παρακαλώ περιμένετε...

χρησιμο

  • sixamenhkampia @ 14.02.2012 13:44
    ***Η συμπεριφορά του είναι προβληματική κρύβοντας μία διαταραγμένη
    προσωπικότητα. Ξεχωρίζει με την μανία που έχει στο να κρίνει και να μην
    έχει άλλη απασχόληση από την μόνιμη ματιά πάνω στις πράξεις των άλλων. Η
    δημόσια εμφάνισή του, επιφανειακά δείχνει άψογη με βάση τα πρότυπα του
    καθωσπρεπισμού και βασικά είναι τέλειος. Όμως τον αναγνωρίζεις όταν
    ξεσκεπάζεται στις μικρές λεπτομέρειες, όταν χαμηλόφωνα μπαίνει στις
    συζητήσεις και εμπιστευτικά εκτοξεύει τα, γεμάτα δηλητήριο, βέλη του.
    Παρατηρήσεις που χαρακτηρίζονται από πικρά και γεμάτα πονηριά σχόλια.
    Από χολή συμπυκνωμένη που φανερώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας
    ζωής του. Άδικος στους χαρακτηρισμούς και μικρός στην επιμονή
    ενασχόλησης με τις πράξεις του άλλου. Του άξιου.****
     
    ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ...Κ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ
  • Magneto @ 14.02.2012 13:47
  • manini @ 14.02.2012 13:48
    ωωωωω....very interesting...ε ναι όλοι είχαμε στον χώρο εργασίας μας την τιμή να βρεθεί ένας κομπλέξος..ποιος ξέρει ποιος ενέπνευσε το συγγραφέα...χαχαχαχαχαχαχα
     
              
  • sgouromallousa @ 14.02.2012 14:04
    ***Η άλλη λύση, που τον πονάει πολύ, είναι να μην του δώσεις καμία σημασία. Να γελάς με τους ισχυρισμούς του και να του γυρίσεις την πλάτη. Θα τον αποκλείσεις από τις παρέες και τις ομαδικές συνευρέσεις σου. Η χολή του σπάει επειδή δεν προβάλεις καμία αιτιολογία άρα δεν μπορεί να σε κατηγορήσει. Απλώς δεν υπάρχει ούτε για σένα ούτε για την παρέα της δουλειάς και τα σχόλιά του θα τα πει πλέον μόνο στα ντουβάρια ή στον τηλεφωνητή του σπιτιού του.*******

     

     

    Για να μην ξεχνιομαστε
  • hesg @ 14.02.2012 14:08
    φαντάσου τι θα πέρασε
  • sixamenhkampia @ 14.02.2012 14:14
    νομίζω ότι αυτό υπάρχει γενικότερα στη ζωή μας κ όχι μονο στις εργασιακές μας σχέσεις...
  • manini @ 14.02.2012 14:27
    πράγματι, μα στον κοινωνικό μας περίγυρο είναι πιο εύκολο να αποκλείσουμε έναν άνθρωπο που μας δημιουργεί πρόβλημα (εκτός κ αν είναι συγγενής) αλλά όμως στο επαγγελματικό..τον λούζεσαι θες δεν θες...
  • sixamenhkampia @ 14.02.2012 14:33
    Νομίζω ότι κ τον συγγενή τον τρώς κ αυτόν στην μάπα ,όχι πάντα αλλά σίγουρα κάπου θα σε πετύχει..βέβαια εννόείτε ότι κ στο εργασιακο περιβάλλον είναι κόλαση σαν κατάσταση κ σίγουρα δημιουργεί κ πρόβλημα στην σωστή λειτουργεία του γραφείου...εγώ στο γραφείο δεν φοβάμαι τέτοια παραδείγματα..αλλά τον αλλό τύπο που έχετε την καλύτερη σχέση..κ μιλάω για εμπειρίες μου στο παρελθόν...
  • sixamenhkampia @ 14.02.2012 16:27
    συμφωνώ VI1980...
  • Journey @ 14.02.2012 16:28
    Εγκυκλοπαιδικά και μόνο είναι ανεπαρκές ως άρθρο, πόσω δε μάλλον ως άρθρο που δίνει μεγαλύτερη ανάπτυξη του όρου.
    Σύμφωνα μ αυτό, κομπλεξικός θα μπορούσε να είναι ο καθένας που μιλάει πίσω από την πλάτη σου, ο καθένας που αφού σε προκαλέσει κρύβεται σ εένα καβούκι αρνούμενος να επιλύσει το ενδεχόεμνο πρόβλημά του μαζί σου, αυτός που μπορεί να κάνει " Η δημόσια εμφάνισή του, επιφανειακά δείχνει άψογη με βάση τα πρότυπα του καθωσπρεπισμού και βασικά είναι τέλειος." και όταν δεν τον βλέπουν σητν πραγματική του εικόνα να χρησιμοποιεί απρεπέστατες εκφράσεις για κάποιον που δεν έχει την ευχέρεια να αμυνθεί ή να αντιτάξει τη δικιά του άποψη, κομπέξικός μπορεί να είναι αυτός που μπορέι να σε διαβάλλει και να χρησιμοποιεί κάθε μέσον μόνο όταν δεν σου δίνει βήμα και λόγο 
    Κομπλεξικός μπορεί να είναι ο καθένας που μιλάει επειδή έχει τα νευράκια του για αν ξεσπάσει και πολλά άλλα.
    Όλα αυτά,σύμφωνα με το άρθρο που μας έδειξες ice αλλά τα αναφορικά παραδείγματα δεν μπορούν να μας κατατοπίσουν για τον ορισμό , ούτε αφορούν όλες τις εκφάνσεις ενός συμπλεγματικού τύπου.
     
  • Journey @ 14.02.2012 16:33
    Πάντως, ice μου δίνεις ιδέες...να κάνω έν ποστάκι για το τι μπορεί να λένε κάποια άψογης δημόσιας εικόνας άτομα στα παρεάκια τους ...έτσι, για να καταλάβουμε καλύτερα τον ιδιατέρως ημιτελές αυτό άρθρο ?? E? Tι λές? Πως σου φαίενται η ιδέα?
    Θα μπορούσαμε να αντιπαραβάλλουμε με το πως καμώνονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα για να κάνουμε όλοι πρακτική άσκησ στη σύγκριση του μπρος- πίσω. Έφυγε το εγχείρημα??
  • Journey @ 14.02.2012 16:36
    Ή θα καούν λες δημόσιες εικόνες που κατακτήθηκαν με σεξ,. βία και αίμα ? ( η χολλυγουντιανή συνταγή της επιτυχίας : P )
    Λεεεεεεεες? Έλα βρε... αν ήτνα έτσι δεν θα έκρυβαν τα π΄θισω αμέσως αμέσως όπως οι γάτες τα σκατά τους θα τα άφηναν σε κοινή θέα να τα καμαρώνουν όλοι!!!
    Αλλά ακόμα και ένας πανηλίθιος, όπως και μια γάτα μπορεί να καταλαβαίνει μέσα στην ψευθαίσθηση της μεγαλοσύνης του οτι τα σκατά, είναι σκατά και πρέπει να κρύβονται.
     
    καλησπέρες είπα? δνε είπα. Ε , τι ανάγωγή που είμαι.....
  • Journey @ 14.02.2012 16:58
    Ένα άλλο καθημερινής ταλαιπωρίας  θέμα είναι η τάση κάποιων  να ασχολούνται είτε ευθέως είτε πλαγίως με κάποιον αλλά τόσο πονηρά και πλάγια που λέει και το άρθρο που μας παραπέμπεις ( το ημιτελέστατο τονίζω) ώστε αν ο εμγανέστατα αλλά ουχί ευθέως θιγόμενος αντιδράσει να τον βγάλουν και χαζό με το σαχλό στυλάκι του " μα για σένα λέγαμε? και η ειρωνία στο ακροχείλι να σταλάζει  στο πάτωμα..
    Για παράδειγμα στη δουλειά έχω ακούσει το εξής θεικό :
    Λέει μία σε μία άλλη με το γλοιώδες υφάκι " τώρα πετάω σπόντα, το ξέρεις, και αυτήν που θα το ακουσει θα το καταλάβει αλλά εμείς θα κάνουμε την παλαβή" 
     
     " ντύσου βρε παιδάκι μου κι εσύ κάπως μοντέρνα, βάλε λίγο κραγιόν, φτιάξε το μαλλί σου , τι κάθεσαι έτσι" και να τονίζουν το " κι εσύ" κλπ με τρόπο που να είναι φανερό οτι το λένε για μάι τρίτη 2 βήματα παραπέρα η οποία συνήθως δέχεται αρκετά κομπλιμέντα από ανωτέρους και τοριξαν στο κραγιόν και στο κομπλιμάν όλα όσα έχει πετύχει με τη δουλειά της άσχετα αν αυτή εργάζεται 2 βάρδιες και πληρώνεται για μία ή αν διαβαζει σαν μαλάκας ή δουεέυει πάνω σε θέματα και στο σπίτ για ώρες και τα σ/κ.
     
    Ναι αυτοί που τα κάνουν αυτά, είναι συμπλεγματικοί , αυτό που πολύ περιληπτικά λέμε κολπεξικοί αλλά το πως, οι λόγοι κλπ είναι ένα τεράστιο κεφάλιο.
    Μπα, όσο το σκέφτομαι, τ΄σο πιο ανεπαρκές βρίσκω το άρθρο.
  • Journey @ 14.02.2012 17:01
    εμγανέστατα= εμφανέστατα
     
    Και λέω εγώ το Κριάρι. Θέλεις να πεις κάτι παιδάκι μου? Πες το, τι υιοθετείς γλοιώδη στάση και στυλάκι για μπάτσες? Αν τις φάςι θα φταίει αυτός που στις έδωσε? Όχι. Το ότι χτίζεις δικαιολογία, δεν σε καθιστά ούτε αθώο, ούτε άμοιρο ευθύνης.
     
  • ice @ 14.02.2012 17:18
    δεν ξερω αν θα μπορουσε να θεωρηθει ημιτελες το συγκεκριμενο κειμενο με την εννοια οτι οντως δεν ειναι ενα αρθρο βασισμενο σε γενικευμενη μελετη ή στατιστικα στοιχεια και παραδειγματα. Ειναι απλα μια αποψη ενος ανθρωπου που προφανως εχει συναντησει το συγκεκριμενο ειδος ανθρωπου κυριως στον επαγγελματικο του χωρο γι'αυτο και παραθετει φανταζομαι αυτο το παραδειγμα. Προφανως και υπαρχουν πολλα ειδη και εκφανσεις αυτης της συμπεριφορας. Οπως και διαφορετικα ειδη αντιδρασης.
  • Journey @ 14.02.2012 20:03
    Η άποψη ενός ανθρώπου που έχι συναντήσεικλπ κλπ δεν συνιστά άρθρο,
    είναι μία ανάπτυξη του τι έχει συναντήσει ο ίδιος και τι σκέφτεται
    σχετικά.
    Αν το θέλεις, διαβάζοντας όσα έχει να προσάψει στο συνάδερφο μπορώ να πω οτι  κόμπλεξ  έχει αυτός που γράφει το κείμενο   :- )
    Ή ίσως κόμπλεξ έχει και αυτός που γράφει το κείμενο...
    Για το άτομο που "φωτογραφίζει" δεν ξέρω να σου πω αν έχει κόμπλεξ ή
    όχι επειδή οι αφηγήσεις του συγγραφέα του άρθρου είναι κάτω από ένα
    αρκετά θολό γυαλί, αυτό της υποκειμενικότητας
     
     
  • Journey @ 14.02.2012 20:17
    Κρατάω πάντως το
    " Έχει επίγνωση της ανυπαρξίας του, δεν μπορεί να το χωνέψει και αναγκαστικά επιλέγει ανέντιμα μέσα για να τον πολεμήσει "
    και ορίζοντας ως ανέντιμο το πλάγιο, το μισόλογο, το κρυφό, το καρφωτό και το πισώπλατο , τον τρόπο εκείνο που κάνει ολοφάνερο το στόχο και το αντικείμενο της κουβέντας  μεν αλλά όχι κατονομάζοντας, όχι με ευθύτητα - και ο ορισμός είναι αντικειμενικότατος καθώς η λέξη ανέντιμος περιλαμβάνει την εξαπάτηση και το ψεύδος ( δεν τα λέω για σένα, λάθος κάνεις, έχεις εμμονές) την δειλία ( τη γνώμη μου την αναπτύσσω εκεί που  με παίρνει  αλλά εκει που χτίζω προφίλ με υποννούμενα μόνο ) έχω να πω πως κάποιοι έσπευσαν να μας θυμήσουν οτι κατέχουν περίτρανα όλα τα παραπάνω...
     
    Ά, και κάτι άλλο...ένας κομπλεξικός- συμπλεγματικός με αίσθηση ανεπάρκειας δεν πάει ποτέ μόνος αλλά συνήθως έχει ως δεκανίκια 2-3 άλλους, ίδια μούτρα για αλληλουποστήριξη.
    Γκουκλάρετε καθώς θα βαριέστε ( κάτι που σας συμβαίνει συχνά ) και θα δείτε πως έτσι είναι α-κρι-β-ώς
    Ο κομπλεξικός φοβάται το επιχείρημα, την απαντηση, το διάλογο.
    Με όσους δεν είναι σαν κι αυτόν γίνεται απλώς ένας κρυφός τους πολέμιος.
    Με τους ομοίους του δεν συνδιαλέγεται αλλά αλληλοφανατίζεται. Δεν πληροφορεί αλλά κουτσομπολεύει. Δεν κρίνει αλλά χλευάζει.
     
  • ice @ 14.02.2012 21:42
    το οποιοδηποτε αρθρο ή απλο κειμενο δεν μας υποχρεωνει να συμφωνησουμε με κατι ή να το ενστερνιστουμε. Γνωμες ειναι ολα αυτα. Μπορει καποιος να ταυτιστει με ενα τμημα του ή με ολοκληρο το κειμενο\αρθρο. Μπορει και οχι. Αλλοι συμπληρωνουν το συγκεκριμενο κειμενο με σκεψεις και αλλοι με λογια. Αυτο απο μονο του σημαινει οτι το κειμενο εκανε την δουλεια του και η υποκειμενικοτητα του δεν μειωνει την υποσταση του. Δημιουργησε σκεψη και διαλογο.
  • Journey @ 14.02.2012 21:49
    Μα δεν κατηγορώ το κείμενο, επισημαίνω όμως οτι δεν αποτελεί κάποιο άρθρο ενός κλινικού ψυχολόγου για παράδειγμα.
    Αλλίμονο αν κατηγορούσαμε κάθε προσωπική κατάθεση σε ένα γραπτό..
     
    * Για εξήγη΄σε μου τα περί διαλόγου και σκέψης που δημιούργησε σε παρακαλώ..
  • Journey @ 14.02.2012 22:27
    Για να σε βοηθήσω, η λέξη διάλογος προέρχεται εκ του διαλέγομαι που σημαίνει, διεξάγω συζήτηση.

    Λοιπόν?
  • ice @ 14.02.2012 22:48
    οντως δεν ειναι αρθρο με την επιστημονικη εννοια. γι'αυτο και δεν περιεχει παραδειγματα οπως αυτα που ανεφερες πιο πριν. Συμφωνω σ'αυτο και το εγραψα αν θυμαμαι. Εγω απλα θεωρω εξισου χρησιμα (εξου και ο τιτλος) κειμενα που αποτυπωνουν μια αποψη η οποια εξ'ορισμου ειναι υποκειμενικη. Οσο για τις σκεψεις και τον διαλογο το εγραψα για τα 21 σχολια (22 μ'αυτο) που γραψαμε διαφοροι κατω απο αυτο το ποστ.
  • Journey @ 14.02.2012 22:53
    Τότε, θα έπρεπε να πεις " σχόλια" 
     
    Για να τα χαρακτηρίσεις ως διάλογο θα έπρεπε να ικανοποιούν τον ορισμό της λέξης.
    Τον ικανοποιούν στο ελάχιστο?
  • Journey @ 14.02.2012 23:04
    Για να σε βοηθήσω.
     
    Το παρακάτω, είναι διάλογος.
     
    - Καλημέρα
    -Καλημέρα
    - Τι πιστεύεις για τη σημερινή οικονομική κατάσταση?
    - Φίλε, μεγάλο χάος
     
    Ενώ το 
     
    - Καλημέρα
    - Πόσο κάνει 1 + 1?
    - Λες να χαλάσουν τα αυγά εκτός ψυγείου?
    - Δεν έχω εισιτήριο αλλά έστω και τελευταία στιγμή ελπίζω να βρω
     
    Δεν είναι διάλογος. Είναι δύο τυχαίοι μονόλογοι.
     
     
  • Journey @ 14.02.2012 23:13
    Έχει επίγνωση της ανυπαρξίας του, δεν μπορεί να το χωνέψει και αναγκαστικά επιλέγει ανέντιμα μέσα για να τον πολεμήσει

    γιατί εγώ δεν είδα καν σχόλια αλλά μερικά κλικ φωτογραφικής μηχανής από κάποιους που
    ΄Έχουν  επίγνωση της ανυπαρξίας του, δεν μπορούν να το χωνέψει και αναγκαστικά επιλέγουν ανέντιμα μέσα .... "  όπως λέει και το κείμενο

    smiiiiiiiiiiile, its the candid camera , my ass , αξιότιμη ice
     
  • Journey @ 14.02.2012 23:52
    Τι είναι κόμπλεξ: Η
    ελληνική λέξη σύμπλεγμα είναι πιο κατάλληλη. Στην κοινή μας ομιλία έχουμε
    συνηθίσει να προσδίδουμε το χαρακτηρισμό άσκεφτα και σε ανθρώπους που θεωρούμε
    οτι αντιδρούν λόγω αισθημάτων κατωτερότητας.
    Tα συμπλέγματα όμως
    είναι ποικίλα , συνιστούν παθολογία συμπεριφοράς και εκδηλώνονται γενικότερα με
    τη δυσχέρεια του ατόμου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ζωής του. Πολύ
    συνοπτικός ο ορισμός αλλά νομίζω καλύπτει.
    Οι κύριοι λόγοι που
    προκαλούν παθολογική γέννηση συμπλεγμάτων συνήθως αρχίζουν από την παιδική ή
    την εφηβική ηλικία και αφορούν 

    [ 1 ] Συμπεριφορά ενηλίκων ( πρόκληση τραυμάτων ψυχικών και
    σωματικών)

    [ 2 ] Σώρευση άγχους, ματαίωση, στρεςς
    ( στις μικρές ηλικίες, πάλι εξ αιτίας των ενήλικων)

    [ 3 ] Εμφάνιση και επιμέρους γνωρίσματα,  κυρίως τα του φύλουΑπό
    αυτά μπορείς να υποθέσεις πως λίγο ή περισσότερο σχεδόν αν όχι όλοι είμαστε
    κάτω από την επιρροής συμπλεγμάτων είτε ως άτομα είτε ως γενιές.

     
    Αυτό
    που λέμε " το κατοχικό σύνδρομο" δεν ήταν παρά ο συνοπτικός
    χαρακτηρισμός της παθολογίας μίας ολόκληρης γενιάς.


    έτσι, μια πολύ συνοπτική εικόνα, ελπίζω να δώσει πιο καλές αφορμές για σκεψη μιας και δεν είναι να σκίζουμε καλσόν, σε λίγο θα πηδιόμαστε για 1 ζευγάρι και δεν θα έχει και λύκρα.

    * Αυτό περί εμφάνισης αφορά το οτιδήποτε, από τα μπιμπίκια, το ύψος, το πάχος ως και το μέγεθος του πέους ( αχ βρε Φρόυντ) 
     
  • Epique @ 15.02.2012 00:37
    Δεν πήρε και κόκκινη,αν κι εκτός φάσης ! #ουστ #όρσε

    Κατα τ'αλλα,όλοι έχουμε (κάποιο/κάποια) κόμπλεξ.Αυτό καποιους μας έκανε καλύτερους,κάποιους χειρότερους,κάποιους απλά κομπλεξικούς-

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...