρία. Γιατί θα φτάσω στο σημείο να πω ότι οι Γερμανοί έχουν κάτι στραβό στο DNA τους και παραμυθιάστηκαν από τον Χίτλερ, ενώ εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό...
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:34
    αστροπετ, λες δικά σου... μιλάει κανένας για καλούς-κακούς; απεναντίας, για το πως εναλλάσονται οι ρόλοι τους. αλλα υπάρχουν ασθενέστεροι-ισχυρότεροι, περισσότεροι-λιγότεροι. αν είναι αυτό καλοί-κακοί, λέω καλούς σίγουρα τους ασθενέστερους. μία σκέψη είναι αυτή...
  • astropet @ 07.01.2009 02:40
    Τζεμ, αυτό είπα, είτε θέλεις είτε όχι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα πολεμήσεις, και αστρολογικά εκεί οδηγούμαστε... Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που δεν γίνεται να μην πάρεις θέση, είναι αδύνατον... Δεν θέλω όμως να πατήσω πάνω στα πτώματα των αντιπάλων και να χαμογελάω χαιρέκακα... Εν ολίγοις, αν έχετε δει την ταινία Απώλειες πολέμου, στον πόλεμο θέλω να είμαι ο Michael J. Fox κι όχι ο Sean Penn.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:40
    ειμαι με το τζο με καλυψες απολυτως .. στο τελευταιο ..

    και ειπαμε να μην ξαναλεμε Ο ΚΑΘΕΝΑΣ εινα κοματι του κρατους εμεις το πληρωνουμε εμεις το συντηρουμε .. δικαιουμαστε αραγε να το αμφισβητουμε για την καλη εκτελεση ειναι το εκτελεστικο μας οργανο ..

    ή η λεξη αμφισβητηση των θεσμων ειναι απαγορευμενη ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:42
    ασθενέστεροι, υπάρχουν πάντα όμως τζεμ. με αυτών το μέρος να είμαστε, αυτοί έχουν ανάγκη από υποστήριξη
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:43
    παλι με τζο συμφωνω .. και οτι γινεται κραταιο δεν με αφορα να το υποστηριξω .. και αυτο ειναι Ιδολογια ..
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:43
    απαγορευμένη λαχ, για αυτό δε βλέπουμε πιο πέρα.
  • astropet @ 07.01.2009 02:45
    Όχι, δεν είναι πάντα οι ασθενέστεροι οι καλοί, γιατί μόλις ισχυροποιηθούν γίνονται χειρότεροι από τους τέως ισχυρούς. Αυτό λέω από την αρχή κι αυτό εννοούσα με τον όρο ομάδες. Δεν μπορώ να καθαγιάζω κάποιον μόνο και μόνο επειδή προσωρινά είναι στην τάξη των ασθενών. Έχει συνείδηση αυτός ο ασθενής ή αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία που δεν έχει; Αν είναι ασθενής και έχει και συνείδηση, τότε ναι.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:46
    ναι το θεμα .. ειναι ποιος ειναι ο ανθρωπισμος μας .. και ποιος ανθρωπισμος δεν θιγει τα "κακως κειμενα" υπερασπιζοντας ...τη αυθυπαρξια του .

    Στην τελικη ολοι ποναμε με της ρηξεις και τις διαφωνιες κι εχουμε απωλειες .. απωλειες εχουμε και με τα ψεμματα της οπιοιας σιωπης για να αποφυγουμε την ρηξη .. και μιλω για τα υπαρξιακα μας καταρχην αλλα το μεταφερω και στο εξω ..
  • astropet @ 07.01.2009 02:48
    Ακριβώς τζεμ... Μπορώ να κολλήσω πολύ εύκολα μια ταμπέλα στο μέτωπό μου και να δηλώσω ασθενής. Καταδικάζομαι έτσι σε έναν αιώνιο παιδισμό και ανευθυνότητα...
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:49
    οι ασθενέστεροι, και όταν δυναμώσουν, με τους ακόμα ασθενέστερους. Υπέρ ασθενέστερου, σκέτα.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:51
    Τι σημανει ¨"καλος " και " κακος" ?
    Ποιος βαζει τετοιες ορολογιες ειδικα στη συγκεκριμενη υποθεση .. ?
    εχω χασει τα αυγα και τα πασχαλια ..

    Οτι ειναι "κραταιο" δουλεια μου ειναι να το ελεγχω να το κρινω να το αμφησβητω .. δεν θα ανηκω πουθενα ακριβως γι αυτο .. αλλα δεν θα σωπαινω απο το φοβο μηπως η αλλαγη ειναι χειροτερο ..
    δεν θα αλλαζαν ποτε οι κοινωνιες ετσι ..
    οι σουφραζετες καναν και τις σκληροπυρινηκες φεμινιστριες στην πορεια ..
    αλλα δεν θα τα βαλω με τις σουφραζετες .. γενικα .. επειδη χαιριμαι που σπουδαζω που κανω γυμνη μπανιο και σεξ με οποιον θελω ...

    Τι αποψη ειναι αυτη .. κατα των κινηματων συλληβδην επειδη και αυτα εχουν οπως και ολοι μας και την αρνητικη εκφανση του φασισμου .. ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:52
    τα παιδάκια στην αφρική αστροπέτ, έχουν την ταμπέλα της unicef στη μάπα και επίσης είναι τα ασθενέστερα. αλλά δε βλέπω κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη. αυτό λέω, να τους δυναμώσουμε για να μην έχουν την ανάγκη μας. δεν είμαστε εμείς οι ασθενέστεροι, υπάρχει μια ολόκληρη αλυσίδα.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:52
    και να αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη του εαυτού του σε πρώτη φάση.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:53
    μπορεί αυτό να λέγεται παίρνω θέση, λέω...
  • astropet @ 07.01.2009 02:53
    Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είναι γύρω μου; Πού βρίσκονται οι διαχωριστικές γραμμές; Ποιος έχει 100% το δίκιο με το μέρος του; Κι αυτό είναι το θέμα μου με το πάιρνω θέση. Παρατηρώ πως όταν παίρνουμε θέση, δικαιολογούμε όλες τις πράξεις αυτής της θέσης ή κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε. Η θέση λοιπόν είναι αναγκαίο κακό, όχι ευχάριστη επιλογή, γιατί θα πρέπει να γνωρίζω εκ των προτέρων ότι παίρνοντας θέση θα γίνω συνένοχος σε εγκλήματα.
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:54
    πρέπει να σας αφήσω, θα τα ξαναπούμε. καληνύχτα...
  • johnnyG @ 07.01.2009 02:57
    ενώ μην παίρνοντας, απαλλάσεσαι απο την ευθύνη; δεν παέι έτσι. καληνύχτα πάλι...
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:57
    και με το που αναπνεουμε ειμαστε συνενοχοι σε εγκληματα να μην μιλησω για την ενεργεια που καταναλωνουμε νυχτιατικα .. ικανη να ταισει χωρια ..
    η θεση μας μαρανε ? Η υπαρξη μας στον κοσμο αυτης της αφθονιας ενω αλλοι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα ειναι ενοχη ή οχι ? Διαλεγουμε επικεκτικα τις ενοχες μας ?

    καληνυχτα τζο ..
  • astropet @ 07.01.2009 02:58
    Ακόμα κι αυτά τα κράτη της Αφρικής Τζόνυ, δεν πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ταίσουν τα παιδιά τους; Ως πότε θα κατηγορούνε τη Δύση; Ωραία, η Δύση έκανε ό,τι έκανε, αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε πια αποικιοκρατία, άμεση τουλάχιστον. Μου θυμίζει τους πελάτες των ψυχολόγων που λένε συνεχώς, δεν φταίω, ο μπαμπάς και η μαμά έκαναν εκείνο. Ωραία, τα έκαναν, ήταν φρικτά, το δέχομαι, αλλά φτάνει, σώνει... Κάποια στιγμή πρέπει να ενηλικιωθείς.
  • lahmacun @ 07.01.2009 02:58
    το δικαιο οριζεται κατα βουληση και αναλογα με τις κοινωνικες συνθηκες που αντιμετωπιζει κανεις ...
  • astropet @ 07.01.2009 02:59
    Πάλι δεν συνεννοούμαστε... Μα παίρνεις θέση αναγκαστικά, αυτό λέω... Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να πανηγυρίζεις.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:00
    Πολυ ανθρωπιστικο αυτο πετ .. παρα πολυ .
  • CAON @ 07.01.2009 03:01
    Ακριβώς, φίλε JohnnyG ! ... Αυτό ξαναπές το και πάλι. Όσο ίσως "κάπως" κι αν "χτυπάει", έτσι είναι στην τελική, όπως το λες. ... Τουλάχιστον συμφωνώ μαζί σου. ... Αυτό όλο το -κεκαλυμένο υπό κανονικές συνθήκες- "θεατράκι του παραλόγου" και της κακιάς ώρας, με την unicef -κτλ, έτσι μάλλον θα συνεχίζει γιατί είναι, σχεδόν φανερά, στημένο το "παιχνίδι" όπως φαίνεται τελικά, να υπάρχουν όσο γίνεται αδύναμοί και ασθενικοί άνθρωποί στην γη... Είναι πολλά τα σενάρια τα οποία "παίζουν" σοβαρά πια, αλλά... δεν είναι και τόσο εξωπραγματικά (!).
  • CAON @ 07.01.2009 03:02
    Καλησπέρα φίλη μου seloteip ! ... Καλά είσαι ?
  • astropet @ 07.01.2009 03:02
    Μα αυτό είναι ο ανθρωπισμός λαχ, εγώ ετσι τον βλέπω. Τους αντιμετωπίζω ισότιμα και με ίδια αξία με μένα και λέω αντιδράστε. Θέλω να σταματήσω να κλαίω πάνω από τον τάφο τους, αλλά να τους βλέπω ζωντανούς και ισότιμους.
  • zenobia @ 07.01.2009 03:02
    καλησπερα! σας διαβαζω...
    τι κανετε?
  • CAON @ 07.01.2009 03:05
    Καλησπέρα zenobia μου !
  • zenobia @ 07.01.2009 03:05
    και καλα το λες! αν ξερεις και για τη Ζηνοβια που "βουτηξα" το ονομα της, τα λες ακομα καλυτερα
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:06
    κλαιμε πανω στους ταφους τους ολοι τρωγωντας τις μπριζολες και τα φονταν ..

    το να αναγνωριζεις την ευθυνη σου .. δεν σημαινει πως βλεπεις τους αλλους χειροτερους .. αλλα αναγνωριζεις τις ιστορικες συγκυριες που ενω εμας μας εχουν χαρισει αυτο που λεμε "πολιτισμο της αφθονιας" στους αλλου στερουν το νερο ...

    Δεν βλεπω κανεναν απο κατω ή απο πανω μου .. και θεωρω τον εαυτο μου ενοχο και συνενοχο ..
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:06
    γεια σου ζεν
  • CAON @ 07.01.2009 03:08
    Ας τα λέω καλά. Είμαι στα ίδια λίγο-πολύ με πριν καιρό... Είναι "λίμνασμά" σκέτο η φάση μου, αλλά it's okey. "Παλεύεται". ... Δεν χάνω την ελπίδα μου ότι κάτι καλό θα μου τύχει μέσα σ'αυτήν την χρονιά (έ, δεν μπορεί....).. .... Σε γενικές γραμμές πάντως, όλα καλά.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:10
    http://uk.youtube.com/watch?v=fEhEWqCjPUc
  • astropet @ 07.01.2009 03:12
    Αχ αυτό το ενοχικό σύνδρομο... Από αυτό πάσχει η Δύση τελικά, τα λέει πολύ καλά ο Πασκάλ Μπρυκνέρ. Λέει πως η Δύση μπορεί να έκανε τα χειρότερα εγκλήματα, αλλά αυτή ανακάλυψε και τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Έκανε τις Σταυροφορίες, αλλά διδάσκει και την ανεξιθρησκεία. Κάποια στιγμή πρέπει να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας για τα εγκλήματά μας. Η ενοχή είναι ο χειρότερος δαίμονας, σε παραλύει και σε καταστρέφει. Με την ενοχή δεν έχεις καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Αυτό δεν σημαίνει αναισθησία, για να μην παρερμηνευτώ πάλι.
  • CAON @ 07.01.2009 03:13
    * Παιδιά, μπαρντόν για την καθυστέρησή αυτήν, αλλά ο firefox μου σήμερα πάει, κυριολεκτικά, σαν την χελώνα !... Έχω πάθει την πλάκα μου από πριν !... Τέτοιο απίστευτά βραδυκίνητό στυλάκι i-explorer... πρώτη φορά συναντώ !... Και πού... στον Mozila firefox ! (Έλα Ιησού Χριστέ και Κύριε!). :S
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:15
    δεν άντεξα και ξαναμπήκα για λίγο(γεια ζεν).
    αστροπέτ, τα κράτη της αφρικής είναι τα καύσιμα του δυτικού πολιτισμού και λες να ταΐσουν τα παιδιά τους έτσι, με τί με αέρα; αν συνεχίζουμε να τους αντιμετωπίζουμε έτσι, με ψίχουλα ελεημοσύνης πως θα τους δούμε ισότιμα; αν ο πατέρας σου φρόντιζε να μην τρως, να μη μορφωθείς και σε πέταγε στο δρόμο, να μη σε φρόντιζε κανείς δηλαδή. αυτό είναι ανθρωπισμός; αν τους βλέπαμε ισότιμα εμείς οι δυτικοί, πρώτα θα φροντίζαμε να μην πεθείνουν της πείνας, ύστερα θα διώχναμε τους δικτάτορες που τους φορτώσαμε, και από μόνοι τους είμαι σίγουρος πως θα τα κατάφερναν μια χαρά.
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:17
    η ενοχή θα ήταν το λιγότερο. παπάρια...
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:17
    ...με το μπαρδόν.
  • CAON @ 07.01.2009 03:18
    Ακριβώς! Αυτό ξαναπές το και πάλι. Συμφωνώ μαζί σου, φίλη μου seloteip! .... Και όσο ίσως κι αν δεν φαίνεταί άμεσά, έτσι, με την σκέψη αυτήν, δεν χάνει κανείς το κουράγιο και την υπομονή του σε μία δύσκολή κατάστασή. ... Πέραν του ότι εμπεριέχει και ενθάρρυνσή η σκέψη αυτή.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:19
    καληνυχτα σελακι .

    Συμφωνω με τζο .. και πραγματικα Πετ .. δεν σε καταλαβαινω ...

    Μονο η δυση εκανε πολιτισμο ?
    Παμε καλα ..? Ασχημα ζουσαν οι Ινδιανοι ?

    Τους ντυσαμε και τους καναμε ανθρωπους ε ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:19
    καληνυχτα σελ...
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:20
    Τζεμ θες να μιλησουμε για τις ζωνες αγνοτητας .. που ηταν συχρονες των Ιπποτων ..

    ολοι εχουμε μια θεση για να κοιταμε και ειδικα γιαλια ..
  • zenobia @ 07.01.2009 03:22
    νομιζω οτι ο πετ λεει πως με το να αρθουν και μονο οι αδικιες σε βαρος των λαων της Αφρικης, δε θα δοθει αυτοματα λυση.
  • astropet @ 07.01.2009 03:22
    Πολύ ωραία όλα αυτά Τζόνυ, αλλά είναι πολύ εύκολα και εύπεπτα και δεν θα πάρω. Και οι μαύροι στην Αμερική έζησαν και ζουν μέσα στον ρατσισμό και την καταπίεση, αλλά κάποιοι γίνονται Πρόεδροι και κάποιοι δολοφονούν καθημερινά τους ομόφυλούς τους. Βεβαίως, το σύστημα τους έχει βάλει παντού καταστήματα με όπλα, βεβαίως τους κοιτάζει με μισό μάτι, βεβαίως δεν τους έχει αποδεχτεί ακόμα, αλλά κάποιοι ξεκόλλησαν. Όσο αντιμετωπίζουμε κάποιους ως θύματα και μόνο αυτής της ζωής, δεν τους κάνουμε καλό. Πίστεψέ με, το πιο εύκολο πράγμα για μένα σήμερα, από το να κάθομαι βραδιάτικα να γράφω θα ήταν να υιοθετήσω την κρατούσα "δημοκρατική" άποψη και να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Κακοί οι Ισραηλινοί, καλοί οι Παλαιστίνιοι, κακιά η Δύση, καλή η Ανατολή κλπ. Όλα πολύ ωραία και βολικά.
  • CAON @ 07.01.2009 03:23
    Παιδιά, την κάνω άμεσα με ελαφρά!... Οι οφθαλμοί μου όσο πάνε και κλείνουν.... Σας φιλώ όλους ζεστά! Τα λέμε, πρώτα ο Θεός, αύριο σε κάποια φάση. ... Καλό υπόλοιπό να έχετέ! C YA !
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:24
    με τη λογική ότι η λευκή φυλή που ζει στη Δύση είναι η μειοψηφία στον πλανήτη και έχει γ****** όλες τις άλλες, όχι, δεν έχει συνείδηση εν τέλει.
  • astropet @ 07.01.2009 03:24
    Thank you zen! Ας άρουμε λοιπόν τις αδικίες... Θα φέρουν τη δημοκρατία και θα καθιερώσουν τις συνταγματικές ελευθερίες αυτόματα ή θα φέρουν από μόνοι τους δικτατορίες; Αλλά τι λέω και πάλι θα φταίει η Δύση, γιατί με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Μόνο που η Δύση δεν έχει μόνο φασισμό.
  • astropet @ 07.01.2009 03:25
    ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΔΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; Είπα ότι η Δύση έκανε ΚΑΙ πολιτισμό, όχι μόνο βαρβαρότητες. Ήμαρτον Θεέ μου, ήμαρτον!!!
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:29
    είναι θύματα, και τους αντιμετωπίζουμε σαν παρακατιανούς ενώ θα έπρεπε να ήταν ισότιμοι με εμάς. αυτό λέω πετ. Και αν γίνονται πρόεδροι χ****** η φοράδα στο αλώνι. Βολική στάση και δημοκρατική στάση είναι το ντεμί. Για αυτό παρακολουθούμε ζωντάνα στις τηλεοράσεις το παιχνίδι της σφαγής στη Γαζα. Επειδή κανένας πολιτικός αρχηγός δεν προστατεύει τους Παλαιστίνιους, παρά λένε παπαριές. Τουλάχιστον εμείς, να μη λέμε.
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:30
    σόρυ για τις εκφράσεις, αλλά...
  • zenobia @ 07.01.2009 03:30
    πριν καποια χρονια, με μια ομαδα εργασιας ειχαμε συναντηθει με παλαιστινιους και ισραηλινους για συλλογη υλικου... Οι εντυπωσεις ηταν απιστευτες... απο τη μια αντιμετωπισαμε ψυχροτητα, και στεγνη προπαγανδα - προιον ολης αυτης της σκληρης κοσμοθεωριας πανω στην οποια εχει χτιστει η εβραικη ταυτοτητα. Απο την αλλη, ανθρωπους ζεστους, με φιλοτιμο, με συγκλονιστικες προσωπικες ιστοριες... που ομως (και μου εκανε εντυπωση αυτο σε ανθρωπους που εκπροσωπουν τη χωρα τους επισημα σε ξενο κρατος) δεν υποστηριξαν ουτε στιγμη τον αφανισμο των αλλων - σαν ανθρωπους, σα λαο.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:31
    Ημαρτον εγω ..

    Ποιος ειπε οτι θα λυθουν ολα αμα αποκατασταθουν οι αδικιες προς την ανατολη και την δυση ή οποια αδικια ..? Το ειπε κανεις αυτο ..?

    Ειπα πολλες φορες σημερα πως καθε φορα κοιταμε τον κοσμο και αρθρωνουμε με βαση την ιστορικη μας συγκυρια .....
    Και δεν θα το βουλωσω επειδη μπορει αυτος που θεωρω αδυναμος σημερα μπορει να μετατραπει σε δυναστη αυριο .

    Η δυση εκανε και πολιτισμο - φυσικα ... και ? Τι σημαινει αυτο ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:32
    σημαίνει λαχ, ότι έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να γ**** τον κόσμο.
  • CAON @ 07.01.2009 03:33
    Παιδιά, πάνω που θα έκλεινά να φύγω, αλλά ο φίλος Gem, είπε για τον Σαλαντίν και θυυμήθηκά τις "Σταυροφoρίες" του Νίκου του Τσιφόρου, τις οποίες έχω διαβάσει... Σας το προτείνω ανεπιφύλακτά! .... Να δείτε τι εστί Ιστορική Καφρίλα... Σταυροφορίτική... - με όλη μα όλη την έννοια της λέξης !! ... Μιλάμε για απίστευτή βρωμιά και δυσωδία, σε σημείο κοντά... φρίκης, εν εποχής... Μεσαίωνά τότε, σε περιοχές όπως η Ιερουσαλήμ και τα γύρω εκεί μέρη ! ..... Και πάλι, σας φιλώ ζεστά! Καλό υπόλοιπό! C YA!
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:34
    Τζεμ μου , πηγα σχολειο , ειχα βιβλια ειχα πληροφορηση ... ειχα υλικη αφθονια .. ειχα ελευθεριοτητες .. δεν μεγαλωσα σε καιρο πολεμου ..
    αν ειχα γεννηθει στην αλβανια για να μην παμε μακρια θα ηταν αλλιως ..
    η στη τσεχια οπως και στο ιρακ ,..

    υπαρχουν ιστορικες συγκυριες που καθοριζουν το τι μας συμβαινει .. δεν μπορω να τις ξεχνω ..
  • CAON @ 07.01.2009 03:37
    ps. Άσ'τα να πάνε ήτανε !... Οι (πολύ) Δυτικοί, ντυμένοι ως Σταυροφόροι, από τόοοτε έδειξάν την μπέσα και τον... ντουράτο (κλ-)"χαρακτήρα" τους !... Nevermind.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:38
    λες τζο ?
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:38
    για τους τούρκους η ελληνική επανάσταση ήταν ότι η παλαιστινιακή για τους ισραηλινούς, με τα σημερινά δεδομένα τρομοκρατία. οι συγκυρίες βοήθησαν, σχηματίσαμε κράτος. μπορούμε να το σκεφτούμε κι έτσι για να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που λέμε...πραγματικότητα.
  • zenobia @ 07.01.2009 03:38
    επισης, ειδαα την κομιξοταινια του ισραηλινου που παιζεται στις αιθουσες.... δειχνει το πως αυτος ο ανθρωπος ατομικα (και δεν πιστευω πως ειναι ο μονος) ξεφυγε απο την τρελα και τη βια των δικων του ανθρωπων...
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:38
    καληνύχτα σελ και καον.
  • zenobia @ 07.01.2009 03:40
    ναι, "συναντησαμε" και τις δυο πλευρες
  • CAON @ 07.01.2009 03:40
    Αυτό φίλε μου Gem, από λίγο ως πολύ, είναι αλήθειά. Όντως. Και νά'σαι καλά. .... Παιδιά, την κάνω άμεσά για ύπνο!... Και πάλι, σας φιλώ ζεστά όλους! C YA !
  • astropet @ 07.01.2009 03:40
    Όσο εσύ όμως σήμερα λαχ βλέπεις κάποιους σαν αγίους επειδή συγκυριακά όπως λες βρίσκονται στην ασθενέστερη θέση, εσύ θα είσαι και υπέυθυνη αύριο για τον φασισμό τους. Γιατί τώρα δεν τους βρίσκεις πουθενά άδικο, τους βαφτίζεις αγίους επειδή είναι ασθενείς. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν αυτοί όταν ενηλικιωθούν να δουν τα στραβά τους, όταν έζησαν μια ζωή μέσα στην αποδοχή και την υποστήριξη;

    Τζόνυ, αν ντεμί θεωρείς τη δική μου στάση, τότε όπως είδες δεν με βόλεψε καθόλου, γιατί σας είχα όλους απέναντί μου. Όταν κάποιος δεν σε θεωρεί δικό του, σε περιθωριοποιεί. Παίρνοντας θέση, τουλάχιστον ανήκεις κάπου, κάποιοι σε αποδέχονται και ενδεχομένως θα σε υποστηρίξουν. Ξανατονίζω όμως για να μην παρερμηνευτώ ότι καθημερινά όλοι μας κάνουμε επιλογές και παίρνουμε θέσεις. Και είναι θέση το να μη διαλέγεις στρατόπεδο και να επιδιώκεις τη συγχώνευση.
  • CAON @ 07.01.2009 03:43
    Επίσης. Καλό βράδυ να έχεις, φίλε JohnnyG ! ... Zenobia μου, σε φιλώ ζεστά! Καλό υπόλοιπό να έχεις. ... C YA !..... (Έ, σήμερα έκανα την χρονική υπέρβασή πάντως. Ήταν να βγω από πριν, και εξ αιτίας μου έμεινά παραπάνω).
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:43
    ντεμι, είναι η στάση των πολιτικών στο ζήτημα αυτό, ακριβώς για τη συγχώνευση την οποία αναφέρεις. και δεν είναι θέση αυτό το πράγμα.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:45
    Η προταση σου πετ ειναι να επιτρεπω τον σημερινο φασισμο γιατι ολα ειναι ματαια .. οποτε δεν Ωχ αδερφε .. και να περιμενω τη βασιλεια των ουρανων που θα γινουμε ολοι ενα ? Και ποιος σου ειπε πως βλεπω καποιους αγιους ?
    Αυτη ειναι η δικια σου μεταφραση ..

    Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με τις αποψεις σου πετ και τα το δεις αυριο το πρωι .. και τις επομενες μερες ... ετυχε σημερα αυτο .. απλα ετυχε ..
    αν διεκδικεις "μοναδικοτητα " με αυτον το τροπο μαλλον εχεις χασει ..
    Οι πολλοι λενε οτι λες γι αυτο γινεται οτι γινεται ...

    Ας συγxνωνευτουμε λοιπον .. show us the way !
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:46
    καληνυχτα σε οσους φυγαν .
  • zenobia @ 07.01.2009 03:46
    ε, ενταξει πετ, δε νομιζω οτι η λαχ υποστηριξε αυτο ακριβως...
    παντως, κρινοντας απο τη δικια μας συγκυρια, σημερα, μαλλον αν ειμαστε τελειως ειλικρινεις, θα επρεπε να δουμε τις ομοιοτητες μας, οχι με τους ασθενεστερους... αλλα με τους "κακους".. και να το αλλαξουμε. Μεσα μας σαν ανθρωποι πρωτα, σα λαος μετα... Δυστυχως αυτο περναει και απο μια κατασταση "ολοι εναντιον ολων" οπως αυτη που ζουμε διπλα μας... Οπως και να χει, παιρνουμε θεση, ειτε το κανουμε συλλογικα, ειτε ατομικα
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:48
    τζεμ συμφωνουμε αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα .. με την ιστορικη συγκυρια η οποια με εχει φερει σε πλεονεκτικη θεση ..
    το θεμα της εξουσιας ειναι παλαιο .. το πως απανταει κανεις .. ειναι καθημερινο και τρεχον .. και ατομικο πριν γινει συλλογικο...
  • astropet @ 07.01.2009 03:50
    Συμφωνώ απόλυτα ζεν και εκεί θέλω να καταλήξω. Τα ομαδικά δεν οδήγησαν πουθενά, μια τρύπα στο νερό. Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το άτομο. Κι αυτό που κάνουμε τώρα είναι η διαμάχη της εποχής του Υδροχόου. Όλο το παιχνίδι εκεί θα παιχτεί στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, με τον Υδροχόο την κρατούσα άποψη και περιθώριο τον Λέοντα.
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:50
    καθολου αυτο ζεν .. ευχαριστω .. αλλα αμα γουσταρουμε να διαφωνουμε .. μπορουμε να το καταφερουμε ακομα και λεγοντας τα ιδια πραγματα μερικες φορες ..
  • astropet @ 07.01.2009 03:51
    Καληνύχτα στους αποχωρούντες! Ξέχασα και τους τρόπους μου...
  • lahmacun @ 07.01.2009 03:55
    καλα ποιος καταργησε το ατομο ??

    παμε καλα αλλη δουλεια δεν κανω παρα να μιλαω ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ σε οτι εχω γραψει σημερα .. και οποιος εχει διαβασει λιγο για τα αντιεξουσιαστικα κινηματα - που δεν τα συνδεω με τους χουλιγκανισμους τως εξαρχειων .. για να εξηγιομαστε γιατι ζουμε στη φοβικη εποχη με τις λεξεις ταμπου ... ξερει πως ειναι απο τα κινηματα που βαζουν το ΑΤΟΜΟ πριν απο την Ομαδα και δεν θυσιαζουν την ελευθερη βουληση εις το ονομα της υποτελειας στην κοινωνια ..

    Αρεσκεσαι Πετ να νομιζεις πως το σημερινο εχει τετοια χαρακτηριστικα ..
    διαφωνησαμε σε αλλα και ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτο .. τα οποια αυριο θα κατσω να τα επαναλαβω ..
  • zenobia @ 07.01.2009 03:55
    γιατι; αν ατομικα ειμαστε σε σωστο δρμο, και τα ομαδικα θα παρουν το δρομο τους...
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:55
    από ατομικό ξεκινά και γίνεται συλλογικό, πετ. Σα να υποστηρίζεις την αντίθετη άποψη από τη θεωρία σου μου φαίνεται... τι να πω;
  • astropet @ 07.01.2009 03:56
    Δεν διεκδικώ καμιά μοναδικότητα, απλά θέλω να προχωρήσει πιο δυναμικά η άποψη των πολλών. Τι λένε δηλαδή οι πολλοί; Το αυτονόητο και μπράβο τους, ότι μάνα γέννησε τον έναν, μάνα γέννησε και τον άλλον.
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:58
    το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ λένε οι πολλοί.
  • johnnyG @ 07.01.2009 03:59
    καληνυχτιζω οριστικά για απόψε...
  • lahmacun @ 07.01.2009 04:01
    Λοιπον καληνυχτω .. καλη συνεχεια..

    Ειθε .. ο διας στον υδροχοο να μας φωτισει ολους μας .. και τους εξυπνους και τους χαζους ..
    εγω ανηκω στους δευτερους εννοειται ..

    φιλια .
  • astropet @ 07.01.2009 04:01
    Τελικά ποιος επιδιώκει τη συγχώνευση; Με όλα συμφώνησες λαχ. Είσαι με το άτομο, αλλά είσαι και με την ομάδα, είσαι με τους ασθενείς, αλλά δεν τους καθαγιάζεις κιόλας, είσαι εναντίον της Δύσης, αλλά θέλεις και την υπευθυνότητα της Αφρικής... Και με αυτήν ακριβώς τη σύγχυσή σου εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Εκτός αν έχεις ξεκάθαρες θέσεις και σε παρερμήνευσα.
  • astropet @ 07.01.2009 04:03
    Γιατί αντίθετα Τζόνυ; Πότε τάχθηκα υπέρ της συλλογικής δράσης; Καληνύχτα...
  • zenobia @ 07.01.2009 04:04
    αν η ξεκαθαρη αποψη θα ηταν η απολυτη, καλυτερα που δεν εχετε
    καληνυχτα λαχ!!
  • zenobia @ 07.01.2009 04:11
    καληνυχτα πετ και τζωνυ
  • lahmacun @ 07.01.2009 04:12
    πετ δεν ζω με πλατφορμες , δεν κατεχω την απολυτη αληθεια και ΔΕΝ ΠΑΩ για δημαρχος .. !!!( ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ )

    Αν καποιος παει να με φιμωσει ουρλιαζω, αν δω καποιον να δερνει καποιον ΑΛΛΟΝ μπροστα μου μπαινω στη μεση και τις τρωω κι εγω ..
    δεν καθομαι στην ακρη του δρομου να αναρωτιεμαι τι εκανε αυτος που τρωει ξυλο και αν το δικαιουται ουτε τον αφηνω να αυτονομηθει ..εκεινη τη στιγμη
    επειδη τον βλεπω ισοτιμα και καλα να τα παθει ας προσεχε ...

    πας να με τρελανεις αποψε ..

    Δεν ζω στη χωρα του μαυρου και του ασπρου και δεν θα σε αφησω να με οδηγησεις εκει ..

    Καληνυχτω αλλα στο κραταω μανιατικο .. να το ξερεις ..
    ουτε ο τζεμ δεν μου εφερε τοση ζαλαδα πριν ... με το data input του ...
  • lahmacun @ 07.01.2009 04:15
    .. και κατι τελευταιο ..

    ειμαι θνητη και αβοηθητη .. μου αρεσει να με σκεφτονται να με προσεχουν και να με προστατευουν .. - δεν το θεωρω καπελωμα αυτο .. κι ουτε επιτρεπω τα καπελωματα ..

    Το ιδιο κανω κι εγω οταν μπορω και οταν συναισθανομαι την αναγκη του αλλου ... χωρις να καταργω την ατομικοτητα και την ελευθερια του ..

    Ξεχασαμε τα βασικα αποψε ...,

    τελος καληνυχτα .
  • astropet @ 07.01.2009 04:20
    Και να καληνυχτίσω με ένα ατομικό παράδειγμα γιατί με τα πολιτικά γίνονται παρεξηγήσεις και πολλές φορές λέμε το ίδιο πράγμα ενώ φαίνεται να διαφωνούμε. Είναι κάποιος π.χ. φαν του Michael Jackson και ξαφνικά μαθαίνει τις κατηγορίες για παιδεραστία. Το να πάρω θέση, σημαίνει δύο πράγματα, επειδή το εγώ ζορίζεται με τη σύγχυση. Ή θα πάρω τελείως το μέρος του και θα αρχίσω να μιλάω για συνωμοσίες κι ότι έβαλαν τα παιδάκια οι γονεις τους για να του αποσπάσουν λεφτά κι ότι τον ζηλεύουν γιατί είναι πλούσιος και πετυχημένος ή θα σταθώ μόνο στην παιδεραστία και θα αγνοήσω την όποια μουσική του προσφορά, θα πάψω να αγοράζω CD ακόμη κι αν είναι αριστουργήματα, γιατί δε μπορεί να είναι παιδεραστής και να έχει και καλά στοιχεία. Η ντεμί θέση σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα ηταν η μέση λύση, ότι δηλαδή αυτός ο άνθρωπος είναι και καλός μουσικός και - ενδεχομένως - παιδεραστής. Οι φανς του όμως θα απαιτούσαν από μας να θεωρήσουμε ψεύτικες τις κατηγορίες εναντίον του και οι εχθροί του θα απαιτούσαν να πάψουμε να αγοράζουμε τα CD ενός διεστραμμένου. Πείτε μου ποια από τις τρεις θέσεις είναι η σωστή, να την υιοθετήσω κι εγώ να τελειώνουμε.
  • astropet @ 07.01.2009 04:23
    Όχι λαχ, δεν θα μπεις στη μέση να τις φας εσύ και να αφήσεις τον άλλο να φύγει, γιατί δεν ξέρεις γιατί τρώει το ξύλο. Θα πας και θα ρωτήσεις, τι συμβαίνει εδω, γιατί τον χτυπάς; Θα φροντίσεις πρώτα να μάθεις, το ότι κάποιος τρώει ξύλο δεν τον καθιστά αυτόματα θύμα.
  • Psy @ 07.01.2009 10:00
    Μια πρόχειρη ματιά στα χθεσινά γιατί δεν είμουν μέσα και λέω,
    Καλημέρα astropet
    και lah ,Johnny zen και στα΄άλλα παιδιά.

έχουν γενέθλια 233 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πανάρετος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...