παρακαλώ περιμένετε...

Αληθεια... ή αυτοεπιβεβαιουμενη προφητεια?

  • Shark @ 14.01.2012 12:46

    Τσαμπα τα διαβασματα :Ρ
  • Magneto @ 14.01.2012 12:54
    Εμένα αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι πάντα, κάτι θα υπάρχει για να δικαιολογήσει κάτι.
    Δε ξέρω.......το σκέφτομαι.
  • StaRdust80 @ 14.01.2012 13:12
    mag και εγώ το χω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό εννίοτε.....
    αλλά δεν σταματάω ακόμα να ασχολούμαι...
  • XRISTINA1980 @ 14.01.2012 13:51
    Πιστευε και μή,ΕΡΕΥΝΑ!Χωρις παροπιδες και χωρις φανατισμο.  
     
  • manini @ 14.01.2012 13:53
    ... μμμ το ότι στο όνομα της "αστρολογίας" υπάρχουν τσακαλάκια, που θησαυρίζουν κ εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειες των ανθρώπων, δεν είναι απόδειξη ότι η αστρολογία είναι απάτη. Απάτη είναι τα συγκεκριμένα άτομα κ εμείς είμαστε υπεύθυνοι να κρίνουμε τις πληροφορίες που παίρνουμε.
     
     Αυτό όμως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα κ όσον αφορά ειδικά αυτούς που με ένα χαρτάκι πανεπιστημίου χρίζονται ψυχολόγοι κ ψυχίατροι κ παίζουν με τα μυαλά των ασθενών, για εμένα είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.
     
    Το συγκεκριμένο απόσπασμα που είδα, δεν περιέχει κανένα λογικό επιχείρημα που να αποδεικνύει ότι η αστρολογία είναι απάτη...μας είπαν την προσωπική τους γνώμη, χρησιμοποιώντας υποθετικές συζητήσεις που μπορεί να έκανε ο τάδε  αστρολόγος....κ ειδικά τα αποσπάσματα που έδειχναν χαρτιά ταρώ κ φύλλα από περιοδικά με γενικές προβλέψεις..με έπεισαν για το πόσο εμπεριστατωμένη μελέτη έκαναν πάνω στο αντικείμενο..
  • pisces1112 @ 14.01.2012 14:08
    Το βίντεο αυτό είναι ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ  κ μισή...Δεν έχει υπάρξει καμία έρευνα από το μέρος τους, συμφωνώ με manini ότι η επιχειρηματολογία τους είναι τόσο επιφανειακή κ υποθετική κ απορώ με τον τρόπο που κάποιος αναιρεί και υποσκάπτει μια επιστήμη πολύ απλά χωρίς να έχει μπει στον κόπο να τη γνωρίσει...Την αστρολογία την μαθαίνεις , δεν την πιστεύεις...κ εμένα αυτό που με εντυπωσίασε είναι τα Ν και Λ του δημοσιογράφου...
  • Epique @ 14.01.2012 14:19
    E,ναι!Η βασική,η δομική μου άποψη αυτή ειναι -που αρχίζει απο το διαζευκτικό

    Αν αναλογιστεί κανείς τα ατέλειωτα κλισέ,τις γενικότητες και γενικεύσεις ,τις πολλαπλές ερμηνείες μιας όψης,αλλά και τις πολλαπλές ερμηνείες όψεων σε συνδυασμών μεταξύ τους που δηλαδή σου δίνουν άλλα ευρήματα,και διαλέγεις όποιο "κουμπώνει" καλύτερα ..έχεις μια άλφα αμφιβολία για το έγκυρο του "συστήματος".Απ΄την άλλη ο άνθρωπος,οφείλει κατ εμέ,να κάνει ό,τι γουστάρει και ν'ακολουθεί ό,τι τον κάνει να νιώθει ευτυχισμένος ή δυνατός..ή έστω ό,τι τον κάνει να νομίζει ότι ασκεί έναν στοιχειώδη έλεγχο στη ζωή του..(είτε αυτόν της πρόβλεψης,είτε αυτόν της απόδοσης,δλδ). Τον έχεις ανάγκη αυτόν τον έλεγχο,ειδικά σε συγκεκριμένες περιστάσεις -υπο τις οποίες στατιστικά,ξεκινήσαμε οι περισσότεροι και την ενασχόλησή μας με την αστρολογία.Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές ή και κοινωνικές επιστήμες, το 'χουν πολύ ξεκάθαρο αυτό στο μυαλό τους,άπτεται Θεμελιωδών  Θεωριών που τις παίζεις στα δάχτυλα,μετά απο μία επιστημονική πορεία.

    Απ΄την άλλη, είναι κι αυτό το "μωρέ λες;;";..

    Είναι και το υψηλότατο επιπεδο των αστρολόγων που ΄χουν εμφανιστεί τελευταία (επίπεδο λόγου και νόησης εννοώ, του Παν,του Σοφ,του Σαλ,κάποιων γραφοντων εδώ) που το κάνουν πιο "τραβηχτικό" το πακέτο-

    Είναι κι ο Νόμος των Πιθανοτήτων,δηλαδή,έστω άπαξ κάτι θα σου κάτσει,δεν μπορεί και θα σε "ψήσει" (πάμε όλοι μαζί : ΑΣΤΡΟΛΟΓΕ,ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠ'ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ" )

    ε.. και γίνεται πιο κομπλικέ το πράγμα

    Στην τελική,ό,τι έχεις καλό είναι/ό,τι μαθαίνεις καλό ειναι/κι ό,τι κοιτάζεις καλό είναι,επίσης.Πόσω μάλλον αν κοιτάζεις τ' αστρά!

    Θα τη βρούμε την άκρη,δε μπορεί -
  • Journey @ 14.01.2012 14:36
    Το βίντεο είναι υπέροχο!!!!!!!!!!!
    { Η φωνή και η προφορά του δημοσιογράφου όχι δυστυχώς αλλά τι να κάνουμε }
    Όσα επισημαίνουν οι ειδικοί ψυχίατροι, απλές αλήθειες για την τεχνική του "χειρισμού"
    Όσα επισημαίνει η εργασία που παρουσιάζεται στο βίντεο, φυσικό επακόλουθο στην αντίδραση ενός νοήμονα μέσου ανθρώπου στο ό,τι συμβαίνει σαυτό που ονομάζουμε σήμερα " αστρολογικό χώρο"
    Γίνομαι επανειλλημένως  δυσάρεστη τεελυταία επειδή επισημαίνω ακρετά που οφθαλμοφανώς ενοχλούν τη στοιχειώδη μου τάση να σκέφτομαι, αυτήν του μέσου ατόμου που είναι προϊόν της Δυτικοευρωπάικής κουλτούρας.
    Εχθές ειδικότερα πέρασα από ένα είδους ιεράς  εξέτασης επειδή ρώτησα ορισμένα πράγματα σε σχέση με τις όψεις της Λίλιθ. Μου θύμισε τόσο έντονα Μεσαίωνα το εγχείρημα κάποιων μελών που με έβαλε σε σκέψεις.
     
    @ pisces η αστρολογία δεν είναι επιστήμη.
    Θα μπορούσε να είναι υπό προϋποθέσεις και ο δρόμος για να συμφωνήσουν οι ειδήμονες είναι μακρύς και θα πρέπει να τον βαδίσουν.
    Ο Λίλυ τη χαρακτηρίζει " art", "τέχνη".
    Όμως ο Λίλυ δεν την υποβίβασε όπως τα σημερινά sites που φιλοξενούν και 090.
    Η τέχνη είναι κάτι ανώτερο και ακόμα και αν την αντιμετωπίζαμε ως "τέχνη" σήμερα πάλι η αστρολογία θα ήτνα κερδισμένη και ακόμα περισσότερα εμείς, όσοι θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως μέθοδο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
    Λες οτι την αστρολογία τη μαθαίνεις και δεν την πιστεύεις?
    Είσαι σίγουρη??? Όταν κάποιος μπορεί να απαντήσει " Προσωπικά και με τις γνώσεις που διαθέτω, μου αρκεί ότι στα άρθρα που με
    αφορούν, αναγνωρίζω στοιχεία που με σκιαγραφούν. Αυτό και μόνο, αρκεί
    για να κάνει ένα άρθρο πέρα για πέρα αληθινό για μένα"
    επικυρώνοντας τις τεχνικές αναλύσεις με την προσωπική του παρατήρηση, σημαίνει οτι η αστρολογία πιστεύεται και μάλιστα  το επόμενο μας βήμα είναι να ξετρελλαθούμε με τις χάντρες κι τα καθρεφτάκια ως άλλοι άγριοι.
     
    @ Epique, σε ευχαριστώ που σκέφτεσαι και μας καταθέτεις τις σκέψεις σου.
     
    Πι.Ες. Έχω διαβάσει βιβλίο που  λέει όλα όσα λέει το βίντεο και ακόμα περισσότερα και πήρε το αστρολογικό διεθνές βραβείο Spica!!!
  • pisces1112 @ 14.01.2012 14:39
     ...αλλά ρε συ στο ίδιο βιντεο αργότερα μιλάει κ ο Χορταρέας...ΕΛΕΟΣ...από όλους τους αστρολόγους αυτό το θέατρο βρήκαν να την "υπερασπιστεί¨;;; εδώ εμένα κ μου δίνει την εντύπωση ότι λέει μ@@ιες κ ας μιλάει-κ καλά- γνωρίζοντας αστρολογία...φαντάσου τους άλλους που είναι από την αρχή αρνητικοί...
     κ ας μιλάει-κ καλά- γνωρίζοντας αστρολογία...φαντάσου τους άλλους που είναι από την αρχή αρνητικοί...
  • moisture666 @ 14.01.2012 14:40
    χριστινα του 1980 το μονο που μπορει να σε πεισει ειναι μια προσεκτικη αναλυση του γενεθλιου χαρτη σου για ενα μονο τομεα(οικο) της ζωης σου.
    εσυ ξερεις καλυτερα απο οποιοδηποτε αλλο τις ιδιοτητες του χαρακτηρα σου κ αυτα που βιωνεις εδω κ 31 χρονια.
    κανε ενα τεστ κ ασε τους αλλους(εμας) να λενε οτι θελουνε!
     
    υπαρχει δοση αληθειας στην αστρολογια κ τη θεωρια αυτης εφαρμοζουν....πολλες ειδικοτητες.
     
    κοιτα εδω....
    http://www.near-death.com/experiences/articles012.html
     
  • XRISTINA1980 @ 14.01.2012 15:22
    moisture666 δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα ουτε να σας κρινω.Ολα δεκτα!
     
    Να σου πω ειλικρινα δεν με ενδιαφερει και πολυ ο γεννεθλιος χαρτης μου,ουτε που ειναι οι οικοι μου δεν θελω να μπω στο τρυπακι του να βιωνω οτι λεει, αλλα και ουτε ζητω να  λυσετε τα προβληματα μου ,μαλλον παρεξηγησες τις προθεσεις μου!Ισα ισα μεσα απο αυτην την συζητηση που θα κανουμε ολοι θα στρεψουμε λιγο ακομη το κεφαλι μας και θα αναθεωρησουμε και θα ψαξουμε παραπανω καποια πραγματα ο καθενας για τον δικο του προσωπικο λογο.
     
  • Magneto @ 14.01.2012 17:58
    Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αφού δε θέλεις να ξέρεις το χάρτη σου κτλ για ποιο λόγο βρίσκεσαι εδώ?
  • GwgwOuf @ 14.01.2012 18:44
    το βιντεο αυτο ειναι τοσο κομπογιαννιτικο και προπαγανδιστικο οσο θελει να παρουσιασει την τεχνη της αστρολογιας!!
    θα το πιασω σαν παρθενος.....
    στο πειραμα με τους αμερικανους φοιτητες και τις "σελιδες με αστρολογικες προβλεψεις"...."να αποφανθουν κατα ποσο αυτες οι προβλεψεις ταιριαζαν με τον χαρακτηρα τους", "τα χαρακτηριστικα που προεβλεπε το ζωδιο, ταιριαζαν απολυτως με το χαρακτηρα τους"...ΕΕΕΕΕΕΕ!! προβλεψη τους εδωσαν ή και καλα προφιλ του ηλιου τους??? εχουν ιδεα για τι μιλανε ή απλως λενε σκορπια λογια???
    οι αστρολογοι δεν εχουν δικαιωμα να πουν πως καποιος πλανητης επιδρα πανω στον ανθρωπο, μιας και ολα τα χαρακτηριστικα και οι προβλεψεις βασιζονται σε στατιστικα στοιχεια!!! οσοι επιμενουν να χρησιμοποιουν τις λεξεις επιρροη, επιδραση ανηκουν σε δογμα και αποκλινουν απο την επισημη αστολογικη θεση!! η ουρανια και η εσωτερικη αστρολογια με τις 7 ακτινες, ουδεμια σχεση εχει με την παραδοσιακη αστρολογια και ανηκει περισσοτερο στη σφαιρα της πνευματικοτητας!!! duuuuuh!!!
    η γκουντμαν προφανως μιλησε για το παιδι που γεννηθηκε πανω στην αλλαγη ζυγου σκορπιου, ποσο χαζη λετε να ηταν η γυναικα και πώς διαστρευλωνουν ετσι τα λογια??
     
    συγνωμη αλλα μια εκπομπη που θελει να αποδειξει με επιχειρηματα την εγκυροτητα ή μη καποιου αντικειμενου -και ας ειναι τελειως παραμυθι, δε με νοιαζει- θα επρεπε στοιχειωδως να εχει μπει στον κοπο να "διαβασει" ενα δυο πραγματακια επ' αυτου και να μη λεει ασυναρτησιες.
    δεν τασσομαι υπερ του φαταλισμου και της μοιρολατρειας γενικοτερα και σαφως συμφωνω πως υπαρχουν ατομα που πλουτιζουν με αυτο τον τροπο οπως ειπε η μανινι και οι ψυχολογοι στο βιντεο, αλλα μπαστα!!! οταν θες να μου αποδειξεις κατι -ο,τιδηποτε-  μη μεροληπτεις, μην ειρωνευεσαι, μη διαστρευλωνεις, αντιμετωπισε το επαγγελματικα και καλεσε εγκριτα ατομα και απο τις δυο οχθες και κυριως, να ξερεις για τι πραγμα μιλας!!!!
    φέιλ η εκπομπη κατ'  εμε. πολλη κακη δημοσιογραφικη δουλεια
  • Journey @ 14.01.2012 18:57
    Σπάνια θα δεις μία καλή δημοσιογραφική δουλειά για οτιδήποτε.
    Νόμιζα οτι θα παρατηρούσες την ανακρίβεια γεγονότος " οι αστερισμοί μετακινήθηκαν μπλα μπλα μπλα και σήμερα ένας Κριός είναι Ταύρος"
    Όχι, σύμφωνα μ αυτήν  την άποψη ένας Κριός είναι Ιχθύς.
    Πέρν όμως όσων έχεις παρατηρήσει, η βάση του βίντεο έιναι πολύ σωστή.
  • GwgwOuf @ 14.01.2012 19:06
    ο προβληματισμος ειναι πολυ σωστος οπως επεσημανατε ολοι πριν απο εμενα. οποιος αγοραζει γουρουνι στο σακι εχει προβλημα, δε χρειαζοταν να κανει τετοια ξεφτιλα δουλεια για να πει το αυτονοητο!! ειναι σαφως προπαγανδιστικο και αβασιμο και ουδεμια σχεση εχει με ποιοτικη δημοσιογραφικη δουλεια.
    επισης κακο αφιερωμα στην αστρολογια ειχε κανει η εκπομπη "το συμπαν που αγαπησα", η οποια εκπομπη κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι απο τις καλυτερες που εχουν παιξει στην ελληνικη τηλεοραση.
    δεν μπορω εγω τωρα στα καλα καθουμενα και χωρις να εχω μελετησει να παω να βγαλω ακυρη την ομοιοπαθητικη και να καλεσω ενα σωρο γιατρους που την απορριπτουν, να αναφερω σφαλματα της και να φερω και 1-2 ασχετους να μιλησουν υπερ της!!! ημαρτον!!!
  • Journey @ 14.01.2012 19:13
    Σπάνια βλέπω τηλεόραση αλλά θυμάμαι και πόσο πρόχειρα ήταν και τα βίντεο της Πύλης του ανεξήγητου { αν θυμαάμαι καλά τον τίλτο της εκπομπής} που είχαν ητν καλή "διάθεση" να δουν με πιο ανοιχτή ματιά τα πράγματα.
  • GwgwOuf @ 14.01.2012 19:21
    αν εννοεις την εκπομπη του Χαρδαβελα, δεν καταφερα να τη δω ποτε. οπως επισης δεν εχω δει ποτε Λιακοπουλο....γενικως ο,τιδηποτε "μελετα" μονομερως και μεροληπτικα ενα θεμα μου πεφτει βαρυ στο στομαχι γιατι απλώς δεν μελετα....νταξ ειμαι απολυτη, αλλα θεωρω πως αν βασιζομαι σε αναξιοπιστες πηγες ειναι το ιδιο με το να παιρνουμε τα 090 να μας πουν το μελλον....
    το συμπαν που αγαπησα το ειδα στο ιντερνετ, ειναι 2 φυσικοι που κανουν τα συνθετα απλα για το μεσω τηλεθεατη
  • GwgwOuf @ 14.01.2012 19:22
    μεσο τηλεθεατη!! ουφ
  • Journey @ 14.01.2012 19:34
    Συχνά αναρρωτιόμουν γιατί ήταν τόσο ημιτελείς οι παρουσιάσεις και έκαναν φριχτά λάθη

    Αλλά φαίνεται οτι αναρρωτιέμαι για περισσότερα από όσο θα πρέπει. Σκάσε και υποκλίσου είναι η απάντηση
     
     
  • Journey @ 14.01.2012 19:40
    Ο Τζων να δεις πόσα σούρνει στην.....αστρολογία έτσι όπως τη θεωρούμε και την ξέρουμε σήμερα.
    Για την επίμανσή σου που χαρακτηρίζουν προβλέψεις τις αναλύσεις του ήλιου των φοιτητών, καλά, τώρα το κατάλαβες οτι κι εδώ οι περισσότεροι τις αναλύσεις τις λένε "προβλέψεις" ?
    Αμ το άλλο? Καταχωρούνται οι εβδομαδιαίες ή οι μηνιαίες προβλέψεις και τζουπ, σπεύδουν κάποιοι να γράψουν λίγα λετά αργότερα  " πόσο μέσα πέφτεις"
    Έχω την εύλογη απορία { όλο απορίες είμαι} πως γίνεται να ξέρεις εκ των προτέρων οτι θα πέσει μέσα μία πρό-βλεψη. Την έθεσα κάποτε και οι ερωτώμενοι έπαθαν βραχυκύκλωμα 
  • Shark @ 14.01.2012 20:01
    Γωγω....check inbox pls...

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...