παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Τι καλό να περιμένω;
Starface @ 29.07.2013

Η Βάσια Σαραντοπούλου διαβάζει άρθρο της Dana Gerhardt από το διεθνές περιοδικό The Mountain Astrologer και μοιράζεται τις σκέψεις της για τις προβλέψεις που βγαίνουν ή... που δεν βγαίνουν. Αν οι κανόνες υπάρχουν για να τους προκαλούμε, τότε η αγαπημένη Starface του Stardome* ξέρει να θέτει τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Η προσδοκία για κάτι καλό

Ακούγεται ότι ο Δίας σε ένα ζώδιο σημαίνει ευφορία, τύχη, χρήματα, παιδιά, προαγωγές... Ο Ουρανός επανάσταση, απελευθέρωση... Η Αφροδίτη, σχέσεις, σεξ, ρομαντισμός. Και διάφοροι άλλοι ευσεβείς πόθοι. Όταν κάποιος ακούει αυτά τα «καλά» νέα για τη ζωή του, υπάρχουν δύο τρόποι αντίδρασης: είτε θα δεχτεί με απέραντη χαρά και προσμονή τα νέα, είτε θα σηκώσει το φρύδι με δυσπιστία και θα κρατήσει απλώς την πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Διάβαζα ένα άρθρο της Dana Gerhardt και θέλησα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις δικές της και δικές μου, όχι τόσο σχετικά με τις όψεις των πλανητών σε γενέθλιους χάρτες και διελεύσεις, αλλά σχετικά με τις προσδοκίες που δημιουργούνται γύρω από αυτές σε άτομα που ρωτούν και μαθαίνουν πράγματα γύρω από την Αστρολογία.

Στ' αλήθεια αυτό που συμβαίνει, είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους «προβλέψεις» σχετίζεται άμεσα με τη βασική μας φιλοσοφία για το αν η ζωή μας φέρεται με φιλικό, εχθρικό ή ουδέτερο τρόπο, και κατά συνέπεια κι εμείς λειτουργούμε αντίστοιχα: βάζουμε ανάλογους στόχους (προσιτούς ή δυσπρόσιτους;), «αναρρώνουμε» από κακοτυχίες αναλόγως γρήγορα ή αργά (θέλουμε πολύ καιρό για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας ή το ξεπερνάμε άμεσα;), συγκρινόμαστε ανάλογα με τους άλλους (πιστεύουμε ότι η ζωή έχει φερθεί καλύτερα σε κάποιους άλλους πιο τυχερούς;), κλπ.

Όπως και να' χει, οι περισσότεροι άνθρωποι ανατρέχουν στις εβδομαδιαίες αστρολογικές στήλες για να ακούσουν κάτι καλό για τη ζωή τους: ‘Επαγγελματική ανέλιξη', ‘Δημιουργική δραστηριότητα', ‘Ένα παιδί', ‘Ερωτικές επιτυχίες', ‘Σχέσεις που πάνε ένα βήμα παρακάτω και επισημοποιούνται'. Οι «θετικοί» ήδη το νιώθουν ότι κάτι καλό θα τους συμβεί ή πιστεύουν ότι μπορούν να το πετύχουν. Οι «αρνητικοί» τα θεωρούν όλα αυτά παραμύθια και εκτός πραγματικότητας και απλώς τα διαβάζουν για πλάκα. Όλοι όμως κάπου βαθιά μέσα τους ελπίζουν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά που διαβάζουν. Όταν όμως περάσει η εβδομάδα και τους ρωτήσεις αν τελικά πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά που διάβασαν, ούτε καν θυμούνται τι έλεγε η πρόβλεψη. Τελικά, τι καλό να περιμένουμε;

 

Οι απλοί κανόνες δεν είναι και τόσο απλοί τελικά...

Οι βασικοί κανόνες στην Αστρολογία είναι απλοί: όταν η όψη μεταξύ δύο πλανητών (σε διέλευση ή προοδευμένο χάρτη) είναι τρίγωνο ή εξάγωνο, αυτό θεωρείται θετική εξέλιξη. Αν είναι τετράγωνο ή αντίθεση, τότε μιλάμε για δυσκολίες. Οι σύνοδοι μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους, ανάλογα με τους πλανήτες που εμπλέκονται. Η Αφροδίτη και ο Δίας είναι οι ‘καλοί' της υπόθεσης, που φέρνουν ευκαιρίες και ευτυχία. Ο Άρης και ο Κρόνος είναι οι ‘ταραχοποιοί': εμπόδια, νεύρα, παρορμητισμός, πόνος, είναι μερικά από τα ‘δώρα' τους. Οι εξωκρόνιοι, Ουρανός, Πλούτωνας και Ποσειδώνας, μπορεί να φέρουν πολύ ευχάριστες αλλαγές στη ζωή μας (με θετικές όψεις στους γενέθλιους πλανήτες μας) ή κακοτυχίες, απώλεια και στερήσεις (με αρνητικές όψεις). Απλό, ε;

Κι όμως δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Οι αναλύσεις αστρολογικών χαρτών φίλων, συγγενών και πελατών δεν δείχνουν καμία τέτοια ‘απλότητα'. Τρίγωνα και εξάγωνα που πέρασαν από τη ζωή κάποιου και ποτέ δεν το κατάλαβε ή τετράγωνα και αντιθέσεις που δεν έκαναν δα και τόσο κακό, δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά πολλές φορές ο ίδιος ο κανόνας. Μα πώς μπορείς λοιπόν να βοηθήσεις κάποιον μέσα από τον αστρολογικό του χάρτη; Ας το πάρουμε ανάποδα. Ας μην ξεκινήσουμε από την πρόβλεψη για να δούμε αν θα επαληθευτεί, αλλά ας πάμε σε ένα γεγονός και να δούμε κάτω από ποια αστρολογική συγκυρία συνέβη.

Ένα ‘καλό' γεγονός θα μπορούσε να είναι η γέννηση ενός παιδιού, μία αποφοίτηση, μία νέα επιχειρηματική ιδέα, μία προαγωγή, ένας μεγάλος έρωτας. Είναι πάντα ξεκάθαρο αν αυτά τα γεγονότα είναι όντως ‘καλά' στη ζωή μας; Είναι πάντα μόνο καλό ή μόνο κακό; Ή αυτά τα δύο μπερδεύονται; Μία γυναίκα παντρεύεται. Όταν ο πατέρας της αρνείται να έρθει στο γάμο, συντρίβεται ψυχικά. Ένας άντρας αγοράζει ένα σπίτι. Όταν αρχίζει να ζει μέσα σε αυτό, καταρρέει οικονομικά αφού πρέπει να το ανακαινίσει για να γίνει βιώσιμο.  Μία κοπέλα ζει έναν μεγάλο έρωτα. Έξι μήνες μετά αυτός της ραγίζει την καρδιά. Ένας επιχειρηματίας βλέπει την επιχείρησή του να εκτοξεύεται. Ο συνέταιρός του τον εξαπατά και τον μπλέκει σε δικαστική υπόθεση. Μία γυναίκα πέφτει σε κώμα και οι γιατροί δίνουν μόνο 3% πιθανότητες επιβίωσης. Ύστερα από μία εβδομάδα είναι καλά και συνέρχεται με γρήγορους ρυθμούς. Τα θετικά γεγονότα μπορεί να συμβούν κάτω από αρνητικές διελεύσεις και τα αρνητικά γεγονότα κάτω από θετικές. Ένα τετράγωνο μπορεί να είναι αυτό που θα μας ωθήσει να κάνουμε την υπέρβαση και να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, και ένα εξάγωνο απλά να μας γλιτώσει από περιττούς μπελάδες χωρίς κάποια ουσιαστική αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Άρα, ποιος μπορεί να πει αν κάτι είναι «καλό ή κακό»;

Οι κανόνες δεν είναι πάντα κανόνες. Οι «καλοί» πλανήτες μπορεί να μας βγουν σε κακό, και οι «κακοί» το αντίθετο. Η Αφροδίτη μπορεί να μας κάνει να υποχωρήσουμε εκεί που δεν πρέπει. Ο Άρης να μας δώσει το θάρρος να διεκδικήσουμε κάτι που ως τώρα δεν τολμούσαμε. Ο Κρόνος να μας βοηθήσει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να πετύχουμε στο τέλος. Ο Δίας να μας οδηγήσει σε ένα ανώφελο ξόδεμα ενέργειας. Οι διελεύσεις, λοιπόν, δεν μας συμβαίνουν έτσι απλά. Εμείς προκαλούμε ένα μεγάλο μέρος από αυτές με τις επιλογές μας. Και ένα άλλο μέρος αφορά το ίδιο το περιεχόμενο και τη δύναμη μίας διέλευσης σε σχέση με το χάρτη μας, με το ζώδιο, με την όψη, με τους οίκους. Αυτά τα δύο κομμάτια ενωμένα -των πλανητών και του ανθρώπου- συνιστούν την τέχνη της Αστρολογίας.

 

Τι μου συνέβη τότε να δεις... Δε θυμάμαι!

Μήπως τελικά εμείς είμαστε που δίνουμε βάση περισσότερο στα αρνητικά γεγονότα παρά στα θετικά, και όχι το.. σύμπαν; Αν ρωτήσεις κάποιον πότε χώρισε, θα σου πει '11 Φεβρουαρίου, μέρα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα' και αν ρωτήσεις κάποιον άλλο ‘Πότε σου έκανε πρόταση γάμου;', θα σου απαντήσει με διστακτικότητα ‘κάπου τον Μάρτη, ή μάλλον Απρίλη, ή...'. Ναι, πολλές φορές χάνουμε τις καλές στιγμές, όχι απαραίτητα επειδή είμαστε αγνώμονες, αλλά επειδή ο χρόνος κυλάει τόσο ευχάριστα που μπορούμε και να τον αγνοούμε. Συμβαίνει επίσης όταν ρωτάω κάποιον τι συνέβη κατά τη διάρκεια μίας συγκεκριμένης θετικής διέλευσης, να μην θυμάται κάτι συγκεκριμένο. Δεν επιμένω. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να τους υπενθυμίζεις ότι τους έχει συμβεί κάτι καλό και το ξέχασαν ή -ακόμα χειρότερα- το έχασαν. Είναι 100% ανθρώπινο και φυσιολογικό να εξισώνεις τη χαρά και την ευτυχία που ζεις και να πιστεύεις ότι ζεις σε κανονικούς ρυθμούς, όπως πάντα.

Εμείς θα συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε κάποιον να δουλεύει σκληρά όταν ο Κρόνος το απαιτεί, να διασκεδάζει όταν η Αφροδίτη το θέλει, να επαναστατεί όταν ο Ουρανός το επιτάσσει. Γιατί οι ενέργειες των πλανητών πρέπει να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και φυσικά με πολύ θετική σκέψη.

 

Από το blog No ordinary loves της Βάσιας Σαραντοπούλου.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ναθαναήλ

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...