παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Εκλείψεις: Μερικές απαραίτητες πληροφορίες
Stardome Wisdom @ 03.01.2010

 

1. Οι εκλείψεις συνήθως πάνε ανά ζεύγη, έτσι δέκα μέρες πριν από την πρώτη έκλειψη και τρεις μετά την τελευταία καλό είναι να αποφεύγουμε σημαντικά ξεκινήματα. Όπως και να κάνουμε πράξη μεγάλες αποφάσεις ή να κάνουμε δραστικές αλλαγές. Η ρευστότητα και οι αλλαγές της ενέργειας στην ατμόσφαιρα βραχυκυκλώνουν τις καινούργιες προσπάθειες. Δεν είναι παράξενο πάντως ότι την εποχή των εκλείψεων (αν μας αφορούν προσωπικά) αισθανόμαστε την ανάγκη να εξερευνήσουμε νέες λεωφόρους στη ζωή μας ή ανεξερεύνητους τομείς ή να γκρεμίσουμε το υπάρχον status. Συχνά οι εκλείψεις δημιουργούν την ορμή που μας χρειάζεται για να κινητοποιηθούμε, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε τις λάθος επιλογές αυξάνοντας την πιθανότητα προβλημάτων.

 

2. Η έκλειψη μας αφορά άμεσα αν συμβαίνει σε απόσταση μέχρι τρεις μοίρες από το σημείο της έκλειψης. Για παράδειγμα, σε μια έκλειψη Ηλίου στις 6ο 30΄ του Υδροχόου, όποιος έχει τον Ήλιο, τη Σελήνη ή άλλους πλανήτες στις 3ο, 4ο , 5ο , 6ο, 7ο, 8ο και 9ο του Υδροχόου ή του Λέοντα, η έκλειψη τον αφορά άμεσα. (Ναι, οι πιο ισχυρές όψεις είναι οι σύνοδοι και οι αντιθέσεις.)

 

 

3. Πολλοί έχουν την εσφαλμένη άποψη ότι η επιρροή μιας έκλειψης περιορίζεται στο διάστημα των εκλείψεων. Η διαδεδομένη αρχή του Πτολεμαίου λέει ότι η επιρροή μιας έκλειψης διαρκεί σε χρόνια όσο και η διάρκεια σε λεπτά της έκλειψης Ήλιου. Έτσι αν κατά μέσο όρο μια ηλιακή έκλειψη διαρκεί γύρω στα τριάμισι λεπτά, τότε η επιρροή της διαρκεί τριάμισι χρόνια. Για τη σεληνιακή έκλειψη, που θεωρείται κατώτερης ισχύος από τους περισσότερους σύγχρονους αστρολόγους όσο και από τους παλιούς μαθηματικούς, ο πιο γνωστός κανόνας είναι ότι η επιρροή της διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα της σεληνιακής σκιάς, με μέσο όρο γύρω στους έξι μήνες. Η εμπειρία όμως λέει ότι μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μια ηλιακή έκλειψη.

 

 

4. Μερικές φορές υπάρχει κινητικότητα, με γεγονότα και νέα δεδομένα κατά τη διάρκεια των εκλείψεων ή πριν ή μετά από αυτές. Τα γεγονότα που συμβαίνουν κοντά στις εκλείψεις συνήθως λειτουργούν ως προαναγγελία των θεμάτων που χρειάζεται να προσέξουμε ή που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο τους επόμενους μήνες.

 

5. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μια έκλειψη επανενεργοποιείται κάθε φορά που ένας πλανήτης περνάει από το σημείο της έκλειψης. Κι αυτό μπορεί να συμβεί εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μετά την έκλειψη. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπήρξαν γεγονότα κατά τη διάρκεια των εκλείψεων μπορεί να συμβούν αργότερα ή πολύ αργότερα.* Οι αστρολόγοι στις παλιές εποχές θεωρούσαν ότι ο Άρης ήταν υπεύθυνος για την ενεργοποίηση μιας έκλειψης και ο Κρόνος δήλωνε τη λήξη της επιρροής της. Αυτό ισχύει και σήμερα, με την προσθήκη ότι όταν η έκλειψη είναι ακόμα ευαίσθητη, η έκλυση ενέργειας με τον Άρη είναι ακόμα μεγαλύτερη κι αυτό σημαίνει μεγάλες αλλαγές και σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

6. Τι φέρνει κάθε πλανήτης που ενεργοποιεί το σημείο της έκλειψης:

 

Ο Ήλιος ενεργοποιεί την έκλειψη τρεις μήνες μετά την έκλειψη και μετά τρεις μήνες αργότερα όταν θα βρεθεί σε αντίθεση με την έκλειψη. Η διέλευση του Ήλιου συμπίπτει με ένα σημαντικό γεγονός που σηματοδότησε η έκλειψη ή ένα ανακίνησε ένα σημαντικό θέμα σχετικό με την έκλειψη

 

Ο Ερμής/ Αφροδίτη έχουν μικρή επιρροή εξαιτίας της γρήγορης ταχύτητάς τους.

 

Ο Άρης ως δυναμικός πλανήτης δημιουργεί γεγονότα και δράση. Διαπερνώντας γρήγορα -σε δύο χρόνια- ολόκληρο το ζωδιακό, ενεργεί στο σημείο της έκλειψης με σκοπό να πιέσει τα πράγματα ώστε να δρομολογηθούν σε πράξη. Επειδή ο Άρης είναι ανταγωνιστικός, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πολέμου.

 

Ο Δίας σημαίνει πληθωρισμό, αύξηση, υπερβολή. Οπότε όταν ενεργοποιεί την έκλειψη διογκώνει τις προσδοκίες και τη δράση είτε για καλό είτε προς ζημία.

 

Ο Κρόνος δοκιμάζει αντοχές των έργων μας, αποκρυσταλλώνει τα έργα μας, γκρεμίζει ό,τι δεν έχει αξία ή έχει κλείσει τον κύκλο του και δημιουργεί συνθήκες ολοκλήρωσης. Ίσως είναι η εποχή που θα πρέπει να χάσουμε κάτι ή να θερίσουμε μετά από εξαντλητική προσπάθεια. Ο Κρόνος κλείνει το κύκλο που άνοιξε ο Άρης.

 

Ο Ουρανός μάς φέρνει το ασυνήθιστο, κάτι ξαφνικά, το αναπάντεχο, το σοκ. Ποτέ δεν μπορούμε να προβλέψουμε την ακριβή επιρροή του Ουρανού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Ουρανό χρειαζόμαστε ανεξαρτησία, πρωτοτυπία, ενθουσιασμό.

 

Ο Ποσειδώνας είναι μυστήριο, συσκότιση, σύννεφο, ασάφεια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Δημιουργικότητα, ανιδιοτελή υπηρεσία, εξαπάτηση, προδοσία.

 

Ο Πλούτωνας συμβολίζει την αργή, έντονη, αθόρυβη, εκ θεμελίων μεταμόρφωση που ενεργοποιεί τις υπόγειες μάχες εξουσίας, τα παθιασμένα συναισθήματα, το θάνατο και την αναγέννηση.

 

 

7. Διαφορά σεληνιακής και ηλιακής έκλειψης.

 

Αφού η ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και μια καινούργια Σελήνη, ουσιαστικά σημαίνει και μια καινούργια αρχή. Η νέα Σελήνη είναι θετική από τη φύση της αλλά είναι μέσα στο σκοτάδι την ώρα που ξεκινάει, γι' αυτό οι παλιοί αστρολόγοι συμβούλευαν να μην ξεκινήσεις τίποτα τη μέρα της νέας Σελήνης εκτός κι αν θέλεις να κρατηθεί μυστικό. Σε όποιον οίκο συμβαίνει η νέα Σελήνη, ζούμε την ανανέωση και τη διάθεση να ξεκινήσουμε ξανά. Άρα η ηλιακή έκλειψη που συνδυάζεται με τη Νέα Σελήνη περιέχει τους σπόρους του καινούργιου, δημιουργεί την ανάγκη να ριχτούμε στη μάχη της εξέλιξης με καινούργιες δυνάμεις, να δρομολογήσουμε σχέδια, όνειρα, προοπτικές. Η ηλιακή έκλειψη κινητοποιεί το εγώ μας, την ταυτότητά μας και δημιουργεί γεγονότα που μας επηρεάζουν δομικά.

Όσο για τη σεληνιακή έκλειψη που είναι και Πανσέληνος ταυτόχρονα μας αφυπνίζει σε γεγονότα που προηγουμένως διέφευγαν της προσοχής μας, που χρειάζεται να λάβουμε σοβαρά υπόψη ώστε να συμπληρώσουμε το παζλ. Ναι, με την Πανσέληνο πιεζόμαστε να υπολογίσουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Του Άλλου, συγκεκριμένα, με τον οποίο σχετιζόμαστε και μας ενδιαφέρει. Οι σεληνιακές εκλείψεις μας κινητοποιούν συναισθηματικά. Μας θυμίζουν τις ανάγκες μας που, αν δεν ικανοποιούνται, μας αρρωσταίνουν. Δείχνουν μια περίοδο που τα αισθήματα αποτελούν ζήτημα επιβίωσης: που μπορεί να συναντήσουμε τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα ή να απογειωθούμε στους επτά ουρανούς.

 

 

8. Όταν οι εκλείψεις γίνονται πάνω ή απέναντι από τον/την

 

ΗΛΙΟ:

 

+ Σηματοδοτεί σημαντικές αποφάσεις, μεγάλη ενέργεια για δράση, αυτοπεποίθηση, σημαντικές συναντήσεις, αναγνώριση, ανοιχτές πόρτες.

 

- Υπαρξιακή κρίση: Ποιος είμαι; Πού πάω; Τι κάνω; Χωρισμός. Δυσάρεστα προβλήματα με πατέρα ή σύζυγο ή άλλα σημαντικά πρόσωπα. Μειωμένη ενέργεια.

 

ΣΕΛΗΝΗ:

 

+ Μητρότητα ή γέννηση στην οικογένεια. Απόκτηση σπιτιού, ή μετακόμιση.

 

- Προβλήματα με τη μητέρα ή κάποια σημαντική γυναίκα. Συναισθηματική κυκλοθυμία. Ανασφάλεια. Υπερευαισθησία. Μελαγχολία. Προβλήματα με το σπίτι.

 

ΕΡΜΗ:

 

+ Επικέντρωση σε γραφειοκρατία, συμβόλαια, σπουδές, αυτοκίνητο (αγορά), μεταφορές, σεμινάρια, ταξίδια, διαπραγματεύσεις, αγοροπωλησίες, επικοινωνιακή φόρμα.

 

- Διανοητική κρίση, προβλήματα που σχετίζονται με όλα τα παραπάνω.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

 

+ Χρήμα, διακόσμηση, κοινωνικότητα, ερωτικές ευκαιρίες, τέχνη, καλή τύχη,

τρυφερότητα, γάμος, γοητεία.

 

- Χωρισμός, έλλειψη επικοινωνίας στις σχέσεις, συναισθηματική «ξηρασία».

 

ΑΡΗ:

+Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης στις ιδέες, στους στόχους, στις πράξεις  και έντονη επιθυμία για καινούργια ξεκινήματα και αρχές.

Ενεργοποιείται το μότο του Άρη που  είναι: Θέλω να κάνω, ό,τι θέλω να κάνω, την ώρα που  θέλω να το κάνω».

Όσο μεγαλύτερη η ανεξαρτησία στην ανάληψη ενός σημαντικού σχεδίου, ή στόχου επαγγελματικά τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Ευνοούνται δραστηριότητες που περιέχουν φυσική άσκηση- σπορ, αθλήματα κλπ- , ή απλά απαιτούν σκληρή και έντονη κι εντατική εργασία.  

-Συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, σπάσιμο. Έλλειψη διαλλακτικότητας , άρνηση συμβιβασμού, καμία διαπραγμάτευση.

Προσοχή σε θέματα υγείας και μεγάλη προσοχή για ατυχήματα εξ αιτίας την έκλυσης συσσωρευμένης ενέργειας.

 

*Στο ωροσκόπιο των γυναικών η έκλειψη του Άρη πολλές φορές προηγείται ενός γάμου. Επίσης όπως ο Ήλιος συμβολίζει και δίνει έμφαση σε γεγονότα που σχετίζονται με τους σημαντικούς άντρες της ζωής τους.

 

ΔΙΑ:

+ Αισιοδοξία, επέκταση, τύχη, αφθονία, συνεργασίες, σημαντικές γνωριμίες, εκδόσεις, ταξίδια, ανώτερες σπουδές, μάρκετινγκ, προαγωγή, επιβράβευση.

 

- Υπερβολή, υπερεκτίμηση των συνεταιρισμών, ατυχείς συνεργασίες, έλλειψη σωστής κρίσης, κακοί υπολογισμοί.

 

ΚΡΟΝΟ:


+ Επαγγελματικές καινούργιες ευθύνες, δύναμη για να ολοκληρωθεί οτιδήποτε χρειάζεται υπομονή και εργασία ώστε να αποφέρει καρπούς αργότερα, συνεργασία με χρήσιμους και εμπειρότερους ανθρώπους.

 

- Επαγγελματικά εμπόδια, ανησυχία για κάποιον ηλικιωμένο, άγχος για το μέλλον.

 

ΟΥΡΑΝΟ:

 

+ Ενθουσιασμός για κάθε τι καινούργιο, ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, πρωτοτυπία. Συνάντηση με την πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα - άντρα ή γυναίκα- που συνάντησες ποτέ, που μπορεί να διαρκέσει λίγο, να είναι αλλοπρόσαλλη και καταιγιστική, αλλά που λειτουργεί ως καταλυτής για σημαντικές αλλαγές.

 

- Ατυχήματα, νευρική υπερδραστηριότητα, αναστάτωση, δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ:

 

+ Έμπνευση, πνευματικότητα, φαντασία, καλή τύχη σε ταξίδια, χρήμα, καλλιτεχνικές δημιουργίες.

 

- Αυταπάτες, παραπληροφόρηση, σύγχυση, παραπλάνηση, εθελοτυφλία, σχέσεις που καταλήγουν σε απογοήτευση.

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑ:

 

+ Ευκαιρία για απεξάρτηση από κακές συνήθειες, εξαρτήσεις ή ψυχολογικά μπλοκαρίσματα, φοβίες. Ανάληψη εξουσίας, ή απόκτηση χρημάτων. Ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τους θεραπευτές, Γέννηση.

 

- Εμπλοκή σε παιχνίδια εξουσίας, ζήλια, χειραγώγηση, εξωσυζυγικές σχέσεις, σεξουαλική σύγχυση, οικονομικά προβλήματα, ένταση με συνεταίρους, εφορία, ασφάλειες, κληρονομιές.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ναθαναήλ

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...