παρακαλώ περιμένετε...

Περί αναχαίτισης

  • Stardome* @ 14.03.2013 14:44
    flyflyfly από μόνη της η παρουσία αυτών των δύο πλανητών στον 12ο οίκο σου θα αρκούσε για να είναι απολύτώς εσωτερική, μεταβλητή και μυστική. Άλλωστε ο 12ος οίκος συνδέεται με εκείνη την περιοχή του ασυνειδήτου μας που είναι απολύτως και πλήρως πέρα από τον έλεγχο μας και όποιος πλανήτης βρίσκεται εκεί λειτουργεί μάλλον αυτόνομα και ακατονήτα για εμάς.
     
    Μιλώντας για τη Σελήνη και την Αφροδίτη, μιλάμε για δύο διαφορετικές όψεις των θηλυκών στοιχείων της προσωπικότητας. Από τη μια για την έκφραση των συναισθηματικών αναγκών και την ανάγκη για αποδοχή, στοργή, συναίσθημα από τις σχέσεις (Σελήνη) και από την άλλη πλευρά για τις προσωπικές επιθυμίες και την αρμονία και ισορροπία ανάμεσα σε όσα λαμβάνεις και όσα δίνεις στις σχέσεις. Με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στον 12ο οίκό οι ανάγκες και οι επιθυμίες αλλάζουν μάλλον απροειδοποιήτα και χωρίς δικό σου συνειδητό έλεγχο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον παρασύρονται/υποκινούνται από συναισθηματικές εμπειρίες και εντυπώσεις.
     
    Έτσι μερικά πιθανά σενάρια είναι: (1) κάτι που σου αρέσει, επιθυμείς ή έχεις ανάγκη σήμερα από μια σχέση, αύριο αισθάνεσαι ότι δεν σου κάνει ή δεν είναι αρκετό ή (2) η ένταση των συναισθήματων και των επιθυμίων είναι κάποιες φορές τόσο έντονη που δεν μπορείς να αντισταθείς και θες να ικανοποιηθούν εκείνη τη στιγμή που τα αισθάνεσαι γιατί σε αντίθετη περίπτωση απογοητεύεσαι ή θλίβεσαι ή εξοργίζεσαι ή ακόμη και (3) αισθάνεσαι απομονωμένη γιατί σου είναι δύσκολο να εκφράσεις πως νιώθεις ή τι επιθυμείς στους ανθρώπους που θες να έρθεις πιο κοντά. Γι' αυτό το λόγο η συγκεκριμένες θέσεις συνδέονται συχνά με ένα έντονο αίσθημα ανικανοποιήτου, που δεν είναι τίποτα άλλο από την αδυναμία να εκφράσουμε ορθά και να κατανοήσουμε τι αισθανόμαστε.
     
    Φτάνουμε τώρα και στην αναχαίτιση. Η αναχαίτιση δηλώνει πως το στοίχημα να φέρεις στην επιφάνεια όλες αυτές τις ασυνείδητες επιθυμίες και να αντιμετωπίσεις ευθέως τα ζητήματα που συνδέονται μ' αυτούς τους πλανήτες είναι μάλλον μια χρονοβόρα διαδικασία. Πόσο διαρκεί ακριβώς, μπορεί κανείς να το πει μόνο αν έχει μπροστά του το χάρτη σου. Όμως μην έχεις αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί (αν δεν συμβαίνει ήδη), ακριβώς γιατί οι αναχαιτισμένες ενέργειες του χάρτη μας έχουν μεγάλη ανάγκη να βγουν στην επιφάνεια και να εκφραστούν, γιατί τις κρατάμε οι ίδιοι στα σκοτάδια για καιρό.
     
    Για οποιαδήποτε άλλη απορία, εδώ είμαστε!
  • flyflyfly @ 15.03.2013 23:48
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
     
    Νομίζω πως η 3η εκδοχή που αναφέρετε περιγράφει απόλυτα αυτό που βιώνω. Μου είναι γενικά πολύ δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου στο άλλο φύλο, εκτός κι αν χαίρω πλήρους αποδοχής από τον εκάστοτε παρτενέρ - με κίνδυνο όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο,  να αλλάξω εντελώς συναισθήματα/ψυχολογία και να εστιάσω στον επόμενο (ανικανοποίητο) στόχο. Είναι σχεδόν ένα είδος μαζοχισμού και δεν κάνω καν λόγο για τη 2η εκδοχή. Η απογοήτευση που νιώθω όταν δεν έχω αυτό που θέλω τη στιγμή που το θέλω, αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης.
     
    Το παράδοξο είναι πως αν και ρομαντική και τρυφερή από τη φύση μου, μου είναι πολύ πιο εύκολο να προβάλλω την επιθετική, κυνική, ψυχρή πλευρά μου, έχοντας όμως παράλληλα την απαίτηση να αναγνωρίσει ο "άλλος" το υποβόσκον συναίσθημα. Πιθανολογώ πως για την προβολή αυτής της άγριας, ας το πούμε, πλευράς ευθύνονται τόσο ο Ωροσκόπος μου, όσο ο Ερμής και ο Άρης που βρίσκονται στον Αιγόκερω, 10ο οίκο και Μεσουράνημα στο χάρτη μου.
     
    Συγχωρείστε τυχόν ανακριβή συμπεράσματα εκ μέρους μου, καθώς είμαι πολύ νέα στο σπορ. Αυτό που θέλω πρωτίστως από την Αστρολογία είναι να λειτουργήσει ως ένα μέσο αυτογνωσίας και, γιατί όχι, ως ένα μέσο κατανόησης των άλλων στη συνέχεια...
     
    Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...