παρακαλώ περιμένετε...

Οι 100 κορυφαίοι Έλληνες

  • ether12 @ 16.02.2009 17:56
    αλλά και μία θετική έκπληξη....ένας εκ των 100 είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης....συγκινητικό....
  • flamescreen73 @ 16.02.2009 18:08
    Aristotelis, xalara. Den tha bgei bebaia.
  • lahmacun @ 16.02.2009 18:40
    εθερ θα προτιμουσες να διαλεξεις εσυ αυτη την ομαδα που θα εκανε την επιλογη ....?

    για να ειμαι ειλικρινης προσωπικα μου φαινεται παντελως αχρηστη αυτη η ψηφοφορια ..

    Τα πραγματα που θελει να ξεχασει κανεις δεν τα αναδυκνειει με ποστ ..ετσι τα θυμιζει και στον εαυτο του και στους αλλους.
  • glamour @ 16.02.2009 18:57
    ενδιαφερουσα σειρα...αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν θα μου κανει εντυπωση αν μεσα στους 100 υπαρχουν και τραγουδιστες & celebrities.και υποτιθεται οτι ειναι ολων των εποχων εε??αχ αχ
  • ether12 @ 16.02.2009 19:16
    το post lah το έγραψα για να αναφέρω αυτό το τηλεοπτικό γεγονός που ξεκινάει σήμερα...θα έχει ενδιαφέρον, για διάφορους λόγους, και γι'αυτό μάλλον θα κάτσω να το δω...

    δεν προτιμώ τίποτα lah...απλά κάνω ένα σχόλιο για την προφανή ανισότητα των "κορυφαίων"....

    εσύ γιατί θεωρείς ότι είναι εντελώς άχρηστη ψηφοφορία? Για κοινωνικούς λόγους και μόνο δεν πιστεύεις ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον?

    Για παράδειγμα, πάρα πολλοί ψήφισαν το Γεώργιο Παπαδόπουλο ως κορυφαίο Έλληνα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...αυτό δεν σου προξενεί κάποια εντύπωση?
  • ether12 @ 16.02.2009 19:19
    με το Ζαγοράκη, πάντως, δεν έχω κάποια εμπάθεια...εξάλλου σίγουρα στις λίστες υπήρχε και η επιλογή του κορυφαίου αθλητή.

    Γίνεται, όμως, αυτός ο μέτριος ποδοσφαιριστής να συγκριθεί με γίγαντες όπως ο Δομάζος, ο Σιδέρης, ο Χατζηπαναγής?? Ή γενικότερα με αθλητές όπως ο Γκάλης και ο Δήμας??

    Αυτό πέρα από καθαρή έλλειψη γνώσης του αντικειμένου δείχνει και τα γνωστά συμπλέγματα του Ελληνάρα...σου λέει ο Θοδωρής μας σήκωσε το Εuro, αυτός μας έκανε να φουσκώσουμε από περηφάνια άρα τον βάζουμε ασυζητητί νο1.....
  • ether12 @ 16.02.2009 19:22
    εντάξει, για το Λαζόπουλο αναμενόμενο...ο πιο δημοφιλής σημερινός star να είναι δίπλα στον Αριστοφάνη....ΕΛΕΟΣ!!!......και εντάξει δε λέω, και γαμώ τα χιούμορ έχει ο Λάκης αλλά αλίμονο αν αρκετοί Έλληνες τον τοποθετούν δίπλα στα ιερά τέρατα....
  • glamour @ 16.02.2009 19:26
    σιγουρα μεσα σε τοσο κοσμο που κληθηκε να ψηφισει θα υπαρχουν και ονοματα που θα μας εκπληξουν αυτο ειναι το μονο σιγουρο!παντως εγω δεν το ξερα και θα το δω σιγουρα!τι ωρα το εχει??
  • lahmacun @ 16.02.2009 19:38
    Οι κατηγοριοποιησεις διαβαθμισεις ταξινομησεις με αφηνουν παγερα αδιαφορη - αλλα αυτο ειναι οπως λεμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ..

    Οι "κορυφαιοι " επισης με αφηνουν παντελως αδιαφορη ..παλι θεμα γουστου ..
    Οπως ειπες δοθηκαν λιστες αρα με μια εννοια υποβληθηκε το ποιος ειναι σπουδαιος ..

    Οσον αφορα τον Παπαδοπουλο - οχι δεν μου κανει εντυπωση για 2 λογους
    α) Πολυς κοσμος θηαυρισε στην εποχη του , ανηκε στους "εκλεκτους"
    β) ζουμε σε μια κοινωνια κλιμακουμενης ξενοφοβιας και κρισης της δημοκρατιας - ανεργια , κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος κλπ κλπ

    ειναι πολυ ευκολο να νιωθει ο οποιοσδηποτε πως χρειαζεται ενα εθνοσωτηρα απο το να αναλαβει τις ατιμικες του ευθυνες να συμμετασχει και να λυσει την κριση .
  • Elissaveta @ 16.02.2009 20:45
    Ήμουν στην Αγγλία όταν το έπαιζε, το είχα παρακολουθήσει και ήταν πολύ ενδιαφέρον. Υπήρχαν και τότε άτομα της επικαιρότητας, απλά popular, δεν μίναν όμως στην τελευταία 10δα. Τελικά best Briton of them all βγήκε ο Churchill...παίζει ρόλο όμως και πόσο καλό ντοκιμαντέρ κάνει αυτός που θα υπερασπιστεί το κάθε άτομο. Τότε αυτή που είχε κάνει του Churchill είχε πίσει ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η Αγγλία όπως την ξέρουμε. Εγώ προτιμούσα τότε έναν άλλο, ωστόσο με είχε πίσει η τύπισσα...
  • ether12 @ 16.02.2009 20:53
    στις 22:00 απόψε, στο Σκάι

    αυτό που λες, όμως, περί της προβλέψιμης επιλογής του Παπαδόπουλου δεν δείχνει ένα λαό παντελώς απαίδευτο, φοβισμένο και ένα μαζικό κριτήριο εντελώς ξεφτίλα??

    θα μου πεις, "άσε ρε, το ψήφισμα αυτό περιμέναμε για να καταλάβουμε πόσο της πλάκας είμαστε??"....

    και φυσικά ισχύει και αυτό που λέει η dream...αυτή η έρευνα έχει μπλέξει τα πάντα με τρόπο άχαρο...προτιμότερο θα ήταν να βγει ο πιο δημοφιλής σε κάθε ξεχωριστό χώρο. Και φυσικά μιλάμε για τους πιο "δημοφιλείς" και σε καμία περίτωση για τους "κορυφαίους", όποιοι κι αν είναι αυτοί...
  • lahmacun @ 16.02.2009 21:00
    χαιρομαι για την διακριση που βαζεις εθερ .. αλλο δημοφιλης και αλλο κορυφαιος .. τωρα το πως και αν κρινεται ο κορυφαιος ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα ..

    οταν ο Λεπεν στη Γαλια του διαφωτισμου προσσεγιζει το 20 % οταν εχουμε αναζοπυρωση ναζιστικων κινηματων σε ολη την ευρωπη - μου φαινεται αναμενονη η αναγνωριση του Παπαδοπουλου σαν ηρωα -
    μην ξεχναμε πως αυτος λαικοποιησε το πλιατσικο .. ..

    Περναμε μια εποχη που οι αξιες ειναι σε κριση - θα αναγκαστουμε να τις επαναπροσδιορισουμε και ελπιζω να μην νικησουν οι φοβιες αλλα ο ανθρωπισμος ..

    Δεν πασχω απο πατριωτισμο καθολου - χωρις αυτο να σημαινει πως δεν βρισκω καποιους ελληνες σημαντικους κατα τη γνωμη μου βεβαια παντα ...
  • ether12 @ 16.02.2009 21:00
    Όντως Ελισαβέτα, θα παίξουν ρόλο και τα ντοκυμαντέρ. Κάπου διάβασα ότι το ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στο Μίκη Θεοδωράκη είναι αξιολογότατο!

    Το Τοπ-10 της Αγγλίας με αλφαβητική σειρά ήταν οι:

    Isambard Kingdom Brunel
    Winston Churchill
    Oliver Cromwell
    Charles Darwin
    Diana, Princess of Wales
    Queen Elizabeth I
    John Lennon
    Horatio Nelson
    Isaac Newton
    William Shakespeare

    Εσύ ποιόν προτιμούσες Elissaveta?
  • Elissaveta @ 16.02.2009 21:12
    Thank you ether, ο λόγος που δεν το έγραψα πριν ήταν γιατί δεν θυμόμουν το όνομα. Τον Brunel υποστήριζα, χώρις να τον ξέρω και απο χτες, καθαρά απο το ντοκιμαντέρ. και τον Δαρβίνο για την προσφορά του αλλά το ντοκιμαντέρ ήταν πολυ φτωχό συγκριτικά.
    Πρέπει να σας αφήσω...φιλιά
  • ether12 @ 16.02.2009 21:43
    Aκριβώς maraki, έτσι όπως το λες. Αρχίζει σε λίγο! Πρέπει να είναι καλή παραγωγή!!
  • zoumpourlou @ 17.02.2009 17:50
    Oh mon dieu!! O Zagorakis kai o Lazopoulos!! Ti allo tha akousoume pia???
    Egw pantws eimai 100% sigouri pws ean rwtisw ton agglo pou exw apenanti mou "poios einai o Xristodoulos?" tha me koitaxei me aplanes vlemma! Min sou pw oti apolous autous gnwrizei mono tous arxaious pou didaxthike sto sxoleio...ante kai ton Xatzidaki ean exei mousiki paideia!
    Giati den nomizw pws i ekpompi anazita tous "100 best of" mono stin xwra mas! Nomizw pws psaxnoume gia ena sinothileuma xaraktiristikwn pou perilambanei kai tin antaxia anagnwrisi tous kai pera apo ta synora.

    Einai wraio na gnwrizoun oi xenoi oti o Omiros itan Ellinas! Den nomizetai?
  • ether12 @ 17.02.2009 18:48
    Φυσικά και είναι ωραίο zoumpourlou γιατί έτσι όπως πάει η δουλειά σε μερικά χρονιά ο Όμηρος θα ονομάζεται Ομέρ ο Τούρκος!!

    Πάντως για να μην είμαι και εντελώς προκατειλημμένος οι προσωπικότητες που παρήλασαν μέχρι τώρα-πλην λίγων εξαιρέσεων- ήταν όντως κορυφαίες. Αν και δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως οι επιλογές του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του βασιλιά Όθωνα που δεν ήταν καν Έλληνες!

    Για τελική δεκάδα προβλέπω Αλέξανδρο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Όμηρο, Περικλή, Κολοκοτρώνη, Βενιζέλο, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπανικολάου!! τρελό fusion...mix and match......

έχουν γενέθλια 211 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάκωβος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...