παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ασχετο με τον ιστοχώρο, αλλά μου ήρθε σα σκέψη

Επειδή έπιασα ένα σχολιάκι πριν, έχουμε ως δεδομένο την απαγόρευση του τσιγάρου.

Δεν είμαι καπνιστής(το κλωθογυρίζω στο μυαλό μου να γίνω όμως για τους δικούς μου λόγους εδώ και λίγο καιρό), οπότε δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα(εκτός αν δεχτούμε την άποψη περι παθητικού καπνίσματος, με τη οποία διαφωνώ ως προς τη βλάβη που προκαλεί). Σκεφτόμουν ότι βλέπω συνέχεια ναργιλέδες μπροστά μου όπου πάω εδώ και κάποιο καιρό. Με δεδομένο ότι οι καταστηματάρχες επισημαίνουν συνέχεια τη δυσαρέσκεια τους με το ότι δεν έχουν πελάτεία, και ότι το κάπνισμα είναι συνήθεια ή καλύτερα εθισμός απο την οποία δεν απαλλάσεσαι εύκολα, πόσο πιθανό βλέπετε ένα ενδεχόμενο - εφόσον υπάρχει το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο και οι συνθήκες το επιτρέψουν - να δημιουργηθούν χώροι ειδικά για κάπνισμα κλπ. ?

 Το κάπνισμα μεν απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους, αλλά εαν το κάπνισμα ήταν ρήτά και κατηγορηματικά, ο λόγος ύπαρξης της επιχείρησης, δεν θα ήταν τρόπος να παραπεμφθει το πρόβλημα αυτό, να κάνουν οι καπνιστές τη δουλειά τους και οι επιχειρηματίες να έχουν κέρδη?

 Επειδή δεν με απασχολεί δεν το έχω ψάξει, πιθανόν να μπορεί να πάρει ο καταστηματάρχης άδεια μόνο για καπνίζοντες και να κάνει τη δουλειά του έτσι και αλλιώς(στην οποία περίπτωση οι παραπονιάρηδες στα δελτία ειδήσεων που είδα πρόσφατα θα ΄πρέπει να χαρακτηριστούν γραφικοί), αλλά θα μου άρεσε και σαν συγκερασμός κουλτούρας, αφού έχουμε πληθυσμούς που ο ναργιλές είναι δημοφιλής και σίγουρα τουρίστες που θα αυξηθούν αν είναι μεγάλο το εύρος της δραστηριότητας του Κατάρ και του Αραβικού κόσμου στη χώρα.

 Όποιος θέλει καταθέτει την άποψη του, εμένα απλώς μου κατέβηκε στο drive μια φλασιά.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...