παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η πέτρα της τρέλας

"Οι δυο ιχθείς είχαν το σώμα τους στολισμένο μ' άστρα και ένα σχοινί περασμένο γύρω στην ουρά τους χρησίμευε για δεσμός. Πετούσαν μέσα στους αιθέρες. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, οι Piscis συμβολίζουν την τύχη.

Το κριάρι, ένα αστέρι στην κάθε του οπλή, κάνει σκιρτήματα και πάντα περνάει μέσα από ένα μεταλλικό στεφάνι. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Aries συμβολίζει τη θέληση.

Ο ταύρος, ένα αστέρι στο καθένα από τα κερατά του, ακινητοποιήθηκε καθιστός πάνω σε μια κολώνα. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Taurus συμβολίζει τη μνήμη.

Ο υδροχόος, ένα κομπολόγι αστεριών στο κιούπι του, χύνει ένα κατάλευκο υγρό πάνω στην φιλοσοφική λίθο. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Aquarius συμβολίζει τη γνώση.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι δίδυμοι, ένα αστέρι στο μέτωπο, κοιτάζονταν, κρατώντας ένα κλουβί στο χέρι του ο ένας κι ο άλλος μια λόγχη. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, οι Gemini συμβολίζουν την εξυπνάδα.

Ο σκορπιός, μια αράδα αστέρια ξάπλωναν στην ουρά του, γιγάντιος κάτω από τα πόδια του γυμνού άντρα που ΄χε ένα ερπετό στο χέρι. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Scorpius συμβολίζει τη φιλία.

Ο τοξότης, ένα αστέρι στο στήθος, τίναζε τις σαϊτες του στην πλάτη ενός άλλου τοξότη. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Sagitarius συμβολίζει τον χρόνο.

Ο καρκίνος, ένα αστέρι στη μέση του καυκάλου του, τραβούσε με τα οχτώ του πόδια, ίσια για τον λαβύρινθο. Να γιατί ο Cancer, μου 'πε εκείνη,  συμβολίζει το όνειρο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο αιγόκερως, ένα σμήνος αστέρια στη λιονταρίσια χαίτη του, έπλεχε στη θάλασσα χτυπώντας την δρακόντια ουρά του. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Capricornus συμβολίζει την έμπνευση.

Ο ζυγός, ένα αστέρι σε κάθε δίσκο του, έμεινε κρυμμένος στην σπηλιά των άσπρων λιονταριών. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, η Chela συμβολίζει την ελπίδα.

Η παρθένος, ένα αστέρι στα γυμνά της πόδια, λυγερόκορμη, έστρεφε ολόγυρά μου, μια μπαγκέτα με το αριστερό της χέρι. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, η Virgo συμβολίζει τον πανικό.

Ο λέων, ένα αστέρι σε κάθε του νύχι, σκιρτούσε να στολίσει την καρδιά. Να γιατί, μου 'πε εκείνη, ο Leo συμβολίζει την φαντασία."

 

Φερνάντο Αρραμπάλ, Η πέτρα της τρέλας

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...