παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αστεροειδεις

Ερως και Ψυχή http://astrolife.gr/ο-χαρτης-σας/αστεροειδείς/σταθεροί-αστέρες/αστεροειδείς¨ερως-και-ψυχή.html

και εδω  http://astrolife.gr/ο-χαρτης-σας/αστεροειδείς/σταθεροί-αστέρες/αστεροειδής-έρωτας.html

Αστεροειδής Psyche 16 -Ψυχή


Eίναι ο αστεροειδής με αύξοντα αριθμό ανακαλύψεως 16. Ανακαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου 1852 από τον Annibale de Gasparis, που παρατηρούσε από τη Νάπολη της Ιταλίας και πήρε το όνομα της νύμφησ Ψυχής από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Οι διαστάσεις της Ψυχής είναι 280×230×190 km, που δίνουν μία μέση «διάμετρο» 240 km και την καθιστούν έναν από τους 15 μεγαλύτερους αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης και ίσως τον μεγαλύτερο αστεροειδή τύπου M (metallic, μεταλλικός). Παρατηρήσεις της Ψυχής με ραντάρ υποδεικνύουν σύσταση σχεδόν αποκλειστικά από σίδηρο και νικέλιο. Εμφανίζεται ως γνήσιο παράδειγμα πυρήνα από κάποιο μεγαλύτερο σώμα που διαλύθηκε. Η μικρή για μέταλλα πυκνότητα της Ψυχής αποδίδεται σε πολύ πορώδη υφή και χαλαρή συσσωμάτωση του υλικού της.

Αστρολογικά συμβολίζει την αναγνώριση τυχόν παιδικού τραύματος, την ψυχολογική αίσθηση της ευαισθησίας, τη διορατικότητα, τις μνήμες, την ψυχική ικανότητα, τις ψυχοσωματικές ευαισθησίες. Αλλά περισσότερο, θεωρείται πως είναι ένα σημείο στο χάρτη πολύ ευάλωτο, όπου η ψυχή μας εκδηλώνεται απροστάτευτη, άγουρη και εύκολη να τραυματιστεί, με στόχο να εισπράξει την εμπειρία, να ωριμάσει και να επανέλθει στη Θεία Αρχή.

Η Ψυχή αντιπροσωπεύει την ανώτερη διάσταση της Αφροδίτης, εκφράζοντας την εξευγενισμένη, άπιαστη αγάπη και την ψυχική αρμονία ανάμεσα στους εραστές. Την ψυχική ευαισθησία που έχει σχέση με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου. Την ψυχική ένωση που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και αγγίζει τη μεταφυσική διάσταση της σχέσης. Την ανάγκη για βαθιά, σχεδόν διαισθητική επικοινωνία, που δεν προσαρμόζεται σε ρηχές και εφήμερες σχέσεις.

Στην αρνητική της ερμηνεία, η Ψυχή, δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας για τους άλλους και την ανάγκη για δημιουργία φανταστικών και υπερβατικών σχέσεων.

Αν θελήσουμε να ενώσουμε τον Έρωτα και την Ψυχή, στη Συναστρία δύο ατόμων, οι όψεις τους, αν υπάρχουν, θα μας δώσουν την ερωτική χημεία μεταξύ τους.

Επίσης, οι αιώνιοι εραστές, συχνά στη Συναστρία τους, έχουν δυνατές όψεις, δηλαδή, συνόδους και αντιθέσεις.

Η Αγία Μπερναντέτ της Λούρδης, είχε τον αστεροειδή αυτό σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό της και το Γαλαξιακό κέντρο στον Τοξότη, στον 7ο οίκο της (η προσφορά της προς τους άλλους) και σε παραλληλία με τον Κρόνο της, κυβερνήτη του 10ου της οίκου, αλλά και πλανήτη της εγκράτειας και της ασκητικής ζωής.



Αστεροειδής Eros 433- Έρως

Ο αστεροειδής 433 Έρως έχει τροχιά μεταξύ Αφροδίτης και Άρη (των οποίων, μυθολογικά, είναι γιος) και χρειάζεται 1,76 χρόνια για μία πλήρη περιστροφή. Πρόσφατα οι επιστήμονες αποφάσισαν νʼ ασχοληθούν με την μελέτη του. Ας δούμε περισσότερα αστρονομικά στοιχεία.
O αστεροειδής Ερως φαίνεται ότι δημιουργήθηκε κατά το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος και αποτελεί προϊόν των έντονων διαδικασιών που λάμβαναν χώρα τότε, σύμφωνα με νεότερες απόψεις των επιστημόνων.
Στις 17 Φεβρουαρίου 1996 η NASA εκτόξευσε μια διαστημοσυσκευή με την ονομασία NEAR (Near Earth Asteroid Rendezvous Mission), με στόχο την μελέτη του αστεροειδούς Έρωτα (433). Η αποστολή αυτή ήταν η πρώτη στα πλαίσια του προγράμματος 'Ανακάλυψη' (Discovery Program), το οποίο συνίσταται σε σύντομες, χαμηλού κόστους που δεν υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια δολλάρια, αποστολές σε διάφορα μέλη του Ηλιακού μας Συστήματος. O σχεδιασμός και η κατασκευή της συσκευής έγινε στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου John Hopkins στο Laurel του Maryland, όπου προϊσταται ο Έλληνας καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ερως αποτελείται από το ίδιο υλικό με εκείνο των επονομαζόμενων χονδριτών. Οι χονδρίτες είναι πρωτογενείς μετεωρίτες, υπολείμματα των οποίων έχουν βρεθεί και στη Γη

Όταν κυβερνά τον αστρολογικό χάρτη, από ζώδιο, οίκο και όψεις, σημειοδοτεί τα «πιστεύω» μας, τον προσανατολισμό και τις εμπειρίες της ερωτικής αγάπης. Συμπεριλαμβάνει δημιουργικά πάθη, ενώσεις με πάθος που μας μεταμορφώνουν, τη μοιραία έλξη. Η Αφροδίτη, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Έρωτα, συμβολίζει την ερωτική ευχαρίστηση. Ο Έρως συμβολίζει τη δύναμη της ερωτικής ένωσης, τη μοναδικότητα της στιγμής, για την οποία θυσιάζουμε τα πάντα. Η Αφροδίτη δημιουργεί καλλιτεχνικά μέσα από αισθήματα αγάπης. Ο Έρως δημιουργεί καλλιτεχνικά μέσα από το πάθος για το ανέφικτο.
Είναι γεγονός πως η θέση του Έρωτα στην κοινωνία δεν έχει εκτιμηθεί σωστά. Συνήθως αξιολογούμε μία σχέση από την διάρκειά της και τη σταθερότητά της. Με τον Έρωτα έχουμε μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Είναι απόλυτα ενωτικός και προσωπικός και βασίζεται στον κίνδυνο και στο βάθος των αισθημάτων.


Θα λέγαμε πως τώρα, στην σύγχρονη αστρολογία, όπου έχουμε συμπεριλάβει τους εξωκρόνιους πλανήτες και τον Χείρωνα, ο Έρως έρχεται να προσθέσει μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια στο χάρτη μας. Εκφράζεται άλλοτε σαν Αφροδίτη, άλλοτε σαν Άρης, άλλοτε σαν Ποσειδώνας κι άλλοτε σαν Πλούτωνας. Πολύμορφος στο σύνολό του, καθώς πολύμορφα είναι τα πάθη που κρύβονται στο βάθος της ψυχής. Ασαφής ή δυσδιάκριτος, καθώς με δυσκολία διακρίνουμε τι μας συμβαίνει. Απλώς τον βιώνουμε χωρίς λογική. 

 

Ο Έρως στα ζώδια μπορεί να φέρει:


Κριός: παρορμητική διάθεση για να εκφραστεί η φαντασίωση και να δημιουργηθεί μία χαλαρή ατμόσφαιρα μέσα σε ενθουσιασμό.

Ταύρος: η αναζήτηση έχει στόχο να εκφραστεί η καταπιεσμένη επιθυμία της φαντασίωσης. Το κλειδί θ είναι συναισθηματική και υλική προσέγγιση.

Δίδυμοι: η ένωση επιτυγχάνεται με την διέγερση του μυαλού και του πόθου, που στηρίζει την ερωτική επαφή.

Καρκίνος: τα συναισθήματα δεν δηλώνονται αν δεν υπάρχει ερωτικός στόχος και η ερωτική ταυτότητα προσαρμόζεται εύκολα στις επιθυμίες του συντρόφου.

Λέων: η θέση δείχνει ότι χρειάζεται αναγνώριση και μοναδικότητα η σχέση αυτή. Η κολακεία μπορεί να συντηρήσει το πάθος και υπάρχει φόβος απόρριψης.

Παρθένος: θα χρειαστεί σχολαστική έρευνα για την επιλογή του συντρόφου και ενώ υπάρχουν φαντασιώσεις, ίσως δεν αφήνεται ο ρομαντισμός να λειτουργήσει.

Ζυγός: η καλή επικοινωνία στηρίζει το φλερτ και η εξωτερική εμφάνιση θα παίζει ένα σημαντικό ρόλο, όπως η λεπτότητα στην προσέγγιση του συντρόφου.

Σκορπιός: εδώ το ένστικτο και το πάθος θα είναι μεγάλης σημασίας και θα ήταν καλό να προσεχθεί η επιμονή και η ένταση στην έκφραση του έρωτα.

Τοξότης: βλέπουμε τον έρωτα σαν ενδιαφέρουσα εμπειρία αναζήτησης και τρόπο σκέψης, όπου η περιέργεια έχει πάντα ένα στοιχείο χαράς και διασκέδασης.

Αιγόκερως: η ανάγκη για σταθερότητα στη σχέση βοηθά το ερωτικό στοιχείο να αναδυθεί, ξεφεύγοντας με ασφάλεια από τις συμβάσεις. Χρειάζονται όρια στο πάθος.

Υδροχόος: εκρηκτική και μαγνητική η διάθεση του φλερτ και του έρωτα, πολλές φορές σε σχέσεις ασυμβίβαστες ή διαφορετικές.

Ιχθείς: η αναζήτηση του φλερτ θα γίνει μέσα από ρομαντικές φαντασιώσεις ή απροσδιόριστες εικόνες του συντρόφου.



Ο Έρως στους οίκους θα δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε ποιον τομέα θα γίνει αντιληπτή η ερωτική μας διάθεση.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...