παρακαλώ περιμένετε...

TI na pei kaneis?

  • blueview @ 01.10.2008 22:58
    Φιλεναδα...."σκασε κ κολυμπα" ..... ή αλλιως κανε το παγωνι ή τον Κινεζο .....
    Φερσου σαν ενηλικη στον εαυτο σου !!! Ειναι ο καιρος σκατα ! Ε και ? Σπιτι θα βρεις , φιλους σιγα σιγα θα κανεις .... απλα εχε υπομονη !
    Αλλιως γυρνα πισω να "τον πιεις" και σε 1-2 χρονια να τραβας τα μαλλια σου να μακρυνουν κι αλλο για την μαλ@κια σου !
    Μπορει να γυρισεις βεβαια και να ειναι ολα στρωμενα με ροδοπετελα (εισαγωγης απο Ολλανδια ) , να βρεις μια δουλεια με 1.900 ευρω + μπονους ενα ρετιρε με θεα ακροπολη Λυκαβητο κλπ κλπ κλπ !
    Να εισαι με το αγορι σου (τι ρομαντικοοοοοοο ) αλλα παραλληλα να τρως στην μαπα ολη την σαβουρα .....
    Λουλουδια θα αγοραζεις ομως και παλι εισαγωγης ... απο Ολλανδια !
    (καλη τυχη σε οτι κι αν κανεις titina)
  • mafia7 @ 01.10.2008 23:03
    blueviewwwwww...........!!!

    titina, courage....
  • zenobia @ 01.10.2008 23:05
    α ... κι εσυ με αυτον τον ωροσκοπο;
    δεν απορω ...
    ο απο κατω βαραει, αλλα ως προς το ζουμι, καλα τα λεει!
    καληνυχτα!!
  • mafia7 @ 01.10.2008 23:13
    zen...?
    se emena to les????
  • Evangk @ 02.10.2008 03:32
    Titina: ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.

    Απ΄τη στιγμή που επέλεξες τη δουλειά, αφήνοντας πίσω στην Ελλάδα το αγόρι σου, σημαίνει ότι η δουλειά ήταν η πρώτη σου προτεραιότητα.Καταλαβαίνω ,βέβαια, ότι στη χώρα που ζούμε και που ζούσες πριν (=μεγάλο χάλι σε πολλά πράγματα), ίσως να μην υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

    Αν παραμείνεις για πολύ καιρό, να μην ξεχάσεις ότι 'μάτια που δεν βλέπονται,γρήγορα λησμονιούνται' + η απόσταση κουράζει.
    Αν και υπάρχουν ζευγάρια που η σχέση τους έχει αντέξει στην απόσταση,γιατί ήταν καλά χτισμένη και, φυσικά, για τη λογική ενός καλύτερου μέλλοντος, που σεβάστηκαν κι οι 2, γιατί πίστευαν κι οι 2 σ΄αυτή την προσπάθεια, κάνοντας υπομονή.

    Δεν υπάρχει τρόπος να έρθει το αγόρι σου μαζί σου?Αν και,να σου πώ την αλήθεια, εγώ το έχω κάνει αυτό, αλλά κι αυτό κούρασε.

    Σπίτι θα βρεις,κάνε υπομονή.Στο κέντρο του Amsterdam, αποκλείεται,ξέχνα το,γιατί υπάρχει λίστα προτεραιότητας.Μάλλον στα περίχωρα θα βρεις. Όμως, ψάξε μήπως πετύχεις κάναν Έλληνα φοιτητή που φεύγει και κάνετε τράμπα στα μουλωχτά ή μήπως μοιραστείς κάποιο σπίτι στο κέντρο,έτσι για αρχή.

    Περπάτα πολύ στην πόλη τώρα που είναι αρχή, για να την μάθεις και να βρεις ευκαιρίες που ζητάς.

    Αν είσαι visual artist, παίζουν καταλήψεις που για να μην γίνουν drug-places, η κυβέρνηση εκεί, παραχωρεί τέτοιους χώρους, καλά αξιοποιημένους σε καλλιτέχνες,σαν εργαστήρια. Και,φυσικά, πολλοί τους χρησιμοποιούν και σαν σπίτια.Ή ίσως έχεις φίλους καλλιτέχνες,οπότε τους ρωτάς.Ή κάνε καμιά βόλτα στις Σχολές & Βιβλιοθήκες,μήπως πετύχεις κάναν Έλληνα και σε βοηθήσει με κάποια ιδέα, ή ίσως γνωρίζει για κάποιο σπίτι.

    Check out: στο κέντρο-κέντρο του A'dam, ευθεία μπροστά απ΄το σιδ. σταθμό, αφήνοντας τον πίσω μας, σε ένα απ΄τα στενά προς τα δεξιά, υπάρχει ένας έλληνας που μένει πολλά χρόνια εκει, κι έχει ένα μεγάλο γωνιακό cafe-bar.Για τσέκαρε μήπως καταφέρεις να τον βρεις,είναι καλός άνθρωπος,θα σε βοηθήσει και θα σε συμβουλέψει σωστά.

    Μην το παρεξηγείς, βέβαια, εκεί δεν είσαι για να κάνεις παρέα με Έλληνες, μην κολλάς, αλλιώς θα παρέμενες και στη Ελλάδα.Για να ενταχθείς εκεί, κάνε παρέα μ΄όλο τον κόσμο, ειδικά με Ολλανδούς. Απλώς αυτό που σου λέω με τους Έλληνες, θα σε βοηθήσει τώρα στη αρχή.

    Για να νιώσεις 'at home', μπορείς να παραγγείλεις ακόμα και την εφημερίδα σου (ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΛΠ) σε κιόσκια ή tobacco-sellers.

    Ο καιρός στο A'dam είναι έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφεις και θα κρατήσει αρκετά αυτό.Όμως εσύ δε θα κοιτάς αυτό, αλλά όλα τα καινούρια ενδιαφέροντα πράγματα που υπάρχουν γύρω σου και δεν υπάρχουν στη Ελλάδα, ή θα υπάρξουν σε 5-10 χρόνια,μιλάμε για τέτοια διαφορά επιπέδου σε living-standard, στα περισσότερα θέματα.
    Tα απίστευτα festivals & clubs, βιβλιοθήκες,Πανεπιστήμια,Σπουδές,κάθε είδους seminars, τα περισσότερα στα Αγγλικά (2η επίσημη γλώσσα της χώρας, ανεπίσημα, αλλά είναι).Πίστεψέ με : σε λίγο καιρό, ούτε που θα προσέχεις τι καιρό κάνει,δε θα σ΄απασχολεί καθόλου.

    Για να γνωριστείς με κόσμο,εντάξου σε ομάδες. Να συμμετάσχεις σε μαθήματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σου: ίσως κάποιο γυμναστήριο,yoga, tai chi, reiki, γλώσσα,μουσική,κάποιο χόμπυ.

    Αν θες να παραμείνεις με το αγόρι σου, μην αναλωθείς σε ανοησίες που μετά θα το μετανοιώσεις,εκτος αν θες να τον αφήσεις ή να τον απατήσεις και μετά να έχεις τύψεις και να ζημιώσεις τη σχέση.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΕΣ ΕΚΕΙ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΨΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ.

    Κάνε λίγο υπομονή κι όλα θα ερθουν μόνα τους σιγά-σιγά.Υπολόγισε ότι σε περίπου 3 μήνες από τώρα θα έχεις ενταχθεί πλήρως στον τρόπο ζωής εκεί και κάνοντας αναδρομή στο σήμερα όλα αυτά θα σου φαίνονταi αστεία. = ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ 'ΜΑΓΚΑΣ' ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ (αν και δε θα στο συμβούλευα, γιατί τα Χριστούγεννα είναι άπαιχτα στις περιοχές που βρίσκεσαι τώρα).Που λες, θα τα θυμάσαι όλα αυτά,θα τα διηγείσαι στους φίλους σου και θα γελάς.Αλήθεια!Είναι όλα αυτά τα πράγματα που όταν τα ζεις σου φαίνοντα τραγικά, και μετά, όμως, όταν τα θυμάσαι γελάς.

    Ένα παιχνίδι είναι,αφού το ξέρεις.Δοκιμάζεις τον εαυτό σου τώρα, τα όριά σου και ευχαριστείς την ανησυχία σου.Και φυσικά προσπαθείς να καλυτερέψεις το μέλλον σου με καινούριες γνώσεις και δυνατότητες, αλλά και να εξελιχτείς σαν άνθρωπος. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!

    Εξ΄άλλου:

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΔΡΟΧΟΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ,ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΙ,ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 'ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ'.

    Go with the flow! Go for it!
    Καλή δύναμη και καλή τύχη!Τέλεια θα περάσεις!!!
    Φιλιά.

    ΥΓ: ποδήλατο πήρες?πουλάνε μεταχειρισμένα, πάμφθηνα,σε καλή κατάσταση και σε μαγαζιά και στα παζάρια-λαικές. Και έπιπλα κλπ θα βρεις έτσι.Πολύ φθηνά.Αυτοί δεν τα πάνε στο εξοχικό τα παλιά τους, σαν κι εμάς.Ή τα βγάζουν στο δρόμο, ή τα χαρίζουν για φιλανθρωπία ή τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές. Να πάρεις ΚΑΛΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΕΡΗΜΙΕΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΣΑΙ Ή ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΙΓΥΡΩ, ΜΗΝ ΞΕΘΑΡΡΕΥΕΙΣ ΠΟΤΕ.
  • Evangk @ 02.10.2008 03:39
    +2 : να προσέχεις με το ποδήλατο (αν δεν έχει χοντρές ρόδες) στις ράγες των τραμ, μη σου γαντζωθεί η ρόδα, κάθετα να τις περνάς.Καθώς και να τσεκάρεις πάντα πριν περάσεις αν έρχεται τραμ,γιατι στο A'dam γίνεται της τρελλής και οι οδηγοί τραμ μαζί με τους πεζούς θα σε τρομάξουν στην αρχή,γίνεται λίγο πανικός εκεί που δεν έχει ποδηλατόδρομο.Θα συνηθίσεις. +Μην διανοηθείς να περάσεις φανάρι-ποδηλάτων με κόκκινο,θα σε πιάσουν και παίζει γερό πρόστιμο (από την 'ποδηλατο-αστυνομία' ) ...έχει και τέτοιους, με ποδήλατα mountain κυκλοφορούν,θα τους δεις ξαφνικά μπροστά σου...)
  • Evangk @ 02.10.2008 03:45
    +3 Α,και μην το βλέπεις σαν 'μοναξιά', αλλά απεριόριστη ελευθερία κι ανεξαρτησία να κάνεις ότι γουστάρεις,όποτε γουστάρεις, ν' ασχοληθείς με τον εαυτό σου.Έστω και για λίγο καιρό,το να έχεις μια τέτοια ευκαιρία, καλό είναι.Πού ξέρεις αν και πότε θα έχεις και πάλι την ευκαιρία αυτή?
    Γι' αυτό,ευχαριστήσου την κι εκτίμησέ την τώρα που σου προσφέρεται!
  • zenobia @ 02.10.2008 08:20
    καλημερα!
    οχι μαφια7, στην τιτινα που εχει κι εκεινη ωροσκοπο κριο... ανυπομονησια... βρεθηκα καποτε κι εγω σε ξενη πολη και αντιμετωπισα δυσκολιες. Δε μας αρεσουν αλλα στην πορεια κολυμπαμε!
    χαιρομαι που καποιος της εγραψε κατι εποικοδομητικο
    καλη τυχη τιτινα και μην απογοητευεσαι! Μπορει να αποδειχτει η καλυτερη εμπειρια της ζωης σου
  • Evangk @ 02.10.2008 15:48
    Ναι, Τιτινα, θα είναι η ΠΡΩΤΗ καλύτερη εμπειρία της ζωής σου!

    Γιατι θα ακολουθήσουν κι άλλες.Και μάλιστα καλύτερες!

    Λοιπόν: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ!ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ! Και δε φοβόμαστε ούτε το βάθος της θάλασσας, ούτε τους καρχαρίες!

    Κολυμπάμε με όλη μας τη δύναμη και δεν σκεπτόμαστε!Απλώς κολυμπάμε με θάρρος και (καλή) ενέργεια!

    Φιλιά!
  • titina @ 07.10.2008 10:43
    Paidia ti na pw??? Oti diavasa einai extra tonotiko!!!!!

    Eisaste ka-ta-pli-kti-koi

    Bluview= eisai extra realistis!!! Alla exeis apolyto dikio, an den efeuga twra de tha efeuga pote, tha imoun stin klassiki kathimerinotita sti routina me ta 850 kai tha elega kai euharistw...

    Evangk= Eisai thea, apopou ta xereis ola auta? Na ypothesw exeis yparxei edw?

    Pros olous= Sas fainetai parakindineumeno, pou TOY exw rixei idea na fygei apo tin mizeria tis pragmatikotitas pou, ofeiloume na paradextoume, oti yparhei stin Athina kai pou dystyhws kaneis de mporei na sou eggyithei oti tha kalyterepsei i katastasi ws pros to synolo kai ws pros ti monada???? Kai na erthei??


    Pantws sas euharistw paidia!!! EILIKRINA!!!!!

    Safws de tha ta paratisw eidika twra pou irtha!!!

    Tha kolimpisw!
    Stin Athina tha vouliaza, alla tha eixa ilio..... (Pesimistiko???)

    Sas filw polyyyyy
  • adaal @ 07.10.2008 12:11
    Σε ευχαριστώ για τα σοφά σου λόγια.Σου εύχομαι καλή τύχη στην νέα σου δουλειά.

έχουν γενέθλια 225 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...