παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τοξότης – Τυχοδιώκτης και ρομαντικός;

http://www.myhoroscope.gr/forum/ερωτική-αστρολογία-150/τοξότης-–-τυχοδιώκτης-και-ρομαντικός;-11788/

 

 

  1. Από τις 23 Νοεμβρίου ο Τοξότης εμφανίζεται στο προσκήνιο ως το ζώδιο του μήνα, δίνοντάς μας «την πάσα» για να ασχοληθούμε με την ερωτική του συμπεριφορά. Ξεκινώντας με κάποιες εισαγωγικές παρατηρήσεις θα σταθούμε στον κυβερνήτη του Ζωδίου, τον Δία. Ο πλανήτης αυτός σχετίζεται με την ανώτατη εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, τη φιλοσοφία, τα μεγάλα ταξίδια (κυριολεκτικά ή ταξίδια του νου) κ.ά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σπουδαίοι στοχαστές, πολιτικοί, καλλιτέχνες ανήκουν σε αυτό το ζώδιο ή έχουν βασικούς πλανήτες εκεί.

    Από τον Βίκτωρα Γεράρδο

    Ωστόσο η αρνητική πλευρά του Δία σχετίζεται και πάλι με τις σημαντικές έννοιες της δικαιοσύνη, της πολιτικής κ.λπ. με ένα εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο. Έτσι κάποιος με «έντονα χτυπημένο» Τοξότη στο ωροσκόπιό του μπορεί να είναι ένας ανεύθυνος τυχοδιώκτης, ένας δημαγωγός πολιτικός, ένας απατεώνας, ή απλά ένας επιπόλαιος πολυλογάς που τις γνώσει του τις περιφέρει σαν διαβατήριο εισόδου σε διάφορες παρέες, προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Εάν λοιπόν μεταφέρουμε τα συν και τα πλην του Ζωδίου αυτού στον ερωτικό τομέα καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με μία περίπλοκη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, Επειδή δε οι ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω σχετίζονται όλες με ιδέες, ουσιαστικά δίκαια θεωρείται ο μέσος τύπος του Τοξότη, ως ο διανοούμενος του ζωδιακού. Όχι με την έννοια φυσικά πως πίσω από κάθε Τοξότη κρύβεται ένας εν δυνάμει καθηγητής Πανεπιστημίου ή έστω ένας βιβλιοφάγος, αλλά με τη διαπίστωση πως για να μπορέσει ο άνθρωπος αυτός να αφιερωθεί σε μία ερωτική σχέση, προϋπόθεση είναι να υπάρχει πνευματική επικοινωνία με τον/την σύντροφο του.

    Όπως έχουμε αναφέρει ξανά βασικοί πλανήτες για την διαμόρφωση της ερωτικής συμπεριφοράς κάθε ανθρώπου είναι η Σελήνη, ο Άρης και η Αφροδίτη, θα εξετάσουμε λοιπόν στη συνέχεια τι συμβαίνει όταν το συμπαθές ζώδιο που μας απασχολεί βρίσκεται στον καθένα από τους παραπάνω πλανήτες. Και επειδή κατά το αστικό Savoir - Vivre οι κυρίες προηγούνται θα ξεκινήσουμε με την Σελήνη!


    Η Σελήνη

    Η Σελήνη στον Τοξότη είναι ίσως η πιο εφηβική του ζωδιακού, με την έννοια ότι η ανάγκη για την απόλαυση της ζωής χωρίς διανοητικούς και «ηθικούς» φραγμούς είναι εδώ ιδιαίτερα έντονη. Έτσι η Σελήνη στον Τοξότη διεκδικεί για τον εαυτό της το δικαίωμα της ενασχόλησης με οτιδήποτε της φαίνεται φιλελεύθερο ή αντισυμβατικό είτε αυτό αφορά κοινωνικές αντιλήψεις είτε ερωτικές συμπεριφορές. Το ενδιαφέρον είναι ότι επειδή ακριβώς η ανεξαρτησία της πηγάζει από διανοητική ανησυχία, δέχεται και από το «έτερον ήμισυ» αντίστοιχη συμπεριφορά.... θεωρητικά τουλάχιστον...

    Σε κάθε περίπτωση η αγάπη για τα ταξίδια, τις περιπέτειες, το παιχνίδι με ή χωρίς εισαγωγικά, είναι παρούσα. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι η παρέα της πρέπει να συμμερίζεται αυτές τις αξίες. Τώρα βέβαια δεν σημαίνει ότι όποιος έχει Σελήνη στον Τοξότη είναι και υποψήφιος Χριστόφορος Κολόμβος. Μπορεί απλά να απολαμβάνει την ανακάλυψη της Αμερικής, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

    Θα σας έγινε αντιληπτό πως οι αρνητικές εκδοχές της Σελήνης που συζητάμε μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τον/την σύντροφό της. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το τι όψεις δέχεται ή δεν δέχεται από τους άλλους πλανήτες. Σε κάθε περίπτωση όμως η αρνητική εκδοχή είναι συνώνυμη ή με την χαριτωμένη επιπολαιότητα ενός ασταθούς χαρακτήρα ή με τη συνειδητή εξαπάτηση ενός «ανήθικου» χαρακτήρα. Και στις δύο περιπτώσεις η ερωτική απιστία βρίσκεται προ των πυλών. Όμως, μην σας πιάνει πανικός εάν σχετίζεστε με άνθρωπο με δυσαρμονική Σελήνη στον Τοξότη. Εάν το υπόλοιπο ωροσκόπιο δέχεται αντίρροπες επιρροές, ο/η σύντροφός σας θα «ξεπορτίσει» μόνο στα όνειρά του.


    Η Αφροδίτη

    Όλα τα παραπάνω στοιχεία γίνονται πιο εμφανή και εξωτερικεύσιμα εάν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Τοξότη. Εδώ η Αισθητική, με το Α κεφαλαίο δηλώνει την παρουσία της με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι δεν βάζει νερό στο κρασί της. Είτε αφορά λοιπόν, την κουλτούρα, τα ταξίδια ή τη μόδα η Αφροδίτη θέτει ψηλά τον πήχη και καλώς ή κακώς ο πήχης παραμένει ψηλά και στα θέματα των σχέσεων.

    Αυτό πάλι προσφέρει δύο εναλλακτικές εκδοχές. Ή που η αισθητική προηγείται και για να κάνει κάτι μαζί σου σε περνάει από «αλλεπάλληλα tests», αλλά γνωρίζει ότι άπαξ και σε «ενέκρινε» μπορεί να είστε μαζί για μια ζωή, η (δεύτερη εκδοχή) ο παρορμητισμός της συγκεκριμένης φλογερής Αφροδίτης δεν κρατιέται και έτσι μπορεί να έχουμε αλλεπάλληλες ερωτικές περιπέτειες μέχρι να κατασταλάξει...κάπου. Και στις δύο περιπτώσει πάντως η Αφροδίτη είναι ένας ενδιαφέρων συνομιλητής και αξιόλογος συμπαίκτης.


    Ο Άρης

    Ο Άρης σε γενικές γραμμές απασχολείται με τον δυναμισμό κάθε ανθρώπου όπως και με το πως εκδηλώνει τη σεξουαλικότητά του. Συνεπώς πιθανά προβλήματα σε αυτούς τους δύο τομείς ανιχνεύονται από ένα ιδιαίτερα «έντονο χτυπημένο» Άρη. Σε κανένα ζώδιο ο Άρης δεν θεωρείται από μόνος του πρόξενος δεινών. Μπορεί αλλού να βρίσκεται σε εξάρτηση και αλλού σε αδυναμία κι αυτές οι θέσεις να δημιουργούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αντίστοιχα, ωστόσο όχι τέτοιας έντασης που να εγγυώνται, νίκες στην πρώτη και ήττες στη δεύτερη περίπτωση. Έχει λοιπόν και εδώ σημασία, όχι μόνο το ζώδιο που βρίσκεται ο Άρης αλλά και τις επιρροές που δέχεται ή δεν δέχεται από άλλους πλανήτες (κάτι που ισχύει και για τη Σελήνη και την Αφροδίτη) και σε ποιον οίκο είναι τοποθετημένος. Επί του παρόντος, θα περιοριστούμε στη θέση του Άρη στον Τοξότη, θεωρείται αρκετά καλή μιας και τονίζει ιδιαίτερα τα γενικά γνωρίσματα του ζωδίου, εξωστρέφεια, αγάπη για τις ιδέες και τα ταξίδια, στα παιδιά, στον αθλητισμό κ.λπ.

    Έτσι ένας μαχητικός δικηγόρος, ένας οραματιστής πολιτικός, ένας πρωτοπόρος της παιδαγωγικής ή ένας κορυφαίος προπονητής ποδοσφαίρου έχουν πολλές φορές τον Άρη στον Τοξότη. Η μαχητική υπεράσπιση των ιδεών βέβαια όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι/ες στη ζωή, πολλές φορές συνεπάγεται και μαχητικό αντίλογο. Έτσι ο Άρης μπορεί να βρεθεί εν μέσω ιδεολογικού κυκλώνα, δηλαδή να έχουμε την περίπτωση του ανθρώπου που για τις πεποιθήσεις του συγκρούεται μετωπικά με τους αντιπάλους του. Εάν λοιπόν κάνουμε τη μεταφορά των παραπάνω στοιχείων στον ερωτικό τομέα, αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση μπορεί να μετεωρίζεται μεταξύ ενός ένθερμου υπερασπιστή της ερωτικής ελευθερίας μέχρι ενός παθιασμένου εγωιστή που στο όνομα της δικής του ανεξαρτησίας, «ποδοπατάει» την ελευθερία του άλλου.

    Τι είναι το συνηθέστερο; Το συνηθέστερο είναι ο Άρης στον Τοξότη να έχει μία φιλελεύθερη συμπεριφορά στον ερωτικό τομέα που ανάλογα με τον/την σύντροφο να δημιουργεί άλλοτε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άλλοτε ενοχλητικής ανασφάλειας. Εάν ανήκετε παντού στη κατηγορία των ανθρώπων που κάθε λεπτό θέλουν να γνωρίζουν που βρίσκεται ο φίλος ή η φίλη τους, δεν θα έλεγα ότι ο Άρης στον Τοξότη είναι ότι σας ταιριάζει ... περισσότερο. Κλείνοντας μια παρατήρηση προς όσους/ες έχουνε τον Άρη στον Τοξότη. Επειδή είστε κατʼ εξοχήν άνθρωποι των πάσης φύσεως απολαύσεων, λίγη προσοχή στην κατανάλωση φαγητού και ποτού διότι εκτός από την υγεία κινδυνεύετε να πληγεί και η εμφάνισή σας.


    Συνοψίζοντας...

    Θέλω να πιστεύω όχι η έμφαση που έδωσα στη διανοητική ανησυχία του Τοξότη και στον τρόπο που επικοινωνεί τον ερωτισμό του, δεν θα δημιουργήσει την παρεξήγηση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κατά βάση «ψυχρό» ερωτικά άνθρωπο. Ένα τέτοιο συμπέρασμα θα είναι τελείως λαθεμένο. Απλά όντας ο Τοξότης φύση ανεξάρτητη αναζητάει ανθρώπους που να σέβονται την ιδιαιτερότητά του και εάν δεν συμμερίζονται καθ' ολοκληρίαν τις ιδέες του, τουλάχιστον να τις σέβονται. Με αυτές τις προϋποθέσεις, στο πρόσωπο ενός Τοξότη θα γνωρίσετε την τρυφερότητα και τον αισθησιασμό σε ένα αρμονικό πάντρεμα.
    Δεν δικαιολογείται ωστόσο σε καμία φάση της ζωής σας η επανάπαυση και ο εφησυχασμό εάν ο/η σύντροφος είναι Τοξότης ή έχει Σελήνη, Αφροδίτη, ή Άρη σε αυτό το Ζώδιο. Η σχέση σας για να παραμένει ζωντανή απαιτεί να τη διεκδικείτε κάθε μέρα - αν όχι καρδιοχτυπώντας όπως στα πρώτα ραντεβού - τουλάχιστον με τη συγκίνηση που γιορτάσατε την πρώτη σας επέτειο!

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...