παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

Λόγω επηρεασμού προφανώς των ημερών και των πλανητών είπα να σας γράψω δυο τρία παραγόμενα σκεπτικά βάση της ζωής μου και των εμπειριών μου για τη ζωή.

Τι είναι η ζωή.. απο τι περικλείεται και αποτελείται... και που καταλήγει άραγε;

Ποιο είναι το μυστικό για μια καλή ζωή;

Μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο; Γιατί ως γνωστό ότι πονάει δεν μας αρέσει.

 Μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε λάθη; Γιατί δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα που φέρνουν αυτά.

Υπάρχει παραμυθένια ζωή;

Ας τα πιάσουμε απο το τέλος για να καταλήξουμε στην αρχή.

Υπάρχουν παραμυθένιες στιγμές. Κι αυτό γιατί μέσα στη ζωή άλλωτε εμείς και άλλωτε οι άλλοι κάνουμε λάθη. Τα λάθη είμαι μια φυσιολογική συμπεριφορά του ανθρώπινου γένους.

Τα λάθη προκαλούν πόνο..  Έχουμε ανάγκη όμως  να κάνουμε λάθη... γιατί μέσα απο τα λάθη μας αποκτούμε εμπειρίες κι αν εκβαθύνουμε ... αποκτούμε και σοφία, η οποία δεν καταλήγει ποτέ! ολοένα και αυξάνεται με τα χρόνια και κάτι νέο θα έρθει παρακάτω να προσθέσει κεφάλαια στο βιβλίο της σοφίας αυτής. 

 Το μυστικό για μια καλή ζωή κρύβεται μέσα σε μια  λέξη πολλαπλασιαζόμενη απο άλλες δυο λέξεις ακόμη. Αγάπη= συμπόνια, αλληλεγγύη.

 Το σύμπαν έχει μια τρομακτική ιδιότητα... Επιστρέφει (αργά ή γρήγορα). Οτι δίνεις παίρνεις. Δεν είναι τυχαία η φράση. Ο πολλαπλά αδικημένος στη ζωή λοιπόν... προφανώς και έχει αδικήσει πολλούς. Η τιμιότητα του χαρακτήρα είναι αυτή η οποία δίνει δύναμη και ώθηση σε μεγαλουργήματα. Το μυαλό και οι αντιδράσεις έρχονται αμέσως μετά για να επιτύχουν στόχους! Τι θέλω.. τι ζητάω... Τι προφέρω.  Πως συμπεριφέρομαι στον άλλον; θα μου συμπεριφερθεί. Πως εργάζομαι; Πως αγαπάω; Τα ανάλογα θα πάρω. Και δεν αδικείται ποτέ και κανένας.

Πως μπορώ να ζητάω τα πάντα για μένα και την καλυτερότερη ζωή και στους απέναντί μου να συμπεριφέρομαι εντελώς αντίθετα απο αυτό που εγω θέλω;

Πως γίνεται εγω συνέχεια να ζητώ και να απαιτώ βοήθεια χωρίς να δίνω στους άλλους όταν την χρειάζονται;

 Αντιμετωπίζω  τις δυσκολίες μου αποδεχόμενη τα λάθη μου. Δεν μένω όμως εκεί.... προσπαθώ με κάθε ευκαιρία να τα διορθώσω. Εν ανάγκη προσπαθώ να δημιουργήσω εγω τις ευκαιρίες. 

 Η ζωή καταλήγει .... εκεί που κανένας δε θα μπορέσει να μας πει... και κλείνει ο κύκλος με γεμάτο σακί συνείδησης. Το τι γέμισμα θα χει αυτό το σακί.... είναι γεμάτο απο ελεύθερη βούληση. Εμείς διαλέγουμε.

Η ζωή είναι πολύ απλή... και δεν ζητάει πολλά, αντίθετα με μας.

Αγαπήστε με την καρδιά σας χωρίς εγωισμούς.

Γελάστε και κλάψτε με τους φίλους σας απο καρδιάς. Κάντε πραγματικές φιλίες... οχι συμφέροντος. Θυμηθείτε... ότι δίνετε παίρνετε. Υπάρχουν και οι κοινωνικές επαφές που μπορείτε να χειριστείτε προκειμένου να κερδίζετε κάτι. Οχι όμως οι φίλοι.

Εργαστείτε με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνετε... σίγουρα θα έχει αποτελέσματα.

Πετάξτε τον εγωισμό απο τις σχέσεις σας... αν σας χρησιμοποιήσει εσάς κάποιος...κάπου παρακάτω θα κερδίσετε εσείς τον πρώτο λαχνό κι αυτός που σας χρησιμοποίησε θα χρησιμοποιηθεί.  

Αντιδράστε όταν αδικείστε και μην κρύβεστε ποτέ και απο κανέναν.

Κι αν σας πιάσει η μπόρα στο δρόμο μη κρυφτείτε... βγείτε και περπατήστε ΜΕΣΑ σε αυτή! 

Τραγουδάκι για χαλάρωση.....  και φιλιά πολλά.

Απο την γιαγιά σκορπίνα.... 

http://youtu.be/E4D8iZUua3U

ΥΓ (Μιας και μας αρέσουν τελευταία τα υστερόγραφα)... Δεν είμαι θεός παντογνώστης..  Εμπειρίες αγάπες... εμπειρίες. Κι αν μπορώ να τις μεταφέρω σε κάποιους που θα τις ακούσουν και θα σωθούν απο πολλά που δε σώθηκα εγω... κάτι θα έχω προσφέρει σ αυτή τη μικρή ζωή μου. Βάλτε τα οι μικρότεροι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας κι αφήστε τα να υπάρχουν....

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...