παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου Αιγόκερου

http://www.ζωδια.com.gr/aigokeros.html

 

Οι Αιγόκεροι ανήκουν στα γήινα ζώδια του ζωδιακού κύκλου μπορεί να είναι παχουλοί και μυώδεις, λεπτοί και νευρώδεις ή πλαδαροί και μαλακοί. Αλλά δεν έχει σημασία το καλούπι του σώματος. Θα δίνει την εντύπωση πως είναι ριζωμένος σε ένα τόπο, μέχρι να αποφασίσει να κινηθεί σε ένα άλλο. Οι άνθρωποι του Κρόνου έχουν ίσια και σκούρα μαλλιά σταθερά μάτια, σκούρα ή ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Η όψη του είναι αυταρχική και η έκφρασή του σοβαρή. Συνήθως για το ντύσιμό του επιλέγει σκούρα και συντηρητικά χρώματα.

 

Προσωπικότητα

Ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια που αντιστέκεται σε οτιδήποτε καινούργιο. Αυτός ο τύπος προσωπικότητας εκφράζει τον αρνητισμό και το φρένο του κυβερνήτη πλανήτη του, του Κρόνου. Σπάνια θα συναντήσεις τον ευθύ καλοκαμωμένο Αιγόκερω να χώνει τη μύτη του στις υποθέσεις των άλλων ή να κουτσομπολεύει.

Γενικά τους αρέσει να κοιτάζουν την δουλειά τους. Όταν του ζητηθεί η πολύτιμη συμβουλή τους τότε την δίνουν με πολύ σοβαρά ύφος και τόνο. Ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια που έμαθε να αντιμετωπίζει το καθήκον και την ευθύνη και ν’ ανέχεται την αποτυχία.
Σκέψη

Ο Αιγόκερως παρόλο που ανήκει στα ζώδια που διακρίνονται για το σοφό και πρακτικό τους πνεύμα είναι γενικά στενόμυαλο ζώδιο. Προτιμά σε κάθε περίπτωση την πεπατημένη οδό την οποία ακολουθεί με αποφασιστικότητα.
Χαρακτηριστικά του Γήινου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Ο Αιγόκερως συμβολίζει την σταθερότητα. Το σύμβολό του σχετίζεται με τον μυθικό Αίγα που αναδύθηκε από το ύδωρ του ασυνείδητου για να φέρει τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα.

Η ανυπομονησία είναι μία κατάσταση που δεν ανέχονται οι Ζυγοί. Οι άστατοι ορμητικοί και παρορμητικοί άνθρωποι που δεν σκέφτονται από πριν τις συνέπειες, τους δίνουν στα νεύρα.

Ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια που τα χαρακτηρίζει ο συντηρητισμός, η σταθεροποίηση, η εξουσία, η πειθαρχία, η υπευθυνότητα, η αίσθηση καθήκοντος, η απαισιοδοξία, η υπομονή, η συμβατικότητα και η στενοκεφαλιά.

Οι Αιγόκεροι εργάζονται επίμονα χωρίς να λυγίζουν και κατορθώνουν να καταπίνουν προσβολές, πιέσεις, απογοητεύσεις με τόση ηρεμία όπως το κατσίκι χωνεύει στο στομάχι του οτιδήποτε. Έχουν το βλέμμα του καρφωμένο μπροστά και τα πόδια τους καλά στερεωμένα στη γη. Ο Αιγόκερως δεν είναι ο ξένοιαστος τύπος των πάρτι. Είναι ένας κοινωνικός αναρριχητής όπως επίσης και ένας καλός ορειβάτης.

Ένας Αιγόκερως μπορεί κάποτε να ξεχνά να κρύβει τη φιλοδοξία του, και να αρνείται την εργασία παρά μόνο όταν βρίσκεται επικεφαλής των πραγμάτων. Τότε γίνεται ένα πεισματάρικο κατσίκι που επιμένει να ξεκινά από την κορυφή της σκάλας, γιατί εκεί νοιώθει πως είναι η θέση του. Φυσικά μια τέτοια στάση, δημιουργεί ένα μελαγχολικό, απαισιόδοξο, ψυχρό και εγωιστικό άτομο που είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί. Αλλά δύο – τρία σκληρά χτυπήματα αρκούν για να τον κάνουν να μπει στο κανονικό μονοπάτι.

Ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια που αν και είναι ρομαντικοί και που καταλαβαίνουν το παράξενο φως του φεγγαριού δεν αφήνουν τα συναισθήματά να τους τυφλώσουν ώστε να μη βλέπουν τα γεγονότα. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχουν συναισθήματα. Απλώς δυσκολεύονται να τα εκφράσουν αξ αιτίας του Κρόνου που βάζει φρένο στις συναισθηματικές εξάρσεις.
Υγεία

Σχεδόν όλοι οι Αιγόκεροι και των δύο φύλλων έχουν ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί να βγάζουν νευρικές κοκκινίλες στο δέρμα, αλλεργίες, τραχύτητα και ξεφλούδισμα. Ανήκει στα ζώδια που υποφέρουν από στομαχικές ανωμαλίες από δύσπεπτα φαγητά. Η πνευματική ένταση είναι συνηθισμένη στον Αιγόκερω. Οι επιγονατίδες, οι αρθρώσεις και τα κόκκαλα είναι τρωτές περιοχές. Επίσης υποφέρουν από πονοκεφάλους. Οι περισσότεροι Αιγόκεροι έχουν ισχυρά πόδια. Τα χέρια τους είναι γερά, οι φωνές τους στρωτές και απαλές.
Δυνατά σημεία

Ανήκει στα ζώδια που τα διακατέχει η υπομονή. Αυτή τον βοηθά να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Φημίζεται για την ικανότητά του να δίνει σημασία σε λεπτομέρειες τις οποίες επεξεργάζεται εποικοδομητικά.
Αδύνατα σημεία

Οι Αιγόκεροι είναι αυταρχικοί και θέλουν να εξουσιάζουν τους άλλους. Ασκούν σκληρή κριτική. Αντιμετωπίζουν την ζωή την δική τους και των άλλων με βάση τους κανόνες και τα πρέπει λόγω της ιδιομορφίας της τυπικότητας του χαρακτήρα τους.
Διάσημες προσωπικότητες

Αβα Γκάρτνερ, Κάρυ Γκραντ, Αλεξάντερ Χάμιλτον, Μπένζαμιν Φράνγκλιν, Χάμφρεϋ, Μπόγκαρντ, Ζαν ντ’ Αρκ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μαο Τσε Τουνγκ, Χέρνυ Μίλλερ, Ισαάκ Νιούτον, Ρίτσαρντ Νίξον, Λουϊ Παστέρ, Χέλενα Ρουμπινστάιν, Ράντγιαρντ Κιπλιγκ, Έντγουαρ Χούβερ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...