παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο Κώστας Γαβράς μιλάει

 

 

 

 

 

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε «El Pais» / «Νέα»:

 

 

 

- «Ο καπιταλισμός, αυτό το πάθος για το χρήμα. Χρήμα, χρήμα, το να έχεις περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα, ένα σπίτι στην εξοχή με πισίνα, αυτό κινεί τον κόσμο σήμερα. Η κοινωνία σκέφτεται περισσότερο την ποσότητα και όχι την ποιότητα ζωής. Και πού είναι η ποιότητα; Στις σχέσεις, στον έρωτα, στο χιούμορ, στο πώς αποδεχόμαστε το παράξενο. Είναι εδώ που η Ευρώπη μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο και αυτό πρέπει να κάνουν οι ιθύνοντες και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Η Ευρώπη έχει ζήσει τα χειρότερα, σφαγές, φρικτούς πολέμους, μαζί με τα πιο υπέροχα, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία».

 

 

- «Και τι κάνουμε τώρα που είμαστε ενωμένοι στην Ε.Ε.; Μιλάμε για την οικονομία, για το πώς θα κερδίσουμε περισσότερα. Τι λέμε στη νεολαία για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου; Οτι όλα είναι χειρότερα, ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν προτείνουμε μια καλύτερη ζωή, μόνο το ότι κάθε μέρα οδεύουμε προς έναν κόσμο πιο σκοτεινό».

 

 

 

- «Εχω την αίσθηση ότι πηγαίνουμε προς τα πίσω, ότι επιστρέφουμε στα χρόνια προ της Γαλλικής Επανάστασης, όπου μια μειοψηφία τα είχε όλα. Φαίνεται ότι σήμερα το ξαναζούμε».

 

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...