παρακαλώ περιμένετε...

κλήρος τύχης

  • konstans @ 16.11.2009 11:00
    Καλήμερα woodstock επειδή πρόσφτα διάβαζα για τον κλήρο της τύχης αυτά είναι ότι 'εχω βρει από ένα άλλο site (my horoscope). Αν έχω καταλάβει καλά είναι κάτι σαν δείκτης της προσωπικόητας. Εγώ π.χ. έχω στον Υδροχόο και μου έχει συμβεί πολλές φορές να μου πουν ότι θυμίζω σε προσωπικότητα και αντιδράσεις Υδροχοο. Και μπορεί να έχουν δίκιο. Περίεργο αν το ψαξεις παραπάνω και βρεις τίποτα επιπλέον ενημέρωσε.

    Ο Κλήρος της Τύχης σαν ένας δείκτης προσωπικότητας και ευτυχίας

    Για μια πιο σωστή κατανόηση αυτής της περίπτωσης δανειζόμαστε ένα παράδειγμα από τον κόσμο της Μουσικής.
    Μια μουσική νότα, γεννημένη είτε από ένα βιολί, είτε από μια τρομπέτα περιέχει έναν κύριο τόνο και ένα μεγάλο αριθμό από λεπτότερους ήχους. Ο αριθμός αυτών των ήχων, η θέση τους, η ανάλογη ένταση τους και η σχέση τους με το κύριο μουσικό τόνο δημιουργούν την όλη μουσική ποιότητα του ήχου και την απόχρωση του. Ο ενόργανος λοιπόν ήχος είναι η πραγματοποίηση μιας ενέργειας, που διαχέεται άνισα μεταξύ κυρίου μουσικού τόνου και λεπτότερων ήχων.

    Από αστρολογική τώρα πλευρά, η ζωδιακή θέση που καταλαμβάνει ο Ήλιος κατά την δεδομένη στιγμή γέννησης ενός ατόμου συμβολίζει τον ανθρώπινο χαρακτήρα, τον σκοπό του και την τύχη του. Από την άλλη μεριά η Σελήνη συμβολίζει την υπεύθυνη δύναμη δημιουργίας των λεπτότερων οργανικών κατασκευών μέσα στις οποίες θα διανεμηθεί η Ηλιακή ενέργεια, η οποία και θα ενεργήσει αργότερα.
    Η "Ζωή" είναι το αποτέλεσμα της Ηλιο-σεληνιακής σχέσης. Μοιάζει με τον ενόργανο ήχο, ενώ το συγκεκριμένο όργανο αντιπροσωπεύει το σχήμα της ύλης που μια ανθρώπινη ύπαρξη κληρονομεί από τους γονείς της και που διαπλάθει από την τροφή που δέχεται και από τον αέρα που αναπνέει.
    Σ' όλον αυτόν τον κύκλο ο Κλήρος της Τύχης παίζει τον ρόλο του δείκτη της εξέλιξης και είναι ο παράγοντας του ελιγμού και του καπρίτσιου του κάθε ανθρώπου. Δηλαδή είναι εκείνο που λέμε "προσωπικότητα" και είναι πράγματι μια πολύ χαρακτηριστική ένδειξη της λέξης αυτής.
    Βέβαια αυτή η λέξη έχει πολλές έννοιες και συχνά διαφέρει από γραπτό σε γραπτό.
    Η Προσωπικότητα είναι η ίδια η ύπαρξη του ανθρώπου σαν ένα σύνολο από ενεργητικότητες, τόσο ψυχολογικές, όσο και φυσικές.
    Αλλού όμως θα δούμε την ίδια λέξη να χρησιμοποιείται με την ακόλουθη μορφή: "Αυτός ο άνθρωπος έχει προσωπικότητα" ή "εκείνος μιλά από θέση προσωπικότητας". Στην περίπτωση αυτή η λέξη δείχνει την ξεχωριστή ποιότητα και ευκολία συμπεριφοράς ενός ανθρώπου από εκείνη των άλλων.
    Η Ζωδιακή θέση του Κλήρου της Τύχης, σε ένα Ωροσκόπιο, φανερώνει τον ιδιαίτερο και πιο ξεκάθαρο ατομικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Είναι το σημείο που δείχνει την αντίληψη για την ζωή, την κατανόηση των πραγμάτων, τις δυνατότητες, την δημιουργικότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα.

    Ο Κλήρος της Τύχης συνθέτει του τρεις βασικούς παράγοντες της εξάρτησης κάθε ανθρώπου, οι οποίοι -νοητά- δημιουργούν ένα διαφορετικό κύκλο ζωής για κάθε ύπαρξη. Αυτοί, αν και τους έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και ο τόπος και χρόνος της γέννησής μας.
    Έτσι ο συντελεστής "προσωπικότητα" είναι μια έκφραση της σχέσης αυτών των τριών. Επομένως, ο Κλήρος της Τύχης, είναι ο δείκτης της προσωπικότητας από πλευράς ψυχολογικής και φυσικής ποιότητας, όπως επίσης και ο δείκτης για τις εξωτερικές και εσωτερικές αντιμετωπίσεις που σημειώνει κάθε άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του.
    Καταλήγουμε λοιπόν στο εξής:
    Ο Κλήρος της Τύχης, από πλευράς ενέργειας, είναι η εστία της εκφραστικής δύναμης, η οποία δημιουργείται από την Ηλιο-σεληνιακή σχέση. Η δύναμη αυτή εκδηλώνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όπως στο σεξ, στην αγάπη, στον προσωπικό μαγνητισμό, στην υγεία, και είναι αυτή που ρυθμίζει την ενεργητικότητα για τη ζωή. Ρυθμίζοντας όμως την έκφραση μας και την συνειδητή αντιμετώπιση της ζωής μας αυτόματα γίνεται ο οδηγός της προσωπικής μας ευτυχίας ή αντίθετα της δυστυχίας μας, μια και τα δύο, κατά κάποιο τρόπο εξαρτώνται άμεσα από το πόσο και πως κάθε άνθρωπος μπορεί να διευθύνει τη ζωή και την εξέλιξη του.
  • woodstock @ 16.11.2009 22:23
    σ'ευχαριστώ πολύ,ήταν πολύ κατατοπιστικό το άρθρο,αρχικά νόμιζα ότι δε θα έψαξα καλά γιατί εγώ όλο κάτι άσχετα βρήκα..αλλά τελικά είχα προσπαθήσει άλλα το my horoscope δε με άφηνe να κρυφοκοιτάζω άλλο παρ'όλ'αυτά σου παραθέτω κάτι που πιθανότατα βρήκες κ εσύ και πάντα έχει ενδιαφέρον... : )

    ο κλήρος τύχης στο ζώδιο του υδροχόου

    Κοινωνική ιδεολογία και μεταρρυθμιστικός ζήλος είναι οι δυο χαρακτηριστικές επιδράσεις του κλήρου της τύχης σʼ αυτό το ζώδιο. Προσφέρει πνεύμα αλληλεγγύης αλλά συχνά και φανατικότητα του σκοπού με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.
    Ικανοποιείται, όταν νιώθει αδέσμευτος και αυξάνει τις γνώσεις του και ευτυχεί, όταν βλέπει γύρω του αρμονία. Αποσπασμένος με αυτά που κάνει, δεν ανακατεύεται σε ότι κάνουν οι άλλοι και αισθάνεται από τη φύση του ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Ζει στο μέλλον, ανακαλύπτοντας, ότι μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα και τα προβλήματά του παρόντος τον αφήνουν ανεπηρέαστο.(Μουτάφης)

    ψάχνω στα αγγλικά να βρω κανένα άρθρο αλλά δυσκολεύομαι να βρω τον κλήρο τύχης στα αγγλικά...αλλά το μοναδικό πράγμα που βρήκα είναι αυτό σε κάποιες -αναμενόμενα- αραβικές αναφορές:
    Spirit = ASC + Sun - Moon
    δεν υπάρχει όμως καμία αναφορά στο Spirit σαν κάτι που δηλώνεται ξεχωριστά σε έναν χάρτη..
  • konstans @ 17.11.2009 09:32
    Woodstock thanks. Πάντως αν φτιάξεις το χάρτη σου ενημερωτικά και στο my horoscope σου βγάζει που έχεις και τον κληρο της τύχης και το vertex (αλλο σημείο συμπληρωματικό του χάρτη ) και στα άρθρα έχει και αναλύσεις για τις αντίστοιχες θέσεις.
    Και εγώ για τον κλήρο της τύχης έχω ακόμα απορίες όπως και για τους Β. & Ν. Δεσμούς και για το Vertex. Πάντως από ότι έχω διαβάσει είναι τα μοναδικά σημεία που έχει κρατήσει η δυτική αστρολογία από την αράβικη γιατί είχαν κάποιο νόημα και μπορούν να εξηγήσουν συμπεριφορές και ανεξήγητα κομμάτια της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που δεν εξηγούνται από τον απλό χάρτη.
    Νομίζω όμως ότι σηκώνει ακόμη διαβασμα και ψαξιμο και συζήτηση και μάλλον έχει αρκετό ενδιαφέρον.
    Καλή σου μέρα.

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...