παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
Όλα ξέρω γιατί γίνονται
και πως λειτουργούν,
το μυαλό με βοήθησε
να καταλαβαίνω,
οι ευαίσθητοι αμύνονται
στη ζωή και αργούν,
κι η λαχτάρα τους συνήθισε
να πατάει το φρένο.

Μα εγώ μιλάω για δύναμη,
της αγάπης ισοδύναμη,
και ζητάω προτεραιότητα,
φύση, θέση, κι ιδιότητα.

Μα εγώ μιλάω για δύναμη,
της ελπίδας ισοδύναμη,
και γυρνάω στην αθωότητα,
την παλιά μου την ταυτότητα

Όλα ξέρω τι σημαίνουν
και τι εννοούν,
το μυαλό μου με συντόνισε
στο καινούργιο μήκος,
οι ευαίσθητοι παθαίνουν
και παρανοούν,
λες κι ο κόσμος το κανόνισε
να γλιτώνει ο λύκος.

Μα εγώ μιλάω για δύναμη,
της αγάπης ισοδύναμη,
και ζητάω προτεραιότητα,
φύση, θέση, κι ιδιότητα.

Μα εγώ μιλάω για δύναμη,
της ελπίδας ισοδύναμη,
και γυρνάω στην αθωότητα,
την παλιά μου την ταυτότητα

Το θέμα αδέρφια και φίλοι είναι να αντιστεκόμαστε. Είμαστε εδώ, παρόντες αλλά κατά βάση απόντες. Παρόντες στο παραμυθάκι της επιτυχίας, παρόντες στο μότο:"Ο θάνατός σου η ζωή μου", παρόντες στην αλλαγή προτεραιοτήτων. Σε ένα κόσμο που υποστηρίζει πως το νοιάζεσαι για τον άλλο είναι αδυναμία, πως πρέπει να είσαι τυφλός στα λάθη, κουφός στις εκκλήσεις και να έχεις γνώμη μόνο σε ότι αφορά την κατηγορία εναντίον των άλλων και όχι σε ότι τη ζωή σου κάνει ομορφότερη, ανεκτότερη, αληθινή.
Εγώ μιλάω για δύναμη, της αγάπης ισοδύναμη γιατί η δύναμη πηγάζει από την ικανότητα να αγαπάμε κάτι τόσο αληθινά, τόσο απεγνωσμένα που είναι τελικά η αγάπη μας γι' αυτό που μας παρακινεί να αλλάζουμε τα πάντα. Ζητάω προτεραιότητα για τα όνειρα μου, τα ονειρά μας και τα όνειρα σας. Όνειρα που δεν έχουν την ταμπέλα της επιτυχίας, του εγωκεντρισμού και της οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης. Όνειρα που υπάρχουν για να μας κάνουν να αγαπάμε περισσότερο τη ζωή, τους φίλους ακόμη και τους εχθρούς μας (από επιλογή τους και όχι δική μας είναι τέτοιοι). Ζητάω φύση που είναι μια: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ. Ζητάω θέση κι ιδιότητα, ζητάω να είμαι ελευθερος να προσφέρω όπου κρίνω πως μπορώ και να μην είμαι υπόλογος για ότι έχω επιλέξει να κάνω (Θέση κι ιδίοτητα μαζί!).
Εγώ μιλάω για δύναμη της ελπίδας ισοδύναμη, γιατί η ελπίδα είναι η μόνη λέξη που είναι μάζι δύναμη, αγάπη, προτεραιότητα, φύση, θέση κι ιδιότητα. Η ελπίδα κινεί τον κόσμο, τον απελευθερώνει, τον οδηγεί. Με τον ίδιο τρόπο που η ψεύτικη τον σκλαβώνει...Η μόνη μου ταυτότητα είναι η αθωότητα γιατί μόνο ως παιδί ξέρω να γελάω αληθινά, να αγαπάω δυνατά, να χορεύω στον ρυθμό της ζωής που μόνο ως παιδί άκουγα και πλέον προσπαθώ να θυμηθώ.
Να είστε δυνατοί. Με όλα, σε όλα και για πάντα. Οι άνθρωποι ξεχνιούνται, τα λόγια σκορπίζουν σαν άμμος που την φυσά ο αέρας ακόμη και οι πράξεις αντικαθιστόνται από άλλες πράξεις πολλές φορές. Η δύναμη της αγάπης, της ελπίδας, του ανθρωπισμού μένει για πάντα, να αιωρείται πάνω από τον κόσμο μας σαν σύννεφο πυκνό, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να βρέξει πάνω μας το νέρο που θα μας λυτρώσει.
Καλημέρα και συγνώμη για το μακρυσκελές του κειμένου.
Να χαμογελάτε.
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...