παρακαλώ περιμένετε...
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ
Άρης και Αφροδίτη στη συναστρία

Σε μια ερωτική συναστρία είναι επιθυμητό ο Άρης και Αφροδίτη να σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Σε κάποιους συνέβη ήδη και μοιράζονται τις εμπειρίες τους...

"Red lights, green lights, strawberry wine

A good friend of mine follows the stars.

Venus and Mars

are alright tonight"

(Paul McCartney - Venus and Mars)


Τι συμβολίζουν οι όψεις Αφροδίτης και Άρη δύο (εν δυνάμει) συντρόφων σε μια ερωτική συναστρία; Πέρα από την αστρολογική γνώση υπάρχουν και οι ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν μια σχέση όπως υπόσχεται η συναστρία τους. (Ονόματα και τοποθεσίες έχουν αλλαχθεί για λόγους εχεμύθειας)

 

Εξετάζοντας μια ερωτική σχέση με αστρολογική ματιά, το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχει η σπίθα, εάν οι «δύο ξένοι» θα κοιταχτούν, θα ενδιαφερθούν ο ένας για τον άλλο, θα θελήσουν να έρθουν πιο κοντά. Κι αν έρθουν πιο κοντά η επαφή τους θα τους κάνει να νιώσουν ευχαρίστηση; Η ευχαρίστηση είναι που ζητεί την επανάληψή της κι έτσι «κολλάει» τα άτομα - αν η κόλλα θα είναι UHU ή logo θα φανεί αργότερα, στην πορεία. Μπορούν να νιώσουν τα δύο άτομα την ώθηση ώστε να βγουν από το μικρό σύμπαν τους και να εισέλθουν στο σύμπαν του άλλου;

Για να υπάρξει «μετα-κίνηση» πρέπει να υπάρχει «κάτι» και αυτό το «κάτι» είναι έρωτας. Με τα καλέσματα του έρωτα και το πλησίασμα αρχίζει να δημιουργείται «σχέση» και να παίρνει «υπόσταση» στη ζωή δύο ανθρώπων που καθώς γνωρίζονται καλύτερα μετράνε, ρωτάνε, αποφασίζουν για το: should I stay or should I go. Αυτό, λοιπόν, που λέμε «χημεία» είναι το Α στο αλφάβητο της ερωτικής συναστρίας. Για να εξετάσουμε μια ερωτική σχέση ξεκινάμε με τον έλεγχο της Αφροδίτη και του Άρη, του ενός και του άλλου μέλους ξεχωριστά και μετά και των δύο μαζί.

 

Η Αφροδίτη είναι η θεά της ομορφιάς. Το αστρολογικό της σύμβολο είναι ο καθρέφτης της, που δεν είναι άλλο από το σήμα του ωαρίου και του θηλυκού γένους. Η Αφροδίτη συμβολίζει τη θηλυκή ενέργεια την οποία κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του, αυτή που επιστρατεύει τη δύναμη της αγάπης για να έλξει. Στον καθρέφτη της Αφροδίτης αντικατοπτρίζεται η ικανότητά μας να σχετιζόμαστε και τι ακριβώς μας αρέσει, το γούστο μας, η ομορφιά μας. Η θεά αυτή μιλάει για την ικανότητά μας να αγαπάμε, πώς εκφράζουμε την τρυφερότητά μας και τι περιμένουμε να πάρουμε από τους άλλους, τι θέλουμε και πώς ευχαριστιόμαστε.

 

Ο Άρης, από την άλλη, είναι ο brutal θεός του πολέμου και «πόλεμος πατήρ πάντων» έλεγαν οι αρχαίοι. Με σύμβολό του το βέλος που στοχεύει και δημιουργεί κίνηση προς τα μπρος και το σπερματοζωάριο δείχνει την αρσενική ενέργεια. Η θέση του στον αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πώς χρησιμοποιεί κάποιος την ενέργεια, πού στοχεύει, πώς διεκδικεί και πετυχαίνει τους στόχους του. Στους μεν αντρικούς χάρτες δείχνει τη σεξουαλική έκφραση και τα γεννητικά όργανα, στους δε γυναικείους τον τύπο του εραστή που θέλει μια γυναίκα και τι τη διεγείρει σωματικά.

 

Γίνεται κατανοητό ότι οι δύο αυτοί πλανήτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ερωτικής ζωής. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τους σημαντικούς συνδυασμούς Αφροδίτης και Άρη:

 

Αφροδίτη σύνοδος Άρης (when a man loves a woman)

 

Bingo! Η συνάντηση των εραστών, στο μύθο και στη ζωή. Τα αρχέτυπα του αρσενικού και του θηλυκού διασταυρώνουν τα βλέμματά τους. Από την πρώτη στιγμή η έλξη είναι ακαταμάχητη και η διάθεση είναι ξεκάθαρα σεξουαλική. Η ένταση των συναισθημάτων του ενός για τον άλλο δεν πρόκειται να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Αυτός που έχει τον Άρη ενσαρκώνει το σεξουαλικό imago που το πρόσωπο της Αφροδίτης βρίσκει ελκυστικό. Η χημεία είναι ακόμα καλύτερη αν ο Άρης είναι του άντρα και η Αφροδίτη της γυναίκας. Όπως και να 'χει η χημεία μεταξύ των δύο κάνει το one night stand εξαίσιο, τη μακροχρόνια σχέση όμως μπορεί να τη ζορίσει λίγο γιατί το πάθος θα ζητεί συνεχώς διέξοδο. Ο ένας ξέρει καλά τα κουμπιά του άλλου κι αυτό είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Αν το φιλοσοφήσουν λίγο, θα δουν ότι δεν είναι αναγκαίο να αποδείξει ο ένας στον άλλο ποιος είναι ο καλύτερος, γιατί σε αυτό το σπορ, τον έρωτα, συμβαίνει το παράδοξο ότι, ενώ είναι ανταγωνιστικό, κερδισμένοι μπορούν να είναι και οι δύο.

 

Θωμάς με Άρη στο Λέοντα και Σοφία με Αφροδίτη επίσης στο Λέοντα - τι πιθανότητες έχουν; Αυτός γοητευτικός, πάντα καλοντυμένος και παρφουμαρισμένος, με πολύ μεγάλη ανάγκη έκφρασης του εγώ του (αν δεν ήταν φίλος μου, θα έλεγα επιδειξίας), φλερτάρει συνεχώς -το ραντάρ του πιάνει κάθε θηλυκό που κινείται σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου από το τραπέζι του- πρώτο τραπέζι πίστα, εννοείται! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άπιστος - όταν αγαπάει είναι πραγματικά ένας ιππότης για τη Βασούλα! Αυτή δεν είναι απλώς ωραία - είναι Η Ωραία της παρέας. Πάντα μακιγιαρισμένη και στην τρίχα, με έναν αέρα ανωτερότητας, είτε πληρώνει στο ταμείο του super market τα evian της είτε καπνίζει τα slim τσιγάρα της στο πάρτι του προέδρου της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται. Δεν διαπραγματεύεται τίποτα λιγότερο από το καλύτερο και, εννοείται, ότι το αγόρι της πρέπει να είναι κούκλος! Να βγαίνουν έξω μαζί και να τρίζουν τα πεζοδρόμια (που λέει ο λόγος! Διότι τα Manolo της δεν τα έχει για την άσφαλτο...) Είναι δύσκολη αλλά κατά βάθος ρομαντική σαν παιδούλα. Τι λέτε να έγινε όταν συναντήθηκαν; Μόλις την είδε ίσωσε την πλάτη, φούσκωσε το στέρνο και τη σήκωσε να χορέψουν. Έπειτα πλήρωσε διακριτικά το λογαριασμό και έφυγαν με το cabriole του. Ταίριαξαν σε όλα και το μόνο πραγματικό τους πρόβλημα είναι όταν τους τελειώνουν τα λεφτά και δεν μπορούν να κάνουν shopping therapy ή να κλείσουν την προεδρική σουίτα του «St. George Lycabettus» για να γιορτάσουν τη 19η επέτειό τους - ναι! γιορτάζουν κάθε μήνα την ημέρα που φιλήθηκαν για πρώτη φορά!


 

Αφροδίτη τετράγωνο Άρης (I hate myself for loving you)

 

Εδώ έχουμε μια θυελλώδη και φλογερή σχέση. Η ερωτική έλξη είναι πολύ ισχυρή, υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα αλλά τα συναισθήματά δεν είναι εναρμονισμένα. Αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για σεξουαλική συνεύρεση, το πρόβλημα που γεννάει τη σύγκρουση είναι το πώς εκφράζονται η έγνοια για τον άλλον και η αγάπη και, προπάντων, ο συντονισμός. Μπορεί ο ένας να είναι πολύ παρορμητικός και ο άλλος πολύ αβρός και μετρημένος, ο ένας πολύ ανεξάρτητος και ο άλλος ζηλιάρης, ο ένας... σωματικός και ο άλλος πολύ ρομαντικός. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο πιστεύοντας πως αυτός είναι ο σωστός και φυσικά ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα, δηλαδή για την ικανοποίηση που ο καθένας θέλει να λάβει. Η συζυγική ζήλια και η κτητικότητα είναι ένα θέμα αυτής της όψης και πολλές φορές το ζευγάρι συνειδητοποιεί τα αληθινά συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο όταν απομακρυνθούν. Είναι μια σχέση που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να μη σπαταληθούν τα άτομα σε ατέρμονους καβγάδες.  

 

Ο Λουκάς έχει Αφροδίτη στον Καρκίνο και την τελευταία 3ετία κυκλοφορεί χέρι με χέρι  με μια κοπέλα, την Αντιγόνη, η οποία έχει Άρη στο Ζυγό - φαίνεται να τα έχουν βρει και η σχέση τους να «σοβαρεύει». Και οι δύο είναι άνθρωποι όχι ακριβώς ντροπαλοί αλλά οπωσδήποτε χαμηλών τόνων. Και οι δύο θέλουν ένα οικογενειακό πλαίσιο για να νιώσουν καλά, θέλουν να παντρευτούν και, προπάντων, θέλουν ντάντεμα. Αυτός έχει κλασικά γούστα, δεν ξοδεύει ποτέ αλόγιστα και διατείνεται ότι το φαΐ της μαμάς του είναι το καλύτερο (όπου υπάρχει Καρκίνος υπάρχει και η μαμά)! Η Αντιγόνη, προκειμένου να μη χάσει το «καλό παιδί» και να μείνει σαν καλαμιά στον κάμπο, υποχωρεί - μπροστά του είναι «ό,τι πει ο αφέντης». Στο κάτω κάτω τη μαμά του αγαπάει, δεν δείχνει αδυναμία στη συνάδελφο / τη φοιτήτρια που νοίκιασε την γκαρσονιέρα του πρώτου / την γκαρσόνα του διπλανού «Goody's»! Ούτε απ' έξω δεν περνάει και όχι, δεν το κάνει από τσιγκουνιά -  για κανένα λόγο δεν θα γέμιζε το στομάχι του με «πλαστικές» αηδίες. Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, η Αντιγόνη σκέφτεται ότι θα αποσπάσει πολύ εύκολα το μονόπετρο των ονείρων της -με ένα ταψί για την ακρίβεια-  και με αυτή τη σκέψη κάνει υπομονή όταν ο καλός της «πέφτει»  και βυθίζεται στη νοσταλγία...

 

 

Αφροδίτη τρίγωνο Άρης (ο Αδάμ κι η Εύα έπαιζαν κρυφτό, κι ο Αδάμ τής είπε: «Εύα, σ' αγαπώ»)

 

Τα ρομαντικά συναισθήματα είναι έντονα και υπάρχει σεξουαλική ομοιογένεια που φέρνει τα άτομα κοντά και τα κρατάει κοντά. Το ζευγάρι με αυτή την όψη θα νιώθει ερωτευμένο όσα χρόνια κι αν περάσουν, ότι ο ένας για τον άλλο είναι «πολύ δικός του» και αγαπημένος. Εδώ έχουμε μια σχέση τρυφερή και ζεστή που ικανοποιεί και τους δύο.  Ο ένας αρέσει στον άλλο και υπάρχει εκτίμηση και νοιάξιμο, κάτι ιδιαίτερα βοηθητικό στη μακροημέρευση μιας καλής σχέσης. Η έκφραση είναι ζωηρή και ελεύθερη, δεν υπάρχουν καταπίεση και υπονομευτικά συναισθήματα, εξασφαλίζονται λοιπόν οι προϋποθέσεις για μια αρμονική σχέση με διάρκεια. 

 

Λίζα και Θανάσης, με Αφροδίτη στους Ιχθύς και Άρη στο Σκορπιό αντίστοιχα. Συναντήθηκαν μια νύχτα (με φεγγάρι ή χωρίς είναι αδιάφορο), κόλλησαν και δεν ξεκόλλησαν ποτέ. Το sex appeal του το βλέπουν και οι γάτες, όπως και τη θέληση για να πετύχει αυτό που βάζει σκοπό. Μόλις την είδε, σκοπό της ζωής του έκανε την κατάκτησή της - φυσικά και το πέτυχε! Δείχνει άνθρωπος αποφασισμένος για όλα, αυτό όμως που τον κάνει ακαταμάχητο είναι η αύρα μυστηρίου που αποπνέει - είναι της σχολής «οι άντρες δεν μιλούν πολύ, στο νου σου να το γράψεις». Στην ιστορία τους αυτό μάλλον λειτουργεί σαν άσος στο μανίκι του, διότι η εύθραυστη Λίζα θέλει να μαγεύεται και να ονειρεύεται και σαφώς έχει ανάγκη να στηρίζεται σε ένα στιβαρό μπράτσο, όπως και να γίνεται παρανάλωμα στο όνομα της αγάπης. Αυτή είναι θηλυκό και άνθρωπος δοτικός που δεν κρατάει ποτέ κακία. Όσο απόλυτος είναι αυτός τόσο ευπροσάρμοστη είναι αυτή κι αυτό διευκολύνει πολύ τα πράγματα, όπως και η υπόγεια δύναμή του κάθε φορά που αυτή τα κάνει θάλασσα και τον χρειάζεται απεγνωσμένα να καθαρίσει για πάρτη της. Τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής τους ζωής, ακόμα κι αν αυτός επέτρεπε να διαρρεύσουν κάποιες, δεν θα τις γράφαμε ποτέ, διότι 99% είναι ακατάλληλες για ανηλίκους...


 

Αφροδίτη αντίθεση Άρης (Love is the name. F**k is the game)

 

Το concept είναι απλό: σεξουαλική έλξη και εγωιστικές αντιπαραθέσεις. Υπάρχει πάθος, το οποίο όμως μπορεί να εκτροχιαστεί και να γίνει παράφορο. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν ανταγωνισμός, σκηνές ζήλιας και ομηρικοί καβγάδες. Ο Άρης είναι πολύ επιθετικός και απερίσκεπτος, ενώ η Αφροδίτη υπερευαίσθητη, κτητική και μονίμως παρεξηγημένη. Είναι σημαντικό να εκφράζουν και οι δύο τις δυσαρέσκειές τους, αντί να τις καταπιέζουν με κίνδυνο να ξεσπάσουν άσχημα κάποια άλλη στιγμή. Αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τον εγωισμό τους, διαχωρίσουν τους ρόλους τους και, προπάντων, εάν προσπαθούν κάθε τόσο να κάνουν ευχάριστα πράγματα μαζί, υπάρχουν πιθανότητες να βρει ο ένας στο πρόσωπο του άλλου ένα πολύτιμο κομμάτι που του έλειπε.

 

Γιάννης και Μαρία. Ζευγάρι τα τελευταία έντεκα χρόνια! Αυτός έχει Αφροδίτη στον Ταύρο - αυτή Άρη στο Σκορπιό. Μόλις συναντήθηκαν σπίθες ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα και γρήγορα φτιάχτηκε το πιο hot ζευγάρι της παρέας. Αυτός γοητεύτηκε και η πρόκληση που ένιωσε τον επιβεβαίωνε. Η Μαρία τον ήθελε και του το έδειχνε με κάθε τρόπο. Η εξαφάνισή τους για ένα 3μηνο και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μαρτυρούσαν πολλά για τις «νύχτες με τον εχθρό μου»! Αυτός έλεγε στους φίλους του ότι υπάρχει μεγάλο πάθος, μήπως όμως είναι λάθος; Πάντα τον απασχολεί αν τον έκανε να ζηλέψει για να τον καψουρέψει και  αν υπάρχει πραγματική αγάπη ή τον κρατάει για την οικονομική του επιφάνεια. Όταν την αφήνει να έχει το πάνω χέρι, δεν της κάνει παρατηρήσεις για τα σεξουαλικά υπονοούμενα που συνεχώς πετάει ούτε για τα τρία και πολλές φορές τέσσερα ψηφία που δεν παραλείπει να προσθέτει στο λογαριασμό της golden card του κάθε μήνα και, αντιθέτως, της δωρίζει μαύρα μεταξωτά εσώρουχα και ακριβά δερμάτινα ρούχα, όλα πάνε πρίμα. Μέχρι, βέβαια, να χτυπήσει το κινητό του και να του κάνει άλλη μια σκηνή!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ναθαναήλ

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...