παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ψυχαναλυοντας τους ταυρους!!!!!!!!!!!!!
Χαίρετε… αγαπημένα παιδιά της Αφροδίτης και μην πτοείστε που σήμερα ήρθε η σειρά σας και θα γίνει του... Ταύρου! Απλά αναπαυθείτε χαλαρά στο ανάκλιντρο του «ψυχαναλυτή» και λάβετε υπόψη τις συμβουλές, τις μομφές κατά μέτωπο -γιατί εσείς μόνο κατευθείαν καταλαβαίνετε- αλλά και εκμεταλλευτείτε τα χαρίσματά σας, όσα από αυτά δεν γνωρίζετε και θα σας τα πω εγώ, που τα έχω καταλάβει… Και αφού λάβατε θέση… ντου από παντού λοιπόν!

Ταύρος: Πρώτα και πριν απ’ όλα θα σου πω ότι το βασικό σου χαρακτηριστικό, Ταυρόπουλό μου αναγνωστόπουλο, είναι το πείσμα. Έτσι και βάλεις κάτι στόχο -κι εγώ σου λέω έχει καλώς αν αυτό το κάτι είναι θετικό- αν είναι για δική σου κατανάλωση και πλάκα… κάηκε το Κορδελιό. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον παρακαλούσε να γίνουν φίλοι! Όταν «σου κάτσει» δεν το περιορίζεις πουθενά. Θα το κάνεις ο κόσμος να γίνει Χιλή και Αϊτή! Με δυο λόγια, ό,τι νομίζεις και γουστάρεις σε ενώνει με τους άλλους και ό,τι δεν παίρνεις σε… χωρίζει. Ή μήπως κάνω λάθος Ταυρόπουλό μου;
Δε φτάνει μόνο το πείσμα σου, λοιπόν, είσαι κι ισχυρογνώμων… πολύ. Όταν σου σφηνωθεί το οτιδήποτε δε γυρίζει το κεφάλι σου ούτε με… βίντσι. Θα το πας μέχρι εκεί που δεν πάει… κι ας σου βγει και σε κακό, που λέει και το τραγούδι. Αρκεί να γίνει το δικό σου. Μόνο τότε ηρεμείς, χαλαρώνεις και γίνεσαι περδίκι. Τότε που σε βλέπουν οι άλλοι και λένε «μωρέ κοίτα ένα καλό, γλυκό παιδί». Εγώ όμως θα πω σε σας, φανατικά αναγνωστόπουλα, που έχετε στενές επαφές τρίτου τύπου με Ταυράκια, να θυμάστε πάντα ότι πίσω από μια διαφορετική γλύκα κρύβεται ένας Ταύρος… κι όχι ένας οποιοσδήποτε Ταύρος, αλλά ένας απαιτητικός τύπος, με μεγάλη αντοχή, υπομονή και κτητικότητα μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Πέρα από όλα αυτά Ταυρόπουλό μου, είσαι μεθοδικό και συντηρητικό. Εδώ σε καταλαβαίνω, γιατί αν δεν ήσουν έτσι, δε θα μπορούσες να διοχετεύσεις τις δυνάμεις σου στην επίτευξη των στόχων σου. Βέβαια αργείς. Αργείς πάρα πολύ, αλλά στο τέλος τα καταφέρνεις. Κι όταν καταφέρεις κι αποκτήσεις αυτά -είτε είναι σύντροφος, είτε υλικά αγαθά- που θέλεις, δεν υπάρχει πιθανότητα να αφήσεις ψιχουλάκι στο διπλανό σου, κι ας είναι και κόρη σου και γιος σου. Είσαι φιλοχρήματος και τσιγκουνάκος -η αλήθεια να λέγεται- αλλά το κάνεις γιατί έχεις ανάγκη την ασφάλεια μέσα από τα αποκτήματά σου. Ακόμα και το σύντροφό σου τον θεωρείς σαν κεφάλαιο, σαν κατάθεση στην τράπεζά σου, Ταυρόπουλό μου… πολλές φορές και κτήμα σου, λες και πέταξες μια πέτρα και όρισες τα αμπελοχώραφά σου. Είσαι έντονο παιδί με δυνατή προσωπικότητα και απαιτείς από τους άλλους να μην αγγίζουν ό,τι σου ανήκει. Το ταίρι σου όμως τι φταίει κι ανέχεται τις σκηνές ζηλοτυπίας και άλλες κάθε φορά που εσύ ξεβολεύεσαι και νιώθεις ανασφάλεια; Ε, τι σου φταίει;
Κι αν μου πεις -που θα μου το πεις- ότι όταν είσαι ασφαλής και με γεμάτες τσέπες «φούρνος να μην καπνίσει», θα σου θυμίσω τον στίχο από ένα τραγούδι του αείμνηστου Παύλου Σιδηρόπουλου: «Τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής…». Με παρέσυρες όμως αγαπημένο Ταυρόπουλο και το βαθύναμε το θέμα… άσε τα βαρύτερα για την επόμενη συνεδρία και πάμε παρακάτω στα καλύτερα και πιο ανάλαφρα.
Μπορεί ήρεμο άτομο να μη σε λέω, αλλά επειδή είσαι ζώδιο που επηρεάζεσαι από τη φύση, ισορροπείς επιθυμώντας ηρεμία στη ζωή σου.
Είσαι μεθοδικός και συνετός συνήθως στη ζωή σου, αλλά επειδή τα βήματά σου είναι νωχελικά και αργά, οι άλλοι πολύ συχνά σε λένε κουραστικό και ανιαρό αφού η ευελιξία είναι άγνωστη λέξη για σένα. Από την άλλη αλίμονο σε όποιον σου τη σπάσει ή σε στραβοκοιτάξει. Τον καρφώνεις μ’ εκείνο το σταθερό βλέμμα που διαθέτεις όταν θέλεις, και τον κάνεις να σου λέει άλλα τ’ άλλα και της Κυριακής το γάλα, μέχρι να σε φέρει στα ίσια σου και να κόψεις εκείνο το αδυσώπητο στιλάκι που πουλάς. Βέβαια, αν συναντήσεις κάποια παιδιά του ζωδιακού στερεώματος που ανήκουν στον Υδροχόο ή στο Λέοντα, μάλλον θα τα βρεις σκούρα, γιατί αυτοί οι δυο δε μασάνε από εκφοβισμούς και τσαμπουκάδες. Κι αν με ρωτάς, θα σου πω ότι τα Ψαράκια, οι Σκορπιοί και οι Κριοί σου ταιριάζουν καλύτερα γιατί μπορούν να δίνουν τόπο στην οργή όταν τους τσαμπουνάς τα καθημερινά συναξάρια σου!
Εγώ, Ταυρόπουλό μου, στα λέω όπως είναι και συ, που έχεις και το μαχαίρι και το καρπούζι, χάραξε τον… αδίσταχτο δρόμο σου με βήμα, αν και αργό, σταθερό, όπως μόνο εσύ γνωρίζεις.
Η εξωτερική σου εμφάνιση δίνει πάντα την εντύπωση θετικού ανθρώπου, δίχως αδυναμίες. Μύθος, επίτρεψέ μου να σου πω, αγαπημένο Ταυρόπουλο αναγνωστόπουλο, γιατί τα Ταυροκόριτσα έχουν εκείνη τη μεγάλη, την πιο χαρακτηριστική ανάγκη ιδιοκτησίας, λόγω της παθητικότητάς τους κι όχι μόνο, ενώ τα Ταυροαγόρια κρύβουν ένα μεγάλο ρομαντισμό, τον οποίο καλύπτουν επιμελημένα και μόνο από τα μάτια τους, αν τους κοιτάξεις στα ίσια, μπορούν να καρφωθούν. Έχουν και τα αγοράκια την ανασφάλειά τους με τα υλικά αγαθά, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Το σώμα σου, Ταυρόπουλό μου, είναι στρογγυλούτσικο έως στρουμπουλούτσικο και όχι όσο θα ήθελες μυώδες… όσο για τον αυχένα σου… ταυρίσιος! Κομματάκι χοντρός Ταυρόπουλό μου αλλά δε βαριέσαι! Όλοι αυτοί που έχουν κοιλιά πέτρα και μύες φέτες… καλοριφέρ, νομίζεις ότι έχουν περισσότερες επιτυχίες από εσένα; Όχι, σε διαβεβαιώ. Ο ξεχωριστός ερωτισμός του Ταύρου -ιδιαίτερα του αγοριού- ανήκει στην πρώτη τριάδα του ζωδιακού κύκλου με πρώτον, σαφώς τον κύριο Σκορπιό. Τώρα αν θέλεις να γίνεις πιο ευλύγιστος, ευέλικτος και περισσότερο τσαχπίνης, κάνε και κάνα μαθηματάκι καρσιλαμά γιατί δύσκολα σε βλέπω σε αθλήματα που χρειάζεται να ιδρώσεις.
Σε κούρασα ε; Και μόνο που στο πρότεινα νιώθεις μια έντονη επιθυμία να ξεκουραστείς. Ξάπλωσε… κοίταξε το ταβάνι κι εγώ θα συνεχίσω ακόμα κι αν εσύ κοιμηθείς!
Με τον έρωτα, ενώ δεν τα πηγαίνεις άσχημα εντούτοις κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή -είτε κοριτσόταυρο, είτε αγορόταυρο είσαι- να βρεθείς στη σέντρα από το σύντροφό σου. Από τη μια οι απαιτήσεις σου κι από την άλλη αυτός ο ρυθμός σου ο αργός και τόσο ρουτινιάρικος, κάνει τον άλλο να νιώθει να θέλει να φωνάξει… «φέξε μου και γλίστρησα». Αγαπάς πολύ τον εαυτούλη σου Ταυράκο μου και θέλεις να γίνονται όλα μα όλα όπως γουστάρεις κι αγαπάς εσύ. Όλα θέλεις να είναι στα μέτρα τα δικά σου κι αντιδράς κι από πάνω, αν κάποιες φορές ξεφύγει το πράγμα και δεν το ελέγχεις απόλυτα. Ενώ γνωρίζεις καλά ότι θα πρέπει να κατακτήσεις με κόπο τα πράγματα που θέλεις και δεν τρέφεις ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να αποκτήσεις κάτι χωρίς αντίτιμο, εκεί ακριβώς κωλώνεις, μπαίνεις στο δίλημμα και αναρωτιέσαι: «να την κάνω τώρα με ελαφριά πηδηματάκια… ποιος κάθεται τώρα να ψάχνεται τόσο ή να βρω «άλλους» τρόπους να πλουτίσω;»
Ταυρόπουλό μου είτε έτσι είτε αλλιώς, αν και συχνά διαλέγεις να πλουτίσεις με τον εύκολο τρόπο, το θέμα σου είναι ότι στο τέλος ναι μεν θα τα καταφέρεις, αλλά ποτέ δε θεραπεύεσαι από αυτές τις σκέψεις… του να πλουτίσεις και πώς. Και άντε λοιπόν… και πλούτισες. Τότε ξεκινάει ένα νέο τροπάριο στη ζωή σου. Όταν δεν είχες τα όσα επιθυμούσες ήσουν ανασφαλής. Τώρα που τα απέκτησες γιατί έχεις ανασφάλεια, μήπως και τα χάσεις;
Σου είπα και πιο πάνω αγαπημένο Ταυρόπουλο ότι αυτό σου το χούι δε θεραπεύεται… πήγαινε, αν θέλεις, να ξαπλώσεις και σε άλλο κρεβάτι ψυχανάλυσης, τα ίδια θα σου πουν όλοι… οι ειδικοί. Έχεις το σύνδρομο του Σκρουτζ, πάει και τελείωσε.
Εγώ όμως, που πάντα θέλω να βοηθάω όλα τα αναγνωστόπουλα, στην προκειμένη περίπτωση και όσα συναναστρέφονται μαζί σου, θα πω ότι η ανασφάλεια και οι φόβοι σου για το άγνωστο είναι ότι τα χρήματα σε βοηθάνε να ξεπερνάς αυτά τα συναισθήματα. Κι αν σε βάλω να το φιλοσοφήσεις λίγο, Ταυρόπουλό μου, θα μπορείς, χωρίς καμιά ενοχή, να λες σε όσους καταλαβαίνουν, πώς χτυπάς τον ταμπουρά σου, ότι δηλαδή σου φέρνει αγαλλίαση η ιδέα της κατοχής τους χρήματος παρά το ίδιο το χρήμα… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι περνάνε καλά μαζί σου αρκεί να σ’ αγαπήσουν και να κάνουν το παν ή έστω να δείχνουν ότι το κάνουν, για σένα. Ε, κι αν ανοίξουν διάπλατα το πορτοφόλι τους για πάρτη σου, τόσο το καλύτερο. Θα πειστείς ότι ναι, αυτός ο άνθρωπος είναι για σένα. Κι αν στο τέλος τέλος νιώσεις Ταυρόπουλό μου, αγαπημένο αναγνωστόπουλο, ότι κάποιοι επιθυμούν πολύ να σου πετάξουν λάσπη για τα πρακτικά σου αισθήματα, άφησε τους ίδιους να πνίγονται στην αφρικάνικη λάσπη που κατά καιρούς βρέχει την Ελλαδίτσα μας.
Σε χαιρετώ Ταύρε μου γιατί με αυτά και με τα άλλα τέλειωσα μαζί σου σήμερα και ως την επόμενη φορά που θα ξαπλώσω τον Δίδυμο στο κρεβάτι, εύχομαι να μην έχεις εσύ και πολλές παρτίδες με τους Δίδυμους γιατί δεν είσαι παιδί για αναμετρήσεις, να ’χεις περάσει ένα όμορφο πλουσιοπάροχο Πάσχα. Γεια σου και χαρά σου και χρυσά φλουριά στα όνειρά σου…
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 250 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...