παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Θα σου πω μια ιστορία

Είναι μια πραγματική ιστορία.

Έχουμε τον Χ έτσι? Ο Χ ρίναι Ταύρος. Τα παιδικά χρόνια του Χ χαρακτηρίζονται απο μερικά χαρακτηριστικά...ο Χ δεν θυμάται τίποτα πριν απο τα 5 του χρόνια.(Ενώ έχει γενικά πάρα πολύ καλή μνήμη) Εχει ρωτήσει αν ειναι φυσιολογικό αυτό - δεν είναι - άλλοι θυμούνται και πιο πριν...παλαιότερα τον τρόμαζε λίγο αυτό. Αλλά το έχει απωθήσει εδώ και καιρό αφού δεν μπορεί να το λύσει...είναι ένα περιττό πρόβλημα. Αν βρεθεί πιθανή λύση θα επανέλθει. Ο Πατέρας του Χ ήταν βίαιος προς τη μητέρα το, η οποία όμως ήταν συνεχώς εριστική προς τον πατέρα του και τον προκαλούσε, όταν ξεσπούσε όμως έτρεχε προς τον Χ και τον παρακάλαγε να την προστατεύσει(και ο πατερας του ήταν εριστικός την έβριζε και την μείωνε συνέχεια). Ο Χ δεν ήξερε τι του ζητούσε, ήταν παιδί και έτρεμε τον πατέρα του. Απόκτησε μια αίσθηση ότι πρέπει να βοηθά και να προστατευει και δεν είναι αυτό ποτέ αρκετό.

Στην οικογένεια του Χ ο Χ είναι μικρότερος. Η αδερφή του, Αιγόκερως, είναι το χαιδεμένο παιδί της οικογένειας. Ο Πατέρας του Χ , επειδή ήταν μικρός, έλεγε τον Χ σαχλαμάρα. Ο Χ έχει βασίσει τη ζωή του στη γνώση για να φανεί προφανως άξιος στα μάτια του Πατέρα του(ετσι θα έλεγε η επιστήμη). Η αδερφή του η μεγάλη, Σκορπιός, πάντα κάνει τις μεγαλύτερες μαλακίες και θεωρείται λίγο η απόκληρη της οικογένειας. Σε σύμπραξη με την άλλη αδερφή κατηγορούσαν πάντα τον Χ ότι είναι το χαιδεμένο παιδί της οικογένειας, πράγμα αναληθές. Ο Χ έχει μάθει να είναι ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας και να μην του αναγνωρίζεται απο κανέναν ενώ κάνει το καλύτερο δυνατόν για όλους(η μάνα του που του έλεγε ότι μόνο αυτός της συμπαραστέκεται και τη βοηθάει πάντα το κατηγορεί για ότι και να κάνει, ακόμη και αν το ένα είναι ακριβώς αντίθετο απο το άλλο).

 Ο Χ είχε πρόβλημα μικρός, μέχρι να συμβιβάσει κάποια πράγματα, κόντεψε να νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική. Είχε τρομάξει απόλυτα αλλα με τον καιρό ισσορόπησε, γιαυτο ίσως δεν παίρνει και φαρμακα συνήθως. Οι αδερφές του Χ έκαναν μικρές τις επαναστάσεις τους, οι γονείς του Χ όμως είναι πολύ κυριαρχικοι και αυταρχικοι, έχει ζήσει μια ζωή με φωνές στην ημερήσια διάταξη, δεν το επιθυμεί, επιθυμεί την ηρεμία, τον έχει κουράσει και φθείρει όλο αυτό απο μικρό(πολλές φορές σκέφτηκε ότι μέσα στα νεύρα του ο πατέρας του θα σκότωνε τη μητέρα του). Σκέφτηκε λοιπόν ότι η λογική υπαγορεύει να μην κάνει τη δική του. Ετσι και δεν την έκανε τότε, την άφησε για πολύ αργότερα.

Ισως και γιαυτο το λόγο, ο Χ είναι αρκετά αντιδραστικός, κάνει μια μίνι επανάσταση κάθε φορά που βλέπει προσπάθεια επιβολής. Η Αιγόκερως αδερφή του παρότι τον θαυμάζει τον επικρίνει ιδιαίτερα κάποιες φορές. Η Σκορπιός αδερφή του τον υποτιμά μπροστά στις παρέες, παρότι ζητάει εναγωνίως τη συμβουλή του. Μέχρι πρόσφαταο Χ το άφηνε να περάσει. Ο Χ πιστεύει ότι πρέπει να κατανοούμε και να δίνουμε το καλό παράδειγμα γιατί μόνο το καλό παράδειγμα μπορεί θεωρητικά να βελτιώσει τον άλλο.

 Εδω και κάποιο καιρό, ο Χ που προφανώς εθελοτυφλούσε, συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν έχει καμμία επίδραση, η ανθρωπότητα λειτουργεί σε λάθος βάση και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ωφεληθεί απο τέτοιες πρακτικές. Επίσης όλα αυτά για τα οποία πάλευε ο Χ στη ζωή του, ενοχλούν τους πάντες(ή έστω όσους τον ενδιαφέρουν) και του τα χτυπάνε συνέχεια.

Επιπροσθέτως, ο Χ που προσπαθούσε όλη του τη ζωή να ξεφύγει απο το παρελθόν του, το βρίσκει πια μπροστά του. Η γυναίκα που αγαπάει, ζει έντονες καταστάσεις όπως στο σπίτι του Χ, ίσως όχι σωματικά αλλα υπάρχει και η λεκτική βία και τα νεύρα. Ο Χ προσπαθούσε αρχικά να φτιάξει την κατάσταση αλλά βλέπει ότι μοιάζει όλο και περισσότερο στο παρελθόν του, ακόμη και με βάση τα ζώδια.(Πιστεύω σε κάποιους θα θυμίσει ενα συγκεκριμμένο σενάριο) Αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος στον Χκαι αισθάνεται ότι δεν ξέρει τι να κάνει μερικές φορές.

Η μόνη λύση είναι να σκεφτεί λογικά και ψύχραιμα και να βρεί τι είδους λύσεις θα ικανοποιούσαν κάθε πλευρα. Το οποίο δεν είναι ευκολο γιατί οι άνθρωποι είναι ετερογενείς προσωπικότητες με δικά τους θέλω, συχνά αντιθετα με αυτα που έχει κάποιος άλλος. Πάντως σίγουρα δεν θέλει να ξαναζήσει το παρελθόν του γιατί και ο Χ έχει νεύρα και δεν μπορεί να ξεσπάσει κάπου, άρα προσπαθει να μην έχει.

Ο Χ σαν ενήλικας έχει κάποια χαρακτηριστικά, έχει πολύ κοντρολαρισμένα συναισθήματα συνήθως, τον βαραίνει πάρα πολύ ότι απο αντίδραση αντι να γελάει σε  6 κηδείες δικών του ανθρώπων, γελούσε/χαμογελούσε/ηταν ατάραχος. Φοβάται ότι δεν νιώθει πραγματικά, ίσως κοροιδευει τον ευατό του και ρον άλλο κάθε φορά που νομίζει/ξέρει ότι αγαπάε. Δεν μεθάει, μόλις ζαλιστεί σταματάει να πίνει, άρα εκει δεν μπορεί να ξεσπάσε. έχει κάνει δυο φορές κοκαίνη αλλα δεν τον έπιασε(και θεωρεί καλύτερα βέβαια, δεν είναι επιλογή αξιόλογη τα ναρκωτικά)

Επίσης κάνει έρωτα και όχι σεξ, αν και αυτό ίσως αλλάξει κάπως. Μπορεί να ξεσπάσει στο φαί, αλλα διανύει περίοδο βελτίωσης της εξωτερικής του εικόνας, άρα αυτό δεν είναι σταθερή λύση. Γενικότερα δεν έχει λύσεις να ξεσπάσει και προφανώς όταν δεν έχεις και αυτόν που θέλεις δεν μπορείς να απελευθερωθείς και ερωτικά πάνω του.

Αρα σιγά-σιγά η υπομονή του με όλους εξαντλείται. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάγκάστηκε να κάνει την αδερφή του να κλάψει πρόσφατα - Σκορπιός να κλαίει δεν είναι πολύ ευχάριστο θέαμα αλλά σίγουρα αν κάποιος μπορεί να κάνει επιλογή λέξεων, αυτός είναι Ταύρος, και δεν είπε καν κάτι σκληρό, αλλά την αλήθεια για τη ζωη τους.

Που σημαίνει τι? Υπάρχουν όρια στις αντοχές του οποιουδήποτε. Ο καθένας πιστεύω ότι κάνει ότι θέλει έτσι? Αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί κανείς να λέει "ξέρεις έχεις αντέξει πάρα πολλά στη ζωή σου άρα αντέχεις και ακόμη άλλα τόσα". Και που ξέρεις εσύ ότι ο άλλος δεν κρατιέται απο μια τρίχα, αλλα τυχαίνει απλά να είναι αυτή αρκετά γερή???

 Δεν παύει όμως να είναι απλά μια τρίχα έτσι? Και άμα ρίξω τρεις με τη βαριά σε έναν τοίχο και δεν πέσει, δεν σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει όρια αντοχής, μπορει και να πέσει με ένα σφυράκι. Το να σκέφτεσαι όμως σου παρέχει κάποια δύναμη. Δεν έχει κανείς καμμία πρόθεση να κάνει όλο τον υπόλοιπο κόσμο να δυσφορήσει, αλλά άς σκεφτόμαστε και λίγο κάποια πράγματα.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...